Popüler Konu Minimal Yaşam

Bu topikten devam edelim ne güzel:) ben dün iş çıkışı pek bi düzenleme yapamadim. Eve gittim yemek, bulaşık hallettim. Daha halılarım gelmediği için yerler çıplak, düzen belli olmuyor. Neyse eşimin iş arkadaşı da bizimle aynı apartmana taşınmış benden iki hafta once taşındılar onlar. Akşam telfon açtılar eşime, ortak bi arkadaslari gelmis siz de gelin otururuz diye. Gittik. Eşi evi gezdirdi plan ayni ya ben de daha tam yerlsmedigim icin fikir olur bana dedim. Aman allahim nasıl eşya dolu ev, süsler, biblolar fazla fazla.. hayırli uğurlu olsun güle güle kullansınlar kesinlikle, ben bi an düşündüm benim ruhum mu yaşlandı acaba, ben sade düz en fazla bi kaç güzel dekoratif parça veya bi tablo yetiyor bana. Ama o daire acayip doluydu.. avangardlar,süsler, ağır ağır perdeler.. bakalım benimkinin son hali nasıl olacak.. ben pişman değilim ama sadeleştirmeye devam :)

benim minimal yaşamın yanında çalışan ve 1 yaş çocuklu olarak ev işlerinde düzen oturtmak amaçlı bir topic isteğim oldu. ev işinden nefret ederim hatta hiç yapmam eşimle tek kavga sebebimiz (onu aşıp yeni kavga konuları bulamayacak kadar vahim durumum). çocuk olunca hijyen düzen benim için de önem kazandı ama nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum bildiğiniz bir topic varsa bu konuda tavsiyelere açığım. yoksa minimal yaşam için buradan çok faydalanıyorum.

Bu konuda elecda iyi fikirler veriyor.
verimli rutin başlıgında.
Mesela ev işlerinde değişiklik yaptın mı
en zor hangi iş geliyor.
yardımcı olalım motive edelim seni :)

Dağınıklık olmaması için CİDDİ çaba harcıyorum hem de her an. Kesinlikle 1 gün bile işleri savsaklamıyorum, huyum bu, hergün olması gereken DÜZEN!

Aldığım her şeyi üşenmeden yerine koyuyorum.

Her odayı toplayıp yatıyorum.

Çamaşır, bulaşık biriktirmiyorum.

Mutfak tezgahı sürekli boş olsun diye didiniyorum.

Kızıma çok iyi bakmaya çalışıyorum.

Odalardan geçerken o odaya ait olmayan şeyleri hemen alıp yerine koyuyorum.

Sürekli gözüm evde, orda, burda. Bu nedenle affedersiniz totom yer görmüyor sabah kalktıktan sonra yatana dek ayaktayım yatınca da kızım deliksiz uyutmuyor:)

Bazı insanlar dağınıktır, pis değildir, dağınıklığı sever. Bazıları hem dağınık hem pistir.

Kimisi de hem temiz hem topludur. Ben bu gruba giriyorum sanırım ama şikayetçi değilim çünkü böyle mutluyum. Dağınık ev yaşanmışlık barındırır ama benim evimde de dibine dek yaşıyoruz düzen ve temizlik içinde:)

küllerden doğmak diye bir topic var, orayı denemelisin.

şimdi size durumumu özetleyeyim.

bekarken de elektrik süpürgesi sesi beni efkarlandırırdı ağlamak gelirdi içimden :) temizlik düzen hiç bana göre değildi annem yapardı.

üniversitede ev arkadaşlarım çok titizdi benim yaptığım temizliği beğenmezlerdi onlar temizlik yapardı. yemeği çoook güzel yaparım bende evin aşçısıydım mutlu mesut yaşadık.

evlendim hep yoğun çalıştım eşimle beraber hafta sonu temizledik. büyük temizliğe kayınvalide (çoook titizdir kendisi) denetiminde kadın tuttuk o şekilde temizlendi.

hamilelik doğum sürecinde kayınvalide yaptı temizliği. doğum iznim bitince annemde kaldım işe yakındı evi emzirmeye gelebiliyordum. şimdi kendi evime döndüm kayınvalide çocuğa bakıyor. çocuğa yaptığı yemeklerden bizde yiyoruz :)

7 yıllık evliyim şimdiye kadar evi otel gibi kullandım. eşim avukat işi saatli olmadığı için evde daha çok vakit geçirir eksik gördüğü işleri yapardı. dezavantajı evin dolap içleri, dekoru, mutfağı yani herşey eşime göre düzenlenmiş durumda. birşeyi düzeltsem sonra bakıyorum eşim yine kendisine göre değiştirmiş. öyle olunca da şevkim kaçıyor yapmamaya başlıyorum.

şimdi evimi benimseyip kendi düzenimi kurmak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. evim 2+1 çeyizle eşyayla doluydu. biraz boşalttım oaraya da bebek eşyaları geldi veeee o eşyalar artmaya devam ediyor. yeni durumda birde kayınvalide günlük ihtiyaçlarına göre düzenimi değiştirdi iyice soğudum evden. çocuğum için yeniden başlamalıyım.

