- 14 Ekim 2019
- 223
- 333
-
- Konu Sahibi Larsvontrier
Yanlış bilmiyorsam anayasal hak olan mal edinme ve kullanma hakkına giriyor. Yani çok çelişkili geldi açıkçası bana birden bire. Çünkü epey araştırdım zamanında. Bir de işin anneanne kısmı var. Kendisi de sağolsun oğlum da oğlum dedi. Elin adamına mı götüreceksiniz malı oğlum yiyecek deyip kendi üstünde de hiçbir şey tutmadı. Hala hayatta. Aldığı bileziği bile gelininin koluna taktı kızlarıma kalmasın deyip. Ama öldükten sonra daha zor olmaz mı bunu çözmesi. Biliyorum yasal miras hakkı vefatten sonra başlıyor ama bunu önceden engellemenin bir yolu olsa. Konu sahibinib de ihtiyacı olan bilgi bu sanırım.Konunun akıl sağlığıyla hiçbir ilgisi yok , yanlış bilgilendirmisler sizi
Zaman aşımı olmadığı için o mallar duruyorsa hala dava açma hakkı var annenizin
Haklısınız bende sormak istiyorum. Ama bir yandan korkuyorum, hem beni bu denli yalnız bırakıp hemde paragöz olmakla falan üstüne suçlanırsam kaldıramam bunu. Ben sadece ilerisini düşünüyorum çünkü gerçekten zar zor yaşıyorum. Kendi adıma şuan evim ve aracım var fakat bunlardan babamın haberi yok mesela söylemedim. söylemeyi de düşünmüyorum. Allah korusun bana bişey olsa benim mallarım babama dolayısıyla ailesine kalacak ama ben bir şey kaçırmaya çalışmıyorum takdiri ilahi bu. Aynı şekilde onlarda benim hakkımı yemesin istiyorum sadece.. yüzleşmeyi düşünmüyorum çünkü hiç bir zaman normal bi insan olmadı ruh sağlığı açısından dengesiz biri annemin anlattıklarından ve şahit olduklarımdan yola çıkarak söylüyorum..Mal kaçırma deniyor buna
Babanız öldükten sonda dava açıp haklarınızı alabilirsiniz.
Ancak bu tür davalar bir hayli uzun sürüyor diye biliyorum.
Eğer acelem yok diyorsanız
İyi bir avukat bulun
Uzun da sürse alırsınız haklarınızı
Malları eşinin üstüne de yapsa evlilik birliğinden sonra yarı yarıya paylaşma olduğu için yarısında hala babanızın ve dolaylı yoldan sizin de hakkınız var.
Ben yerinizde olsam yüzleşirdim babamla
Neden çıkıp karşısına vicdanın rahat mı diye sormuyorsunuz ?
Tabibki paragöz olmakl, hayırsız evlat olmakla vb suclanacaksin. O mallarda senin de hakkın var. Hatta daha fazla var, çocuk yaptım annesinin başına attım, yok öyle bir dünya. Gerekirse malları alıp bağışlayın, gerekirse yıllarca uğraşın ama o malları onlara bırakmayın.Haklısınız bende sormak istiyorum. Ama bir yandan korkuyorum, hem beni bu denli yalnız bırakıp hemde paragöz olmakla falan üstüne suçlanırsam kaldıramam bunu. Ben sadece ilerisini düşünüyorum çünkü gerçekten zar zor yaşıyorum. Kendi adıma şuan evim ve aracım var fakat bunlardan babamın haberi yok mesela söylemedim. söylemeyi de düşünmüyorum. Allah korusun bana bişey olsa benim mallarım babama dolayısıyla ailesine kalacak ama ben bir şey kaçırmaya çalışmıyorum takdiri ilahi bu. Aynı şekilde onlarda benim hakkımı yemesin istiyorum sadece.. yüzleşmeyi düşünmüyorum çünkü hiç bir zaman normal bi insan olmadı ruh sağlığı açısından dengesiz biri annemin anlattıklarından ve şahit olduklarımdan yola çıkarak söylüyorum..
