misafir ağırlamakta ki tecrübesizliğim :(

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Bi kat aşağı iniyolar kıtlıktan gelmemişlerdir herhalde
Hem adabıyla gelseler yani söyledikleri kişi sayısı kadar gelselermiş

Konu sahibi sen acemi olabilirsin ama durumun senle alakası yok onlar görgüsüzlük etmiş
Her yeni gelin biraz acemidir zaten
Belki de daha gelmezler de kurtulmuş olursun, iyi niyetli olsalar bir iki çeşitte kendileri yapardı gelirken madem söylediklerinden daha kalabalık geliyorlar

aman cok avam tiplermis ya bi insanin evine suru sepet gidilir mi bide dedikodu yapmislar. niye kendinizi uzdugunuzu anlamadim komsularla icli disli olmak zorunda degilsinizki, kendi kafa dengi arkadaslariniz vardir mutlaka. onlarla bir araya gelin bence.

Resmen sülalecek gelmişler toplamda 18-19 kişi çocuklarla bırlıkte..
Çok terbiyesiz insanlarmış sızın arkanızdan dedıkoduu yapıyorlar..Misafir umduğunu değil bulduğunu yer..
Onlarla ilişkinizi kesin mutlaka .Selam verirlerse sizde verirsiniz..Sırf meraklarından gelmişler ,komşuu dediğin böyle mi olur..
Ben hiç düşünmüyorum valla evlenince öyle tüm apartman gelcekler çoluk çocuk hiçç çekilmez valla ..Ben pek çekemezdim açıkçası ve ben bıraz yapım geregı soğuk dururum karsımdakılerde oyle yuz bulamazlar.
Ev sahıbımız yan daıremızde oturuyor annemle cok sıkı fıkı değiller ama sinir oluyorum bazen ,kendi gelini dururken gelip anneme şu yaptığın tatlı cok guzeldı bıze yaparmısın mısafrlerı gelcek kadının anneme yaptırıyor..
Anneme de kızıyorum nıye yapıyor hadı bır ıkı kere yaparsın belkı ama cogu zaman oyle..Kızı da iş yerindekı patronuna götürcekmiş ben yaptım demiş patronuna ,tekrar yap getır mı ne demış anneme gelıp dıyor annemde yaptı.Bize bıle bu kadar tatlı yapmıyor! Benden hiç yüz bulamazlar valla.
Gıcık oluyorum oyle ınsanlardan ,annemde hiçbişeye hayır diyemiyor !!!
Bu kurban bayramı ıcınde akrabalarımıza söz vermiş sülalecek bize gelcek herkes..Offf o çocuklarr ne yaramaz laftan anlamıyor ve annelerıde hıc takmıyor valla yaa...Kusura bakma canımm :) biraz kendı derdimden de yandımm :)

Hiç üzülme, yaptıkları dedikoduyu duyman seni daha çok üzmüş ama duyman da iyi olmuş, mesafeni korursun onlar da anlar. Keşke camdan konuştuklarını duyduğunda, ben burdayım duyuyorum sizi deseydin İlk defa gittiğin eve bu kadar çok çocukla gidilir mi. Hem anlamam niye hepsi bir anda toplaşıp gelirler yeni gelinin evine.

Senin bir hatan yok. 4 kişi geleceğiz deyip 8-10 kişi gelenler onlar. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, sen elinden geldiğince ağırlamaya çalışmışsın tekrardan çay demlemişsin, görgüsüzce davranmışlar. Demek ki komşuluk için değil dedikodu malzemesi bulmak için gelmişler.

dedıkodu heryerde var ne yapsanız olacaktı boşuna dert etmeyın yanı.sızde gülerek aaa 4-5 kışı beklıyodum ona gore hazırlık yapmıştım keşke soyleseydınız deseydınız.yanı bazı seylerı gülerek soyleyıvereceksınız.hata sızın degıl onların cunku.tabı bu arada ıyı bır ders almışsınız bıraz fazla ıkramlık hazırlamakta fayda var.ben oyle yaparım yınede yetmez.takılmayın yanı bosverın gıtsın.

bir daha evine sokma o acuzeleri, kabile halinde gelinir miymiş...görgüsüzler

bence kapıda denk gelirsen direk yüzüne söyle
camım acıktı konusmalarınızı duydum, cok kırıldım de
hem emek verdim hem de lafım edilmiş gibi birseyler söyle

evet arkadaşlar hepinizin dediği gibi bundan sonra komşularla olan ilişkim merhaba merhabayı geçmeyecek
ben rejimde olduğum için evimde ıvır zıvır bulundurmuyorum
hamur işlerini de o yüzden gelecek kişi sayısına göre yaptım
eşimde bende hamur işi yememeye dikkat ediyoruz
kalınca ziyan oluyor diye fazla fazla yapmamıştım
ama artık tavsiye ettiğiniz gibi dolabımda bi şeyler bulunduracağım

Okurken sanki ben yasadim canim ya. Cok ayip etmisler ve bence sen kendini üzme elinden geleni yapmissin.. Bence oldugun gibi onlara karsi.. Kendileri utansin..

