Misafirlerim

Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedim :KK70: birde maddi olarak çok sıkışık olduğumu ve yüklü bir ödemem olduğunu da belirttim. Bence yerine gitti mesaj bizim de paramız yok zaten dediler :KK70:
ya yuh ama. size mi ödeteceklermiş bir de o pahalı yerleri

of ne bileyim öyle de ayıp olur uzak yoldan geldiler bugün katılırım. Ama yarın ve öbürgün kendileri gezecekler. Mesela 1 güne 4 yer sığdırmaya çalışıcakları daha evden çıkamadık birinin kızı ağladı 1 saat boyunca,hala çıkamadık.
Çocuklarda küçükse çok zor olur arabada yoksa gezme değil işkence olur

Siz niye ayıp ediyorsunuz asıl onlarin yaptığı ayıp. Bir gün deyip 3 gün kalmalari ne munasebet ya. Ben olsam kendi duzenimi hiç bozmazdim gezmeye gitmek istiyorlarsa gitsinler çocukmu bunlar kaybolacak halleri yok. Hastayım deyip dinlenin evde ertesi günde dükkanımı açmam lazım deyin. Ne yüzsüz insanlar var ya.

Herkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söylediler :KK70: ben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?

Fazla iyi niyetlisiniz.
Onların yaptığı saygısızlık.
Ben olsam müsait değilim, bir gün dediğiniz için bir güne göre ayarladım kendimi. İşe dönmem lazım derim.

Arkadaşlarınızla aranızdaki samimiyet arkadaşlarınız tarafından sizi suistimale doğru yol almış. Tabii ki insanlar değer verdikleri birbirlerine nazlanabildikleri insanlarla zaman geçirebilmeli. Ancak bu suistimale gitmemeli bir gün deyip üç günlüğüne gelmiş olmaları ve sizi tur rehberi gibi emrivaki ile bir şeylere zorlamaları hiç hoş değil .Ayriyeten şöyle düşünebilirsiniz siz esnaf değil de bir işçi olsaydınız yine işe gitmek zorundaydınız. Yani benim misafirlerim geldi ben gelemiyorum diyemeyecektiniz. O halde bence işinizi de yapmalısınız. Neticede bu sizin ekmek kapınız. Arkadaşlarınıza gelince de herkes yol masrafını kendisi çekmeli ekstra yemek ısmarlarsanız ısmarlarsınız zaten bir gün deyip üç günlük gelmiş olmaları ayrı bir emrivaki sizin iyi niyetinizi sizi maddi olarak ve manevi olarak zorlayarak kendilerini gezdirmek durumunda bırakmış olmaları ise ayrı bir emrivaki diye düşünüyorum ve bu tarz şeylerinde pek sonu gelmiyor. Daha önce tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. İyi bayramlar

Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedim :KK70: birde maddi olarak çok sıkışık olduğumu ve yüklü bir ödemem olduğunu da belirttim. Bence yerine gitti mesaj bizim de paramız yok zaten dediler :KK70:
Paraları yoksa zaten sizin ödeyeceğinizi düşünerek gelmişler. Açık açık da söylüyorlar😅 parası olmayan adam evde oturur 😏 başkasına çöreklenip masraflarını ödetmez

2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söylediler :KK70: ben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Sizde 3 gün çoluk çocuk kalmaya gelmeleri bencillikten başka bir şey değil.Dukkaninizda belki bu yüzden müşteriler azalacak

Hic ayıp olmaz onların yaptığı daha ayıp eğer ayipsa. Bir gün diye gelip üç gün kalmak bu devirde.. birde gitmek istedikleri yere kendileri gidip gezebilirler. Siz niye karsilayasiniz zaten evde yatma yeme icme hizmeti sizde

Tam bayram zamanı. Bayramın en güzel zamanı gelip konu sahibine engel olmuşlar.
Evet yani bir de eşinden boşanmış, çocuğuyla hayat mücadelesi veren bir kadına ekstra yük olmak ne ayıp.Kimse kimsenin umrunda değil şu devirde,herkes bir tuhaf

Ya birde cidden aşırı sıkışığım, nasıl olucak bilmiyorum cebimde 3 k küsür para var muhtemelen de gitmek istedikleri yerlere bu miktar yetmeyecek çok eminim. Şuan istanbulda o yerleri gezmek için en az 5 6 k lazım. 3 çocuk var. 1 günde 3 ayrı yere gitmek istiyorlar,benim kafamı kaldırıcak halim yok boğazım berbat durumda. Bir gün ayırıcam diğer gün dükkanı açmam gerek annem gidemiyor diyeceğim.
Tamam da siz niye onların gitmek istediği yerleri dert ettiniz ki ?
Gezmek isteyen insanın parası pulu vardır zaten cebinde.
Diyeceğiniz şey ben iyi hissetmiyorum evde dinlenecegim siz keyfinize bakın deyip tarif edersiniz adresleri.
Akşam da yemek yaparsınız onlara yeterli gayet.
Ne güzel sayenizde kalacak yer parası vermiyorlar bir şey ısmarlamak veya masraf yapmak zorunda değilsiniz ki.
Birde ne kadar yakın arkadaş olursanız olun borç harç içindeyken ne demeye kendinizi kasiyorsunuz ki.
Gerçekten yakın arkadassaniz zaten açıkça ben bu aralar sıkıştım diyebilmeniz lazım.

