• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoksil kullanan var m aranzda arkadalar ??

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
minoxidili ben de kullandım.çok düzenli ve uzun süre kullanmadığım için olumlu bir etkisini görmedim.konusunda uzman farklı farklı doktorlaragittim ve bana alostil,revigen ve minoxidili önerdiler.tabii içeriğindeki etken maddeler aynı bu ilaçların.bir de piriorn ve proscar kullandım farklı dönemlerde.yine belirteyim ben bu ilaçları düzenli kullanmadığım için feydasını görmediğimi düşünüyorum şu anda.şu anda diyorum çünkü forumda yazılanların hepsini okumaya çalştım,faydasını gören çok kişi olmuş,yarın ilk işim minoxidil almak ve bir an önce kullanmaya başlamak olacak.ve haftadan haftaya etkilerini inşaallah olumlu etkilerini sizlerle paylaşacağım.şimdiden size hayırlı bayramlar dilerim.

Bıraz uzun oldu ama :)
Arkadaşlar merhabalar.Bilgi vermek amaciyla yaziyorum.Benim saçimda üniversite sinavina hazirlanirken daha lisedeyken dökülmeye başladi hangi doktora gittiysem pek ilgilenmediler stres deyip geçiştirdiler.sonra üniversitede baktim olmucak bende özel bir hastaneye gittim orda ilk önce ilaç vermeden doktor kan tahlili yapti.bütün degerler normaldi sande B12 vitamini normal degerlerin cok altindaydi bana bepanten karişimi ve televium die bir ilaç verdi.(tabi bu ilaç baya bir pahali bütün vitaminleri içeren bir ilaç) karşim pek işe yaramadi fakat televium cok yaradi dökülmemi cok aza indirgedi.fakat aslinda ben yeni şaçlar cikmasini istedigimden yani eski saçlarima kavusmak istedigimden doktor bu sefer bana minoksil verdi.%5 lik olanindan.onu kullanicam bir ay sonra %2lige geç dedi..daha yeni kullanmaya başladim dökülmeler artti tabi..bakalim işe yararsa sizi bilgilerndiririm yeniden :)

tedavinizi olduktan sonra eğer herhangi bir eksiklik yada hastalık yoksa kesinlikle minoxidil kullanın. benim erkek tipi dökülme vardı saçlarımda. minoxidilin bi markası olan rogaine kullandım üç ayda çok iyi sonuçlar aldım. şöyle anlatayım ilacı kullanırken ilk bir ay dökülmeler çoğalıyor ikinci ay dökülme tamamen duruyor ve üçüncü ayda yeni saçlar çıkıyor. ve sonra bi üç ay daha kullandım daha da iyi oldu.yani normale döndü saçlarım sonra bir yıl falan kullanmadım ama tabi sonradan tekrar cansızlaşmaya başlıyor tekrar saçlar o yüzden sürekli kullanmanız gerekiyor ama isterseniz azaltabilirsiniz saçlarınızın durumuna göre. şu andada daha ucuz bi marka minoxidil aldım onu kullanıyorum saçlarım eski haline dönmesin diye. Ama eğer saç çıkartmak istiyorsanız kesinlikle Minoxidil kullanın . ne kadar ürün denediysem tek işe yarayan kesinlikle minoxidil.

merhabalar ilk bir ay dökülme artiyor demişşiniz bende yeni kullanmaya başladim 1 ay olacak neredeyse fakat cok feci bir şekilde dökülmeye başladi.elimi ne zman atcam saçima baya bi dökülüo zaten banyoyu söylemiyorum orda daha kötü:1no2:.sizde tam olarak nezman başlamişti dökülmeler ve ne zman sona erdi.acaba sizde de bu miktar mi dökülüyordu?...hiç dayanilcak gibi deil bu dökülmeler..senağlama

minoksidili 1,5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. yeni saçlarım çıkıyor saçlarımı bastırıp aynaya yaklaşınca yeni çıkan seçler görünüyor bir sürü çok mutluyum sonunda ilacımı buldum sanırım inşallah böyle devam eder.üstelik diğer ilaçlardanda ucuz.kesinlikle tavsiye ediyorum.önceden sabah geceliğimin arkasında bir sürü saç olurdu dökülen ve ben kahrolurudum gördükçe.şimdi bi tane bile dökülmüyor.sadece banyodan çıkınca tarakta oluyor ama oda normal sayıda.her insanda olacak kadar.henüz istediğim seviyeye gelmedi saçım ama sanırım 3-4 ay sonra böyle giderse seyrelen yerlerim kapanacak.

