- 22 Mart 2022
- 185
- 218
- 28
-
- Konu Sahibi Larsvontrier
Aklı yerindeyken yaptığı devir işlemleri geçerli. Mirastan mal kaçırma olayı değil bu. Herkes anne baba olamıyor malesef. Talep edebileceğiniz bir şey yok. Adınıza üzgünüm.Merhaba ben 26 yasındayım, bekarım.
21 yasındayken annemi kaybettim maalesef, borcundan baska bir şeyimiz yoktu sadece annemin maasını devlet memuru emeklisi oldugu için alabiliyorum.
Asıl sorum şu, annemle babam ben 1 yasındayken bosanmıs. Yıllarca annemle yasadım ve nafaka talebımız olmadı babamdan. Hiç ilgilenmedi, annem vefat ettikten sonra sadece ayda yılda bir aramaya basladı ama maddi manevi asla destek olmadı bende bir talepte bulunmadım zaten. Kendisi uzak bir şehirde yaşıyor evli ve 17 yaşında bir kızı daha var.
Kızını özel okullara gönderdiğini, şuanda hem emekli maaşı aldığını, hem kendi işini kurduğunu aylık 30-40 bin gibi bir geliri olduğunu biliyorum. Bir de evleri arabası, tarlası vs var. Ama yıllardır maaşını eşinin eline verdiğini, edindiği malları eşinin üzerine yaptığını, altına dönüştürdüklerini bir şekilde duyuyor ve biliyorum. Babamla yıllardır görüşememe sebebimizden bir tanesi karısının beni istememesi, bir kaç defa küçükken gittiğimde kavga dövüş çıkması. asla kabul etmiyor beni evinde babamda boyun eğiyor böylece yıllar oldu ben hiç gitmedim.
İleride bir vefat durumunda, bütün gelirler ve taşınmaz varlıklar kadının üstüne olacağı için, ben miras hakkımı nasıl talep edebileceğim? bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. Bugünlerde bu konuyu çok düşünür oldum. İleride hakkımı istiyorum, zaten bugune kadar manevi ve maddi olarak cok hakkım yendi.. babam dediğim insanla zaten toplasanız 3 ay yan yana durmamışımdır ben. duygusal bir bağım hiç yok.. teşekkürler şimdiden
Anneniz dava acsaydi hakkını alirdiAklı yerindeyken yaptığı devir işlemleri geçerli. Mirastan mal kaçırma olayı değil bu. Herkes anne baba olamıyor malesef. Talep edebileceğiniz bir şey yok. Adınıza üzgünüm.
Benim dedem bütün mallarını dayımın üstüne yaptı kızlarım almasın diyerek yıllar boyunca. Bir zaman sonra da vefat etti zaten. Annem de hiçbir şey almadı.
Evet bu bilinçli yapılan bir şey. Eşi hiç bir zaman çalışmadı hani bir katkısı olsa da benden mal kaçırıyorlar desem öyle bir şey yok evi geçindiren edinilen malların gelir sahibi hep babam olmasına rağmen.. bir de hala sağ iken harekete de geçemem illa ki bir vefat durumunda avukat ile görüşmeliyim sanırım..Belli ki size birşey kalmaması için malları babanız başkalarının üzerine yapmış( ya da karısının zoruyla), nasıl bir vicdansizlik.
Bence dişli bi avukat bulun, umarım bi yolu bulunur.
Akıl sağlığı yerinde olan herhangi biri malını istediğine satma devretme hakkına sahiptir. Kimse soramaz neden diye.Anneniz dava acsaydi hakkını alirdi
Yanlış biliyorsunuz , vefat durumunda kardeşler arasında mal kaçırmaya giriyor tek bir çocuğun üzerine mal varlığını vermek , bununla ilgili dava hakkı var annenizin , benden mal kaçırmak için oğlunun üstüne yaptı diyerek dava açabiliyorAkıl sağlığı yerinde olan herhangi biri malını istediğine satma devretme hakkına sahiptir. Kimse soramaz neden diye.
Dava açtı mi anneniz?Aklı yerindeyken yaptığı devir işlemleri geçerli. Mirastan mal kaçırma olayı değil bu. Herkes anne baba olamıyor malesef. Talep edebileceğiniz bir şey yok. Adınıza üzgünüm.
Benim dedem bütün mallarını dayımın üstüne yaptı kızlarım almasın diyerek yıllar boyunca. Bir zaman sonra da vefat etti zaten. Annem de hiçbir şey almadı.