Seni anlıyorum.
kendi evimize taşındığımızda ev yabancı gibi gelmişti banada.
alışma süreci baya uzun sürdü
yogun iş temposu bebek vs derken dagılmıştım.

hafta içi yogun çalışıyorsun zaten çamaşır bulaşık halletsen yeter.
cumartesi akşamı topla dagınıklığı
pazar süpür sil 1 saat ayırsan yeterli.
düzen işini vakit bulukça yap

eşinle konuş düzelttiğin yerleri göster olmuş mu diye sor birlikte ortak noktada buluşursunuz.

Benim ev dağıldığında nerden başlamıştım diye düşünüyorum da.
bölüm bölüm yapmıştım.
oturma odasına bakmıştım.
çiçekleri kızım koparıyordu
çekmeceleri acıyordu.
onlara çözüm bulmuştum.
orta sehbamı kaldırmıştım.

sonra mutfagımı inceledim.
tespit ettim.uyguladım.

tabi herseyin hemen olmasını bekleme

Dün bende dağıldım,
hiç kafaya takmıyorum öncelikle.
eve gitmeden planımı yaptım mesela.

çöpler atılacak.
oyuncaklar toplanıcak.
çamaşır mak çalıştırılacak.
mutfak topla - yemek yap
yatak odası düzenle
çamaşır katla.
uyumadan mutfagı oturma odasını temiz bırak.

ben deterjan kutusu ve çorap kutusu sipariş verdim.
alınacak listem de vardı. nakit aldım.
kızım çoraplarımı dagıtıyordu iyi olucak dolap içine koyucam.

sende günlük neler yaptıgını yapıcagını anlat bize
ama olumsuz olma
bastan kaybedersin bu şekilde
kendine güven.
vazgeçme :)

• Fazlalıklardan kurtulun ve ıvır zıvır biriktirmeyin.
  • Eşyaları koymak için yer yaratın: kutu, dergilik, kase, çekmece.
  • Yatmadan önce 15 dakika ayırın ve dağınıklığı toplayın.
  • Üşendiğiniz an kendinizi ikna edin ve toplu evin sizi mutlu edeceğini hatırlayın.
  • Temizlik günleri dışında, ev toplarken fazla ayrıntıya girmeyin ki, ev toplamak çok zahmetliymiş demeye başlamayın.
  • El süpürgesi edinin.
  • İşleri biriktirmeyin ve toplamak için evin tümüyle dağılmasını beklemeyin.
  • Evin diğer üyelerinden, evi toplu tutmak için yardım isteyin.
Hayatımın özetini buldum netten :)

teşekkür ederim desteğin için
verimli rutin topğini de okudum takipteyim. öğrendiğim bilgileri kendi süzgecimden geçiriyorum.
beklemeye gerek yok hareket vakti dedim ve eşimi aradım. halıları yıkamaya gönderdi. haftaya 2 kadın ayarladım evi dip köşe dolap içi de dahil temizleyecekler sonra ayda 1 temizliğe gelecekler.
sadeleşme konusunda kitaplar okudukça evime uygulamıştım ama ipin ucu kaçmıştı bu hafta sonu hem temizlik öncesi fazlalıkları yeniden eleyeceğim.

bizim evde bulaşık mak. hemen boşaltılır, kirli tabak bardak vb. hemen makineye yerleştirilir tezgahta kirli olmaz.
çocuğu uyuttuktan sonra eşimle beraber oyuncakları sonra da dağınıklığı toplarız.

ama köyden sandıkla meyve geliyor onları nasıl muhafaza edeceğimi bilemiyorum. şu an mutfağımda 1 sandık nar, 1 kasa taze fıstık, 1 torba cennet hurması ve 1 torba portakal var. yerde sıralı vaziyette duruyor. bunlar buzdolabına konmaz, mutfak dolabına da konmaz tüketene kadar ortalıkta geziyor. mesela sandıktakiler azalınca kasaya biraz daha azalınca büyük kaselere aktarıyorum. bu kargaşa beni rahatsız ediyor mutfağım hiç verimli rutin topiğindeki bayanın mutfağına benzemiyor.

çocuğun bisikleti, bebek arabası, atı, parkta kumda oynadığı oyuncakları balkonun bir köşesinde duruyor bu kargaşa da beni rahatsız ediyor.

ben bu gibi dağınıklıklara çözüm bulamıyorum. bu konuda da tavsiyeleri bekliyorum

kuru erzaklar meyveler için merdiven boşluguna girişe dolap alabilirsin yaptırabilirsin
ayakkabılık yanınada olur.
balkon kapalıysa dolabı oraya koyarsın.
uygun fiyatlı dolaplar var gercekten ve bir sürü esya alıyorlar. tek çözüm bu sekilde sanırım.
çocugun esyalarını küçük parçaları yine kutuyla çözüm bulabilirsin.
diğer esyaları kv annene yollayabilirsin hem kış geldi. kullanılmayacak olanları saklarlar.
en son çare baza altı dolap arkası
göz önünden kaldır yeter :)

sen yazınca farkettim gömme balkonum var panjurla kapattırsam oraya raf dolap vb şeylerle tüm bu ıvır zıvırdan kurtulabilirim :) kapatmak için maliyet hesabı çıkartayım bakalım ne kadar olacak uygun olursa hemen yaptırayım.

akşam eşim şok olacak bugün aldığım kararlara :)

Bugün biraz foto paylaşıyım evimden

Ooo iste bu :)

Camasir mak ve dolap resmini cektim
ama yukleyemiyorum neyse
Cok dagilmisiz yahu
Yatak odasindan basliyorum
Oraya giremiyorum aksamlari
Simdiden bitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…