• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirlerin çocukları

aynısı olsa onlar korkmazlar ama
gayet net ve kibar bir tondan böyle bir durum olduğunda konusunu açarsın
"kızlar ben çiçeklerimi çok seviyorum çocuklar da şunu şunu kırmıştı, çiçeklerim bozulmuştu, biraz dikkat edelim olur mu" dersin laf arasında
Lafi o kafar dolandirirsan o arada cicek rabbine kavusur :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

pelin- pelin- hanım cevabınızdan alıntı yapmak istedim ama mesajı gönderemedim.
maşallah kızınıza umarım benim iki yaşındaki tazmanya canavarı kızım da ilerde böyle olur :KK68:istem dışı kazalar elbette olabilir hatta bir an dalarsınız çocuk bilerek kırar döker, bence burada insanların bozuldukları annelerin umursamaz tavırları çocuğu sahiplenmeyişi. söz gelimi bir çocuk gelip halımın orta yerine tuvaletini yapsa zaten çocuğa tabi ki kızmam komik bir anı olur:) ama annede umursamaz tavır hissetsem böyle tavana baksa sinir olurum. yazmışsınız ya yok meyve suyu doktu yok havluyu kirletti diye sikayet eden cok kadin okudum onları da anlayamıyorum yani çocuğun ne suçu var belki senin çocuğun ilerde daha kötü bişey yapacak ? ben evim kirlendiği için değil başkasını rahatsız etme başkasının hakkına saygı göstermeme temelli çocuk yetiştirme zihniyetine karşı olduğum için öfkelenirim. "amaaaan altı üstü bi halı silinir geçer" lafını ev sahibi söylemeli misafir değil. çocuklara kızmamak lazım ama olay esnasında yaptığının yanlış olduğunu belirtmek insan haklarına saygılı çocuk yetiştirmenin temelini oluşturuyor diye düşünüyorum.

Tesekkur ederim, benimki biraz da cekingen oldugu icin birine gittigimizde koydugum yerde duruyor evde o kadar uslu degil yine de cok sukur diyeyim :)
Aynen katiliyorum, ben de cok sinir oluyorum ilgisiz, saldim cayira anne modeline. Biraz dikkat ve ozen bekliyorum evime gelenlerden de, tabi ki istemem kitaplarimi yirtsin televizyonumu cizsin, cicegimi yolsun falan. Ama cidden daha onceki konularda yepyeni masa ortusune visne suyu doken, ya da cikolatali ellerini iyi yikamadan havluya silip havlusunu cikolata lekesi yapan misafir cocugundan sikayet edip destek alanlari gorunce yok demistim kimseye gitmemek en dogru karar. Minicik cocuk bu, kaldi ki ben bile sakarlik yapip masa ortusune bisey dokebilirim, ya da elini yikamis bir parca cikolata kalmis havluya bulasmis ne var ki bunda? Bazi insanlarin malı cok cok kiymetli. O yuzden sadece samimiyetine gercekten inandigim insanlara gidiyorum. Cocugum masada meyve suyu doktu diye, ya da oksurup haliya kustu diye (ki boyle bisey annemin evinde bile olsa gerekirse yeni hali alir telafi ederim) arkamdan konusacaklarina hele de cocuguma surat yapacaklarina benden uzak olsunlar.

geldiklerinde kırılıcak eşyaları kaldırın çicekleri de başka odaya götürüp kapıyı kitleyin çocuklarda rahat rahat oynasınlar, böyle konuşucaksanız da misafir kabul etmeyin , ben şahsen karışmam arkamdan da misafiri konuşturmam, sonuçta çaresi var, ailesinin vermediği terbiyeyi 2 saatte biz veremeyeceğimize göre , alttan almak en doğrusu.
Herkes kendi alaninda kendi kurallarini işletir. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Benm evimde yaramaz cocuk icin yeni duzenlemeler yapilamaz valla,
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Cocuk riskli bi hareket yapmaya basladimi hemen engellerim olur biter.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Terbiye de vermeye calismam, ama kurallarimi da cignetmem,:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Cocuk da toplum icinde evde annesine yaptigi simariklilari yapamayacgini farkli davranmasi gerektigini ogrenir :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Bir defa başima geldi.Çocuk yatak odası da dahil her odaya girip çıkıyordu.Sonra annesine gelip "anneeeee tüm evi keşfettim"deyip annesi de gülümseyince tepem attı.Aldım bunu karşıma "Bak canım başkasının evinde odalara girilmez hele o odanin kapisi kapaliysa hiç girilmez.Ögretmedi mi bunu annen"deyiverdim gülümseyerek.Soguk bi rüzgar esti tabi:)
Heh iste söyleee:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
, bi sagdan bi soldan girişin söyle, bu umursazmaz annelere :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

anladığım kadarıyla, genel olarak bu durumdan bi çok insan şikayetçi, çözümü çokta yok, çünkü o insanı ben nasıl değiştire bilirimki ? şu hoş değil mesela, o dediğim narlardan diyorki "bende alıcam ama ayşe oynamak isityor, kırar diye almıyorum". hiç hoş değil, yani yanlış yaptığının farkında demek ki, ev benim değil nasılsa gözüyle mi bakılıyor acaba ?

