Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Vallahi laf etmem
Ben zaten her yerde pogaca borek yiyemiyorum
Oyle bir takintim var herkesin yogurdugunu yiyemiyorum
Bi keresinde bi komsumuzda gün vardi
Pogaca borek yemedim kisir vardi ondan yiyim o elle yogurulmuyor diye dusunup yedim
Sonra biri tarif istedi
Komsu da "en son guzelce yoguruyorum hepsini" dedi
O gun eve gelince tum gece midem agridi 🥴
Ama kimsenin evine gidip ordan cikinca aman ne daginikti birsey de hazirlamamis demiyorum
diyenleri duydukca boyle bi kaniya variyorum sanirim
Aman beni konusmasinlar vs🤷‍♀️

Ay bi video gordum sosyal medyada kadin salata yapiyor sonra soslarini koyup elimin lezzeti gecsin diye butun avucuyla karistiriyordu. 😄 Akliniza gelmeyecek seylere bile el sokuyor olabilirler.
Ben eti bile (pişiyor sonucta) eldivenle dogruyorum. Cevre kirliligi yaratiyorum ama eldivensiz her şeye elimi sokmak midemi kaldiriyor elimi yikasam da tirnaklarim da musait olmuyor zaten genelde hafif uzun ve hep ojeli oluyor. 🙄 Mecbur eldiven

Sadece 5 çayına bile misafir gelecek olsa, camın kapının yeniden silindiği bir evde yetiştim.
Misafire kağıt peçeteyi ancak kendi evim olunca kullanabildim, kolalı keten peçetelerin çocuğuydum ben.
Küçük yaştan böyle alıştırılınca, şerbetleniyorsunuz. Paniklemem ben.

Sevdiğim insanlara bir şeyler yedirmeyi de çok seviyorum.
Herşeyden önce beni mutlu ediyor bu hazırlıklar.
Sevmediğim insanları evimde ağırlamak zorunda olmadığım bir hayatım var, çok şükür.

Poğaçalar sıcak kalsın bende de var, ama ben bunu onca hazırlığın olağan bir sonucu olarak görüyorum; o kadar vakit ve emek harcamışım tabii ki en kıtır kıtır haliyle sunmak için organize olacağım :))

Ama küçük bebeğim olsa, ne bebeğimle geçecek zamana, ne de o zamanın kalitesini etkileyecek yorgunluğa müsaade ederim. Bir kaç sene hane halkımdan başka kimseyi zerre kadar umursamam, öyle de yaptım.
kolalı keten peçetelere maddi gücü ve görgüsü yeten bir aile değildik ama bizde de normalde evde düz beyaz peçete varsa bile misafire renkli özel kaliteli peçete çıkardı
hala da öyle
ben 20 sene önce de y.dışına gidince anneme, teyzemlere böyle özel misafirlik süslü peçeteler sunumluklar alırdım. hala severim, alıyorum.

misafir ağırlamayı severim. ama sürekli ağırlamam tabi.
ben genelde bir kısmını 1 gece önceden son kalanları da o sabah hazırlarım, poğaçayı böreği ikramdan önce tekrar koyar bi ısıtırım, biraz az pişiririm özellikle tekrar pişer tam olur. çünkü ben kendim öyle sıcak sıcak seviyorum. + dediğiniz gibi uğraşmış yapmışım tabii en güzel halinde sunmak isterim.

benim annem yarım saatte 5 çeşidi yapar, hem de güzel yapar. börek filan yaparsa da elinde açar, genel olara kadınları becerikli bi ailede büyüdüm..
onlar kadar olamam ama benim de böreğimi kekimi beğenirler, gelen arkadaşlarım. zeytinyağlı filan da önceden hazırlanınca zaten daha güzel oluyor -kendi fikrim bu yönde. sadece salatayı son dakika yapmak iyi oluyor bence. organize olurum. çok kısıtlı minik evlerde Türk ürünü olmayan ülkelerde de masalar kurdum, organize olunur zaman yönetilirse oluyor.

