misafir ağırlamakta ki tecrübesizliğim :(

şaka gibi terbiyesizlere bak. :47: 4 5 kişi deyip öyle kalabalık gelseler servisi yaparken pat diye derim kalabalık gelcez deseydiniz ona göre hazırlanırdım falan diye. bir de öyle çocukları toplayıp gelenleri de hiç sevmem. canını sıkacak hiçbir şey yok. tamamen onların terbiyesizliği. 4-5 kişiye 15 kişilik ikram hazırlanmaz zaten. ay deli oldum valla. neyse, bence sen fazla yüz verme onlara. biz yeni bir apartmana geçiyoruz. ve hayırlı olsuna gelmek isteyen olursa gayet katı olmayı düşünüyorum. insanlara yüz vermeye gelmiyor, saygısızlığa bağlıyorlar. arkandan bu şekilde konuşmaları çok ayıp.

amaaan dert ettiğin şeye bak. salla gitsin. bu kafa yapısındaki insanları bu kadar dert edip düşünmeye değmez. ama arkadaşlarla aynı fikirdeyim samimi olma sen samimi olursan konuşacak çok şey bulur bunlar:47:

bence komşulae çok ayıp etmiş o lafı edenler kesin karnını ve çocuğunu doyurmak amacıyla gelmiştlr ne dlye öğlen yemek
pişirsin boşuna tüp yaksın ,öylelerine üzülmeyeceksln aralarında mutlaka çingeneler çıkıyor

Hem kendi kendilerini davet ettiriyorlar hemde laf ediyorlar. Senin kafana takmana gerek olan bir şey yok bence. Onların ayıbı. Hem bırak boşver bundan sonra rahatsız etmezler. :27:

Ahh arkadaşım madem komşuluk yapmayacaksın ne diye kabul ediyorsun.

Ben de komşuluk yapmam, etmem, sevmiyorum. Belki yaşıtım böyle benim gibi yeni evli bir komşum olsa onunla yapardım.

Ben de yeni evlendim, çalışıyorum, yemeği ikramı da kıvırırım ama yine de geleceğiz deseler kabul etmeyi düşünmüyorum. Sen de onlarla 'merhaba,merhaba'dan öte konuşma madem. Gelmişler resmen yemek yemeye, özellikle sorduğun halde bile bile bir de kalabalık. Bilerek yapmışlar sanki, terbiyesizlik bana göre.

Bunda üzülecek birşey yok canım.
Bi laf vardır ''kötü komşu insanı ev sahibi yapar''. Böyle olması belki iyi oldu
Sende bu tür işlerde kendini geliştiriceksin eminimki.Herkes anasından öğrenmiyo merak etme :)
Zamanla olur.. O komşuların da çok ayıp etmişler.
İnsan biraz anlayışlı olur.
Dedikodunu yapacaklarına biride çıkıp kızım bak şunu şöyle yap bu böle olur vs vs diyip sana yardımcı olsa akıl verse neyi eksilir bilmem ki.
Neyse..Sen komşularınla bir süre mesafeli görüş.Zaten sevmiyormuşsun içli dışlı olmayı..
Bu konuyada ''ben beceriksizim'' şeklinde bakma.Sor soruştur, araştır, dene kendini geliştir herşey yoluna girer..

anlattıklarını okuyunca ben kendi halimi anımsadım ama tam tersi oldu bende de canim,