Kirilsinlar canim , insan misafirlikte cocuguna sahip cikmali ..
Ne rahat insanlar var , onlar rahat davraniyosa sende rahatca soylemelisin cocuklarina sahip cikmalarini ..

Bir eve gittiğimde şunu elleme bunu elleme, ordan geçme, koşma, ses yapma, koltuğa dökme diyen ev sahiplerine gitmiyorum. Ama benim çocuğu zaten karıştırmaz sadece hareketli. Öyle çiçeklere zarar vermez hatta evdeki eşyalarada zarar vermez. Çocuk aktif, engel olamıyorum. Hele de bana demeyip çocuğa tepki gösterdiklerin de cinler geliyor. yani diyecepim dengeyi tutturmak lazım. Ve çocuğa değil anneye söylemesi gerek. Ayne şekilde çocuğunu peşine gitmeyen annalerede çok kzıyorum. Çocuk bu anlamaz anneler öğretmeli. Ama pipirikli ev sahiplerine de ayrı kzııyırum. Baktın kırılcak eşya var kaldır. Ben öyle yapıyorum. Kon u sahibi sana hitaben değil ha sen yine sabırlı davrsnmışsın.ben genel olarak dedim. İki türlüsüde var yani

Kirilsinlar canim , insan misafirlikte cocuguna sahip cikmali ..
Ne rahat insanlar var , onlar rahat davraniyosa sende rahatca soylemelisin cocuklarina sahip cikmalarini ..
amannnn vallahi ne kadar ince düşünüyorum bende her şeyi, erkenden yaşlanıcam :) haklısın canım her kes aynı kanaatte burada, onu kaldır, bunu kaldır... nereye kadar, en iyisi kibarca söylemek, ama eminim söylediğimde iş değişecek. o zaman ne kıymetli eşyası varmışa dönecek olay, o tür insanların yapısı böyle çünkü.

Bir eve gittiğimde şunu elleme bunu elleme, ordan geçme, koşma, ses yapma, koltuğa dökme diyen ev sahiplerine gitmiyorum. Ama benim çocuğu zaten karıştırmaz sadece hareketli. Öyle çiçeklere zarar vermez hatta evdeki eşyalarada zarar vermez. Çocuk aktif, engel olamıyorum. Hele de bana demeyip çocuğa tepki gösterdiklerin de cinler geliyor. yani diyecepim dengeyi tutturmak lazım. Ve çocuğa değil anneye söylemesi gerek. Ayne şekilde çocuğunu peşine gitmeyen annalerede çok kzıyorum. Çocuk bu anlamaz anneler öğretmeli. Ama pipirikli ev sahiplerine de ayrı kzııyırum. Baktın kırılcak eşya var kaldır. Ben öyle yapıyorum. Kon u sahibi sana hitaben değil ha sen yine sabırlı davrsnmışsın.ben genel olarak dedim. İki türlüsüde var yani
yok canım ben severim çocukları zaten, hiç bir şey söylemem asla , dedim ya zarar veriyorlar onu bile söyleyemiyorum ki daha yapmadan elleme koşma diyecek yapım yok. o kadar hassasiyete ben de kızarım anne olsam açıkçası.

inan çok fazla umursamaz anneler var ama dedim ya ben vitrine kaldırdım annesi çıkarıp veriyo, demekki vitrini komple başka odaya kaldırcam buda bence hoş değil

inan çok fazla umursamaz anneler var ama dedim ya ben vitrine kaldırdım annesi çıkarıp veriyo, demekki vitrini komple başka odaya kaldırcam buda bence hoş değil
Ben tavrımı koyardım... benim kardeşim bile yapamaz... benim bir kaç eşyam vardır kıymetli. Gelince eş dost hemen kaldırılara:)) ama aynı titizliği onalarada gösteririm:) tamm eşya ama değeri oluyor manevi anlamda. Kimi eşyada maddi yani tv telefon vs

