Sorma ben de ondan şüpheleniyorumMia-
Mia- ne topicmis ya 3 gündür okuyorum 72 sayfa oldu bu kadar uzun konu okudugumu hatırlamıyorum burda hic :)
Sonunda
Dun gece mutfağı elden geçirdim tezgah üstünü bosalttim sildim ne zamandir cabaliyordum zaten. Her yaz meyve suyu siselerini su sisesi yapar atardım kış gelmiş hala evdeler sabaht ise giderken attım. Bulasikligi depoya kaldircam bakalik onsuz olucak mi kasiklik plastikti onu da attım
Banyoda havlu dolabina düzenleme sepeti koymuştum heryer heryerde sepet bosbiraz ona el attım.
Benim öyle klasik ceyizim yok elbiseler yoruyor beni vedalasamiyorum ama karar verdim sayenizde yollayacagim.
Bir de 12 kişilik yemek takimim var onu saticam hic kullanmadimkutusunu atmasaymisim keşke
Şimdilik bu kadar kalan sayfaları da işte firsat buldukça okumaya devam
yeni yıl için ıvır zıvır ajandası yapmaya başladım
evde bulunan okumadığım kitapları listeledim
evdekiler dışında yıl içinde okumak istediğim kitaplar için de 1 sayfa ayırdım
film ve dizi için de listemi yaptım
kendimce gezip görmek istediğim yerlerin listesini yaptım ama bu listeyi eşimle yeniden değerlendireceğim
5 ocak doğum günüm 32 yılda yapmadığım şeylerin listesini yapmaya başladım aklıma geldikçe eklemeler yapıyorum. fırsatlar yaratıp bu şeyleri yapmak istiyorum. mesela hiç uçağa binmedim ve bu yıl bunu deneyimlemek isitiyorum.
kilo verme sürecim bu ara sekteye uğradı tekrar motive olup fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum.
sadece kilo değil hayatımda ki tüm fazlalıklardan kurtulup hayalini kurduğum sade ve minimalist yaşama kavuşmak istiyorum.
mesleki anlamda daha aktif daha çalışkan olmak da var hedeflerimde.
alışveriş konusunda biraz daha dikkatli olup birikim yapmak istiyorum.
eşim ve oğlumla daha kaliteli geçirilecek zamanlar tasarlıyorum.
evde telefon ve tv minimumda tutarak oğluma güzel örnek olmak istiyorum.
hedef ve isteklerimi yazınca daha gerçekçi oldu. izlediğim filmden sonra ya da okuduğum bir kitaptan sonra listeme tik atmak daha da motive edici olacak
sizinde listeniz varsa paylaşır mısnız belki listemi geliştirmemde yardımcı olursunuz. tüm listelerin tiklerle dolduğu güzel bir yıl bizim olsun
Artik kendime bi düzen oturttum.
Ben toz alma işini hep kovada deterjanlı suyla yaparim.
Hem tozlar uçuşmuyor hemde cabuk tozlanmıyor ev böyle silince
genelde suyuda 2 gün kullanırım dokmem.
Hazırlıyorum hemen kovama azicik su ve deterjan (ben gunluk toz aliyorum evdeysem mutlaka)
Toz alincak yerim az zaten ivir zivirda olmadığından evimde ünite, oglumun çalışma masasi, kitapligi,dolaplarin dis yüzü ve zigonlar.
Kapıları 2-3haftada 1 siliyorum.
Sabah esim ve oglum gidince odaların camlarını aciyorum.
Elime poşet alıp atilacaklari toparliyorum (poşet,lazim olmayan notlar, oglumun odasında kağıtlar vs) sonra bütün camları açıp bi 10-15dk kadar ceryan yaptiriyorum.
O ara yatakları toplayip nevresim degisecekse degisiyorum.
Çarşaf duzelcekse duzeltiyorum.
Üzerlerinden çıkardıkları kirliyse kirli sepetine gitmicekse yerine , dolap içlerini, giysilerin katını kontrol ediyorum.
Yine cam açıkken deterjanlı suyumla her yerin tozunu alıyorum dolap dislarina kadar.
Pencerenin iç kenar mermer kısımlarında dahil.
Sonra cami falan kapayıp cekiyorum kapisini.
Supurulceksede öğlen süpürüp cikiyorum.
Ben boyunluğu cok seviyorum 4 rengim varGeçen gün kullanmadığım şapka eldiven vs. verdim.
2 kışlık sapkam 2 atkım 2 şalım ve 2 eldivenim kaldı.
benim için yeterli sayıda oldular.
hatta atkıları bile eleyebilirim.
önümüzdeki kış boyunluk alabilirim.
Ben DIY (kendin yap) projelerini çok severim.
evde sadece 1 tane duvar çerçevem var.
ikea dan almıştım
içine eşimle fotoğraflarımızı koymuştum
ama fotoğraflar gözüme güzel gelmemeye başladı
daha doğrusu karmaşık göründüler
ben de dün internetten bulduğum bazı resimleri (minimalist wall art diye aratarak buldum) gittim bastırdım fotokopicide
3 tl tuttu
ve şöyle bi dizayn yaptım
arada başka resimler bastırıp değiştiririm belki.
odaya güzel bi hava kattı diye düşünüyorum
wayyy çok güzel olmuş
bende arıyorum böyle seyler
mesela önemli tarihleri çerçeveletmek istiyorum bende evlilik tarihi gibi
teşekkür ederim :)
daha güzel şeyler yapılabilirdi aslında
ama çoğu resim paralı
belki grafik tasarımından birazcık anlayan bir arkadaş güzel bir yazı karakteri ile istediğin tarihleri yazabilir
sen de bastırırsın
ben tasarlayabilirim.
renkli yazıcı var iş yerinde .
int bazı yazılar da çıkartırım resimler.
ama tabi zamanla olcak işler :)
e daha ne :)
sadece fikirlerini hayata geçirmek kalıyor geriye