banada yeni taşınmıştım yeni evlendim 2 hafta felan olmştu tam yerleşememiştim bile,neyse komşunun biri geldi binaca sana gelcez dedi aynen kahve içcez diye tmm dedim, hesapladım 12 kişiye göre 5-6 çeşit koştur koştur yaptım herşeyi , bi geldiler 3 kişi, bekliyorum başka gelen yok, dedim bi gariplik var ama neyse, başka kimse gelmeyecek dediklerinde o kadar sinir oldum ki, meğer ben gelmeden önce binada birbirine girmişler hepsi bölünmüş, neyse bunlar gitti daha sonra başkaları geldi sana gelcez diye ben dedim kalanlar gelcek heralde yine dolu hazırlık yaptım bu kez 2 kişi, şaka gibi , soramıyorum da lafı değiştiriyorlar , ben çok sonradan öğrendim bu durumu, öyle öyle defalarca hazırlık yaptım çöpe gitti, sonra biri gelio çağırıyor gidiyorum diğerleri görüyor trip yapıyor, hiç bişy anlamadım , diyorum ne oldu şimdi yanlış bişymi yaptım sabah konuşuyorlar akşam karşılaşıyoruz selam almıyorlar ,
sonra yan binadan birisi söyledi o bina birbirine girmişti çok samimiydiler koktular bilmem ne diye, sonra baktım o diyo bizle takıl diğeri dio bizle, üstü kapalı çekiştiriyorlar, amaaaan dedim canınız cehenneme , hepsine aynı mesafedeydim gitmedim gelmedim, çoğu taşındı kalan biri hala dedikodumu yapıyormuş gitmiyor gelmio gece oturmalarımıza bilmem ne diye, yenilerde içlerini bilip bilmeden tavır yaptılar ama hiiiç umursamadım, kendi binamdan başka herkesle çok iyiyim, yüzlerine gülüyorlar birbirlerinin arkalarından neler neler, hepsi iki yüzlü hiç sevmem öylesi insanı, şimdi bunlarlada koktular beni anlıyorlar ama yine yüz vermiyorum valla, vıcık vıcık yapışmadan önce düşünceklerdi, onlar 4 senede kokmuş bunlar 6 ayda koktu :) kafan okadar rahat oluyorki hiiiiçç olmamaları daha iyi , dedikodu yok laf yok, gelir 24 saat başını beklerler arkanı dönmeden laf yaparlar , çok şeyler gördüm hep iyiki dedim, PİŞMAN DEĞİLİM YİNE GÖRÜŞMEM :34:

komşuluk elbette yapılacak bence her daim insan insana gerek, haydl acil durum oldu .çücuk ateşlendi ame eşin evde yok en yakın yine komşu sen sadece yobaz ve lnsani değerleri olmayanları eleyeceksin herkesde kötü olmaz ,sonra da kimseyle görüşmediğlnde kötü günde kimse kapını çalmaz teselliye gelmez , yani sonra zoruna gitmesin , bizim ,örf adetler böyledir

arkadaşlar şu anda moralim gerçekten çok fena bozuk hatta ağlamak üzereyim :14:
ben daha yeni evliyim ev hanımlığında ne yazık ki çok acemiyim :( bekarken annem sağ olsun her işimi yapardı tabiri caizse elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdı. Öyle büyük bir sorumluluk yoktu üstümde. Öğrencilik hayatımda da yapıyordum bir şeyler ama neticede bir öğrenci evi ve öğrenci yaşantısıydı.

neyse konu şu geçen haftaiçi apartmandaki komşular bana hoşgeldine gelmek istediklerini söylediler bi kahveni içmeye geleceğiz dediler. Bende buyrun gelin dedim. Annemle konuştuk kahve içmeye gelecekler dedim annemde kızım usulen öyle denir sen hazırlık yap dedi. Daha önce de komşularımdan biri işte apartmanda kimse yok herkes gelene kadar bizde evde olanlarla bi gidip kahvesini içip tanışalım dedik kahveni içmeye geleceğiz bi kaç kişi, herkes gelince de yine geleceğiz falan demişti ama annemin söylediklerinden sonrada tereddütte kaldım ve haber veren komşuya gittim. Kaç kişi geleceksiniz apartmandaki herkes gelecek mi dedim o da yok 4 kişi falan kahveni içmeye geleceğiz dedi tekrardan.