Ben kızardım eskiden. Kuşlarım var benim en çok ona ilgi gösterirlerdi hatta bir kere çocuğun biri kafese olanca hızıyla vurup kuşları korkutmuştu da zavallımın kanadı kanamıştı kendini oraya buraya çarpa çarpa. Bayağı kızmıştım çocuğa, annesi de sesini çıkartmadı daha da gelmediler. Çocuk değil canavar bazısı gerçekten nefret ediyorum şu çocuk milletinden...hele burada okuduğum aşırı korumacı anne tiplerinden sonra evime çocuklu misafir dahi dağıtmıyorum. Çocuk yere işiyor diye laf edilmeyecekmiş, oldu canım:D

merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
tek çözüm eve çocuklu misafir almamak, çünkü duyarsız cahil anne çok..

valla ben direk söylüyorum alınırsa alınsın kalksın çocuuna baksın..ben misafir gelmeden önce laptop kırılacak ne süs eşyası varsa ya da oğluşumun güzel ve ona ait olması gereken ne kadar oyuncağı varsa ya da bozulabilecek ne kadar oyuncağı varsa hepsini bir odaya koyup odayı kilitliyorum isteyen ne anlarsa anlasın hiç gelemem öyle umursuz annelere kimse kusura bakmasın

Herkes sahip çıksın çocuğuna. Tamamen annenin sorumsuzluğu. Bazı kadınlar kendi evlerinde yapamadıklarını başka yerde yapmaya bayılır. Arkadaşlarımız gelmişti yatılı. Kullanmadığımız bir telefon vardı, yerini ben bile hatırlamıyorum. Çocuk almış, aylarca onlarda kalmış. Dolapları falan karıştırıyorlar. Ayakkabılarını kapıdan 2 metre uzakta çıkarıp toza basıp giriyorlar vs. Sinirim bozulurdu Ama ben çocukları uyarırdım. Sonra arkadaşlığımı bitirince rahatladım :) Sen de öyle yap, gerçekten daha kolay oluyor.

Bizim evde çocuk odası var ben çocukları toplarım bu oda sizin istediğinizi yapın ama bizim oturduğumuz odaya oyuncak gelmesin derim zaten bizimkiler kızmaz bazen gözlerimide pörtletebilirim :KK14:

çocuk olsa daha rahat gerçekten, şimdilik bizde çocuk yok, olsa kendi çocuğuna söylerken anlayan anlar zaten:) kızım sana söyledim gelinim sen anla :)

Ben söylerim çocuğun elinden bile alırım kırılan kırılsın..Gelen çocuklar bizim orta sehbaya dadanırlar ellerinden alırım üstündeki eşyaları yukarılara koyarım..o olmaz ona dokunma kırılır derim. Bu seferde sehbanın tepesinden inmezler ayrı ama ona bişey demiyorum artık. Geçen camları sildim ev sıcak dışarısı soğuk buhar yapmış, bir akrabam geldi küçük bebeği almış kucağına buhara resim yapıyorlar. Dedim yeni sildim napıyosunuz ayyyy dedi bilmiyoduk e dedim öğrendin aldı eline bezi sildi. Bazen başa çıkamıyorum ama derim yani, denmicek zmanda oluor maalesef. Bence ufak ufak söyle her seferinde olmasa da en azından tavrını bilsinler..
Benim de var çocuğum sahip çıkmazsam banada yapsınlar aynısını dert değil ..

Ben söylerim çocuğun elinden bile alırım kırılan kırılsın..Gelen çocuklar bizim orta sehbaya dadanırlar ellerinden alırım üstündeki eşyaları yukarılara koyarım..o olmaz ona dokunma kırılır derim. Bu seferde sehbanın tepesinden inmezler ayrı ama ona bişey demiyorum artık. Geçen camları sildim ev sıcak dışarısı soğuk buhar yapmış, bir akrabam geldi küçük bebeği almış kucağına buhara resim yapıyorlar. Dedim yeni sildim napıyosunuz ayyyy dedi bilmiyoduk e dedim öğrendin aldı eline bezi sildi. Bazen başa çıkamıyorum ama derim yani, denmicek zmanda oluor maalesef. Bence ufak ufak söyle her seferinde olmasa da en azından tavrını bilsinler..
Benim de var çocuğum sahip çıkmazsam banada yapsınlar aynısını dert değil ..
galiba çok hassas olmamak gerek ben gibi :) ben diyemezdim mesela canım cam konusunda dediğini. gerçi samimiyete bağlı. ben zaten çok öyle pimpirikli biri değilim, her şeyi dert etmem de aşırı başı boşluk canımı sıkan.

merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.
ben çocuklu arkadaşlarımı eve davet etmiyorum.
hamileliklerinden sonra görüşmeyi minimuma indiriyorum ya da dışarıda buluşuyorum.
çekemem kimsenin şımarık çocuğunu.
ebeveynler özgüvenli yetiştireceğiz derken arsız, başıboş çocuk yetiştiriyorlar farkında değiller.

Back
X