• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafire yemek yetmemiş

Kızlar selam. Beyimle ilk büyük kavgamızı ettik:) sebep; misafire yemek yetirememişim:) 2 gün önce onun akrabalarını yemeğe çağırdık, toplam 10 kişi. Hayatımda ilk defa bu kadar kişiye yemek yaptım. Ana yemek olarak sulu bir yemek ve tavuk şiş yapmıştım. Misafirler gittikten sonra eşime “kazasız belasız atlattık bence iyiydi” dedim. Bunu derken de açıkçası biraz övgü bekledim çünkü ne kadar emek verdiğimi gördü ve elini asla bir şeye sürmedi. Bunun üzerine suratıma ters ters bakıp “pilav yetmedi kimseye, niye tavuk yaptın” vs bir şeyler söyledi. Zaten misafirlerin yanında da surat asıyordu.O kadar zoruma gitti ki çıldırdım resmen. Bağırmaya başladım avazım çıktığı kadar (gerçekten delirdim) bir daha eve kimseyi davet etmeyeceğimi, artık yemeğini de kendisinin yapmasını söyledim. Asla hiçbir tepki vermedi en sinir olduğum şeyin bu olduğunu biliyor çünkü. 2 gündür yabancı evde. Bir eline sağlık, uğraştın ettin demek bu kadar zor olmamalı ya. Abartıyor muyum sizce?
Hiç bir işe el atmayıp talimat yağdıran erkeklerden nefret ediyorum. Bu kadar zor olmamalı. Tek diyeceği eline sağlık canım, keşke biraz fazla yapsaydın. Bukadar yani

Ben yemeği çok az yapıyorum ya benimde böyle bir sorunum var 😂🥹 misafir geleceği zaman k yüzden eşim yönlendiriyor şu kadar et alalım 3 bardak pilav yap diye çünkü bilmiyorum fazlasını elim gitmiyor. O şekilde artıyor şükür ki😂 madem rahatsız olacak önden söyleseymiş o zaman ne yapılmasını istediğinikendi akrabaları için yorum yapsaymıs 😏 haklısınız bende protesto için yemek yapmazdım kesin 😂😂😂

Siz yeni mi evlisiniz . Bence yaptığınız yemeği basit buldu . Ondan surat aşmış daha agir yemekler beklemiş . Övgu beklemişsiniz ama , adam baştan memnun kalamamış . Benden tavsiye kimse için kendinizi yıpratmayın , kendiinizi beğendirmeye çakışmayın nolur biliyormusunuz avazım çıktığı kadar bagirdim demişsiniz artık bu sizin karakteriniz olsun . Kimse için degmez begenmedyse tototsunu kaldırsın birdekine beraber yaparsınız . Insallah calisiyorsunuzdur

1 kiloluk etin yarısı kemik olmuyo mu öyle de

Yok balım tek bir parça kemik var bunda ortada, onu da piştikten sonra çok kolay ayırabiliyorsun. Öyle bir sıyırma ayıklama vs durumu yok. Dediğim şekilde pişirince kemiği ile beraber eti tencereden çıkarmak daha zor oluyor zaten ajsjajsj

Kızlar selam. Beyimle ilk büyük kavgamızı ettik:) sebep; misafire yemek yetirememişim:) 2 gün önce onun akrabalarını yemeğe çağırdık, toplam 10 kişi. Hayatımda ilk defa bu kadar kişiye yemek yaptım. Ana yemek olarak sulu bir yemek ve tavuk şiş yapmıştım. Misafirler gittikten sonra eşime “kazasız belasız atlattık bence iyiydi” dedim. Bunu derken de açıkçası biraz övgü bekledim çünkü ne kadar emek verdiğimi gördü ve elini asla bir şeye sürmedi. Bunun üzerine suratıma ters ters bakıp “pilav yetmedi kimseye, niye tavuk yaptın” vs bir şeyler söyledi. Zaten misafirlerin yanında da surat asıyordu.O kadar zoruma gitti ki çıldırdım resmen. Bağırmaya başladım avazım çıktığı kadar (gerçekten delirdim) bir daha eve kimseyi davet etmeyeceğimi, artık yemeğini de kendisinin yapmasını söyledim. Asla hiçbir tepki vermedi en sinir olduğum şeyin bu olduğunu biliyor çünkü. 2 gündür yabancı evde. Bir eline sağlık, uğraştın ettin demek bu kadar zor olmamalı ya. Abartıyor muyum sizce?
Erkekler ailelerinin yanında gurur duymak büyüklenmek istiyorlar geçen ben de sizin gibi 10 kişi çağırdım ama ben 6 senelik evliyim eşim de bana dedi abim hiç doymadı diye e dedim yeseydi bir sürü yemek vardı uzanamamış oraya da ayrı koysak iyi olurmuş 😂 pilav yetmeyince bir de et yerine tavuk olduğunu görünce sinirlenmiş belli ki