Haklısınız belki kanıt vs toparlarım simdiden elimde delil olur.. teşekkürlerben de milana22'nin yazdığı şekilde olduğunu biliyorum. konuyu miras hukukunda uzmanlaşmış bir avukattan daha detaylı öğrenin. daha önce yapılabilecek bir şey varsa belki onu da yapabilirsiniz beklemeye gerek kalmadan.
İşte tam olarak derdim bu. Zafer kazandırmak istemiyorum, nasıl da yok saydık çocuğu hiç varolmamış gibi bir hayat yaşadık desinler istemiyorum en büyük derdim bu zaten. Annem yıllarca gurur yaptı hiç bir talepte bulunmadı ama cok zorluk çektik bunlar yanlarına kalsın istemiyorum hakkımı istiyorum sadeceTabibki paragöz olmakl, hayırsız evlat olmakla vb suclanacaksin. O mallarda senin de hakkın var. Hatta daha fazla var, çocuk yaptım annesinin başına attım, yok öyle bir dünya. Gerekirse malları alıp bağışlayın, gerekirse yıllarca uğraşın ama o malları onlara bırakmayın.
Bizim toplumumuzun bu kız çocuguna bişey bırakmaması da ayrı bi vicdansızlıktır ya. İki türlü baba örneği ikisi de ayrı vicdansızlık örneği yazık ne diyim.Aklı yerindeyken yaptığı devir işlemleri geçerli. Mirastan mal kaçırma olayı değil bu. Herkes anne baba olamıyor malesef. Talep edebileceğiniz bir şey yok. Adınıza üzgünüm.
Benim dedem bütün mallarını dayımın üstüne yaptı kızlarım almasın diyerek yıllar boyunca. Bir zaman sonra da vefat etti zaten. Annem de hiçbir şey almadı.
Yaşarken birsey yapılamıyor zaten , ancak vefat sonrası miras kanunu giriyor devreye , bu şekilde dava açıp kazanan tanıdıklarım olduYanlış bilmiyorsam anayasal hak olan mal edinme ve kullanma hakkına giriyor. Yani çok çelişkili geldi açıkçası bana birden bire. Çünkü epey araştırdım zamanında. Bir de işin anneanne kısmı var. Kendisi de sağolsun oğlum da oğlum dedi. Elin adamına mı götüreceksiniz malı oğlum yiyecek deyip kendi üstünde de hiçbir şey tutmadı. Hala hayatta. Aldığı bileziği bile gelininin koluna taktı kızlarıma kalmasın deyip. Ama öldükten sonra daha zor olmaz mı bunu çözmesi. Biliyorum yasal miras hakkı vefatten sonra başlıyor ama bunu önceden engellemenin bir yolu olsa. Konu sahibinib de ihtiyacı olan bilgi bu sanırım.
Mal mülk anlamında yüzleşmek değildi kastımHaklısınız bende sormak istiyorum. Ama bir yandan korkuyorum, hem beni bu denli yalnız bırakıp hemde paragöz olmakla falan üstüne suçlanırsam kaldıramam bunu. Ben sadece ilerisini düşünüyorum çünkü gerçekten zar zor yaşıyorum. Kendi adıma şuan evim ve aracım var fakat bunlardan babamın haberi yok mesela söylemedim. söylemeyi de düşünmüyorum. Allah korusun bana bişey olsa benim mallarım babama dolayısıyla ailesine kalacak ama ben bir şey kaçırmaya çalışmıyorum takdiri ilahi bu. Aynı şekilde onlarda benim hakkımı yemesin istiyorum sadece.. yüzleşmeyi düşünmüyorum çünkü hiç bir zaman normal bi insan olmadı ruh sağlığı açısından dengesiz biri annemin anlattıklarından ve şahit olduklarımdan yola çıkarak söylüyorum..