Ben yine de hazırlık yapayım dedim ve 4 çeşit bi şeyler hazırladım. Komşular bir geldi 8-9 kadın 10 tane de çocuk:53::53: benim ikramlarım en fazla 6-7 kişilikti tabi çok zorda kaldım. Masayı kuruyordum işte ne gerek vardı biz bi kahve içelim demiştik falan dediler tekrar bende olsun ilk defa evime geliyorsunuz bi kahveyle olur mu dedim ama ikramlarım yetmedi gibi bir şey oldu :( aynı zamanda o gün doğalgaz çalışması vardı apartmanın doğalgazı kesikti çay faslı da çok zor oldu. Çaycıda çay hemen demlenmedi bi seferde bitti tekrar demledim... yani kötüydü kısaca

bu günde camım açıktı aşağıdan konuşma sesleri geliyordu benim hakkımda ayıp bi şey çocuk gibi paylaşarak yedik hiç yapmasaydı ondan iyiydi gibi beni çekiştiriyorlardı :( çok üzüldüm inanın tamam ben tecrübesizim çok çok yapmalıydım belki ama bana 4-5 kişi geleceğiz dediler sonrada dedikodu mu yaptılar :(:(

ben zaten sürekli ona gideyim bunda kahve içeyim o bana gelsin... şeklinde bir komşuluk yapamam. Sınava hazırlanıyorum ve kafa yapılarımız çok uygun değil ama bu olay beni çok üzdü :( hatta utandırdı

bundan sonra komşulara karşı nasıl davranacağım bilemiyorum :43::43:

bence onlar sana ayıp etmişler canım hem 4 kişi geliriz demişler hem doluşmuşlar bence hiç utanma ve üzülmee arkandan konuşan insandan komşu olmaz seni davet ederlerse gitmezsin araya sogukluk girer senide rahatsız etmezler bir daha boşver sınavlarına odaklan sen cnm

Sen sormuşsun kaç kişi geleceksiniz diye 4-5 kişi demişler ona göre hazırlık yapmışsın senin yaptığın gayet normal...
Gelelim onlara 4-5 kişi deyip 15 kişi gelen onlar yani sorun onlarda...
Napacaktın tabiki 2 ye bölüp ikram edecektin hazırladıklarını...
Bencee hiiç kafana bile takma ayıp eden utanması gereken onlar ...
Kafa yapın uymuyorsa görüşmezsin olur biterr davet ettiklerinde bahane bul gitme sana gelmek istediklerinde de müsait değilim de kabul etme...
Böyle insanlarla içli dışlı olma bence insan kimle takılırsa istemeden huylarını kapıyo kalitesi düşüyo...
Benim ablamda evli apartmanında hep ondan yaşca büyük kadınlar var ve hiç kafa dengi değiller hep dedikodu peşindeler ablam gördüğünde selam verip ayaküstü konuşuyor ama gidip gelme yok sende öyle yap...

arkadaşlar şu anda moralim gerçekten çok fena bozuk hatta ağlamak üzereyim :14:
ben daha yeni evliyim ev hanımlığında ne yazık ki çok acemiyim :( bekarken annem sağ olsun her işimi yapardı tabiri caizse elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdı. Öyle büyük bir sorumluluk yoktu üstümde. Öğrencilik hayatımda da yapıyordum bir şeyler ama neticede bir öğrenci evi ve öğrenci yaşantısıydı.

neyse konu şu geçen haftaiçi apartmandaki komşular bana hoşgeldine gelmek istediklerini söylediler bi kahveni içmeye geleceğiz dediler. Bende buyrun gelin dedim. Annemle konuştuk kahve içmeye gelecekler dedim annemde kızım usulen öyle denir sen hazırlık yap dedi. Daha önce de komşularımdan biri işte apartmanda kimse yok herkes gelene kadar bizde evde olanlarla bi gidip kahvesini içip tanışalım dedik kahveni içmeye geleceğiz bi kaç kişi, herkes gelince de yine geleceğiz falan demişti ama annemin söylediklerinden sonrada tereddütte kaldım ve haber veren komşuya gittim. Kaç kişi geleceksiniz apartmandaki herkes gelecek mi dedim o da yok 4 kişi falan kahveni içmeye geleceğiz dedi tekrardan.

