- 27 Temmuz 2024
- 50
- -2
- 1
- 31
- Konu Sahibi merve174839
-
Küslük mü var aralarındaArkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye
Sizi yargilamiyorum ama şunu da merak ettim. Aileniz ve amcanizin ailesi yıllardır kira vermeden yaşarken, halalariniz başka yerlerde kirada mi oturdu?Arkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye
resmi olarak olan önemliHayır tabikide , halalarim evli ve evleri var hepsinin , dedemin bu mirasida babam sayesinde tüm işleri babam üstlendi
Yaaa cidden miTek tapu olduğuna göre evet anne babanızın oturduğu ev de satışa çıkar. Ailenizin imkanı varsa ihaleye girip satın alabilirler ancak bir daireyi almak gibi bir durum olmaz. Satın alan tümünü alır. Mevzu uzar ve çirkinleşirse ailenizin oturdupu yılların kira bedelini de isteyebilir karşı taraf.
Sizin konunuza benzer bir olayı eşimin dedesi ve çocukları kısa süre önce yaşadı. Mesele çok uzun ancak özetle sunu diyeyim; hakkı olan herkes hakkını çatır çatır aldı. Dede de erkek çocuklarına işlerime onlar yardım etti vs diye evi, dükkanı, kiralarını verdi de verdi verdi de verdi. Sonuç ortada..Hayır tabikide , halalarim evli ve evleri var hepsinin , dedemin bu mirasida babam sayesinde tüm işleri babam üstlendi
Bu işin arkasında başka bir şey vardır. Sizi suçlamak değil amacım ama kimse anasına babasına durup dururken sırt cevirmez. Ben az çok tahmin ediyorum durumları da umarım hayırlısı olurKorkum tabikide herkes hakkını alsın ama halalarim bir günden birgune gelmediler yanlarına ama miras olunca hemen dava açmışlar ve babami onca yıl çalıştırıp beş kuruş vermeden evden çıkartmaları da haksızlık olacak oyuzden korkum
Evet çıkartılırlar, satılır ve bölüşülür ya da ödersiniz halalarınıza miras payları kadar tapuyu alırsınız.Arkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye
Arkadaşlar durum biraz farklı bilmediğiniz durumlar var haklı haksızlik açısından amaa resmiyette olan geçerli tabi herzamann oyuzden sizlerde konuya tam hakim olamadiginiz için olumsuz yorumlar yapmanız normal teşekkür ederimAnlaşsınlar, halaların hakkı neyse nakit versinler. Sizinkiler yıllardır para vermeden halaların da hakkı olan evde oturuyorlar ne yapsınlar haklarını istemesinler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?