• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir

En kisa zamanda bu durumu konusacagim.bi omur ugrasamam bu sacma siatemle..ve bunuda baslatan arkadas daha kendi evinde ayni sistemi uygulamadi..ancak baskasinin evinde toplanip organizasyon yapiyor
biraz mesafe koyarsaniz anlarlar gibime geliyor boylece biraz rahst edersiniz

Gündüzleri gitmeyin. Akşamda alın ikramlığınızı eşinizle gidin.. Sorduklarında " gündüzlerim yoğun geçiyor, böylesi bana daha uygun " dersiniz.
Zamanla alışırlar, onlarda gelmez.

O zaman o sistemi kuran arkadaşa bir gün önceden biz size gelmeyi dusunuyoruz musaitseniz deyin ve gidin o ve eşi de anladım bu sistemin çok yorucu olduğunu. Onların davet etmesini beklemeyin

Ben de hiç hoşlanmam.
Aile büyüklerini severek ağırlarım.
Arada 2 çift arkadaşımız var onlar gelir o kadar.
Zaten sadece bu misafirlerin ardından bile 3 gün hastayım diye yatarım.
Geçen ay 2 gün üstüste görümcemle dışarı çıkmak zorunda kaldık da 2. Gün Öğlen üstgeçitte Yürürken bir düştüm sol dizim paramparça oldu.
Ben hassas kadınım, gelemem zırıltıya...
Ben de hassasım yani. Paylaşmayı falan da sevmem, öyle büyüdüm kız kardeşim falan yok biraz da ondan öyle fazla kurcalanmaya gelemem. Yetişkinler neyse de bunların bir de canavarları oluyor eşantiyon niyetine, onlar gidene kadar ben sanki kaktüsün üstünde oturuyormuşçasına tetikte oluyorum. Öteki odaya laptobumu sakladım, gitmiş bulmuş aç diyor. La benim bilgisayarım oyuncak mı? Bir de tohumluk niyetine kız var, gitmiş mutfaktaki çekmecemi keşfetmiş, mısır gevreğim, kuru meyve kokteylim falan sana göre şeyler mi de istiyorum diye yırtınıyorsun? İşte bu sebeplerden istemiyorum arkadaş misafir falan. Misafirliğe gittiysem gösterilen yere otururum, ikram varsa yerim, mutfağına falan girmem. Ufakken de böyleydim, annem bir bakış atardı olduğum yere donar kalırdım. Nerde öyle çekmece falan karıştırmak. :KK53:

ben de hoşlanmam
bir de kitaplara bakar ödünç isterler
okusalar içim yanmayacak.
kitapları yatak odama koydum da kurtuldum
Daha dün böyle oldu bak, bana sordu şu kitabı okudun mu diye evet dedim ben de. Hemen tuzağa düşürdü beni cadı karı. Ben okumadım, ver de ben okuyayım dedi çıktı. Ben okudum okumasına da okumuş olmam onu bağışlamak istediğim manasına mı geliyor?

Uzun zamandir rahatsiz oldugum bir konu var.esimin bir arkadas gurubu var.baya kalabaligiz.iclerinden cocuklu olanlar var.

Neyse bunlardan birinin kurdugu bir sistem var.
Sistem ise sabahtan kadinlar birinin evinde toplaniyor cocuklarda geliyor tabi..aksamda hepsinin esi geliyir.ev oluyor 20 kisi..ve onlarada yemek cay servisi..
Sabahtan kosturmaca basliyor geceye kadar oturuluyor.
Ve ben biktim..yine geleceklermis bende toplanacaklar.cidden yoruldum.
Kadin kadina toplanir konusur aksam gidilir.yada aksam caya yemege gelinir..
Ben cogu arkadasimla bu sekilde gorusurum.
Ama bu grup bana stres veriyir.hepside iyi insanlar.ama bu dusuncesizliklikleri beni yoruyor...
Sabah kahvalti ogle yemek aksam yemek..tum gun kosturmaca.
Ya birde evim ufak benim...curcuna tikis tikis...
Sirf iyi olduklari icin katlaniyorum...sizce bu durumu kirmadan nasil duzeltebilirim.
Bu sistem çökmeli bence buna can mı dayanır?

