misafir ağırlamakta ki tecrübesizliğim :(

sen de haklısın arkadaşım ama bu insanlar iyi niyetli değillermiş ki. iyi niyetli olmayan arkasından dedikodusunu yapan insanları bundan böyle nasıl samimi olarak kabul edip komşuluk yapacak konu sahibi.

canım bende seninkine benzer bir durum yaşamıştım
üzülme, selamını ver çok fazla muhattap olma... ben öyleyim mesela bi kere karşı komşum geldi ilk gelmelerinin ardından ondada ders çalışıyoum tam heryer kitap not falan kaynıyodu yarımsaat oturup kalktı sınavına odaklan canım boşver.

çok masumca yazmışsın kıyamam :))

kahve içmeye gelcez deyip gün gibi yenilip içilmesi garip bir adet..
bir şey koymasan laf ederler,çok çok yapsan yemezler ziyan olur..böyle işte
boşver zamanla alışırsın
yaptıkları dedikoduyu duymanda iyi olmuş
bundan sonra ona göre davranırsın

sen de haklısın arkadaşım ama bu insanlar iyi niyetli değillermiş ki. iyi niyetli olmayan arkasından dedikodusunu yapan insanları bundan böyle nasıl samimi olarak kabul edip komşuluk yapacak konu sahibi.

benim demek istediğim hepsine karşı cephe almasına gerek yok komşuluk güzel şey hele yeni evli ve tecrübesizsen canın sıkıldığında ya da acil bir şey olduğunda kapısını çalacak birinin olması çok güzel bence arkadaş şanslı bile komşuları ona hoşgeldine gelmiş burda ben okuyorum yok yeni taşındım kimse kapımı çalmadı çok yalnızım yani bir iki kendini bilmezin yaptığını hepsine mal etmesin..

Bir de aklıma geldi.Bunlar çok olağan şeyler sadece yeni evliler için değil herkesin başına gelebilir.Annem 22 senelik evli olacak nerdeyse tecrübelidir de baya.50 yaşına yakın.Poğaça yapmıştı komşu da güzel koktu filan deyince annem çay içmeye gel dedi.Epey vardı aslında az da değildi.Biz de tek o hadi bi de çocugu gelir dedik.kapı bi çaldı hurraaaa tüm apartmanı toplamış nerdeyse.
Az az paylaştırdık poğaçaları ikiye böldük az da evde vardı hamurişi.Dedikodu yapmadılar yaptılarsa da kulağımıza gelmedi ama çok ayıp bi şeydi yaptıklarıBelki içinizi rahatlatmaz ama anlatmak istedim.İnsanın tecrübesizliğiyle alakalı değil sorun görgüyü bilemeyen komşularda.

bende 2 hafta önce tasındım şuan oturdugumuz eve
pazartesi günü yeni kahvaltı yaptım zil çaldı 2 komsu sna gelcez tanısmak için dedi
buyrun gelin dedim o ikisi geldi ardından bir başkası sonra ardından bir başkası daha
bir saat kadar oturup gittiler
ama ben duyurumu yaptım pek gidip gelemem ders çalışıyorum diye onlarda anlayışla karşıladılar
zaten çok kalabalık bir apartman hangi biriyle samimi olasın ki
birde yaşıtın olmayınca koca koca kadınlarla ne paylaşımın olacak
.....
canım sen yine lafını söyle o 4 kişi glcez diyen kadına
ben ona göre birşeyler hazırlamıştım, kulağım duya duya dedikodum yapıldı hiç hoş değil böyle şeyler de bilsinler

konu sahibi arkadasimiz birak onlar utansinlar canim herkes biliyorki sen yeni evlisin ev hanimi digilsinki ben 1 yildan cok evliyim yardimim olmadan o kadar kisiye yetisemem
birak yapsinlar zaten apartmana yeni bir gelin gelince seni unutub onun yaptiklarini dedikodu yapacaklar

canim ben burada tecrubesizlik falan gibi hiiic bisey goremedim,komsularin esekligini gordum(ozur dilerim).ne ayip ya.4,5 kisi demisler 20kisi gelmisler,olacak ismi.uzak dur bence.

kesinlikle 4 kisi geleceklerini soyleyen kadina lafini soyle ve de dedikodunu yaptiklarini duydugunu soyle(

sen neden utanıyorsun onlar utansın... sinir bozucu bi olay.. siz hiç bir şey hazırlamasanız bile dedikodunuzu yapmaya hakları yok... ayrıca bişeyler hazırlamışsınız onlar ordu gibi gelmişler... demekki onların niyeti size hoşgeldine gelmek değil yemek içmek dedikodu malzemesi bulmakmış..

