• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirlerin çocukları

bütün değerli eşyalarımı bir odaya koyar kapıyı kapatırım, kapıyı açmaya çalışanlarada 3 numerolu ofiş bakışı fırlatıyorum valla Sfenks gibi oturup kalıyor bebişler :27:

Baktınız anne ilgisiz sizde cocuklarla ilgienin anneyi bırakın anne sorarsa neden yanımızda degisin gibi sizde cocuklar sizi rahatsız etmesin siz devam edin cocuklara bakıyorum ben deyiverin belki ozaman anne hatasını anlar igilenir cocuğuyla. bende hiç sanmıyorum ama İlgileneceğini belki.

Benim evim kizima gore dekore edildigi icin ortalikta kirilacak dokulecek bisey yok, istedikleri gibi salabiliyorlar cayira :KK53:
Ben de cok uslu ve otur dedim mi oturup saatlerce kitap okuyan (daha dogrusu bakan ve atmasyon masallar anlatan) cizgi film izleyen bir kizim oldugu halde cok yakin akraba ve cok yakin bikac arkadasim disinda kimseye gitmiyorum. Cunku gozlemim insanlarin cocuklu misafirden pek hoslanmadiklari yonunde... eskiden bilmezdim ama kk da oyle cok konu aciliyor ki halima meyve suyu doktu yok evimi dagitti vs diye... mesela benim kizim asla biseyi kirip dokmez, masa disinda bir yerde yiyip icmez ama her an kusabilir, ne gerek var arkamdan bela okuyacaklarina kimseye gitmem diyorum oturuyorum evimde.

Benim evim kizima gore dekore edildigi icin ortalikta kirilacak dokulecek bisey yok, istedikleri gibi salabiliyorlar cayira :KK53:
Ben de cok uslu ve otur dedim mi oturup saatlerce kitap okuyan (daha dogrusu bakan ve atmasyon masallar anlatan) cizgi film izleyen bir kizim oldugu halde cok yakin akraba ve cok yakin bikac arkadasim disinda kimseye gitmiyorum. Cunku gozlemim insanlarin cocuklu misafirden pek hoslanmadiklari yonunde... eskiden bilmezdim ama kk da oyle cok konu aciliyor ki halima meyve suyu doktu yok evimi dagitti vs diye... mesela benim kizim asla biseyi kirip dokmez, masa disinda bir yerde yiyip icmez ama her an kusabilir, ne gerek var arkamdan bela okuyacaklarina kimseye gitmem diyorum oturuyorum evimde.
Dogru soylediniz kendime bir yigin laf getirecegime ya gitmem yada gidersem cocuguma sahip cikarim.Bende gittigim yerde cocugumu oyle ortaliga salmam (gerci yavrum daha yeni salinmalik kivamda ama olsun).Yazik degil mi hem ev sahibinin sinirlerini yipratip evine zarar vermeye hemde arkandan kotu soz soyletmeye gerek yok.

Son düzenleme:
Alınsınlar canım ya, onlarda suç zaten çocukta değil. Kibarca uyar çiçeklerim kırılıyor yapma falan de, onlar benim için değerli de. Eşyayı verirlerle al elinden bu benim için önemli anısı var de, açıklama yapmak zorunda bile değilsin bence.

Bir defa başima geldi.Çocuk yatak odası da dahil her odaya girip çıkıyordu.Sonra annesine gelip "anneeeee tüm evi keşfettim"deyip annesi de gülümseyince tepem attı.Aldım bunu karşıma "Bak canım başkasının evinde odalara girilmez hele o odanin kapisi kapaliysa hiç girilmez.Ögretmedi mi bunu annen"deyiverdim gülümseyerek.Soguk bi rüzgar esti tabi:)

Sorumsuz anne tipine rahatsız olduğunu söylesen bide üste çıakr sen suçlu olursun "ayy yemedi ya" "ne kıymetli malın avr senin de" vs vs. Ama nolursa olsun söylemelisin çocuğu doğuruyorsa sahipte çıkacak

Dogru soylediniz kendime bir yigin laf getirecegime ya gitmem yada gidersem cocuguma sahip cikarim.Bende gittigim yerde cocugumu oyle ortaliga salmam (gerci yavrum daha yeni salinmalik kivamda ama olsun).Yazik degil mi hem ev sahibinin sinirlerini yipratip evine zarar vermeye hemde arkandan kotu soz soyletmeye gerek yok.

