Bundan sonra bu tarz misafir ağırlamayacak ta olsan...Raf ömrü uzun olan bir kaç paket bisküvi,cips,kraker ve kuruyemiş al at dolabının bir köşesine...
Diyelim ki çat diye birileri geldi.Muhakkak ikram çıkart.bir çeşit olsun ,hazır olsun ama koy önüne o sevmesin yemesin.Agızları kapanır.
O gün benim dedgim tarzda bir kaç paket şey olaydı atardın tabaklara kalabalık görünürdü.Çoluk çocuk zaten onlara atlardı.
Hazır kekler vr ufak ufak.ezilmeyecek formu kolay bozulmayacak şeyler bak.Mesela kuruyemişler alüminyum folyo paketlerde asla bayatlamaz son tarihine dek.
Cips desen zaten organizma degil.bozulmuyo...Üç beş çeşit kendin yap araya bunlarda koy...kocaman sofra olur.
Bir de bir daha misafir agırladıgında ARTIMLI ŞEYLERDEN DE YAP.Annene danış vardır muhahakkak onunda tarifleri.Mesela patates salatası,kısır tarzı şeyler ...Bol yap...kaşık kaşık koy yiyen bir daha alır.
Bu kadın kısmı doymaz,mutlu olmaz:)) Dünyayı yediler de altın günleri bitmedi...Sen ver kafayı sınava...Kimseyi agırlamak memnun etmek zorunda degilsin...
İlerde biri illada sana daha yakın olur.Çıtlatırsın yapılan şeyi...Üzüldüm dersin.Kulaklarına gider muhakkak...Yada bir daa ki kahveye TUZ dök be ablam...İntikammmmm:))
ben de şu an yaşadığım yere taşınalı bir yıl oldu kayınvalidemin komşuları,alt kattaki komşum geldiğimden beri haber yolluyorlar
hoşgeldine geleceklermiş,olur alırım bigün deyip geçiyorum.çoğu zamanda evde durmuyorum,yazın memlekete gittim kaldım 2 ay.
habire erteliyorum anlayacağın.önceki yaşadığım yerde de 3 yıl oturduk,sadece bitişik komşum bir kere kahveye geldi,onu da çat kapı geldiği için kabul etmek zorunda kaldım,başka hiç kimseyi ağırlamadım düşün.çünkü ben de çok tecrübesizim,hatta eşimle aramızda espri konusu olur,"kapı çalsa,açsan karşında 10 kişi misafir ne yapardın?" diyor,"açtığım gibi geri kapatırım herhalde" diyorum,dalga geçiyor benimle :) ama eninde sonunda ben de onları ağırlayacağım,yazdıkların bana tecrübe oldu şimdi. Yalnız benim kayınvalidem gibi bir şansım var çok şükür,yoksa bana kalsa senin kadar da yapamam,sen çok bile yapmışsın,sadece kahve yapıp versen daha iyi olurmuş. Sen de hiiiç kafana takma bence karşılaştığın yerde soğuk bir selamdan başka da alaka gösterme,anlarlar belki birşeyler..
Canim.komsularin degilde misafirlerin gelecegi zaman slklntiya dusuyirsan sen simdi uygun oldugunda bir kac birsey yao buzluguna at
Ben pogaca borek kurabiye hem.bozulmuyor hem temizlik vb kosturmacada oldukca iyi oluyor
Kendini kotu hissetme canim hepimiz yeni evliyken bocaladik
canım geçmiş olsun.zor bir durum atlatmışsın,komşuların da ayıp etmişler.
kusura bakma ama çok merak ettim,nasıl 6-7 kişilik hazırlık yaptın.yani sayıyla mı yaptın.börek yapsan 1 tepsi yapılır.kek yapsan 1 tepsi yada 1 kalıp olur.salata ya da kurabiye de yapsan daha fazla olur.bunlar da en az 12 kişiyi ağırlar:44:
bence kapıda denk gelirsen direk yüzüne söyle
camım acıktı konusmalarınızı duydum, cok kırıldım de
hem emek verdim hem de lafım edilmiş gibi birseyler söyle
Bence bütün suç o 4 kişi geleceğiz diyen kadında
Gerçi sen hiç sormasaydın keşke bol bol yapsaydın.
Onlar belli ki dedikodu toplamaya gelmiş o kadar kalabalık.
Hiiç kafana takma canım, daha çok yeni evlisin moralini bozma böyle şeyler için.
Lafı geçerse de o kadınla konuşurken söylersin.
Ben hiç sevmem komşuluk ilişkisini, o yüzden baştan mesafemi koydum selam bile vermiyorum.
Yüz verince astarını istiyo bazıları çünkü.
Ayrıca bişeyin üstüne çok düşersen güzel olacağı varsa da olmuyo bunu aklından çıkarma.
Benim mesela yemeklerim güzel olur normalde,
iftara misafir geleceği akşam pilavım tuzsuz kuru bişey olmuştu üstüne titremiştim çünkü
Sal gitsin en güzeli
dedıkodu heryerde var ne yapsanız olacaktı boşuna dert etmeyın yanı.sızde gülerek aaa 4-5 kışı beklıyodum ona gore hazırlık yapmıştım keşke soyleseydınız deseydınız.yanı bazı seylerı gülerek soyleyıvereceksınız.hata sızın degıl onların cunku.tabı bu arada ıyı bır ders almışsınız bıraz fazla ıkramlık hazırlamakta fayda var.ben oyle yaparım yınede yetmez.takılmayın yanı bosverın gıtsın.
evet arkadaşlar hepinizin dediği gibi bundan sonra komşularla olan ilişkim merhaba merhabayı geçmeyecek
ben rejimde olduğum için evimde ıvır zıvır bulundurmuyorum
hamur işlerini de o yüzden gelecek kişi sayısına göre yaptım
eşimde bende hamur işi yememeye dikkat ediyoruz
kalınca ziyan oluyor diye fazla fazla yapmamıştım
ama artık tavsiye ettiğiniz gibi dolabımda bi şeyler bulunduracağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?