çocuk yok bende :KK70:
çocuğum olsa da kek poğaca o kadar zaman alan şeyler değil. böyle pratik yapar geçerim. yalnız çocuk zorsa hastaysa filan o süreçte misafir ağırlamam. kendi kök aileme de normalde sofra kurarım güzel şeyler yaparım ama çocuğum olsa gelseler onları misafir saymam, çocuğu olan kardeşim var, ona gitsek biz kendimiz yapıyoruz.

Ay bi video gordum sosyal medyada kadin salata yapiyor. Sonra soslarini koyup elimin lezzeti gecsin diye butun avucuyla karistiriyordu. 😄 Akliniza gelmeyecek seylere bile el sokuyor olabilirler.
Ben eti bile (pişiyor sonucta) eldivenle dogruyorum. Cevre kirliligi yaratiyorum ama eldivensiz her şeye elimi sokmak midemi kaldiriyor elimi yikasam da tirnaklarim da musait olmuyor zaten genelde hafif uzun ve hep ojeli oluyor. 🙄 Mecbur eldiven
Bitane kadin da menemen yapiyordu kenarda bekleyen cirpilmis yumurtayi da kedi yaliyordu birak o misafirlerin falan diyordu😬😬

Bu zaten evin bok götürmesi demek 😂
Su karikatur geldi aklima :KK53:

Screenshot_20240516_232134_Chrome.jpg

Küçük bebeğim var baştan söyleyim kızlar ben genelde dışardan hazır kek börek tarzı şeyler alıyorum.Çay kahve ikram ediyorum yeter bence abartmaya gerek yok.Hele ki bebeğimle ilgilenmeyip de misafir için döktürmekle hiç uğraşamam.Sizde kendinize ve ailenize kıymet verin bence.Bide mesela siz misafirliğe gittiğinizde o size 1 gün önceden haberli gelenler sizi nasıl ağırlıyor?

Önceden misafir geleceği zaman detaylı temizlik yapardım baktım kimsenin umrunda değil kimsenin dikkat ettiği yok şimdi süpürme toz alma yapıyorum yetiyor bu ikisini yaptın mı ev temiz görünüyor zaten
İkramlar konusunda bende biraz sizin gibiyim vaktimi aliyor-du. Şimdi daha çok çerez cikariyorum zaten yemek yenmiş oluyor.

İçinize sinmiyorsa pratik seyler seçin. Mesela yakın zamanda Cat kapı misafir geldi çay olana kadar hızlıca kek makarna salatası yaptim yanına çerez ve hazir püskevit çıkardım
Önceden yapıp buzluğa da atabilirsiniz

Küçük bebeğim var baştan söyleyim kızlar ben genelde dışardan hazır kek börek tarzı şeyler alıyorum.Çay kahve ikram ediyorum yeter bence abartmaya gerek yok.Hele ki bebeğimle ilgilenmeyip de misafir için döktürmekle hiç uğraşamam.Sizde kendinize ve ailenize kıymet verin bence.Bide mesela siz misafirliğe gittiğinizde o size 1 gün önceden haberli gelenler sizi nasıl ağırlıyor?
Iclerinden birkac tanesi ozeniyor benim gibi
Bazilari ise hazir kurabiye biskuvi takiliyor
Ama ben herkese ayni seyi yapiyorum yani ayni özeni
Bu bana biskuvi cikardi bende oyle yapayim demiyorum😑 hata ediyorum

Önceden misafir geleceği zaman detaylı temizlik yapardım baktım kimsenin umrunda değil kimsenin dikkat ettiği yok şimdi süpürme toz alma yapıyorum yetiyor bu ikisini yaptın mı ev temiz görünüyor zaten
İkramlar konusunda bende biraz sizin gibiyim vaktimi aliyor-du. Şimdi daha çok çerez cikariyorum zaten yemek yenmiş oluyor.