Google'dan araştırdığım kadarıyla da mal kaçırma olarak geçiyormuş bu tarz durumlar.. uzun bir dava süreci oluyormuş ama hakkını alabilenler de varmış.. umarım bende alabilirimBence bir yolu illa ki olmali ya
Bakın google da iki saniyede bulunabilecek bir sonucAkıl sağlığı yerinde olan herhangi biri malını istediğine satma devretme hakkına sahiptir. Kimse soramaz neden diye.
Dava açamadık çünkü bütün işlemler için akıl sağlığı yerindeyken kendi isteğiyle başvurdu. Belirli bir yaştan sonra akıl sağlığı raporu istiyor noter bilgisi edindim. İşlemler ile vefat arasında da neredeyse 10 sene var. Yani nerden tutsak elimizde kaldıYanlış biliyorsunuz , vefat durumunda kardeşler arasında mal kaçırmaya giriyor tek bir çocuğun üzerine mal varlığını vermek , bununla ilgili dava hakkı var annenizin , benden mal kaçırmak için oğlunun üstüne yaptı diyerek dava açabiliyor
Ölüm hak miras helal demişler durun bakalım daha adam ölmemiş ki. Şuanda yapılabilecek bir şey yok malesef.Merhaba ben 26 yasındayım, bekarım.
21 yasındayken annemi kaybettim maalesef, borcundan baska bir şeyimiz yoktu sadece annemin maasını devlet memuru emeklisi oldugu için alabiliyorum.
Asıl sorum şu, annemle babam ben 1 yasındayken bosanmıs. Yıllarca annemle yasadım ve nafaka talebımız olmadı babamdan. Hiç ilgilenmedi, annem vefat ettikten sonra sadece ayda yılda bir aramaya basladı ama maddi manevi asla destek olmadı bende bir talepte bulunmadım zaten. Kendisi uzak bir şehirde yaşıyor evli ve 17 yaşında bir kızı daha var.
Kızını özel okullara gönderdiğini, şuanda hem emekli maaşı aldığını, hem kendi işini kurduğunu aylık 30-40 bin gibi bir geliri olduğunu biliyorum. Bir de evleri arabası, tarlası vs var. Ama yıllardır maaşını eşinin eline verdiğini, edindiği malları eşinin üzerine yaptığını, altına dönüştürdüklerini bir şekilde duyuyor ve biliyorum. Babamla yıllardır görüşememe sebebimizden bir tanesi karısının beni istememesi, bir kaç defa küçükken gittiğimde kavga dövüş çıkması. asla kabul etmiyor beni evinde babamda boyun eğiyor böylece yıllar oldu ben hiç gitmedim.
İleride bir vefat durumunda, bütün gelirler ve taşınmaz varlıklar kadının üstüne olacağı için, ben miras hakkımı nasıl talep edebileceğim? bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. Bugünlerde bu konuyu çok düşünür oldum. İleride hakkımı istiyorum, zaten bugune kadar manevi ve maddi olarak cok hakkım yendi.. babam dediğim insanla zaten toplasanız 3 ay yan yana durmamışımdır ben. duygusal bir bağım hiç yok.. teşekkürler şimdiden
Konunun akıl sağlığıyla hiçbir ilgisi yok , yanlış bilgilendirmisler siziDava açamadık çünkü bütün işlemler için akıl sağlığı yerindeyken kendi isteğiyle başvurdu. Belirli bir yaştan sonra akıl sağlığı raporu istiyor noter bilgisi edindim. İşlemler ile vefat arasında da neredeyse 10 sene var. Yani nerden tutsak elimizde kaldı
Bu da saçma mantığa yatmıyor. O zaman dişli evlat bütün mirası alır herseferinde. Bunun bir you vardir kesin.Dava açamadık çünkü bütün işlemler için akıl sağlığı yerindeyken kendi isteğiyle başvurdu. Belirli bir yaştan sonra akıl sağlığı raporu istiyor noter bilgisi edindim. İşlemler ile vefat arasında da neredeyse 10 sene var. Yani nerden tutsak elimizde kaldı
Mirasta akıl sağlığına bakılmıyor zaten , yanlış bilgi oBu da saçma mantığa yatmıyor. O zaman dişli evlat bütün mirası alır herseferinde. Bunun bir you vardir kesin.