- 18 Kasım 2014
- 889
- 1.076
- 128
- 39
- Konu Sahibi new smiles
-
Lafi o kafar dolandirirsan o arada cicek rabbine kavusuraynısı olsa onlar korkmazlar ama
gayet net ve kibar bir tondan böyle bir durum olduğunda konusunu açarsın
"kızlar ben çiçeklerimi çok seviyorum çocuklar da şunu şunu kırmıştı, çiçeklerim bozulmuştu, biraz dikkat edelim olur mu" dersin laf arasında
pelin- hanım cevabınızdan alıntı yapmak istedim ama mesajı gönderemedim.
maşallah kızınıza umarım benim iki yaşındaki tazmanya canavarı kızım da ilerde böyle oluristem dışı kazalar elbette olabilir hatta bir an dalarsınız çocuk bilerek kırar döker, bence burada insanların bozuldukları annelerin umursamaz tavırları çocuğu sahiplenmeyişi. söz gelimi bir çocuk gelip halımın orta yerine tuvaletini yapsa zaten çocuğa tabi ki kızmam komik bir anı olur:) ama annede umursamaz tavır hissetsem böyle tavana baksa sinir olurum. yazmışsınız ya yok meyve suyu doktu yok havluyu kirletti diye sikayet eden cok kadin okudum onları da anlayamıyorum yani çocuğun ne suçu var belki senin çocuğun ilerde daha kötü bişey yapacak ? ben evim kirlendiği için değil başkasını rahatsız etme başkasının hakkına saygı göstermeme temelli çocuk yetiştirme zihniyetine karşı olduğum için öfkelenirim. "amaaaan altı üstü bi halı silinir geçer" lafını ev sahibi söylemeli misafir değil. çocuklara kızmamak lazım ama olay esnasında yaptığının yanlış olduğunu belirtmek insan haklarına saygılı çocuk yetiştirmenin temelini oluşturuyor diye düşünüyorum.
Herkes kendi alaninda kendi kurallarini işletir.geldiklerinde kırılıcak eşyaları kaldırın çicekleri de başka odaya götürüp kapıyı kitleyin çocuklarda rahat rahat oynasınlar, böyle konuşucaksanız da misafir kabul etmeyin , ben şahsen karışmam arkamdan da misafiri konuşturmam, sonuçta çaresi var, ailesinin vermediği terbiyeyi 2 saatte biz veremeyeceğimize göre , alttan almak en doğrusu.
Heh iste söyleeeBir defa başima geldi.Çocuk yatak odası da dahil her odaya girip çıkıyordu.Sonra annesine gelip "anneeeee tüm evi keşfettim"deyip annesi de gülümseyince tepem attı.Aldım bunu karşıma "Bak canım başkasının evinde odalara girilmez hele o odanin kapisi kapaliysa hiç girilmez.Ögretmedi mi bunu annen"deyiverdim gülümseyerek.Soguk bi rüzgar esti tabi:)
amannnn vallahi ne kadar ince düşünüyorum bende her şeyi, erkenden yaşlanıcam :) haklısın canım her kes aynı kanaatte burada, onu kaldır, bunu kaldır... nereye kadar, en iyisi kibarca söylemek, ama eminim söylediğimde iş değişecek. o zaman ne kıymetli eşyası varmışa dönecek olay, o tür insanların yapısı böyle çünkü.Kirilsinlar canim , insan misafirlikte cocuguna sahip cikmali ..
