- 24 Ocak 2021
- 10.619
- 23.758
-
- Konu Sahibi ogretmenhanimmmmm
Valla ben çok misafir seven birisi değilim, Temizliğe de önem veren bir insanım, birkaç değerli dost ve kız kardeşim hariç gereksiz kimseyi evime almıyorum, mesela geçen hafta kız kardeşim ve 2 arkadaşımı kahvaltıya aldım, o kadar samimi bir ortam vardı ki çayları ben doldurmadım bile , bulaşıklara varana kadar hallettiler sağolsunlar, ben de sadece kızımla ilgilendim , çok da güzel geçti, size tavsiyem eş tarafı ile fazla samimi olmayın, evinize gereksiz insan toplamayın, daha çok yenisiniz zamanla ne demek istediğimi anlayacaksınız...Herkese merhabalar yargılamadan okuyacağınızı düşünerek size bahsetmeye karar verdim. 4 aylık evliyim eşimin yaşadığı,ailesinin olduğu çevresinin kalabalık olduğu bi şehre geldim. Küçüklüğümde anne babam çalıştığı için daha sonraları da boşandıkları için aile hayatına bir aile sofrasına bile uzak büyüdüm. Annem hep çalıştı ben de 2 üniversite okudum,evimize öyle çok misafir gelip gitmezdi.Biz de yoğunluktan dolayı çok alışkın değildik gidip gelmeye. Yoğun bir eğitim hayatım olduğu için de mutfağa çok girmedim şimdi yavaş yavaş yemek öğreniyorum.Gelelim asıl konuya, evlendim evim hep düzenli temizdir bu konuda pimpirikliyim. Aynı zamanda çalışan bir kadınım. Ama evimize biri gelecek olsun,kahve olsun yemek olsun aşırı geriliyorum. Eleştirilir miyim öyle mi olur böyle mi olur beceriksiz miyim vs diye. Bu konuyu nasıl aşabilirim bilmiyorum,içimi dökmek istedim.
Sıkıntı şu pasta börek hamurişi yememeye çalıştığım için evde de çok denemeye fırsat olmuyor. Canımız çektiğinde hazır alıyoruz.Yemekteyiz programında değilsiniz kasmayın. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Yine de yemek yapmayı öğrenmek zor değil. İnternetten her türlü tarife ulaşabilirsiniz. Sevdiğiniz ve sizin için yapması zor olmayan bir kaç ikramlık tarif öğrenin, demirbaşınız olsun onları yaparsınız. Ben mesela aniden gelen misafire kahve yanında kaselere hurma, ceviz ve çerez koyuyorum, bir de çikolata. Çayın yanına kısır vs yapıyorum. Hamur işi seviyorsanız, hamur yoğurma makinesi edinebilirsiniz, işiniz çok kolaylaşır. Bir de bir kaç yemek öğrendiniz mi tamam. Zaten zeytinyağlılar ve bir kaç kolay meze her zaman geçerli.
Sık sık misafir ağırlayin aşarsiniz
4 ay az bir süre zamanla alisacaksinizÇalıştığım için boş günlerimde de evde kendime vakit ayırmak dışarı çıkmak istiyorum misafir duyunca ağlayasım geliyor.
hiç kasmanıza gerek yok, hazır alın, bir de bir kaç basit şey, tamam. Kendiniz ne yiyorsanız misafire de azıcık süslersiniz olur biter. Keyif için bir şeyler öğreneyim diyorsanız da internette her tarif var. Ben çok zevk alırım değişik tarifler denemeyi örneğin ama herkes öyle değil.Sıkıntı şu pasta börek hamurişi yememeye çalıştığım için evde de çok denemeye fırsat olmuyor. Canımız çektiğinde hazır alıyoruz.Yemek de öyle döktüreyim modunda değiliz sağolsun eşim de ben de karnımız doysun yeter diyoruz çeşit çeşit şeyler yapamadığım için de geriliyorum haliyle. Amaaan sonra diyorum çalışıyorum sonuçta çok bir şey beklemesinler ama insan geriliyor işte misafir duyunca. Bir de burda hep onun arkadaş çevresi ailesi,daha alışamadığım bir sürü insan. Sağ olsunlar ama çok gelip gitmiyorlar.