merhabalar acaba sizde ilk başlarda cok dökülme oldumu? cünkü bende oluyorda gerçi daha yeni kullanmaya başaldim belki ondandir..CADIARZU

bende hem hıpotroıdı hem de demır eksıklıgı var....ferrosanol ve levotron kullaıyorum..saclarım lısede dokulmeye basladı...seyreklestı..2haftadır mınoxıdıl kullanmaya basladım solusyon..bıde revıvogen set aldım...bende gurlessın tekkar sacım dıe cırpınıorm yıllardır ama bı sonuc alamadım...ıntaar edecem en sonunda ha...eskıden dıllere destan hayranlık uyandıran saclarım vardı..........................

kızlar 3 gündür kullanıyorum minoxil ama bugün feci halde tansiyonumu düşürdü 8 /5 şu anda, ekrana zor bakıyorum baş ağrısından ölücem :(

bende kullandım reganie %2 likten bir yıl boyunca düzenli kullanılırsa faydalı ama eskisi gibi gür saçlara kavuşmak imkansız doktorumda bunu söyledi saç çıkarıyor ince teller şeklinde kullanmayı kesmiştim dökülmeye başladılar geri şimdi tekrar başladım haftada 3 kez 1 ml kullanıyorum bide doktorum şimdi revigen sr damla verdi onunla beraber kullanıyorum bilmiyorum faydası olacakmı damlanın ama felaket mide bulandırıyor :sinifsinif: bide bana saç mezoterapisini önermişti araştırdım çok pahalı bir uygulama olunca vazgeçmek zorunda kaldım

.................

Son düzenleme:
ben 3 haftadır mınoxıdıl kullanıorm.. dokulme arttı..kullanmasammı

merhabalar ben geçen ayin 1inde kullanmaya başlamiştim bende de ikinci hafta artmişti fakat şimdi durdu normal bir şekilde dökülüyor sadece..daniştigim bütün doktorlar cok iyi bir ilaç devam et dediler..tabi yanina biotin aldim ben saçlari güçlendirmek adina.bir de B12 vitamin eksikliği vardi ona takviye igne verdi.tabi üzerinden bir 6 ay geçti sanrim yeniden benden kan sayimi vs..testler istedi kontrol etmek için..bence devam et fakat vitamin eksikliğin falan varsa onlar igdermeye caliş yoksa işe yaramaz..yerimseniben

merhabalar ben geçen ayin 1inde kullanmaya başlamiştim bende de ikinci hafta artmişti fakat şimdi durdu normal bir şekilde dökülüyor sadece..daniştigim bütün doktorlar cok iyi bir ilaç devam et dediler..tabi yanina biotin aldim ben saçlari güçlendirmek adina.bir de B12 vitamin eksikliği vardi ona takviye igne verdi.tabi üzerinden bir 6 ay geçti sanrim yeniden benden kan sayimi vs..testler istedi kontrol etmek için..bence devam et fakat vitamin eksikliğin falan varsa onlar igdermeye caliş yoksa işe yaramaz..yerimseniben

bu biotini sigorta karşılıyor mu yoksa vitamin mi sadece

Benim de bikaç aydır çok yoğun şekilde saç dökülmem var.Gazi hastanesinde doçante gittim.Minoksil,inneov densite,B12 vitamini ve folik asit verdi.Şampuan olarak da anaphase'ı önerdi. 3 haftadır kullanıyorum ilaçları, dökülme hala çok fazla.Bakalım 1 hafta sonra kontrole gidicem.Şampuandan çok memnunum.Normalde saçlarım yağlı,yıkadıktan bikaç saat sonra yağlanmaya başlardı.Şimdi hem kupkuru değil,hem de hemen yağlanmıyo.
Bu arada minoksil için dr bana da sürdükten sonra tülbent gibi bişeyle saçımı bağlamamı önerdi,saç yapalım derken bıyık yapmayalım dedi.

arkadaşlar doktor bana da minoxil ve priorin verdi. ama ben hangi şampuanı kullanacağıma karar veremedim. siz ne tavsiye edersiniz? 4 yıldır saçlarım dökülüyor ve şu an çok fazla. artık psikolojim de kaldırmıyor. nişanlım askere gitti ve daha 50 gün geçmesine rağmen saçlarımın 3 te 1 i gitti. sebep te aile dırdırı. saçıma mı yanayım olanlara mı karar veremedim....
şampunanın saç dökülmesine faydası yoktur
stresle birlikte saç dökülmen artmaya başlamış

normaldir.yaklaşık 2 ay sonra düzelir

vucut kıllarına artıs yapabılıyormus....o noolcak... sacı cıkan varmı.. gurlesen mınoxıdılle.. resım koyabılırmı..seyrelen sacı gurlesen oldıumu yanı

bugun baktım saç diplerimde çok miktarda yeni çıkan saç var... dokulme durmadı halen ama saç çıkıyor... bakalım gidişatı bildircem size... ve başka kullanan varsa paylaşsın gelişmeleri...

Back
X