Ne rahat insanlar var , onlar rahat davraniyosa sende rahatca soylemelisin cocuklarina sahip cikmalarini ..
yok canım ben severim çocukları zaten, hiç bir şey söylemem asla , dedim ya zarar veriyorlar onu bile söyleyemiyorum ki daha yapmadan elleme koşma diyecek yapım yok. o kadar hassasiyete ben de kızarım anne olsam açıkçası.Bir eve gittiğimde şunu elleme bunu elleme, ordan geçme, koşma, ses yapma, koltuğa dökme diyen ev sahiplerine gitmiyorum. Ama benim çocuğu zaten karıştırmaz sadece hareketli. Öyle çiçeklere zarar vermez hatta evdeki eşyalarada zarar vermez. Çocuk aktif, engel olamıyorum. Hele de bana demeyip çocuğa tepki gösterdiklerin de cinler geliyor. yani diyecepim dengeyi tutturmak lazım. Ve çocuğa değil anneye söylemesi gerek. Ayne şekilde çocuğunu peşine gitmeyen annalerede çok kzıyorum. Çocuk bu anlamaz anneler öğretmeli. Ama pipirikli ev sahiplerine de ayrı kzııyırum. Baktın kırılcak eşya var kaldır. Ben öyle yapıyorum. Kon u sahibi sana hitaben değil ha sen yine sabırlı davrsnmışsın.ben genel olarak dedim. İki türlüsüde var yani
inan çok fazla umursamaz anneler var ama dedim ya ben vitrine kaldırdım annesi çıkarıp veriyo, demekki vitrini komple başka odaya kaldırcam buda bence hoş değilBir eve gittiğimde şunu elleme bunu elleme, ordan geçme, koşma, ses yapma, koltuğa dökme diyen ev sahiplerine gitmiyorum. Ama benim çocuğu zaten karıştırmaz sadece hareketli. Öyle çiçeklere zarar vermez hatta evdeki eşyalarada zarar vermez. Çocuk aktif, engel olamıyorum. Hele de bana demeyip çocuğa tepki gösterdiklerin de cinler geliyor. yani diyecepim dengeyi tutturmak lazım. Ve çocuğa değil anneye söylemesi gerek. Ayne şekilde çocuğunu peşine gitmeyen annalerede çok kzıyorum. Çocuk bu anlamaz anneler öğretmeli. Ama pipirikli ev sahiplerine de ayrı kzııyırum. Baktın kırılcak eşya var kaldır. Ben öyle yapıyorum. Kon u sahibi sana hitaben değil ha sen yine sabırlı davrsnmışsın.ben genel olarak dedim. İki türlüsüde var yani
Ben tavrımı koyardım... benim kardeşim bile yapamaz... benim bir kaç eşyam vardır kıymetli. Gelince eş dost hemen kaldırılara:)) ama aynı titizliği onalarada gösteririm:) tamm eşya ama değeri oluyor manevi anlamda. Kimi eşyada maddi yani tv telefon vsinan çok fazla umursamaz anneler var ama dedim ya ben vitrine kaldırdım annesi çıkarıp veriyo, demekki vitrini komple başka odaya kaldırcam buda bence hoş değil
tek çözüm eve çocuklu misafir almamak, çünkü duyarsız cahil anne çok..merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
galiba çok hassas olmamak gerek ben gibi :) ben diyemezdim mesela canım cam konusunda dediğini. gerçi samimiyete bağlı. ben zaten çok öyle pimpirikli biri değilim, her şeyi dert etmem de aşırı başı boşluk canımı sıkan.Ben söylerim çocuğun elinden bile alırım kırılan kırılsın..Gelen çocuklar bizim orta sehbaya dadanırlar ellerinden alırım üstündeki eşyaları yukarılara koyarım..o olmaz ona dokunma kırılır derim. Bu seferde sehbanın tepesinden inmezler ayrı ama ona bişey demiyorum artık. Geçen camları sildim ev sıcak dışarısı soğuk buhar yapmış, bir akrabam geldi küçük bebeği almış kucağına buhara resim yapıyorlar. Dedim yeni sildim napıyosunuz ayyyy dedi bilmiyoduk e dedim öğrendin aldı eline bezi sildi. Bazen başa çıkamıyorum ama derim yani, denmicek zmanda oluor maalesef. Bence ufak ufak söyle her seferinde olmasa da en azından tavrını bilsinler..
Benim de var çocuğum sahip çıkmazsam banada yapsınlar aynısını dert değil ..
ben çocuklu arkadaşlarımı eve davet etmiyorum.merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?