İçinize sinmiyorsa pratik seyler seçin. Mesela yakın zamanda Cat kapı misafir geldi çay olana kadar hızlıca kek makarna salatası yaptim yanına çerez ve hazir püskevit çıkardım
Önceden yapıp buzluğa da atabilirsiniz
Evet buzluga atma fikri aklima yatti 🙏

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Bende yeni evlendim. Üç ay bile olmadı aileleri davet ettim 9 yetişkin 3 bebek sabah sekizden gece onbire kadar bir bardak su içmemişim. Daha ik misafirimdi ailelerimiz ve ben pes ettim. Bir daha kendimi öyle yemek tatlı temizlik yormam dedim. Bir ablamız var onu çağırıyorum yemek yapıyor ve evi topluyor çalışıyorum kendi rahatım için harcıyorum.

aslinda onceden atmak lazim dondurucuya, cok rahat oluyor. bos bir gununuzde, pismis taze pogaca, pismemis hazir yufkadan birek hatta kurabiye atilabilir. hos ben de sizin gibiyim. annem de misafir gelecegi zaman asiri panik olurdu, illa ki 5 cesit olacak, 2 cesit tatlisi, 2 cesit tuzlusu, slatasi illa olacakti, bir de bi gerginlik olurdu evde. nefret ederdim misafir gelmesinden. evlendim daha beter oldu tabi her sey😂 kaynana gorumce faktorleri cikti, neyseki onlari hayatimdan şutladim. ben de yakin zamanda arkadaslarimi cagiricam aslinda en cok temizlik dusunduruyor beni. cocukla derin temizlik yapmak cok zor nasil misafir cagiricam bilmiyorum. onceden dondurucuda biseylerim olurdu simdi yok. yakinimda annem ablam olsaydi isterdim onlardan.

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Buna benzer bir konu ben de açmıştım. Burdaki yorumlardan faydalanmıştım.
Ben farklı noktalara değineceğim. Bizim çevremizde de gelmeden 1 saat önce haber eden kişiler var. Eskiden bu normalmiş ama bana artık bu hiç doğru gelmiyor. Evde oturmaktan sıkılıp gidecek yer arıyorlar. Ama ben o gün müsait olmayabilirim, misafir ağırlamak istemiyor olabilirim, hasta olabilirim vs vs. Birkaçgün önceden haber vermeden misafirliğe gitmek hiç doğru değil.

Ama şöyle de bir iyi yönü var. Siz mesela ertesi gün kabul edip kendinizi yıpratmışsınız. Ama o gün kabul etseydiniz ve fazla ikramınız olmasa, eviniz dağınık olsa rahatsız olmazdınız. Erken haber etmedikleri için olduğu kadar olmuş olurdu. Bazen böyle misafir kabul ediyorum mecburen. İkramlar dört dörtlük olmuyor evim çok uygun olmuyor ama karşıdaki pat diye geldiği için bunu takmıyorum.

Bir de benim çevremde herkes ev hanımı ve birbirlerine gittiklerinde en az 8 çeşit ikramlık hazırlıyorlar. Bunlarda benim psikolojimi bozmuştu. O kadar çeşit yapmaya çalışıyordum. Artık 1 tuzlu 1 tatlı yapıp geçiyorum.

Elim çoğu konuda hızlı olsada yemek konusunda hızlı değil malesef. Öyle süslü püslü yemeklerde yapamam.
Misafir agirlarken farkettim ki, kendimi harap ediyorum hersey dört dörtlük olmalı kimse arkamdan konuşmamalı diye.
Bilmem kaç tane tatlı tuzlu o yetmiyor temizliği vs. Bu kadar koşuşturma sonrası misafirlere güler yüz göstermekte çok zorlanıyordum sohbet bile edemiyordum yorgunluktan.
Artık misafir ağırlamıyorum.
Çevremdeki çoğu insanda malesef bu şekilde çok gösterişli hazırlandıkları için bu tarz kişilere gitmiyorum. Çünkü aynı şekilde karşılık vermeyeceğim