Az once gorememistim simdi okuyabildim :)
Evet ayni fikirdeyim, ki dedigim gibi benimki 3 yasinda bir kiz, evde de pek tv acmadigim icin birine gittigimde cizgi film aciyorum kitleniyor, sonra yanimda getirdigim bikac oyuncagi veriyorum oturur yerde oynar. Baska sey yapmasina izin vermem halasinin evinde bile. Ama cocuk bu kusar, cisini kacirir bisey olur, gitmiyorum o yuzden kimseye, esimin is arkadaslarini yemege davet etmistim aylardir geri cagiriyorlar gidemiyorum, hele boyle konulari okuyunca hic gidesim gelmiyor...

Bu arada konu sahibi lafim size degildi, konunuzda gayet haklisiniz ama daha once yok meyve suyu doktu yok havluyu kirletti diye sikayet eden cok kadin okudum ondan bu dusuncelerim.

pelin- pelin- hanım cevabınızdan alıntı yapmak istedim ama mesajı gönderemedim.
maşallah kızınıza umarım benim iki yaşındaki tazmanya canavarı kızım da ilerde böyle olur :KK68:istem dışı kazalar elbette olabilir hatta bir an dalarsınız çocuk bilerek kırar döker, bence burada insanların bozuldukları annelerin umursamaz tavırları çocuğu sahiplenmeyişi. söz gelimi bir çocuk gelip halımın orta yerine tuvaletini yapsa zaten çocuğa tabi ki kızmam komik bir anı olur:) ama annede umursamaz tavır hissetsem böyle tavana baksa sinir olurum. yazmışsınız ya yok meyve suyu doktu yok havluyu kirletti diye sikayet eden cok kadin okudum onları da anlayamıyorum yani çocuğun ne suçu var belki senin çocuğun ilerde daha kötü bişey yapacak ? ben evim kirlendiği için değil başkasını rahatsız etme başkasının hakkına saygı göstermeme temelli çocuk yetiştirme zihniyetine karşı olduğum için öfkelenirim. "amaaaan altı üstü bi halı silinir geçer" lafını ev sahibi söylemeli misafir değil. çocuklara kızmamak lazım ama olay esnasında yaptığının yanlış olduğunu belirtmek insan haklarına saygılı çocuk yetiştirmenin temelini oluşturuyor diye düşünüyorum.

yok bayanlar ya vallahi ben öyle biri değilim, gerçekten birine söz söylerken kırılırmı acaba diye kendimi perişan ederim. dökülen şey çok oldu açıkçası ama aldım bezi sildim, kızmam hiç ufak şeylere, zaten artık halılar öyle kir tutan cinsten değil ki. ben çocuğa zarar gelmesin gözüyle bakıyorum açıkçası çay falan olacaksa eğer. gerçekten çocuktur arada dçker saçar görmeden, bişi demem. ama göz önünde bişi yapıyor ve anne dur demiyor benim sözüm aslında anneye, çocuğa değil, dedim ya bişiyi kaldırdım ulaşamayacağı yere, mesela şu narlar var ya. çocuk onla oynucam diyo anne eline veriyor. şimdi eanne gözümün önünde veriyo ben verme nasıl derim ? ama kırılacak bişi ve ikisini birden, şimdi bunlar birbirine çarpınca kırılır. sadece bu değil, çiçek te öyle açıkçası, hangi birini kaldırcam şaştım valla. çiçekte çok, sürekli yer değiştir işi hiç sevmiyorum ama yaparız artık ne yapalım :) evime öyle dekoratif bişi alasım gelmiyor açıkçası, severim süsü püsü ama başıma bela oldu :)

merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
valla senin söyleyeceğin bişi yok annelerin kendileri düşünmesi lazım kırmadan yani....ama eşyalarına göz göre göre zarar geliyoda hala sesi cıkmıyorsa çocuk kırması önemli değilde manevi değeri var zarar gelmesin gibisinden bişiler diyip görmezden gelen annenin gözünü açabilirsin

nasıl söyleyebilirim kırmadan ? ben de çok korkarım birini kırmaya
Canim ben soyle bi cozum buldum.oyunca guzel bi araba aldim bikactanede oyuncak.
Kucuk cocuk geldiyse direk onlari veriyorum.eger biraz buyukse anneye soyle diyorum,cocuklar tv izlesin biz rahat konusalim diyorum.seninde aklin kalmaz hem diyorum.anlayis gosteriyorlar.eger cok yaramazlik yapmaya basladiysa da esime soyluyorum o biraz oynayip enerjisini aliyor:)
Daha cocuk tarafindan kirilan biseyim olmadi.simdi kirilsin ne olacak diyenler olacak.tamam kirilsin ama binbir hevesle ve butce ayirip dosuyoruz sonucta.

Back
X