Ben yine de hazırlık yapayım dedim ve 4 çeşit bi şeyler hazırladım. Komşular bir geldi 8-9 kadın 10 tane de çocuk:53::53: benim ikramlarım en fazla 6-7 kişilikti tabi çok zorda kaldım. Masayı kuruyordum işte ne gerek vardı biz bi kahve içelim demiştik falan dediler tekrar bende olsun ilk defa evime geliyorsunuz bi kahveyle olur mu dedim ama ikramlarım yetmedi gibi bir şey oldu :( aynı zamanda o gün doğalgaz çalışması vardı apartmanın doğalgazı kesikti çay faslı da çok zor oldu. Çaycıda çay hemen demlenmedi bi seferde bitti tekrar demledim... yani kötüydü kısaca

bu günde camım açıktı aşağıdan konuşma sesleri geliyordu benim hakkımda ayıp bi şey çocuk gibi paylaşarak yedik hiç yapmasaydı ondan iyiydi gibi beni çekiştiriyorlardı :( çok üzüldüm inanın tamam ben tecrübesizim çok çok yapmalıydım belki ama bana 4-5 kişi geleceğiz dediler sonrada dedikodu mu yaptılar :(:(

ben zaten sürekli ona gideyim bunda kahve içeyim o bana gelsin... şeklinde bir komşuluk yapamam. Sınava hazırlanıyorum ve kafa yapılarımız çok uygun değil ama bu olay beni çok üzdü :( hatta utandırdı

bundan sonra komşulara karşı nasıl davranacağım bilemiyorum :43::43:

zıkkım yani :19: söyleselermiş o kadar kişi geleceklerini . ya da eli boş gelmeselermiş yeni evlisin sonuçta.

Son düzenleme:
mesafeni koy, görüsme... kendinide sakin üzme, onlarin terbiyesizligi...
birsey diyen olursa cocuklarla muattap olmuyorum kusura bakmayin dersin...

hem evine gelip hem dedikodunu yapiyorlar ne cig süt emmis insanlar var... inan bi dakka düsünmeye bile degmez

bu arada hepsini geçtim madem yeme içmeye gerek yok amaç tanışmaksa , bi kahveye diye geldik diyorlarsa yenmiş içilmişin lafını neden yapıyorlar ?

karaktersiz ve kalitesiz insanlar heryerde böyle kendilerini gösteriyorlar sağolsunlar , iki günde kokar sana mum olurlar merak etme ,başta bunlara canın sıkılır ama zamanla iyiki diyeceğin okadar çok şey göreceksin ki, benim bina dışında okadar çok çevrem var ki şükür ailecek görüştüğümüz , diğer binalarda tanıdıklarım çok hiç gerek duymuyorum, şuan beni anladılar ve bu yeni gelenlerde koktu, ben herkese aynı mesafedeyim ve beni bilen şuan çok iyi biliyor ve saygı duyuyorlar çünki kimsenin dedikodusunu yapmadım , hiç üzülme keyfine bak tatlım

İkinci kez sormuşsunuz kaç kişi geleceksiniz diye. İnsan der ki belli olmaz 7-8 kişi de gelebiliriz sen ona göre yap hazırlığını

Hem iki kez diyorsun 4 kişi gelcez diye hem çoluk çocuk topluyorsun hem de karnını doyurmaya bakıyorsun

Görgüsüz misafir öyle olur. 10 çeşit ikram olsa niye 2 çeşit daha yapmadı derler

Komşuluk elbette önemli. Çok samimi olmasakta merhabalaştığımız komşum yardımcı olurdu ihtiyacım olduğunda . O isteyince biz de ederdik. Ama öyle yok şu saatte kahveni içicem şu saatte böreğini yicem diye bir şey olmadı

Aslında iyi ki beğenmemişler rahatsız etmezler işte sürekli :)

bilemiyorum... belki de dediğiniz gibi iyi bile oldu ama ben yine de çok utandım. Zaten o kalabalığı görünce de ecel terleri döktüm resmen

Bundan sonra bu tarz misafir ağırlamayacak ta olsan...Raf ömrü uzun olan bir kaç paket bisküvi,cips,kraker ve kuruyemiş al at dolabının bir köşesine...

