misafir ağırlamakta ki tecrübesizliğim :(

Canim komsularin kendini belli etmis simdiden
D
Komsunun dedikoducu olanindan uzak.durucaksin sen iyi niyet gistermissin bak dedikodunu yapmislar sukur.et ki rabbim.onune cikarmis

Bunlar komsuluga filan gelmemis valla.Bazi insanlar sirf birinin acigini yakalamak icin cirpinir ya iste komsulariniz oyle.Sizin 'kac kisi geleceksiniz' demenizi kullanmislar bence.Cumbur cemaat gelmezlerdi oyle olmasaydi.Cok ayip etmisler.Sizin sucunuz yok ama kim olsa uzulurdu bosverin desek de unutmazsiniz zaten.Kotu bir ani olmus siz elinizden geleni yapmissiniz.Bir de yeni evliymissiniz benim bildigim oyle coluk cocuk mahalle gidilmez oyle.Yani bizim burda goturmuyorlar pek cocuk.Gitmezdim pek kotu bir animdan dolayi.Kucukken bir tanidigmiza aksam yemegine gitmistik ailece hatta mangal yapmislardi cok iyi hatirliyorum kirmizi sarap ve cocuklara da visne suyu koymuslardi.Babam da yanlislikla sarap vermisti bana kusmustum milletin yeni evine.Cok uzulmuslerdi bi 14-15 sene oldu hala unutmadim unutamam :)

Son düzenleme:
Canim.komsularin degilde misafirlerin gelecegi zaman slklntiya dusuyirsan sen simdi uygun oldugunda bir kac birsey yao buzluguna at
Ben pogaca borek kurabiye hem.bozulmuyor hem temizlik vb kosturmacada oldukca iyi oluyor
Kendini kotu hissetme canim hepimiz yeni evliyken bocaladik

canım geçmiş olsun.zor bir durum atlatmışsın,komşuların da ayıp etmişler.
kusura bakma ama çok merak ettim,nasıl 6-7 kişilik hazırlık yaptın.yani sayıyla mı yaptın.börek yapsan 1 tepsi yapılır.kek yapsan 1 tepsi yada 1 kalıp olur.salata ya da kurabiye de yapsan daha fazla olur.bunlar da en az 12 kişiyi ağırlar:44:

bazen insanlar kendi ayıplarını gormezler de başkalarının aaçıklarını ararlar. bir kahve bile verseniz çokmuş onlara bence. hiç de canınızı sıkmayın. mesafenizi koyun olsun bitsin

Terbiyesizler. Böyle komşu olmaz olsun.

Sen icini ferah tut. Muhabbetini de minimumda tut bunlarla. Onların verdiği sayıya göre elinden geleni yapmışsın. Ayıp eden ve dedikodu yapan onlar.

bence kapıda denk gelirsen direk yüzüne söyle
camım acıktı konusmalarınızı duydum, cok kırıldım de
hem emek verdim hem de lafım edilmiş gibi birseyler söyle

ben olsam duyduğum anda sizi duyduuuuum diye bağırırdım camdan.şimdi bence yapman gereken onlardan birini gördüğünde ben o kdar emek verdim 4-5 kişi gelicez dedininz 10 kişi geldiniz sonra da dedikodumu yaptınız de.

Kıyamam sana başvekil takma kafana ya kendıerıde yenı gelın oldu onların hepsının böyle anıları vardır keske sadece kahve yapışaydın nasılsa kahveye demmişler o zaman en azından buz dedık dıye kahve yapmış derlerde en kötü komşuluk ılskılerınde böyle dedıkodu çok olur Bastanda seviyeni koy arkadasım

kendini suçlama
kesinlikle senin tecrübesizliğin değil
güzelce sormuşsun kaç kişi geleceksiniz diye 4 kişi diyip bütün mahalleyi toplamanın alemi nedir
ayrıca iyi tarafından bak
gerçek yüzlerini erkenden görmüş oldun samimi olacağın varsada olmazsın bundan sonra
iki yüzlü insanlar

Ben de 1 yillik evliyim, evlenmeden önce
mayali hamurmus, pogacaymis, kurabiyeyimis o tür seyleri hic bilmezdim
yani ilk zamanlar insan miktarini bile ayarlayamiyor, bir sürecten sonra anca..

Sen üzme Tatli canini ama keske sofra kurarken nazikce yüzlerine vursaydin
kusura bakmayin bana 4-5 kisi gelecegi söylendi yoksa daha cok cesit hazirlardim diye
yani topu yine onlara atip ortadan siyiriliverirdin..