:)
canım yadiyelimki hazırlığın tamdı demlik demlik çayında vardı
bi insanın evine 10 tane çocukla aynı anda gitmek ne dmek yahu?
hele bide küçüklerse umarım anneleri ilgilenmiştir
bende 1 yıllık evliyim böle ayaklı minik çocuk pek görmedim evimede gelmedigeçen gün eşimin kuzeni geldi bana
3 yaşında bi oğlu var ben çocuğu zapdetmekten hiçbişe yapamdım sen yine iyi karşılamışsın:)

bence o sölediğin kişiyi gördüğünde
ya sen bana 4 kişi dedin 18 kişi geldiniz bişey diil tabi ben ona göre hazırlık yapmıştım
ama balkondan arkamdan konuşulanları duydum çok üzüldüm böyle olmamalıydı de
o kişi diğerlerine haber uçurur zaten

eğer sana gelip kusura bakma falan derlerse yada affettirici bi tavırla yaklaşırlarsa
gene konuşursun tanımaya çalışırsın
ama aksini yapmaya defam ederlerse salla gitsin

vede arkadan konuşma potansiyellerinin her zman olduğunu unutma
insan zmanla öğreniyor herşeyi:))))))

ahh canım çok tatlısınnn..
Boşver o onların ayıbı..Misafirlikte yapılan ikramın arkasından azdı falan diye konuşmak ne kadar ayıp bişeydir.
Ben ise aşırı derecede bişeyler yapanlarınkini görgüsüzlük olarak sayıyorum. Bazen olur 20 çeşit yaptım. Ne gerek var..Görmemiş miyiz..
Ama içinde kalmasın diye bi yerde yakalarsan komşuna sitem et sende o zaman 4 dediniz 18 oldu ben daha yeni evliyim alışık değilim kalabalık misafir ağırlamaya de...önemsiyosan sonra yine gelin dersin..önemsemiyosan. .. et gitsin..

Senin durumun farkli onlarin densizligi
Bem bir keresinde bi ark toplantisina gittim kiz dort dortluk ckk eline diline bi kiz evdede yemekleri o yaoiyomus evlenmeden
Biz herkezden gec gittik oturduk ikramlar,masada
Ne buyur al dedi
Ne getirdi ne goturdu ne bir bardak icecek
Hazirlasa ne olur acayip sok olmustum elinden marifet gelse ne olur ikram edemediktem sonra seninki kusur degil bu anlattigim kusurdu

canım madem duydun konuştuklarını, ben olsam kafamı uzatır, onları utandırırdım. ve derdim ki '' bu yaptığınız çok ayıp, ben filana sordum kaç kişi geleceksiniz diye. o da 4-5 kişi dedi. ben de ona göre hazırlandım. esas sizin bu yaptığınız çok ayıp.'' bu sefer onlar utanırdı. hatta geç kalmış bile sayılmazsın. apartmanda vs görünce söyle muhakkak. seninkisi değil onların ki ayıp bence.

kıyamamm :))

bidaha çağırmayıverirsin olur biter. terbiyesizler :))

ben de yeni evlendiğimde yan dairemde hiç hoşlandmadığım kv'nin de arkadaşı olan bi kadın vardı. kaç kere kapıya geldi çıtımı çıkarmadan oturdum evde açmadım ohh.

kv laf sokup duruyodu çünkü 'ay onla çok iyi arkadaş olun, sürekli takılın' filan. koskoca kadınla kanki mi olacaktım. yeni evliyim çat kapı geliyordu zaten

muhattap olmayıver canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…