Ben de hassasım yani. Paylaşmayı falan da sevmem, öyle büyüdüm kız kardeşim falan yok biraz da ondan öyle fazla kurcalanmaya gelemem. Yetişkinler neyse de bunların bir de canavarları oluyor eşantiyon niyetine, onlar gidene kadar ben sanki kaktüsün üstünde oturuyormuşçasına tetikte oluyorum. Öteki odaya laptobumu sakladım, gitmiş bulmuş aç diyor. La benim bilgisayarım oyuncak mı? Bir de tohumluk niyetine kız var, gitmiş mutfaktaki çekmecemi keşfetmiş, mısır gevreğim, kuru meyve kokteylim falan sana göre şeyler mi de istiyorum diye yırtınıyorsun? İşte bu sebeplerden istemiyorum arkadaş misafir falan. Misafirliğe gittiysem gösterilen yere otururum, ikram varsa yerim, mutfağına falan girmem. Ufakken de böyleydim, annem bir bakış atardı olduğum yere donar kalırdım. Nerde öyle çekmece falan karıştırmak. :KK53:
bu gibiler cocuklarini boyle alistiriyor buyuyuncede basa cikamiyorlar bizim bir arkadasin yatak odasina girmis cocuklar kizinin(kizida 4 5 yasinda o zaman) butun tokalarni almislar coguda kaybolmus yatak odasina bile giriyorlar

bu gibiler cocuklarini boyle alistiriyor buyuyuncede basa cikamiyorlar bizim bir arkadasin yatak odasina girmis cocuklar kizinin(kizida 4 5 yasinda o zaman) butun tokalarni almislar coguda kaybolmus yatak odasina bile giriyorlar
Edep, ahlak işi biraz da bu. Büyük küçük farketmez, senin evin değilse müsait mi demeden banyosuna bile giremezsin. Mutfağına giremezsin, çekmecesini, dolabını açamazsın. Benim dayımın hanımı var koca kadın, buzluğa kadar karıştırıyor, anan ne yapmış bakıaım diye. Biri açılmamış yoğurdun ambalajını sıyırıp kaşıklıyor, yeni pişmiş ( onlar için olmayan ) yemeği açıp üstten üstten yiyor. İşte görgü meselesi...

Edep, ahlak işi biraz da bu. Büyük küçük farketmez, senin evin değilse müsait mi demeden banyosuna bile giremezsin. Mutfağına giremezsin, çekmecesini, dolabını açamazsın. Benim dayımın hanımı var koca kadın, buzluğa kadar karıştırıyor, anan ne yapmış bakıaım diye. Biri açılmamış yoğurdun ambalajını sıyırıp kaşıklıyor, yeni pişmiş ( onlar için olmayan ) yemeği açıp üstten üstten yiyor. İşte görgü meselesi...
allah sabir versin sana canim:KK51::KK57:

Esime soyledim.tabi oda hak veriyor..
Gecen hafta dediginizi yaptim ektim.
Bide benim esim haftasonu evde calismiyor..haftasonu icin kizlar tolanacakmis eslerde aksam gelecekmis..dusunmuyorlarki esimi nereye yolluyim.
Planim var dedim.bugun yarin gelecekler...
Dediginiz gibi eziyetten baska birsey degil
Hiç duymadığım görmediğim bi adet. Bu ancak il dışına yada ilçeye gidilince olur. Çok zahmetli ve anlamsız bişey. Toplanma sırası size gelince saat vererek siz davet edin olmazmı

Bi yanlis anlasilma olmus:KK66:
Hergun degil iste ayda bir yada iki ayda bir.sira felanda yok kafalari kimde oturmak istiyorsa sabahtan kadin ve cocuklarla baslanir maratona..gece kahve ikramina kadar devam eder....
Şimdi tatil çocuklar okula gitmiyor mu.kres yada ilkokul falan.

En kisa zamanda bu durumu konusacagim.bi omur ugrasamam bu sacma siatemle..ve bunuda baslatan arkadas daha kendi evinde ayni sistemi uygulamadi..ancak baskasinin evinde toplanip organizasyon yapiyor
Neden kendi evinde yapmiyor. Bu seferde sen onun evine topla git belki sizin neler cektiginizi anlar.

Bu ne ya hani hanimlari 1 2 saat once gelse neysede sabahtan aksama kadar bayginlik ya :KK51: Esiniz icin katlanin mecbur onceden hazirlayin bari yiyecekleri o_O Ama garip ya anneleri,ablalari degilsiniz ki bide cocuklarla ayy isiniz zor :KK51:

En iyisi pide tarzı şeyler hazırlayın iki ayda birgeliyorlarmış sabrediverin artık anladığım kadarıyla çoluk çocuğu ortalığa salıp muhabbet ediyorlar gelmeden bir iki gün önce yiyecrklerini hazır edin aklıma gelen bunlar

açıkçası misafir sevmem.. çocuklu bir kadın olarak çocuklu misafirleri hiç sevmem.. birkaç arkadaşımız var, allahtan onlar da bizim karbon kopyamız olduğu için görüşüyoruz.. yoksa öyle elini bir şeye sürmeyen, etrafın itina ile içine tüküren insanlara tahammülüm yok.. sen anlattıkça ben daraldım o yüzden M ManzaramDeniz . ben yerinde olsam çalışmaya başladım ne hafta içi ne de hafta sonu müsait değilim kızlar kusura bakmayın derim..

Back
X