Bundan sonra merhaba merhaba de gec

Kendini suçlama.. Aksine sevin. Tamam elbettte ki kızgınsın haketmediğin biçimde gelişmiş olaylar ama şu yönden düşün komşun yok doğru düzgün, kafan rahat olacak.Zırt pırt gelen bi komşun olmayacak.. Sana yüzlerini erkenden göstermişler işte sende bu durumu lehine çevireceksin..Merhaba merhaba. Bitti gitti havadan sudan muhabbet bile edilmez böyle insanlarla canım. Benzerinide ben yaşamak üzereydim kiii, önceden yapıp nolur nolmaz diye buzluğa attığım hamur işlerim günün kurtarıcısı oldu..
Aklında bulunsun yap bir tepsi börek bi tepsi tuzlu kurabiye falan at buzluğa mikrodalgan vardır.. Sıkıştın mı ya da erindin mi hemen çıkar at mikrodalgaya sıcak sıcak hemen çayın yanına falan servise hazır.. Sıkma canını afedersin ama sallama bile.. Onların edepsizliği.. İnsanlar böyleler artık..

Bence bütün suç o 4 kişi geleceğiz diyen kadında

Gerçi sen hiç sormasaydın keşke bol bol yapsaydın.

Onlar belli ki dedikodu toplamaya gelmiş o kadar kalabalık.

Hiiç kafana takma canım, daha çok yeni evlisin moralini bozma böyle şeyler için.

Lafı geçerse de o kadınla konuşurken söylersin.

Ben hiç sevmem komşuluk ilişkisini, o yüzden baştan mesafemi koydum selam bile vermiyorum.

Yüz verince astarını istiyo bazıları çünkü.

Ayrıca bişeyin üstüne çok düşersen güzel olacağı varsa da olmuyo bunu aklından çıkarma.

Benim mesela yemeklerim güzel olur normalde,

iftara misafir geleceği akşam pilavım tuzsuz kuru bişey olmuştu üstüne titremiştim çünkü

Sal gitsin en güzeli

Son düzenleme:
sorun komşularında sen elinden geleni yapmışsın zaten arkandan konuşarak çok ayıp etmişler.ikramın iyisi kötüsü olmaz adı üstünde ikram.siz sormuşsunuz kaç kişi geleceklerini deseydi baştan 9,10 kişi geleceklerini.bence duyduğunu söyle ben size sordum kaç kişi geleceğinizi bana 4 kişi dediniz ona göre hazırlığmı yaptım dersiniz.

Senin adına çok üzüldüm canım ya kendimi senin yerine koydum da ben de çok kötü hissederdim ama arkadaşların da dediği gibi komşularının ayıbı. Hem yeni evlisin hem de az kişi gelicez demişler ne kadar düşüncesizler

amaan böyleleri bir araya gelelim, dedikodu yapalım, yiyelim içelim derdinde...
bi de utanmadan arkandan konuşurlar.. yok salatası sulanmıştı yok keki kabarmamıştı die..
gittiğim misafirlikte ev sahibi asık suratlı olsun onlarca çeşit yapmış olsa yediğimden bişey anlamam..
ama güler yüzlü, tatlı dilli ise bi kuru çay bile nasıl lezzetli gelir.. bitmesini istemezsin..
takma kafana.. çağırırlarsa da bi bahane bul ve gitme..
gidersen her an küçük bi çocuk kapını çalıp annemler ve komşular yarın sana oturmaya gelecekmiş diyebilir..

çok terbiyesizlermiş gerçekten.. emeğine acıdım ..
hiç kafana takmana değmez bu insanlar, üzme kendini boş yere..

Suratın asık oturdun mu? Hayır.
Ohalde asıl terbiyesizlik ilk defa gidilecek bi'eve okadar kişi doluşmak. Çoluk çocuk gitmek ne mantık bi'kere. Bi'tanışın kaynaşın.
Belli yani komşuların birinin evine çoluk çocuk doluşup, tüm gün yiyip içip bütün apartmanın senelik dedikosunu yapan tayfadan uzak dur.

Bu arada ben anlattıklarında tecrübesizlik göremedim benim annem 25 yıllık evli ona da 4 kişi kahve içmeye geleceğiz deseler bi'ıslak kek yapar

Ayrıca ben olsam gördüğümde "bi'dahakine benim hakkımda konuştuğunuzda camları kapatın zira arkamdan konuşulmasından hoşlanmıyorum. 4 kişi değil de 15 kişi geleceğiz deseydiniz ben de ona göre hazırlık yapardım" derdim. Çok gıcık oldum komşularına :/

Son düzenleme:
ben de sinir oldum okuyunca. İnsan ilişkileri böyle ne yazık ki. Sözüm meclisten dışarı bizim apartmandaki bayanlar ev hanımı , her gün temizlik yaparlar, vakitleri var bi şey demiyorum ama karşı komşum oturmaya geldi bana üst kattakini, alt kattakini çekiştiriyordu yok evi pis yok soğuk falan filan... sonra topluca bana geldiler aman o çekiştirdikleriyle bi iyi bi iyi, benden bile iyi... Benim de evim her zaman bak dök yala değildir, düşündüm ne malum beni de onlarla çekiştirmediği??? Artık çok mesafeliyim , en iyisi bu...

Misafirliğe gelen insan, Allah ne verdiyse demeyi bilecek..
Kimse kimseyi doyurmak zorunda değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…