Zaten bu olaya kadar ben önemli olanın arkadaşımı görmek olduğunu sanıyordum. Ay bak valla sakın düzenini bozma ben gelirken çok güzel bir yerden çok sağlıklı atistirmaliklar da alcam derdim. Sonra evi böyle görünce anladım ki mühim olan arkadaşı görmek değilmiş yani gerçekten o evi insan girecek hale getirmek de lazımmış. O günden sonra assla böyle bir laf etmedim, sadece sağlıklı atistirmalik götürmeye devam ettim. Malum yorumlardan gördüğümüz üzere ikramlar hep sağlıksız 😅
Yok kız arkadaşın cidden pislik içinde yüzüyor :KK70: Bizimki ev temiz olduğu halde evi komple temizleyip kendini mahvetme sıkıntısı :KK70: Yani sanki yatak odana mı girecekler bazanın altını niye siliyorsun kardeşim 😂

aslinda onceden atmak lazim dondurucuya, cok rahat oluyor. bos bir gununuzde, pismis taze pogaca, pismemis hazir yufkadan birek hatta kurabiye atilabilir. hos ben de sizin gibiyim. annem de misafir gelecegi zaman asiri panik olurdu, illa ki 5 cesit olacak, 2 cesit tatlisi, 2 cesit tuzlusu, slatasi illa olacakti, bir de bi gerginlik olurdu evde. nefret ederdim misafir gelmesinden. evlendim daha beter oldu tabi her sey😂 kaynana gorumce faktorleri cikti, neyseki onlari hayatimdan şutladim. ben de yakin zamanda arkadaslarimi cagiricam aslinda en cok temizlik dusunduruyor beni. cocukla derin temizlik yapmak cok zor nasil misafir cagiricam bilmiyorum. onceden dondurucuda biseylerim olurdu simdi yok. yakinimda annem ablam olsaydi isterdim onlardan.
Etimek tatlisi gibi basit seyler, milfoylu tarifler pratik oluyor
Ama hepsi yine zaman harcatan seyler
Biskuvi paketi acip yoruldum demek istiyorum 🥲

Buna benzer bir konu ben de açmıştım. Burdaki yorumlardan faydalanmıştım.
Ben farklı noktalara değineceğim. Bizim çevremizde de gelmeden 1 saat önce haber eden kişiler var. Eskiden bu normalmiş ama bana artık bu hiç doğru gelmiyor. Evde oturmaktan sıkılıp gidecek yer arıyorlar. Ama ben o gün müsait olmayabilirim, misafir ağırlamak istemiyor olabilirim, hasta olabilirim vs vs. Birkaçgün önceden haber vermeden misafirliğe gitmek hiç doğru değil.

Ama şöyle de bir iyi yönü var. Siz mesela ertesi gün kabul edip kendinizi yıpratmışsınız. Ama o gün kabul etseydiniz ve fazla ikramınız olmasa, eviniz dağınık olsa rahatsız olmazdınız. Erken haber etmedikleri için olduğu kadar olmuş olurdu. Bazen böyle misafir kabul ediyorum mecburen. İkramlar dört dörtlük olmuyor evim çok uygun olmuyor ama karşıdaki pat diye geldiği için bunu takmıyorum.

Bir de benim çevremde herkes ev hanımı ve birbirlerine gittiklerinde en az 8 çeşit ikramlık hazırlıyorlar. Bunlarda benim psikolojimi bozmuştu. O kadar çeşit yapmaya çalışıyordum. Artık 1 tuzlu 1 tatlı yapıp geçiyorum.
Bi keresinde bi komsu arayip musaitsen 5 dk ugrucam bebek gormeye dedi
Yarin buyrun falan dedim yok yok bi kahve icimi ugrayip kalkicam hatta ona bile gerek yok demisti kahvenin yanina cikolata hazir kek falan koymustum o gun bi ferahlamisti icim
Ama bir daha oylesi gelmedi 😆

X