Misafire yemek yetmemiş

Siz isin hala şakasındasınız tavrınızdan belli ama durum çok daha ciddi bence. Bu bir dünya görüşü, hayata karşı tavırdır yani ne demek elini hiçbir şeye sürmedi? 50 sene öncenin kadın erkek ilişkisini devam ettiriyor ve normal görüyorsunuz. Normal görmüyorum demeyin çünkü başka bir kadın buna izin vermez, gelen senin misafirin kalk yemeği birlikte yapıyoruz der.

Neyse, benim eşimin babası bir kere yaşadığımız şehre gelmişti iş için, ben de yemek yemek yapmıştım onlar işlerini halledip gelene kadar. Yedi sonra benim hanım da bunu çok güzel yapar dedi. O oldu kaç senedir evliyim bir daha evime çağırmadım asla. 2 kere daha ailece geldiler yemeğe elimi bile sürmedim eşim yaptı.

Bir daha böyle kalabalık gelen erkek tarafına eşiniz dışardan söylesin. Erkeklerin çoğu verilen emeği görmüyor. Teşekkür edecekleri yere böyle şımarıyorlar. Benim eşiminde tarafı böyle kalabalık gider gelir ben bir defa sofralarına oturmuş değilim. Ona kalsak sık sık çağırır yemeğe falan ama ben yapmayacağım için kendi cebinden bol bol para çıkacağını bilir çağıramaz. Erkek milletine iyilik yaramaz gerekte yok.

Bu arada kimse aç kalmadı hatta pilav arttı:) ben de anlamadım bu neyin kafasıydı
Aynısını eşimin kardeşi, sevgilisinin ailesi tanışmaya geldiğinde bana yapmaya kalktı. Millet aç kaldı neden az yemek koydunuz dedi. Dedim ulan masada o kadar börek meze arttı aç kalan onlardan yerdi. Niye yemediler dedim. Yemeklerde az değildi bizim ayı fazla yer. Bu erkekler bi bok bilmiyor

Esiniz bu kadar dusunuyorsa, bastan yapilanlari takip etmeliydi.
Benim esim , misafir gelecegi zaman ,benden once menuyu dusunur.
Girer kendi yapar.
Bu arada bu zamanla oldu. Gel askims sen sunu yap bunu yap, aslansin kaplansin diye diye😅
Bir bakmis yemekleri hep kendi yapiyor.

Neyse esinin eline saglik demesi gerekiyordu, siz haklisiniz.

Aynısını eşimin kardeşi, sevgilisinin ailesi tanışmaya geldiğinde bana yapmaya kalktı. Millet aç kaldı neden az yemek koydunuz dedi. Dedim ulan masada o kadar börek meze arttı aç kalan onlardan yerdi. Niye yemediler dedim. Yemeklerde az değildi bizim ayı fazla yer. Bu erkekler bi bok bilmiyor
Kesinlikle kendilerine gore dusunuyorlar..
En son misafir geldi bize. Ortaya mezeleri koydum. Normal yemegin porsiyonlamasini esim yapti.
Ben yiyemedim, o kadar cok koymustu ki.misafirler de aynisini soyledi.

Hayatımda ilk defa bu kadar kişiye yemek yaptım
Şu takdir edilmeli. İlk kez ölçek arttırıp yemek yapıyorsunuz 2 kişiden 10 kişiye ve kıvamını ayarlıyorsunuz. Yapamayan yapamaz. Eşiniz hiç mi anlamıyor, hiç mi idrak edemiyor? O kadar biliyorsa kendisi yapsaymış, hem elini sürme bir şeye, pişen yemekten bihaber ol hem de beğenme. Hiç de abartmıyorsunuz. Yaptıklarım teşekkürle karşılanmıyorsa, yapmam bir daha bu kadar basit. Size de aynı duruştan tavsiye ederim.

Ya hakikaten insan 3-5 meze, salata bari hazırlamaya, yemeğin soğanını vb doğramaya girer mutfağa. Sizin eşiniz her şeyi kadının ayağına getirmesini, hazır etmesini bekleyengillerden galiba.

