• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras-borç-aile

Mecazen

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
143
204
303
Avusturya
Kızlar merhaba ne yapacağımı bilemediğim bir durumun içindeyim.
2 ay kadar önce babam rahmetli oldu, mekanı cennet olsun inşallah. Ben yurtdışında yaşıyorum , cenazeden sonra miras işleri falanla uğraşacak zamanın yoktu anneme vekâletimi verdim. Hiç bir hak talep etmedim annem kendini rahat hissetsin dedim. Bir daire vardı ayrıyetten 4 katlı eski bir bina onu satmak üzerelermiş zaten, sattılar 6 milyona. Anneme ev alınması lazım 3 milyona eski ev bulmuşlar (abim 4 milyona aldın dedi,sonra annem ağzından kaçırdı ) bu arada annemle aram hiç iyi olmadı , babamın yeri çok ayrıydı sevgi gördüğüm tek insandı babam( noter işletimleri sırasında bile ilerde benden kalanların yarısını abinin oğluna(8 yaşında yeğenim) ver baban böyle isterdi diyen biri , ben sizden bir şey istemiyorum canın ne istiyorsa onu yap sadece babamdan sonra mağdur olma diye hakkımı veriyorum umrumda değil malınız dedim
Abim de bugüne kadar onların herşeyleriyke ilgilendi para-pul hesapları ortaktı babamın önce daha çok malı varken ekonomik yada başka sebeplerle azaldı , umursamadımda çok abimin mavini olarak çok desteği oldu onlara herşey de yaşlarındaydı
Şimdi anneme ev almışlar masrafıyla 4’e gelmiş kalan parayla abim ev almak istiyormuş bu da tamam ama yetmediği için benden borç istiyor — anneme aldığımız bu ev ilerde senin( annem ölünce)—diğer daire benim diyor, kirasını abim alıyor o dairenin , babamın araba öbür zıvır herşeyini abim aldı , babamdan bana 1 çöp düşmedi, anneme bir şey olursa evi benim olacak güya işte ama borç istiyor abim 10 bin Euro kadar, o kadar param yok zaten altınlarını ver diyor. Eşim abin o parayı vermeyecek diyor( haklı) sana bir kuruş vermiyorlar daha bir de para istiyor ama istersen kredi çekerim altınları vermem dedi
Ne yaplamalıyım abime hayır demeyi istemiyorum aslında ama iyi aile ilişkilerim yok bu beni çok üzüyor eşimde onlara yaranmak için herşeyi yapıyorsun ama umurlarında değilsin kendine gel diyor
Ne yapmalyım yardım kızlarr
Bu konunun üstünde tekrar bu parayı istemedi amaaa dün akşam oğlunun videosunu attı abim sevimli tatlı bir video aklıma geldi ama hayırdır inşallah diye sabahta nasılsın yazmış eyvallah dedim yine para isteyecek (yıllardır her nasılsının ardından hep bir şey istedi) evet para istedi 1000 euro, 500 verebilirim dedim annemin taşınmasına para bitmiş sebep o bu sefer ,anneme kocana söyleyeceksen hiç verme dedi sebep dedim annem borç istemiyor dedi bende söylemem söylemeye de neyse yazdım.Ardında baya sinirlendi ne demek istiyorsun neyse ne demek istemedim say düşün bir nasıl biri olduğunu yazmış bende postaneden gönderince yazarım yazdım sadece sonra bütün mesajlarını silmiş sadece benimkiler duruyor.
Fikirlerinizi bekliyorum

Mekanı cennet olsun babanızın,basınız sagolsun.
Siz mirastan vazgeçerek zaten yapacağınızı yapmıssınız.Abinizin ailenize yakın olup onlara her durumda yardımcı olmasına kadar herşeyiyle zaten hak ettigini de belirtmissiniz ki bence bu yine de haklı sebep degil.Kira alıyor ev için gerekli mülk satılıp para da almıs.Utanmadan borc isteyecegine kredi ceksin kendi dairesi icin.Size karsı cocugunu kullanıp tekrardan kücükte olsa para istemesi de cok terbiyesizce.Esinize katılıyorum ben ve yerinde siz de olsanız aynı tepkiyi verir belki de neden miras hakkını almadıgına kadar götürürdünüz konuyu.Ben destek vermezdim.

Yahu kızım sana kaç kez yazıldı artık para mara verme diye. Miras dediğin milyonlarca lira ondan vazgeçmişsin yeter yani onun üstüne hala 300 500 seni tırtıklamak derdindeler ... Kardeşini de engelle gitsin, resmen seni sömürüyor, sömürü için de çocuğunu kullanıyor mide bulandırıcı :KK51: Sen bu işle başa çıkamayacaksın belli kredi kartı banka kartın neyin varsa artık hepsini ver kocana kurtul. Kocana çocuğuna yazık.

daha ne fikri bekliyorsunuz tam olarak? diğer başlıkta yeterince söylendi. istismar ediliyorsunuz ve bu konuda gönlünüzü rahatlatacak bi şey diyemeyiz ki.
Üzülüyorum çok üzülüyorum ve kendime getirecek bir şeyler duymak istiyorum, kimseye anlatamıyorum hissettikleri babam gitti annem ve abim var ülkemde sadece , gidecek yerim yokmuş gibi hissediyorum , yanlarına gidebilmek için 3-5 vermekte zoruma gidiyor , adil olmak istiyorum hem kendime hem aileme hemde kök-aileme karşı

Üzülüyorum çok üzülüyorum ve kendime getirecek bir şeyler duymak istiyorum, kimseye anlatamıyorum hissettikleri babam gitti annem ve abim var ülkemde sadece , gidecek yerim yokmuş gibi hissediyorum , yanlarına gidebilmek için 3-5 vermekte zoruma gidiyor , adil olmak istiyorum hem kendime hem aileme hemde kök-aileme karşı
Kocanız olsam sizi boşardım.
Kısa ve net.

