Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Bence hormon testinin sonucunu bekleyin. Ama size tavsiyem çok kimyasal ürünlerden uzak durmanız. Market şampuanları kullanmayın. Bitkisel şampuanlar tercih edin. Ben saç diplerimi saf zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. Dökülmesini çok azaltmasa da yeni saç çıkarıyor. Kafamda bir sürü bebek saçı oldu. Zeytinyağlı sabundan sonra da bioblas şampuanla yıkıyorum tamamen. Bir de aktarlarda bitkisel yağlardan hazırlanmış bakım yağları var. Onlardan alıp haftada 3 gün uygulayın. Hem saçın yıpranmasını önlüyor hemde yeni saç çıkarıyor. Saç uçlarınızı ve saç derinizi besleyin. Ama bu süreçte sabırlı olmanız lazım. 2-3 Kere de işe yaramaz. Bir kaç ay sonra farkı göreceksiniz. Ayrıca bir yönteme başladığınız zaman sık sık kullandığınız ürünleri değiştirmeyin. En azından bir ay deneyin ki faydası olsun.

Benimde böyle bi problemim vardı ismini hatırlamıyorum ama bi baharatçı bana beyaz kutuda sarımsak özlü şampuan ve sütünü vermişti tam kesmedi ama azaltmıştı
Sarımsak yağı kullandım ama bi fayda görmedim son çare bunları deniycem.. 3 aydır dökülüyor ama hayatımı etkilemeye başladı artik

Cam terebenti şampuani varmış aktarlarda onu da çok öneren var. Bi dene istersen.
onun yağı da var benim bildiğim şampuandan daha etkili olur bence... verilen ilaçlar vitamin içerikli herhalde... bi der benim bildiğim argan yağı iyi geliyor... bazı aktarlar saç dökülmesi için özel karışım kürler hazırlıyorlarmış biraz pahalı oluyormuş ama kullanan arkadaşlarım vardı memnunlardı bi arştırsanız belki size de iyi gelir..

Bahsettiğiniz ilacın adını yazar mısınız ?
Cnm yaa bunu eczacı özel hazırlıyor bizde tesadüfen kesfettik başka bir ilçede hafta ici ararsaniz internetten bakıp telefonuna size gerçekten yardimci olurlar kargoyla yollama imkanları varsa yollarlar ben size özelden eczanenin adını adresini yazarım numarasi vardır mutlaka
Cam terebenti şampuani varmış aktarlarda onu da çok öneren var. Bi dene istersen.
Buda ise yarar sackiran da ancak ilerledikçe ise yaramaz
İlaçlar hakkında bilgim yok saçlarımın maşallahı var çünkü uzatma dersen zamanında sinameki kullanmıştın etkili
sinameki yağı iyi oldu saçlarım a kullanayim

Kuruyemisde de cinko bol miktarda var badem,kabak cekirdeginde.
İcten destek cok önemli

Distan yapilabilcekler(hepsinide kendim uyguladim donem donem fayda gordum)

Sinameki kürü => sac uzatiyo(kesin bilgi)

Isırgan suyu => gürlestiriyo(duzenli kullanmak sart)

Badem yagina,bemix,evigen,bepanten ampul(super bir bakim gurlestiriyo)

Mayamaskesi(maya,süt,bademyagi,zeytinyagi) =>bu da guclendiriyo saci

Karanfil kürü=>gurlestiriyo

Sarimsakli sampuanda kullanmak iyi geliyo.

Yukaridaki bakimlar 1-2-3defa yapilmakla olcak is degil yalniz.
Deneyeceksiniz
Hangisi saciniza iyi geliyo belrleyip her hafta duzenli bir sekilde en az 6ay yapacaksiniz.

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

geldik
:)
merhaba kardeşim de doktor , tipleri varmış saç dökülmesinin çok detaylı bilmesem de kadın tipi erkek tipi vs diye
doktor eminim ona yönelik bir şampuan önerisinde bulunmuştur.Yaştan kaynaklanan annemin erkek tipi saç dökülmesine ise 10 küsür tl lik eczanelerde satılan ketoral medikal şampuanını kullandırıyor.Hormon testinden sonra daha net yardımcı olur bence doktorunuz ,çok geçmiş olsun..

2 sene önce demir ve b12 eksikliğine bağlı olarak yine dökülmüştü saçlarım o zaman ilaçlarla beraber sarımsak yağı kullanmistim fayda etmişti ama bu sefer etmedi. Eğer hormonel değilse genetik dedi doktor bana sizin ki de genetik olabilir mi

Oncelikle tabiki kan degerlerin önemli ona bir baktir...
Saç dökülmesi icin bitkisel tavsiyem ise bir diş sarımsagı ikiye bol ve kesilen yerini saç köklerine sür....
Dökülmeyi engellemekle kalmıyor yeni saç bile çıkarıyor....
Tabi düzenli yapmak kaydıyla... haftada 3 kez...

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Minoxil kullandım hemde baya zaman ama bende işe yaramadı..hatta tablet ve özel şampuan da vermişti ama yinede işe yaramadı bende..

merhaba konuda etiketlenmişim nasıl oldu kim etiketledi anlamadım ama gelmişken yorumumu da bırakayım.
Öncelikle saç dökülmesi genetik olabilir. özellikle hem annede hem babada varsa. anneden ve babadan dazlaklık geni geldiğinde birey erkekse saç dökülmesi daha erken yaşlarda başlıyor ve üst kısım tamamen açılıyor. aynı durum dişi bireyde oluştuğunda saçların dökülmesi, dazlaklık oluşması için hem anneden hem babadan baskın karakterin gelmesi lazım. yani kadının dazlak olması daha zor.
Ama eğer genetikse yapılabilecek pek bişey yok,kimyasalsa yani hormonal bir sorunsa gerekli ilaçları kullandıktan sonra dökülmeniz azalacak hatta sağlıklı saçlar çıkacaktır.
bunun için test yapılması gerekir. bunun dışında demir eksiliği de saç dökülmesi yapar hatta çinko eksikliği de. hiç bi çözüme ulaşamazsanz eczanelerde satılan hazır vitamin mineral komplekslerinden kullanabilirsnz.
badem yağı ve zeytinyağı gibi maddeler saç diplerini besler. saç yağ ile büyüyor. bu yüzden yağlanmasına izin verin hemen her gün yıkamayın saçlarınızı.
saç dibinde sebum denilen bir madde vardır bu madde hem saçı besler hem büyütür.
çok fazla şampuan veya sabun içerikli madde kullandğnzda sebumun organik yapısı bozuluyor. aklıma gelenler bunlar. test yaptrdysanz sonuçlarını paylaşın, elimden geldğnce yorumlamaya çalışırım

Sarımsak yağını bi ara kullandım fayda da gördüm ama bu dökülme de hiç bi etkisi olmadı o yuzden doktorun verdiklerinden fayda görürüm insallah zaten biraz toplarsa ben yine bakım günleri belirler bakim yaparim .. isirgan suyunu nasıl uyguladinjz sürüp beklentiniz mi.

Zaten doktora gidilmis ilaclar verilmis onun disinda takviye olarak onereceklerim, benimde saclarim cok dokuluyordu ve uzamiyordu bende corekotu olumden baska her seye caredir diye corektou yagi kullanmaya basladim haftada 2gun sacima surup masaj yaptim 1gece beklettim suan Allahtan dokulmesi azaldi arada sirada da zeytinyagi surup maske yapiyorum birde gecen hafta sogan suyu maskesine basladim boyadan dolayi sertlesen saclarimi yumusatti dokulmelere de iyi geliyormus galiba

Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…