Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
HOrmon testinin sonucunu bekleyin. Vitamin troid degerlerinizede baktirin. Bunlar eksikse ne kullanirsaniz kullanin ise yaramaz. Sadece paranizi çöpe atmis olursunuz . Daha da zarar vermis olursunz. Eksik olan vitamin hormon bozuklugu varsa ilsc kullandiginiz zaman degerler normale donunce sac ta besleniyor. Sampuanin icine b12 ampul katabilirsin .

Annem 60 yasinda ve saclari beline kadar nerdeyse bilegimden kalın topladigi zaman babaminda öyleymiş... Benimde onceden küçükken cok fazlaydi saçım ama sonrasinda bir anda döküldü ben psikolojik diye düşünüyorum sarimsak yagi deneyeyim bende tesekkur ederim bilgi verdiginiz için...

Ben de yıllar önce avuç avuç saç dökülmesi yaşamıştım..Cilt doktoru saç sedefi teşhisi koymuştu..100 ml.zeytinyağı içine 3 gr.salisilik asit ekletip her gün saç diplerime sürmemi,4 saat bekletip saçımı ketoral şampuanla yıkamamı tavsiye etmişti.Benim saç diplerim bebeklerdeki konak gibi kabuk tutmuştu..Bu tavsiyeyle saç diplerim dört günde tüm kabukları attı..Ama saçlarımın 3 de 1 i kalmıştı..Ben de kalan zeytinyağının içine ; sarımsak ve çörek otu yağı katıp 3 günde bir saç diplerime sürüp 2 saat bekletip yıkadım..Saçlarım tekrar çıktı..Minoksil de kullandım bi ara..Ama fayda görmedim..

Kan testi istedi onlar normal şimdi de hormon testi istedi bu dediğiniz test onların arasında var mi bilmiyorum

B vitamini eksikligi veya tiroid gibi hormon problemleri tedavi edebilecegimiz sac dokulmesi nedenleri arasinda. Mevsimsel olma olasiligi da var ama bu da degilse malesef genlerle alakali bir durum olabilir.

Edit: aklima gelmisken sigara, saç boyasi vs gibi kimyasal kullaniminiz varsa onlari da birakmanizda fayda var..

Saç dökülmesinde diplerden yeni saçlar çıkması için sarımsak kürü cidden etkili. ( Ben saçıma değil ama kaşıma uyguladım) Sadece deriyi biraz yakıyor. Onu muhakkak uygulayın. Birde mevcut saçları korumak adına ısırgan otu maskesini deneyin. Etkisini çok duydum. Şampuanınızın içine de 8-10 damla çam terebentin yağı ekleyin, ben bunu denemiştim bir ara bunda da tek sıkıntı yağın kötü kokması. Bunlar alternatif yollar önce doktor tedavisi tabi ki.

Anladım. Peki biotin hap kadınlar için erkekler için diye ayrı mı satılıyor?
Aldığım markanın öyle bir ayrımı yok , bilemiyorum ama olana da hiç rastlamadım açıkcası .
Alırken eczacıda kim kullanacak , kadın-erkek diye sormadı .

Son düzenleme:
Kan testlerim normal çıktı hormon testi sonucunu da pazartesi alicam..aile de ve akrabalarn saçları gayet iyi durum da bana denk geldiyse bu genetiklik çok üzülecem, iyi birsey değil biliyorum ama sırf genetik olmasın diye hormonlarim da düzensizlik bekliyorum

Minoxili kaç ay kullandınız sizin ki erkekler için olan mi kadınlar için olanmiydi

Açık yerlerin resmini atma şansınız var mı acaba

Yok onları kullanmıyorum zaten ama insallah genetik değildir

Benim de bi ara saçlarım çok dökülüyordu. uzun zamandır Elidor kullanıyordum. birinden duydum Elidor uzun zaman kullanınca döküyormuş. panten e geçtim şimdi çok şükür dökülmüyor.

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Slm minoxili eşim uzun süre kullandı sorunu genetik olmasına rağmen kullandığı sürece baya faydasını gördü fakat bırakınca ani bir şekilde olmasa saçları dökülmeye başladı tekrar ben kullanmadım ama eşimde gördüklerim buydu biotininin namını çok duydum özellikle saçları kalınlastırmasıyla meşhur ama ben cesaret edemedim kullanmaya çok istememe rağmen başka tüylerin güçleneceği düşüncesiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…