Ailenle dertlerin varsa terapiste git o zaman. Burda sana sayfalarca sey yazildi, sen hala ayni yerdesin kendini somurtuyorsun. Ya ailenle olan problemlerini kabul et terapiye basvur ya dakocan tarafindan yakinda kapi onune konursun haberin ola.

Kocanıza çocuklarınıza üzülün.
hakikaten eşiniz çok sabırlı bir adam.
Çocugumun rızkını abisine sıvayacak ben de susacagım öyle mi ?
Öperim onun kök ailesini.

Bu konunun üstünde tekrar bu parayı istemedi amaaa dün akşam oğlunun videosunu attı abim sevimli tatlı bir video aklıma geldi ama hayırdır inşallah diye sabahta nasılsın yazmış eyvallah dedim yine para isteyecek (yıllardır her nasılsının ardından hep bir şey istedi) evet para istedi 1000 euro, 500 verebilirim dedim annemin taşınmasına para bitmiş sebep o bu sefer ,anneme kocana söyleyeceksen hiç verme dedi sebep dedim annem borç istemiyor dedi bende söylemem söylemeye de neyse yazdım.Ardında baya sinirlendi ne demek istiyorsun neyse ne demek istemedim say düşün bir nasıl biri olduğunu yazmış bende postaneden gönderince yazarım yazdım sadece sonra bütün mesajlarını silmiş sadece benimkiler duruyor.
Fikirlerinizi bekliyorum
Ne fikri ne aklı diğer konuda bin kere dedik 1 kuruş vermeyin yalan dolan hepsi

Kız sen deli misin divane misin senin paran burda x35 ne abisi ne annesi ya git en güzel yerde kal canın ülkende seni sömüren insanlara yapışmak için bu kadar çabalama

Mağdur olmak hoşunuza gidiyor sanırım, kendinizi bu konuma getirip üzüntü yaratıp ilgi göreceğinizi sanıyorsunuz ama aslında bu çok büyük bir zayıflık. En kısa zamanda terapi görün. Eşinize ve çocuklarınıza yazık.

çocuklarınız olmak istemezdim. ellerinde zaten gelişimleri için sınırlı imkan varken siz o sınırlı imkanlarını da kendinizi sevdirmek için annenize ve abinize hibe ediyorsunuz. keşke yaşınızın gereği gibi davransanız da hiç kimsenin hakettiği ya da dilediği şekilde sevgiyi insnalara maddi imkanlarını sunarak elde edemeyeceğini anlasanız.
yalnız şu a da var ki, -ben bunu çok acı şekilde tecrübe ederek öğrendim- değersiz olandan doğan da değersiz olur. siz bugün kendinizle beraber çocuklarınızın da itibarını kök ailenizin gözünd eiki paralık ediyorsunuz ve yarın muhtaç durumda çocuklarınız da kök ailenizden ne saygı ne de sevgi görecek. daha da kötüsü sizin yardıma el açacağınız günler geldiğinde yardımınıza ne kök aileniz ne de çocuklarınız koşacak.

Çok özür diliyorum. Teşbihte hata olmaz ama siz “eşşek olunca semer vuran çok olur.” demek istiyorum. Siz bir daha oturup düşünün bence, bu hayattaki rolünüz eşşek olmak mı? Eğer buna razıysanız, biz bir şey yapamayız.

Babanızdan sonra bir tek anneniz ve abinizin kaldığını düşünüyorsunuz ya, kusura bakmayın ama eşiniz ve çocuklarınızdan başka kimseniz yok. Anneniz ve abiniz yok. Olsalardı sizin hakkınızı, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını sömürüp bir de üste çıkmaya çalışmazlardı. Böyle aile mi olur? Onlar sizin büyüğünüz olarak sizin payınızı yerken “adil”miydi ki siz adil olma lafları ediyorsunuz?

Şu kan bağını da bu kadar kutsallaştırmayın ya. Taa Habil’le Kabil’den beri kan bağının hiçbir kutsallığı yok. Tarihte kan bağı olan sayısız insan birbirinin celladı olmuş. Ne kan bağı? İnsanlar birbirine kan bağıyla değil, kalp bağıyla bağlanır. Verilen emektir değerli olan, kan değil. Sizin anneniz ve abinizle aranızda da o yok kusura bakmayın. Çıkarları olmasa selam vermeyecekler belli. Vicdanı olan insan sizi bu kadar sömüremez çünkü.

Sizin gibilere vasi atanması lazım aslında. Ne eşinizi ne çocuğunuzu düşünüyorsunuz. Yarın öbürgün çocuğunuza da aynı davranacaklar, siz sadece izlersiniz. O çocuk büyüyünce kendi olmasa eşi sizi uzaklaştırır. Anlarsınız asıl ailesizlik nasıl oluyor.

Fikirlerinizi bekliyorum
Siz bu kafayla giderseniz daha çok kaz gibi yolunursunuz Sizin gibi eşim olsaydı coktan bosardim net.Ele para yedirmeye bu kadar hevesli hemde bu kadar şikayet eden sizin gibisi hiç çekilmez.Mağdur diye size üzülüyordum ama siz seviyorsunuz kazık yemeyi...

Back