Misafire yemek yetmemiş

cidden tuhaf ama yani...

1. ihtimal diyelim güzeldi ve yetti de herşey
eee eşiniz neyin kafasını yaşıyor?

2. ihtimal diyelim sofra böyle bir davet sofrası ihtişamında bol bol çeşit çeşit değildi (bazı ailelerde filan çok gösterişli masalar oluyor, malum) ya da sizin yemekleriniz süper lezzetli olmuyor (ki olabilir herkes mükemmel yapacak diye bir kural yok)
e insan eşinin elini lezzetini bilmez mi. demez mi şunu bunu yapalım. bir davet öncesi ortada ne var ne yok bakmaz mı. sen şunu yap ben de bunu yapayım gibi bir plan program olmaz mı. 2 taraf da çalışıyorken...alışverişi bile yapacağımız yemeğe göre yapıyoruz. siz tavuğu kendiniz düşündünüz, kendiniz aldınız ve kendiniz yaptınız, adam ortada yok buralarda, anca şimdi aklına çemkirmek geliyor.

ay sinir oldum.
Bence de çok ilginç, hiçbir şeyi bilmeyecek kadar ilgisiz davranıp sonra kendinde yorum yapma hakkı bulmak gerçekten ilginç

Ben artık erkeklere karşı tavrımı belirledim. Benimki de azıtıyor bazen, arada bir içimden geçiriyorum şunu pişirdim götüreyim sevgilime diyorum. Sonra hemen uyanıyorum zıkkım yesin pis herif diyorum, götürmüyorum. :KK53: Bir şeyden dolayı yeteri kadar özgü, teşekkür almadıysam yapmayı kesiyorum.
Fazla kibarlık, özveri iyi değil. Hemen çat diye keseceksin.
Küçük küçük hediyeler alıyordum bu aralar, kendime alırken ona da birkaç parça bir şey aldım. Aaa ne gerek vardı, ben fazla hediye almayı sevmiyorum dedi mesela en son, bir daha b*k alırım.
Tavrım budur.

Zaten öyle olacak. Bu arada misafirlerin hepsi memnun kaldı çok beğendiklerini söylediler tabi nezaketten de olabilir. Ama ben de özeleştiri yapacak olursam bence de iyiydi. Ama beğendiremedik beyfendiye 🤷🏼‍♀️
Her şey çok güzel olmak zorunda da değil zaten. Bir teşekkür etmek, eline sağlık demek bu kadar zor olmamalı.
Benim eşim özellikle kendi ailesi, arkadaşlari gelip gittikten sonra çok över, güzel şeyler söyler, bunun da bir sonraki misafirler için bir taktik olduğunu sonradan anladım ama olsun 😁 eşinizde azıcık akıl da yok yani. Hem yardım etmemiş, evdeki yemekten haberi yok gibi neden tavuk yaptın, kalan pilava yetmedi demiş. Tuhaf nereden baksam.

Son düzenleme:
Her şey çok güzel olmak zorunda da değil zaten. Bir teşekkür etmek, eline sağlık demek bu kadar zor olmamalı.
Benim eşim özellikle kendi ailesi, arkadaşlari gelip gittikten sonra çok över, güzel şeyler söyler, bunun da bir sonraki misafirler için bir taktik olduğunu sonradan anladım ama olsun 😁 eşinizde azıcık akılda yok yani. Hem yardım etmemiş, evdeki yemekten haberi yok gibi neden tavuk yaptın, kalan pilava yetmedi demiş. Tuhaf nereden baksam.
Aynısını söyledim. İnsan en azından biraz över de şevkimizi kırmaz, misafir isteğim artar en azından. Ama kafa yok. Bundan sonra kendi ilgilenir misafirleriyle. Zaten onun memleketindeyiz, benim gelenim gidenim yok

