• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras

Hayır tabikide , halalarim evli ve evleri var hepsinin , dedemin bu mirasida babam sayesinde tüm işleri babam üstlendi
Aklı başında azıcık zeka kırıntısı taşıyan insan kendi emeğini başkasının üzerine yapmaz babası bile olsa. O yüzden bizim de mahkemelerin de bu bahanelere karnımız tok.

Halaların evli olması haklarının almamaları anlamına gelmez..Bence halalarının haklarını sen de koru,destel ol,çünkü zamanı geldiğinde, baban da erkek kardeşlerini kayıracak ve sen de hak peşinde olacaksın..

Ya ben kızların payı olayına şu şekilde katılmıyorum. Babası annesi yaşça büyük olanlar iyi bilir. Mesela benim dedem köyde yaşarmış babamı şehre göndermiş çalıştırmış. Babam ve amcam şehirde aç bitap çalışırlarken halalarım evlenmiş. Babam ve amcam paralarını birleştirip babalarına ev almışlar. Ev de dedemin üstüne oluyor tabi. Şimdi halalarımın kalkıp o evden pay istemesi mantıklı mı? Dedemin parası değil ki?!
Zaten halalarım da istemedi. Beş para etmez diğer amcama verdi herkes hakkını.
Ama bu konuda da öyle olmuş olabilir. Eskiden öyleydi çünkü. Çocukları çalıştırır kendileri de boş otururlardı.

Halaların evli olması haklarının almamaları anlamına gelmez..Bence halalarının haklarını sen de koru,destel ol,çünkü zamanı geldiğinde, baban da erkek kardeşlerini kayıracak ve sen de hak peşinde olacaksın..
Ayy arkadaşlar öyle bişey yok kayırma vs yok yani okdr da değil öyle bisye olsa buraya yazmam arkadaşlar

Ya ben kızların payı olayına şu şekilde katılmıyorum. Babası annesi yaşça büyük olanlar iyi bilir. Mesela benim dedem köyde yaşarmış babamı şehre göndermiş çalıştırmış. Babam ve amcam şehirde aç bitap çalışırlarken halalarım evlenmiş. Babam ve amcam paralarını birleştirip babalarına ev almışlar. Ev de dedemin üstüne oluyor tabi. Şimdi halalarımın kalkıp o evden pay istemesi mantıklı mı? Dedemin parası değil ki?!
Zaten halalarım da istemedi. Beş para etmez diğer amcama verdi herkes hakkını.
Ama bu konuda da öyle olmuş olabilir. Eskiden öyleydi çünkü. Çocukları çalıştırır kendileri de boş otururlardı.
Ayy beni anlayan çıktı ya bizimkilerde böyle dedem Rusya'da hayatını yaşadı ömrü boyunca babamı tarlalarda çalıştırıp 1 aylığına turikiyeye gelip tüm kalkan kazancı alıp götürürdü ,ve babam da gerçekten salaklık yaptı hep o konuda o kimin o kimin biz biriz diye hiç biseyini istemedi zaten baba korkusu var karşında konusamaz çok sertti dedem ve kızlarına aşırı düşkün halamın kizina kuzenime her ay para gönderip onu okuturken bizler onun tarlasında surunurken bana beş kuruş yardımları dokunmadı yani anlayacağiniz hiç birşey karşıdan göründüğü gibi değil , teşekkür ederim bu arada yorumunuz icin

Ayy beni anlayan çıktı ya bizimkilerde böyle dedem Rusya'da hayatını yaşadı ömrü boyunca babamı tarlalarda çalıştırıp 1 aylığına turikiyeye gelip tüm kalkan kazancı alıp götürürdü ,ve babam da gerçekten salaklık yaptı hep o konuda o kimin o kimin biz biriz diye hiç biseyini istemedi zaten baba korkusu var karşında konusamaz çok sertti dedem ve kızlarına aşırı düşkün halamın kizina kuzenime her ay para gönderip onu okuturken bizler onun tarlasında surunurken bana beş kuruş yardımları dokunmadı yani anlayacağiniz hiç birşey karşıdan göründüğü gibi değil , teşekkür ederim bu arada yorumunuz icin
Ve amcama ve kızlarına kayirirlar olan benim babama oldu sadece erkeklere kayırma yok yani bu olayda babam hepsini doyurdu anlayacağınız ama şu konuda hem fikirim bunu gelse mahkemede ispatla ispatlayamaz babamda elinde bı kanıtı yok

Arkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye
Ev satılır, isterse babanızla amcanız kızların hakkını satın alır. Başka şansınız yok.

Korkum tabikide herkes hakkını alsın ama halalarim bir günden birgune gelmediler yanlarına ama miras olunca hemen dava açmışlar ve babami onca yıl çalıştırıp beş kuruş vermeden evden çıkartmaları da haksızlık olacak oyuzden korkum
Babanız da hakkını alacak, 5 kuruş vermeden diye bir şey yok

Back