@tr_lelliayperest
Yani hayat bu herkesin derdi ayri
Bugunumuze sükür
Yasadiklarimiz bizi biz yapan
Bazen sorguluyorum neden boyle oldu diye
Normalde gecmisimi dusunmem hic sevmem hatirlamayi
Yasadigim gunler guzel gecsin diye ugrasiyorum
Duzenli hayat yasamak
Kizima daha iyi yasam sunmak istiyorum
Calismak istedigi icin calissin
Zorunlu hissetmesin benim gibi
Tabi evim oldu arabamiz var
Standartlari yukseltiyoruz :)
Eskisinden daha özgürüm mutluyum
Lellim hayat kisa bencede
Ölümü dusununce yasadiklarimiz basit geliyo
günaydın
dün oğlumu anneme bıraktık kayınvalide kadınların yapmayacağı özel dolap içlerini temizlemiş (aslında ben yapmıştım 2 hafta önce olsun kirlenmiştir dedi :) ) akşam yemeği annemde yedik oğlumu alıp eve geldik. oğlum yorulmuş hemen uyudu biz eşimle çay ve telefon keyfi yaptık. sonra koltukların kılıflarını taktık. eve son rötuşları yaptık. bugün temizlik varhalılar da gelir inşallah sorun çıkmadan.
bugün ev ve ben olarak bir milat başlatıyorum orası benim evim evime küsmek iş yapmamak YOK.mis gibi yemeklerin yapılıp dostlarla yendiği, kavgasız gürültüsüz, bol kahkahalı ve sağlık günlerimizi geçirdiğimiz bizim limanımız olacak. ev beni kullanmayacak bundan sonra ben onu kullanacağım. otel muamelesi yapmayacağım orası benim yuvam olacak
bu konuda kararlıyım haydiiii bana kolay gelsin
ben hiç sevmiyorum ya
normalle süpürsem ev çok toz olurmu bilemiyorum.
ama hep süpürürüm normalle daha temiz olurum gibime geliyor.
benim süpürgem döverek süpürüyor.
annemde bayramda diğer süpürgeyle süpürdüm oyuncak gibi geldi.
ama cok yorucu su doldur dök yapmassan kokuyor.
ağır hantal
güzel bir süpürge istiyorum kolay pratik.
En az 3 -4 yas olmali
Yemegini kendi yesin tuvalete gidebilsin
Kendi kendini idare etsin
Benim de çeyizimden annemin ördüğü danteller var, kızlarım için saklıyorum. Çok emeklerle örmüştü annem, ne vermeye ne satmaya kıyabilirim. anneannelerinden hatıra olarak düşündüğüm için fazlalık gelmiyor gözüme.Günaydın
Dün benim için de ayıklama günüydü
Bazayı açtım
Annemin babaannesinden kalmış kırkyama bir yorgan var
Patchwork gibi bişey
Pamuk ve çok ağır
Çok güzel geçerken deseni el işçiliği ama işte kendisi aşırı kullanışsız
O kadar ağır ki örtünsen altında eZilirsin
Üstelik 1.5 kişilik :) ne büyük ne küçük
Bu antika diyebileceğim yorganı sonunda ayırdım kenara
Artık yatakta lastikli çarşaf kullandığımız için düz olan 3 çarşaf ayırdım
Yastık kışıfları vs
Bi tek az miktardaki çeyizimi dantel vs atamıyorum satamıyorum kullanamıyorum
Öyle duruyo
Neyse sonra mutfağa geçtim
Tek kalmış bardaklar
Çay bardakları
Saklama kapları
Çatal kaşık derken orayı da iyice ayırdım yerleştirdim
Kocaman 2 poşet çıktı
Şimdi bunları verecek bir yer bulmalıyım
benim de yaklaşık iki yaşında kızım var oyuncakları çok ancak hepsinin yeri var, oynadıktan sonra kategorize ettiğimiz kutulara/sepetlere/çekmecelere kaldırıyoruz ilgisini çekmeyenleri kutudan hiç çıkarmıyorum dolabında duruyor diğerlerinden sıkılınca gösteriyorum yeni gibi geliyor, ilgisini çekiyor, öyle öyle devir daim yapıyoruz.Minimalist olmaya calisan ama attigi her adimda oyuncak toplayan bir insanim su siralar. Biri üc digeri de 11 aylik iki cocugum var. E oyunca girla haliyle.
Birkac sene daha beklemem lazim. Kullanmadiklarini kaldiriyorum ama sürekli cogaliyor. Diger esyalarimi azalttim, alisverisi de hayli azalttim. Ama kücük cocuklu evde minimalist olmak cok zor yaaa. Oynadiklari icin dokunamiyorum. Böyle gececek bu zamanlar. Ya da bu konuda iyi fikileri olan birileri varsa tavsiye almak cok hosuma gider
benim de yaklaşık iki yaşında kızım var oyuncakları çok ancak hepsinin yeri var, oynadıktan sonra kategorize ettiğimiz kutulara/sepetlere/çekmecelere kaldırıyoruz ilgisini çekmeyenleri kutudan hiç çıkarmıyorum dolabında duruyor diğerlerinden sıkılınca gösteriyorum yeni gibi geliyor, ilgisini çekiyor, öyle öyle devir daim yapıyoruz.
gün içinde evin çok oyuncakla dağılmasına fırsat vermeden kendimi de yırmadan yavaş yavaş derleyip topluyorum.