Diyelim ki çat diye birileri geldi.Muhakkak ikram çıkart.bir çeşit olsun ,hazır olsun ama koy önüne o sevmesin yemesin.Agızları kapanır.
O gün benim dedgim tarzda bir kaç paket şey olaydı atardın tabaklara kalabalık görünürdü.Çoluk çocuk zaten onlara atlardı.
Hazır kekler vr ufak ufak.ezilmeyecek formu kolay bozulmayacak şeyler bak.Mesela kuruyemişler alüminyum folyo paketlerde asla bayatlamaz son tarihine dek.
Cips desen zaten organizma degil.bozulmuyo...Üç beş çeşit kendin yap araya bunlarda koy...kocaman sofra olur.
Bir de bir daha misafir agırladıgında ARTIMLI ŞEYLERDEN DE YAP.Annene danış vardır muhahakkak onunda tarifleri.Mesela patates salatası,kısır tarzı şeyler ...Bol yap...kaşık kaşık koy yiyen bir daha alır.
Bu kadın kısmı doymaz,mutlu olmaz:)) Dünyayı yediler de altın günleri bitmedi...Sen ver kafayı sınava...Kimseyi agırlamak memnun etmek zorunda degilsin...

İlerde biri illada sana daha yakın olur.Çıtlatırsın yapılan şeyi...Üzüldüm dersin.Kulaklarına gider muhakkak...Yada bir daa ki kahveye TUZ dök be ablam...İntikammmmm:))

bence şu sisten daha iyi olurdu şöyle kapı girişine apartman sakinlarle tanışmak istediğini ve hafta sonu onları davet ettiğini
yazılı bir şekilde bildirirdin, gayet iyi olurdu, mağzemeyide ona göre düzenlerdin kısır.börek çay yeterli
gelirdi beğenmeyende beğenmesin, insansa zaten eleştirmez ,hoş görülü olurdu

Ne büyük terbiyesizlik :52:
böyle insanlara sinir oluyorum hiç üzülme sen canım
onlara gösterdiğin bir Güleryüz hoş sohbet en güzel misafir ağırlama biçimidir eminimki
ve senin yeni evli olduğunun da bilincindeler bu gibi insanlar başkalarının zor durumda kalmalarından egolarını tatmin ederler

çok az derdimiz tasamız varmiş gibi bide bu teyzelerle uğraş dur :ssz:
yukarda ki arkadaşın dediği gibi kek kuruyemiş büskivi falan koyup kalabalık yapabilirsin
Amaç tanışmak hoşgeldin demek olsaydı bunların derdine de düşmezlerdi
Sen hiç görüşme bence merhaba merhaba yeter artar bile

ben de şu an yaşadığım yere taşınalı bir yıl oldu kayınvalidemin komşuları,alt kattaki komşum geldiğimden beri haber yolluyorlar
hoşgeldine geleceklermiş,olur alırım bigün deyip geçiyorum.çoğu zamanda evde durmuyorum,yazın memlekete gittim kaldım 2 ay.
habire erteliyorum anlayacağın.önceki yaşadığım yerde de 3 yıl oturduk,sadece bitişik komşum bir kere kahveye geldi,onu da çat kapı geldiği için kabul etmek zorunda kaldım,başka hiç kimseyi ağırlamadım düşün.çünkü ben de çok tecrübesizim,hatta eşimle aramızda espri konusu olur,"kapı çalsa,açsan karşında 10 kişi misafir ne yapardın?" diyor,"açtığım gibi geri kapatırım herhalde" diyorum,dalga geçiyor benimle :) ama eninde sonunda ben de onları ağırlayacağım,yazdıkların bana tecrübe oldu şimdi. Yalnız benim kayınvalidem gibi bir şansım var çok şükür,yoksa bana kalsa senin kadar da yapamam,sen çok bile yapmışsın,sadece kahve yapıp versen daha iyi olurmuş. Sen de hiiiç kafana takma bence karşılaştığın yerde soğuk bir selamdan başka da alaka gösterme,anlarlar belki birşeyler..

zıkkım yesinler.. ne büyük edepsizlik.. pasta börek yemeye gelmişler demekki.. bunlara daya yağlı börekleri, hamur kızartmasını, kekleri... yesinler içsinler yağlarına yağ eklesinler, en az 3 mahallenin dedikodusunu yapsınlar.. tüm streslerini atarlar onların yaşam tarzı bu... sinir oldum valla.. sen hiç üzülme.. böyle insanlar senin kapından içeri hiç girmesin daha iyi.. bu olay senin tecrübesizliğinin değil onların terbiyesizliğinin kanıtıdır..

Back
X