Popüler Konu Minimal Yaşam

Günaydınlar
acil işlerimi bitirdim.
günlük ve ufak birkaç işim kaldı.
sonra yardım edeceğim 1-2 iş var.

evde işler yolunda.
çamaşırları toplarım/yerleştiririm.
yemeğimi yaparım.
sepetimi bitiririm.
haftaya perşembe izin alıcam.
koltuk halı tül işleri yapılır.
kızım dr götürülür(alerjisi var )
Geçmiş olsun canım bu topiğe ne çok ihtiyacımız varmış meğer

Selam kızlar. Bi süredir yazmasamda sizi takip ediyordum.Ve okudukça sizi ilham geliyodu banada. Nihayet bugün bende icraata geçerek evimde biraz değişiklik yaptım. Ve atılması gerekenleri bugün şutladım.. Şimdi size sormak istedigim çantalarımı nereye koysam onu bilemedim. Fikirlerinize ihtiyacım var:)
Benim giysi dolabimda cantalar 4 adet

Baza altindan alip gardroba koyayım bende daha mantıklı. 5 adet bendede. Tamamdır.
Benim iki çantam var siyah ve kahverengi, zaten birini kullanıyor oluyorum diğeri de vestiyerdeki kapalı dolapta duruyor ama zaten bir tane nereye olsa sığar:)
Baza altı pratik değil bence, devamlı kullandığın bir şeyi bazadan çıkarmak zor olsa gerek, devamlı kullanmıyorsan da zaten işe yaramıyor demektir benim gözümde :KK53:

Sali günu bende burada okuduklarimdan hareketle işe atildim
Eşimle birlikte kileri duzelttik ne var ne yok düzenledik stokta neler kalmiş ögrenmis olduk
Yatak odasina geçtik çarşaf yastik pike ..gereksizleri hurçladik
Gardiroplari toparladik kullanilmayan gömlek pantalon çorap poşetletlyip attim
Bebişin giyilmicek durumda lekeli kiyafetlerini attim
Bi poşet gecelik attim
Bi poşet kozmetik ürunu tarihi geçmis kremler fondotenler... attim
Bayaği bi ferahlok geldi
Musait bir zamanda mutfağa el atacagim

Benim iki çantam var siyah ve kahverengi, zaten birini kullanıyor oluyorum diğeri de vestiyerdeki kapalı dolapta duruyor ama zaten bir tane nereye olsa sığar:)
Baza altı pratik değil bence, devamlı kullandığın bir şeyi bazadan çıkarmak zor olsa gerek, devamlı kullanmıyorsan da zaten işe yaramıyor demektir benim gözümde :KK53:
2 ayda bir falan dönüşümlü kullanıyorum. 2 ayda bir baza açmak zor gelmiyor fakat giysi dolabında yer ayarlamak tabiki daha pratik.

Artık günlük bildiriminialışkanlık haline getirdim

Yazınca iyi oluyor kontrol etmiş oluyorum işlerimi

Sabah 5.30 gibi kalktım yemek bulaşık çamaşır derken 7.30 da kızım kalktı
O kalktıktan sonra bişey yapamıyorum
Kahvaltı yaptık beraber

Hafta içi babaannesinde yemesi için atıştırmalık kurabiye kek yapıyorum

O yüzden haftasonu kızım uyuduktan sonra ve uyanmadan önce hep mutfaktayım:KK16:

Çok yoğun bi tempodayım ve malesef yardım edecek kimsem yok

Düzenimdeki en ufacık aksilik çok sorun oluyor
Alıştım artık ne yapalım sağlık olsun diyorum

Bugün plastik sabunlığumu geri dönüşüme yolladım misafir için aldığım porseleni çıkardım bizim neyimiz eksik dimi ama:süslü:
Zaten misafir odam misafir takımların yok sabunluğum niye olsun:21:

Artık günlük bildiriminialışkanlık haline getirdim

Yazınca iyi oluyor kontrol etmiş oluyorum işlerimi

Sabah 5.30 gibi kalktım yemek bulaşık çamaşır derken 7.30 da kızım kalktı
O kalktıktan sonra bişey yapamıyorum
Kahvaltı yaptık beraber

Hafta içi babaannesinde yemesi için atıştırmalık kurabiye kek yapıyorum

O yüzden haftasonu kızım uyuduktan sonra ve uyanmadan önce hep mutfaktayım:KK16:

Çok yoğun bi tempodayım ve malesef yardım edecek kimsem yok

Düzenimdeki en ufacık aksilik çok sorun oluyor
Alıştım artık ne yapalım sağlık olsun diyorum

Bugün plastik sabunlığumu geri dönüşüme yolladım misafir için aldığım porseleni çıkardım bizim neyimiz eksik dimi ama:süslü:
Zaten misafir odam misafir takımların yok sabunluğum niye olsun:21:
7.30da hava karanlik olmuyo mu

Kızlar kullanılmayan gözden çıkardığım ayakkabıları kenara koydum

Yine kitapları ayarladım iki poşet oldu attın

Dün bi ayakkabı attım birde kemer

Kullanılmayan küçük el çantamı değerlendirip makyaj çantası yaptım :)

Birkaç okuduğum roman var onları kütüphaneye bağışlamak üzere torbaladım

Birde belediyeyi arayıp kullanmadığımız eşyaları ihtiyacı olan ailelere ulaştıralım

Daha kitaplar bu gece elden geçecek
Kullanılmayan kemerlere bakarım

Makyaj malzemesi almıyorum istikrarlıyım :)
Ohh masallah
Bende atilcak seyler var birazdan ayiricam

