Mirasla alakali. Basindan gecen yada bilen...

Kayınpederim ilk evliliginden 3 ogluvar.ikinci evliliginden 2 oğlu var.alper ve alpay ben alperle evliyim.pederimin üzerine 1evin yarısı var sadece.ondan zaten hak alicaklar biliyoruz saklamiyoruzda.fakat kayinvalidemin uzerine 2 tane ev var bunları da eşim bakkal çalıştırıp biriktirerek validem kredi çekmiş almış (bu arada bakkal dükkânı kiralik validemin üstüne ve dukkandan emekli)krediyi de eşim le birlikte ödemişlerdir 8 sene önce.diğer ev ise 2002 senesinden önce yine bakkal gelirleriyle alınmis. Pederimde bir fabrikadan işçi emeklisi.şuanda babam 78 yasında annem 62 yasinda allah korusun babama birşey olursa kayınvalidemin üzerindeki evden hak alabilirlermi.biz evleri tapuda üstümüze alirsak mal kaçırmış olurmuyuz.

kayınpederiniz vefat ettiiğinde, kayınvalidenizin üzerine olan evlerden, kayınpederinizin önceki evliliğinden olan çocukları herhangi bir hak talep edemez. vefat halinde kayınpederinizin mal varlığında üzerinde olan ne varsa onlar bölüşülür sadece. içiniz ferah olsun.

kayınpederiniz vefat ettiiğinde, kayınvalidenizin üzerine olan evlerden, kayınpederinizin önceki evliliğinden olan çocukları herhangi bir hak talep edemez. vefat halinde kayınpederinizin mal varlığında üzerinde olan ne varsa onlar bölüşülür sadece. içiniz ferah olsun.

Ölen kayınpeder değil kayınvalidemin babası. Evleri üzerine yaptığı kişi ise yeni karısı.

Hımm cevabı bana vermemişsiniz. Yalnız konu sahibi benim, keşke beni de aydınlatsaydınız.

X