Yemek yetmedi olayı külliyen yalan insanlar ortaya salata meze börek tarzi yaptiysanız ki yapmıssinizdir onlarla doyar illa ki insaat temeli gibi pilavla dösemeleri gerekmez.Eşinize sinir oldum o zaman o yapsaymis sülalesine yetecek miktarda pilavı.Ramazanda annem iftar vermisti icecekleri masanın iki yerine de koydu suyu biten istedigi icecekten alsın diye misafirlerden erkek olan sahis suyu bitince öyle birinin icecek koymasini bekledi kimse koymayinca da eşine demisti icecek doldur bana diye elin kolun tutuyor sise elinin dibinde doldur iste dimi.Erkekler istiyor ki evi gectim misafirlikte bile kadin yorulsun ama erkek prens gibi masa basında otursun eril zihniyetten midem bulandi artik

Her ne kadar hoş olmasa da bağırarak haklıyken haksız duruma düşme riskiniz var. Lafınızı söyleyin yine ama bağırmadan. Misafir geleceği zaman da her şeyi tek başınıza üstlenmeyin. Benim çok daha azı için hevesim kaçmıştı misafir konusunda o ayrı. Herkes her şeyi becerecek diye bir zorunluluk da yok. Ben kendimi kabullendim elimden geleni yapıyorum, artık çocuğum da var o benden ilgi beklerken misafire döktürecek halim yok. Benim en değerli misafirim onun bebekliği, çocukluğu... Benimle hoşbeş etmek, karın doyurmak yeterli gelmiyorsa gelmesin misafir olarak kimse ne yapayım, çağrıldılar diye kabul etmek zorunda değiller sonuçta.

Hanımlara katılmıyorum, avazınız çıktığı kadar bağırmanız çok abartı geldi bana . Bu şekilde evinizde kavga gürültü eksik olmaz çünkü iletişimsizlik var.Birisi saçma sapan eleştirir diğeri kriz geçirir.

Eşinizin yaptığı çok ayıp ve ben sizin yerinizde olsam bir daha senin akrabalarını misafir olarak kabul etmeyeceğim ,yemekte yapmam kendin ne halin varsa gör derdim.Hiç krizlere falan giremem ne üzücem kendimi beğenmiyorsa o düşünsün bundan sonrasını.

Ilk kez 10 kisilik yemek yapmis -ki asiri yorar hele hele eli alisik olmayani- esini ovmek yerine yeren, yetmemis diye sokranan adama tepki verilir, ha bu uye bagirarak tepki vermiski yorgun ve anlasilmamis kisilerin bagirmasi bence gayet normal ama biraz daha ultra pro gelin olunca bagirmadan cozer isini, doner totosunu yatar, gecer gider. Ama bu kiz yeni gelin ve ilk buyuk misafiri, kocasi olacak okuze ve muhtemelen boyle bir okuz yetistirdiklerine gore okuz ailesine (ki kocasi yemek yetmedi diye soylendigine gore birileri bu kocayi fistiklemis) surat sallamadan yemek sunmus daha ne yapsin? 2 kelime ellerine saglik demek zor değil herhalde.

Fazla tepki vermişsiniz böyle bir muhabbette ben eşime "bir daha misafir ağırlamak istersen dışarıda bir mekanda veya eve dışarıdan söyleyebilirsin benim kapasitem bu" deyip işin içinden çıkardım yeni evlisiniz herhalde basit şeyler için kavga çıkmış

İnsanız ya hani bizde o kadar yorgunluğun üstüne bide surat yicem o suratıyla g.tünü yer değiştiririm konu sahibi bağırmış sadece sabırlıymış gene :)

Zaten konu sahibinin haklı olduğunu yazdım, fakat avazı çıktığı kadar bağırması doğru değil. Haklı iken haksız duruma düşmüş. Adam iki gündür konuşmuyor. Muhtemelen kendisi barışmak zorunda kalacak

Misafir agirlamak yemek ahzirlamak cok zor agzindan burnundan getirin bir daha asla o un misafirini akrabalarini agirlamayin ayrica misafir istiyorsa size yardim edecek sizi ovdulerse falan kiskanmistir capsiz birine benziyor

Back
X