Her gün evden bir parça çıkarma işlemimin devam ediyor. Bu hafta triko elbise, bayan kazak, çocuk çorap, çocuk body, bir geçen hafta bitirdiğim, bir de bu hafta bitirdiğim kitaplar, kupa bardak askılığı( bu Bodrumda kolideydi, çıkarıp birine verdim)
Bodrum katımın bir ara fotosunu çekip buraya koymayı düşünüyorum. Çünkü ben orayı da sık sık düzenliyorum, hatta inip vileda bile yapıyorum. Oraya zaman zaman eşya indirip, bir süre sonra öylece beklediğini görünce birilerine veriyorum.
Aralık ayında evden çıkarttığım parça sayısı 80 olmuştur. Birden elime bir çuval alıp atmak içime sinmiyor, işime yararsa o eşya diye düşünüyorum. Birden boşaltırsam yerine alış veriş yapmak isterim tekrar diye düşünüp tüm evi boşaltmıyorum.
Ancak aralık ayında hacim olarak da büyük parçalar çıkarttım elden
Çocukların oyuncaklarından çok azalttım, geçen yıl baza altına kaldırıp ara ara çıkartıyordum, sonra da Doğuda bir ana okulu öğretmenine vermeye başladım, çünkü her hafta yine oyuncak alınıyor ve kaldırmakla baş edemiyorum
Aslında beni yoran büyük parçalar değil de küçük parçalar
Ben de atma işi acayip takıntı oldu, bir dolabı, çekmeceyi, bazayı açtığım zaman ne atarım diye bakıyorum. İstediğim boyutta hiç değilim ne yazık ki

2018 de sadeliğe devam. Bu arada minimalizmi misyon edinmiş biri olarak çevremdeki herkesle paylaşmaya çalışıyorum

Bu yıl ilk defa kasım ayında erken rezervasyon ile tatil satın aldım. Haziran ve ağustos gibi bayram tatili olunca, deniz tatilini temmuz için satın aldım. Allah nasip ederse gidilir.

Ayrıca hamilelik döneminde tutamadığım 30 gün orucu tamamladım, emzirme döneminde tutamadığım oruçlardan 17 gün tuttum. Bu kış bunları tamamlamak istiyorum ölmez kalmazsak

Pazar günü sabah 2 poset cop atildi
Depoya puseti koyduk
ayakkabıları sildim şimdilik boş odama koydum ordan kutulanıcak.
3 parça kıyafet ayırdım kendimden.

bugün biraz plan yapıyım bakalım.

günaydın kızlar
haftasonu kızımın dolabını düzenledim, küçülenleri hurca kaldırdım. yeni aldıklarımı yıkayıp yerleştirdim. 3 uzun kollu tişört, 3 çift çorap, 1 pantolon almıştım malum büyüyorlar..
henüz onunkileri atmaya kıyamıyorum, lekeli bile olsa :) bakalım nereye kadar :)
komodinleri elden geçirdim 12 çamaşır, 1 çift çorap, 1 tişört, 1 lif attım.
3 çamaşır almıştım onları yıkayıp yerleştirdim.
4 makine çamaşır yıkandı, kurudu, yerleşti. ütüler kaldı..

herkese merabalar...

cumartesi ev gezmesinden akşam 9 gibi eve geldim; ev toplanması temizlenmesi gerek ..malum hafta içi savaştan çıkmış gibi oluyoruz.. 1saat içinde eşimle birlikte evi süpürsük sildik bulaşık makinesini çalıştırdık çamaşır yıkadık astık ..toz aldık..kıyafetler katlandı dolap düzenlendi.. birlikten kuvvet doğuyor :) tüm işlerimiz bitti...

pazar günü aneannemizdeydik : çocuklar kuzenleriyle bol bol eğlendiler.. ektiğimiz maydonozlar 2 parmak boy vermiş çok mutluyum :) onların yeşermesi yeniden doğmak gibi.. tavuklarımızdan yumurtalarını topladık.. ah doğa ne güzelsin...
çocukları halattan ve meyve sandığından yaptığımız salıncakta salladık;kıkır kıkır gülüşlerine mest olduk...

hafta içi için köfteler yapıp buzluğa kaldırdım: yazın közlediğimiz kırmızı biberlerden;derindondurucuya attığımız bezelyelerden barbunyadan getirdim köyden...

bu haftanın menüsü:
1.gün:bezelye pilav salta cacık
2.gün karnabahar erişte salata
3.gün:balık salata
4.gün:köfte pilav salata ayran
5.gün: nohut pilav salata yoğurt

minimal hayat; her şeyin az düzenli sade olması bana huzur veriyor.. karmaşıklık çokluk beni boğuyor...

Bazen öyle seyler duyuyorum ki aklım almıyor.
Normalde olabildiğince kacarım başkalarının hayat yaşam seçimlerinden .
Bana karşı saygılı ve samimi olsun bana zarar vemesin yeter arkadaşlarım.
Gerisinde ne yapmış ilgilenmem.

Ben hep çekirdek ailemle mutlu oluyum,
yemeğim var evim sıcak ohh mis.
öyle başka dert edinmem, macera hiç aramam.

Ama kimler neleri hesaplıyor, şaşırıyorum.
Para için herşey yapabilecek kişiler tanıdığım için üzgünüm.

Bazen öyle seyler duyuyorum ki aklım almıyor.
Normalde olabildiğince kacarım başkalarının hayat yaşam seçimlerinden .
Bana karşı saygılı ve samimi olsun bana zarar vemesin yeter arkadaşlarım.
Gerisinde ne yapmış ilgilenmem.

Ben hep çekirdek ailemle mutlu oluyum,
yemeğim var evim sıcak ohh mis.
öyle başka dert edinmem, macera hiç aramam.

Ama kimler neleri hesaplıyor, şaşırıyorum.
Para için herşey yapabilecek kişiler tanıdığım için üzgünüm.

ne oldu? anlatmak ister misin?

X