esas olarak uyuduğunda topluyorum hiç bebekli evmiş gibi olmuyor, ertesi gün gene aynısı....bu yıllar böyle geçer:) canları sağolsun
hiç canınızı sıkacağınız bir durum yok:) iki tane meleğiniz var, şükürler olsun ki oyuncak alacak gücümüz var, ben küçüklüğümü hatırlıyorum da canım annem neler uydurur oyuncak yapardı, Allah razı olsun, az sayıda satın alınmış oyuncak vardı, bebeklerimiz çok şanslı, bizim de ev resim defteri, boyama kitabı, boya, kalem dolu... varsın olsun...Ben de uyuyunca topluyorum ama mesela oturma odasinda oyun kösesi var orada halisi oyuncak kutusu zaten duruyor. Dönem dönem oyuncak ev olsun, kaydiragi olsun büyük trenleri falan falan bir iki hafta zaten ortada duruyor. Sikilinca kaldiriyorum. Dediginiz gibi her oyuncagin yeri var ama toplu durmasina neden olmuyor. Kalemlerden ve legolardan cok cekiyorum.
Su oyun dönemini bir atlatsam sanki hem toplama temizlik azalacak hem de camasir yikamasi azalacak gibime geliyor.
Tek yapabildigim kullanmadigi oyuncaklari koliyle bodruma indirmek.
Ama gözüme yine de kalabalik geliyor.
hiç canınızı sıkacağınız bir durum yok:) iki tane meleğiniz var, şükürler olsun ki oyuncak alacak gücümüz var, ben küçüklüğümü hatırlıyorum da canım annem neler uydurur oyuncak yapardı, Allah razı olsun, az sayıda satın alınmış oyuncak vardı, bebeklerimiz çok şanslı, bizim de ev resim defteri, boyama kitabı, boya, kalem dolu... varsın olsun...
ben de çalışıyorum
ama sana dolabımdakileri sayayım.
4 pantolon
10 kazak
4 gömlek
2 elbise
3 etek
sanırım hepsi bu kadar
bunları sıraya koydum kombinleri değiştirip değiştirip giyiyorum.
şimdi eskiyen bir pantolonum yerine 1 siyah 1 koyu lacivert pantolon almak niyetindeyim.
böyle olunca çok daha kolay olacak kombinlerim.
bence azaltamıyorsan en azından yenisini alma
her gün değişik giyinmek yerine 15 günlük döngüler yapabilirsin.
yani toplam 15 kombinin olsa yeter bence
Benim de çeyizimden annemin ördüğü danteller var, kızlarım için saklıyorum. Çok emeklerle örmüştü annem, ne vermeye ne satmaya kıyabilirim. anneannelerinden hatıra olarak düşündüğüm için fazlalık gelmiyor gözüme.
Sen de bu amaçla saklayabilirsin. Tabii başkasına ördürülmüştür hatırası yoktur bilemem orasını. Ama eski dantel, kanaviçe tarzı işleri dönüştürüp modern hale getiriyorlar. Belki ilerde bu halleriyle de modaya çıkabilir tekrar belli olmaz:)
Bir de havlu kenarı dantelleri falan vardır ki çok saçma gelmiştir bana. Yani yıllar önce çok modayken de ben anlamsız bulurdum, elimi kolumu sileceğim havluya dantel örmek de nedir Allah aşkına
Ama naptinMia- :/
ayperest ve seni tebrik ederim genç yaşta bilinclisiniz
Ben 28 de evlendim bu ay 30 oldum
Benim annem genc annelerden 20 yasinda dogurmus buyutmus ohh rahat:)
Hayalim 26 da evlenmek 2830 da birer çocuktu ama planlar fena şaştı kısmet
Benim ceyizi yoktu annem de bizim kafada oldugu icin ananem çok becerekli ordan sevdiklerimi aldim ama esim benden cok seçti sanki her hafta masaortusu sercek gibi
Kiyafet dışında cok sade aslimda evim bir tek nisan ve düğünde dagittiklarimizi bir de kendim yapmıştım damat fincanimizi sakliyorum. Gelin cicegim kapıda süs 6 ay olmadi ama sıkıldım sanırım.
12 kişilik yemek takmimi arkadasimin gaziyla aldim 4 tabak kullandim bir kere elden cikarcam ama nasil?
Ben sadece mutfak ve banyodan ayıklama yapabildim şimdilik
Not: ben böyle eski yorumlardan cevap yazıyorum ama kaçırmışım napiiim
Mia- cok güçlü kadınsın..
yaşananlar bizi güçlü kılıyor..
Bazen acitsa da canımızı sonrası daha güzel olmuyor mu?
Ben haketmedigim bişey yaşadığım da "ön ödemeli kampanyadayim sonu güzel olacak" diyorum
Benim yok ama su i robotlar mükemmel bj icat diye düşünüyorum topicte kullanan bar mıdır.
Kendi kendine günlük temizlik yapıyor odalara sarji bitince yerine dönüyor falan mükemmel imkanı olan baksın derim
Ben haftada bir toz torbasiz supurgeyle temizliyorum
Philips maraton bakabilirsin motorları ayni basliklara gorefiyat artiyor anladigim kadarıyla..
sanırım sık supuruyorsun yada ben cok sayfayi biransa okuduğumda n yanılıyor olabilirim şu irobotta kurtarıcı n olabilir