Erkekler ailelerinin yanında gurur duymak büyüklenmek istiyorlar geçen ben de sizin gibi 10 kişi çağırdım ama ben 6 senelik evliyim eşim de bana dedi abim hiç doymadı diye e dedim yeseydi bir sürü yemek vardı uzanamamış oraya da ayrı koysak iyi olurmuş 😂 pilav yetmeyince bir de et yerine tavuk olduğunu görünce sinirlenmiş belli ki
Uzanamamış demek kıyamam. Bu kadar paşalık anca Osmanlı sarayında olur. Önce gidip Eflakla Boğdanı fethetsinler

Belliki yorulmuşsun birazda stres yapmışsın bir sinir boşalması olmuş bir teşekkür beklerken mecbur değilsin çok istiyorsa kendi yapsaymış bu nedir kadın hep hizmet edecek hizmetçi olarak mı dünyaya geliyoruz çok becerikliyiz diye bizde insanız yaa 🙁

Bu adamları anaları böyle yapıyor 😐
Ve konudaki bazı kadınlarda böyle adamları yetiştirecek maalesef 🤷🏼‍♀️ ama çokda katılmıyorum benim kvdem oğlunun ağzının içine bakar tam bir erkek anası ağzına sokar yemeği ama benimki hiç böyle bir adam drğil bazende karakter veya yumuşak buluyorlar kadınları konu sahibi pilav tenceresini biyerine iliştirse bidaha olmaz bence :27:

Ya aklıma yaklasik 15 kişiye bir bardak pilav 5 tane tavuk butu yapan kaynanam geldi 🤣
O zamanda tavuk ve pilav artmıştı çünkü gerçekten herkes ben yesem ötekine kalmayacak diyip yememişti bence ama ekstralarıda vardı allahtan.
Olabilir yani böyle şeyler hesabı tutturamamış olabilirsiniz, yetmeyende gitsin evinde yapsın yesin o saatden sonra yapacak bir şey yok maalesef.
Emir yağdırıp emek beğenmeyecegine yardım etseymiş belki verilen emeğin değerini anlardı eşinizde.

Ya aklıma yaklasik 15 kişiye bir bardak pilav 5 tane tavuk butu yapan kaynanam geldi 🤣
O zamanda tavuk ve pilav artmıştı çünkü gerçekten herkes ben yesem ötekine kalmayacak diyip yememişti bence ama ekstralarıda vardı allahtan.
Olabilir yani böyle şeyler hesabı tutturamamış olabilirsiniz, yetmeyende gitsin evinde yapsın yesin o saatden sonra yapacak bir şey yok maalesef.
Emir yağdırıp emek beğenmeyecegine yardım etseymiş belki verilen emeğin değerini anlardı eşinizde.
Ben 4 kişiye 2 bardak yapıyorum.
Kayınvalideniz hep böyle "minimal" mi yemek yapar? :KK53:15 kişiye 2 kişilik pilav yapmak epey bariz ama yani. Hani yaparsın birkaç kişiye yetmeyebilir, ayarlayamazsın olur öyle.

Tavuk çok kötü soslanmıştı pilavda şehriyeler beyaz duruyodu bxhdhh😒
IMG_9131.webp

Bu adamları anaları böyle yapıyor 😐
Abim de annemin yemeğini ağzına verdiği şekilde büyüdü okuldayken farklı şehirde annem yemeğini yapar vakumlardı buzluk dolu olurdu temizlikçi çağırırdı öğrenci evine her ay giderdi şimdi karısı eğitmiş sürekli yaptığı yemekleri atıyor geçen bende kaldı bir baktım evi süpürüyor yemek bitti bulaşığı yerleştiriyor 1 senede adam olmuş valla helal olsun dedim evde pırasa falan yiyormuş. Hatta karısı anneme oğlunu ek gıdaya neden geçirmedin sebze yedirmeye çalışıyorum diye takıldı

Back
X