Zamanla çığlık çığlığa bağırarak kavga etmenin, sinir krizi geçirmenin sadece size zarar olduğunu anlayacaksınız. Yapmanız gereken şu; bundan sonra herkes kendi tarafının misafirinden sorumlu olsun diyin. Zorluğu kestirip, yok ayrı gayrı olmaz biz evliyiz misafir bizim misafirimiz derse de bilmem nereni kaldırıp bir işin ucundan tutmayacaksan misafir çağırmayacaksın diyeceksiniz. Baştan radikal tavırlar sergileyin ki herifler bunun sağı solu belli olmaz diyip tırssınlar. Tamam beylerinizi sevin aşk yaşayın ama bazen bu duyguları katlayıp kenara koymanız gerek. Misafir ağırlamamı beğenmedin, o kadar emeğime saygı göstermedin, bir takdir bile etmedin bir dahaki çağırdığın misafirin yemesinden içmesinden sen sorumlusun diyin. Şaka yollu da değil gayet ciddi olun ve geri adım atmayın.

Kusura bakmayın hiç bir şeye yardım etmeyen, yan gelip yatan ve söylenen gencecik adamlardan gıcık alıyorum. Bunlar yaşlı ve huysuz adamların yapacağı işler. Şimdiden böyle yapan adamlarla nasıl hayat geçer? Üstelik sizin adamda ailecilik de var.

Şımartmayın şöyle adamları ya.
Masayı da hazırlasın, yemeğin bir kısmını da yapsın, içecekleri de organize etsin.
Sonra bak bakalım konuşuyor mu öyle boş boş.

10+ senelik evliyim. Kocam herhangi bir misafir ağırlama sonrası beni övmesin-kusur bulsun 8 kişilik masayı kendisine monte ederim. Ki yeni evliyken bu daha da önemlidir.

Kızlar selam. Beyimle ilk büyük kavgamızı ettik:) sebep; misafire yemek yetirememişim:) 2 gün önce onun akrabalarını yemeğe çağırdık, toplam 10 kişi. Hayatımda ilk defa bu kadar kişiye yemek yaptım. Ana yemek olarak sulu bir yemek ve tavuk şiş yapmıştım. Misafirler gittikten sonra eşime “kazasız belasız atlattık bence iyiydi” dedim. Bunu derken de açıkçası biraz övgü bekledim çünkü ne kadar emek verdiğimi gördü ve elini asla bir şeye sürmedi. Bunun üzerine suratıma ters ters bakıp “pilav yetmedi kimseye, niye tavuk yaptın” vs bir şeyler söyledi. Zaten misafirlerin yanında da surat asıyordu.O kadar zoruma gitti ki çıldırdım resmen. Bağırmaya başladım avazım çıktığı kadar (gerçekten delirdim) bir daha eve kimseyi davet etmeyeceğimi, artık yemeğini de kendisinin yapmasını söyledim. Asla hiçbir tepki vermedi en sinir olduğum şeyin bu olduğunu biliyor çünkü. 2 gündür yabancı evde. Bir eline sağlık, uğraştın ettin demek bu kadar zor olmamalı ya. Abartıyor muyum sizce?
Minnettar olmasi gerekirdi. Sanirim kompleksleri var esinizin henuz olgunlasamamis.

pislik adam bir tatlıyı mezeyi de o yapsaymis geceden, iki isin ucundan tutsaymis
bir de neden tavuk diye kizmis ama 10 kisiye (sizle 12 mi bilmiyorum) yetecek et parasini bıraktı mi size? ya da aldi buzluga koydu mu 10 kisiye layıkıyla yetecek et? daha yeni bin liraya yakın para verdim 1 kg kuşbaşı ete o da 4 kisiye yetti, zorlasak hadi 5 diyelim. size sirf et yemegi icin +2bin bırakması gerekirdi ki bu atari kendine hak görsün (ki et dedigim kusbasi. antrikot falan değil)
bu butceyi vermediyse verdigi 3 kurusa ziyafet sofrasi istemesiyle ilgili uzuun bir konusma yapabilirsini

Son düzenleme:
Nazik bi sekil konusabilirdi övebilirdi yani bi insan yorgunluktan motive edilmesini bekler insan sevdigiyle olunca modsuz oldugunda birden mutlu moduna dönüsebiliyoruz :) haketmis zikkim yesin kendine yemek yap küçük küçük porsiyon. Kocan kendi yapsin. Pilav var artti bile demissiniz. Resmen elestirmek icin yorum yapmis.