Ayy boğazı büyüklere bak, karın doyurmaya mı gelmişler de.. Hem sen de haber vermeye geleni sıkıştırsaydın köşeye bana böyle dediniz, bin kişi geldiniz bi de dedikodum yapılıyor diye.. Çok gıcık olurum böyle şeylere. Yerinde olsam o apartmandan kimseyi komşu niyetine eve sokmazdım.. Keşke o gün annen yalnız bırakmasaydı seni. Neyse bu vesileyle bu alanda geliştirirsin kendini..

komşularla bir araya geldiğiniz ilk toplantıda şöyle söyleyin 'geçen gün ben de hazırlığımı sizin dediğinize göre hazırladım , hakkımda söylediklerinizi duydum, benim yaptığım ayıp değil ama sizin dedikodu etmeniz çok ayıp' bu kadar basit

terbiyesizlere bak..benimde başıma çok geldi çoluk çocuk yedi iştiler arkadanda kötülük yaptılar birde..bizim bir tanıdığada gelecez demişler oda müsait olunca size haber veririm demiş...yıllar geçti haber felan da vermedi..böyle olacaksın...hem insan yeni taşındığında yorgun oluyor birde kalbalıkla uğraş..sende hiç moralini bozma böyleleriyle konuşmaya dahi değmez..bu tarz insanlar cahil insanlar..ben böyle apartmanlarda yok çay içmeye..yok hoş geldin olaylara artık karnım tok...kimseyi evine almıcaksın kafan o zaman rahat olur...

Misafir umdugunu degil buldugunu yer.Bosver canim ne derlerse desinler. Sen elinden geleni yapmissin sonucta. Ilk evlendigimde bende biraz sıkıntı yasadim. Ama zamanla misafiri nasil agirlayacagini pratik seyler yapmayi ogreniyorsun. Arkandan dedikodunu yapana ne kadar elinden geleni yaparsan yap o yine bi eksik bulur veya uydurur. Cekememezlikte cabasi. Kafa dengi insanlarin yaninda daha rahat oluyor insan

canım çok şanlisın yolun başından anlamışşın ne olduklarını yemeye gelmişler demekki benim çevremdede vardı bunlardan

kesinlikle mesafeni koy bırak ne derlerse desinler zaten herşekilde dedikodu yapacaklar bunların kanına işlemiş dedikodu

Bunlardan her yerde var .
Her şeye laf eden basit kişilikler .

Bence siz elinizden gelenin en iyisini yapmissiniz.madem cay oturmasina gelmisler,Cayin yaninda yapilan eksra ikrama laf etmesinler.ne pis insanlar var yaa,isleri gucleri ev ev dolasip yiyip icmek,istedikleti gibi olsun olmasin dedikodu yapmak.bosver icin rahat olsun,boyle insanlardan ne arkadas ne komsu olursiz kendiniz,esiniz,akrabalariniz ve cok samimi dostlariniz icin kendinizi gelistirmeye calisin.geriye kalanlar zaten herseye bir kulp bulan insanlardirki,en iyi sekilde agirlasaydinizda yaranamazsiniz.mesafe,hirió cikmamak en iyisi.

canım evinde bulundurmayabilirsin ama madem yapmışsın ne olur ne olmaz diye fazla yapmalıydın helede börek gibi şeyler çok yenir nasıl kişi sayısına göre yaptın anlamadım kalanı buzluğa atardın bundan sonra aklında bulunsun apartman toplantısı dendimi her zaman beklenenden fazla gelinir yanında genelde birileriyle gelirler ya çocuğu olur ya anası olur yakın diye götürülür ama yinede söylenenler hoş olmamış böyle böyle tecrübe edinecez verilen önerileri de anlayamadım işimize gelmeyen her olayda görüşmeyi kesmekmi gerekli yani üslubunca yeri geldiğinde durumu anlatır cevabı verirsin burda çoğu kişi hem yalnızlıktan şikayetçi hemde en ufak bir şeyde ilişkiyi kes gibi saçma sapan öneriler insan ilişkileri bu şekilde yürümemeli başımıza her an ne gelir bilemeyiz bizim en yakınımız komşularımız onlarla tabiki iyi geçinmeye çalışacağız heleki yeni evliysen sana çok yardımları dokunacaktır ama tabiki bu herkesle zırt pırt görüşmek değil tanışıp içinde sana uygun olanlarla daha sık görüşeceksin beniim evim az kaldı yanıyodu gece biz uyurken komşularım olmasa şimdiye ölmüştük bence sen kendine yakışanı yap bırak onlar ne derse desin az yaparsın az yaptı denir çok yaparsın aman ne çok yaptın ben nasıl yapacam denir boşver bu kadar takma sen bidahakine daha hazırlıklı olursun..

Bence sen fazlasıyla yapmışsın herşeyi, bir kere herşeyden önce o dedikodu kumkumalarına saygıda kusur etmemişsin, kahveye geleceğiz dedikleri halde sen yinede birşeyler hazırlama gereği duyup emek vermişsin yani bu size kıymet veriyorum demek bence. Ama karşındaki insanlar bu ince düşünceden ne anlar önlerine altın tepsiyle ikramlar sunsan yine dedikodu yapacak bir şey bulurlar.

ayy ne kadar tatlısınız ya

boşverin onları siz,kendileri demişler dört kişi gelcez diye. özellikle gidip sormuşsunuz bir de yani, ona rağmen 4 kişi deyip 32743276234 kişi gelmek onların kabalığı. hiç üzülmeyin. zaten öyle dedikoducu insanlarsa ikramınız tam olsa başka bir şeye kulp bulurlar. öyle tipleri katiyen memnun edemezsiniz. yoksa malzemesiz kalırlar, gün boyunca canları sıkılır maazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…