Öyle yapıcam kahvaltıda konuştum,bugün katılabilirim ama yarın dükkanı açmam gerekiyor dedim tamam dediler zaten emrivaki gibi oldu biz gezeriz sıkıntı yok dediler. Yani misafir ya,o yüzden ben alayım diye düşündüm. Kötü olduğumu da söyledim ki cidden berbat bir durumdayım bugün bile nasıl gezerim bilmiyorum. Ama bir yere gitmeyi teklif ettim bir güne 3 yeri sığdıramayız ki hepsi apayrı noktadalar. Yarın kendileri gideceklermiş
Ama 3 gün kalacaklarını önceden haber vermemişler.
Üstelik arkadaşınızın yanında birini getirmesi de hiç hoş değil.
Ayrıca böyle yatılı kalmalı gelen misafir bir şeyler alır eve katkıda bulunur usulü budur.

Tam bayram zamanı. Bayramın en güzel zamanı gelip konu sahibine engel olmuşlar.
nilmil nilmil Konulara yorum yapma gereği bile duymuyorsun ama gelip beni eksiliyorsun. Takıntılı sapıklar gibi beni takip etmek yerine engelle. Fal konularında boş boş takılmak dışında tek yaptığın takıntılı şekilde insanları takip etmek gibi duruyor.

Şu şarkıdaki gibi hissediyorum bazen " Buraları yıkıyor benden yıkılıyor, her gün peşime bir -bıyıklı- takılıyor" Takıntılı bıyıklım 😂

Saf olan arkadaşınız değil , sizsiniz . Zaman ekonomi zamanı , herkes kemerlerini sıkıyor , herşey ateş pahası . eskidendi filanca şehre gidip oradaki yakının bizi gezdirmesi , o zaman ki masraflar göze gelmez şeylerdi . . Arkadaşınız ve onun arkadaşı sizi zengin ya da çok eli açık olarak görüyorlar . Kafa kafaya verip nereye gidelim demişler en ucuz olarak sizin kapınızı tercih etmişler . Arkadaşım 1 gün sanıyordu , 3 gün kalacaklarmış o saf diğer kızın fikridir demenizi hiç mi hiç anlamadım . “ 1 gün dedik , 3 gün ayıp olur , ay ne der sormak lazım vb” cümleler kurabilecek yaştadır diye düşünüyorum . Bir de gelip gezilecek yerler sıralayıp bizde de para yok demişler . . Konudan bağımsız kullanılmaya çok açık , aşırı iyi niyetli düşünen bir yapınız var demek ki .. bu ekonomi döneminde böyle misafirliğe kimse cesaret etmez . Zaten sinirlenmek yerine , ben onları nasıl gezdiricem masraf çok olacak param yokun derdine düşmüşsünüz. . Emin olun o çok yakın arkadaşınızda bu eli açıklığınızı çok iyi bilip kullanmaya geldi , zor zamanınızda yanınızda oldu diye sizi kullanmaya çalışmaz diye bir şey yok maalesef. .

Tamam da siz niye onların gitmek istediği yerleri dert ettiniz ki ?
Gezmek isteyen insanın parası pulu vardır zaten cebinde.
Diyeceğiniz şey ben iyi hissetmiyorum evde dinlenecegim siz keyfinize bakın deyip tarif edersiniz adresleri.
Akşam da yemek yaparsınız onlara yeterli gayet.
Ne güzel sayenizde kalacak yer parası vermiyorlar bir şey ısmarlamak veya masraf yapmak zorunda değilsiniz ki.
Birde ne kadar yakın arkadaş olursanız olun borç harç içindeyken ne demeye kendinizi kasiyorsunuz ki.
Gerçekten yakın arkadassaniz zaten açıkça ben bu aralar sıkıştım diyebilmeniz lazım.
Söyledim herşeyi valla bugün tek bir yere götürdüm herkes de kendi parasıyka yiyip içti. Ufak tefek jest yaptım sadece,çocuklara o da. Onun dışında herhangi bir harcama yapmadım zaten sıkışık olduğumu le de getirdim. Yarın da kendileri gezecekler zaten.

Evet yani bir de eşinden boşanmış, çocuğuyla hayat mücadelesi veren bir kadına ekstra yük olmak ne ayıp.Kimse kimsenin umrunda değil şu devirde,herkes bir tuhaf
Evet ya ben yapamam böyle emrivaki cidden. Tamam kapım tabiki arkadaşım açık ama geldiğinde de şuraya gidelim yarın sen yaparsın gibi cümleler kullanmamalı.kahvaltı masasında herşeyi açık açık söyledim zaten elimden gelse çok güzel yerlere götürürdüm sizi ama şuan inanılmaz sıkışığım yarını bile zor çıkarırım aslında çok sıkışık bir dönemimde geldiniz,dükkanı da kapatamam dedim kendimiz gezeriz sıkıntın yok dediler

X