Tabii ki haklısınız. Aslında böyle davetlerde yemek yapma ve sofra hazırlama sürecine kesinlikle erkeklerde dahil edilmeli. Ne kadar meşakkatli iş olduğunu idrak edebilmeleri için. Ben yaptığım en basit yemek, tatlıda dahi övülmesini beklerim. Ortada bir emek var. Ailemden böyle gördüm, eşim(henüz yok) ileride övmezse masadaki peçeteleri ağzına tıkarım.

daha yeni bin liraya yakın para verdim 1 kg kuşbaşı ete o da 4 kisiye yetti, zorlasak hadi 5 diyelim.

Konu sahibinden bağımsız okuyan arkadaşlara bu konuda fikir olsun diye yazıyorum bunu.

Dana gerdan bu konuda efsane seçim oluyor. Migrosta sık sık indirime giriyor 429'dan aldım kilosunu en son 2 hafta önce.
10 kişiye 10 parça 2900 gr gelmişti. (iftar için fazla büyüktü porsiyon)
Kemikli diye endişe etmeye de gerek yok ocağa koy, tereyağını ve 1 çay bardağı suyu ekle, en kısığa koy mum alevi gibi 5 6 saat sonra ocaktan al tuz kekik at yemeği. Tencereden alırken kemiği düşüyor kendisinin.

Okuyanların aklında olsun, hem güzel hem kırmızı ete göre uygun fiyatlı bir seçim oluyor.

bu tavrı asla kabul etmem bazı insanlar var misafire illa et yedirecek sadece düz makarna üstüne kıyma kavurup yanında salata ve çorbayla misafir ağırlamışlığım var kendimi harap edemem 5 6 çeşit yenmiyor da. Kaç kere gittim misafirliğe kalıyor hep. Ayrıca ben hizmet ederken onun oturmasını kabul etmem. Baştan uyar misafire bak diye. En kötü çay görevi onun olsun. Ayrıca bilmiyor muydu ne yapacaksın fazla misafir varsa benimki sorar durur mesela ne yapacağız diye. Alsaydı kuzu pirzola sen yapardın. Bu yüzü vermeye gerek yok

Bana pek kizmissiniz gibi gelmedi tavirlarinizdan. Yeni evlisiniz 10 kişiye yemek hazirliyorsunuz ve kocanız elini bir şeye sürmüyor. Kavga çıkacaksa zaten hazırlık aşamasında cikmaliydi. Adam sizi yağlayıp ballasa, eline sağlık her şey çok güzel oldu dese, kocanizin hiçbir işe elini sürmedigi misafir agirlamalarina devam edeceksiniz. Neyse ki akıl edememiş. Bir dahakine kendi agirlar artık.

o sırada misafirlere yemek yaptıran ben 🤓 hiç canınızı sıkmayın baskın basanındır sonuna kadar surat yapın biraz sürünsün. Bu kocalar akraba görünce iq seviyelerinde ciddi bir düşüş oluyor.

Buda size ders olsun bir daha onun tarafindan kimseyi yemekli misafirlige almayin sorarsada beceremiyorum cok istiyorsan sen alabilirsin dersiniz

Kalabalık misafir gelmiş eşiniz elini bir işe sürmemiş. Övgü bekleyerek çok hayalci davranmışsınız. Hiçbir işe elini sürmediği için de o emeğinizi anlayamamış kös kös surat yapmış. Evlendiğiniz adam bu bence övgü ya da yardım beklemeyin. Beklentiniz olmazsa daha mutlu olursunuz.
Birden bağırmanız da bu konularda dolduğunuzu gösteriyor. Evlenmişsiniz artık adam pek değişmez siz sinirinizi bozmamaya bakın. Değişmese de iş buyurun bari bir iki şeyin ucundan tutsun, her şeye koşmaya çalışmayın. Yetmeyen yerde tek başınıza olduğunu da vurgulayın.

Back
X