Selam kızlar.
Ne zamandır okuyorum, uyguluyorum ancak şifremi unutmuştum, bir türlü yazamıyordum. Kaç gündür şifreyi hatırlıcam diye kafam yandı, nihayet girdim.
Ben de bu aralar epey yoğunum, her yeri elden geçirip ayıklıyorum. Hobi oldu artık.Zaten oldum olası düzeni severim. 28 yaşındayım bi gün bile dağınık, düzensiz olmadım, olamadım. Buna alıştım ve hayat böyle sürüyor.
Sadeliği minimalizm popüler olmadan çok önce seviyordum. Tasarrufu, ekonomiyi, evi çekip çevirmeyi severim. 4 buçuk yıllık evliyim artık herşey rayına oturdu, eşim de şükürler olsun ki çok düzenli ve bana yardımcı. Biraz kendime benzettim ama sağlıklı yaşaması konusunda.
Ben hala ücretsiz izindeyim kızım 21 aylık olmak üzere. Tek maaşla geçinebildik çok şükür. Az ve öz olmalı herşey. Sade, yormadan, karıştırmadan...
Örneğin marketten alMADIKLARIMIZI yazayım size.
Abur cuburun her türlüsü, hazır çorba, sos, krema, ketçap, duş jeli, poşet çay, bitki çayı, roll on, hazır turşu, reçel, tahin helvası, tereyağı, salam, sosis, sucuk, süzme peynir, hazır ayran, hazır yoğurt, pasta, kurabiye, dondurulmuş ürünlerin hepsi, baharat, yumuşatıcı, parlatıcı, calgonit vb kireç çözücü, süt tozu, çokokrem nutella vb, ton balığı, market etleri, kola, fanta, gazoz, hazır meyve suyu, konserveler, meyveli çocuksütü, danone, bebe bisküvisi, sakızlar, cikletler vb daha aklıma gelmeyen bi dünya şeyi alMIYORUZ.
Eşim için normalde çokokrem, duş jeli, kola, sucuk, pizza, süt tozu, abur cubur, diğer gazlı aromalı içecekler vazgeçilmezdi ama zamanla bıraktırdım çok şükür.
Bal, tereyağı, ceviz, kuru incir, hurma, kuru kayısı, günkurusu, fındık, fıstık, badem, tahin, zeytinyağı, dut kurusunu tanıdığımız yerel esnaftan kilo işi alıyoruz. Aktardan baharat ve pasta malzemelerinin bir kısmını alıyoruz.
Kasaptan et, tavuk alıyoruz. Pazardan sebze, meyve, balık alıyoruz. Aslında eşimin ailesi sıklıkla memleketten bağdan tarladan sebze, meyve veriyorlar ben hiç ziyan etmiyorum fazlası deepfreezede. İhtiyaç halinde pazar devreye giriyor.
Kışlık domates konservem, salçam, doğal üzüm pekmezim, reçellerim, çörekotum, nanem, pestilim, kuru fasulyem, hoşaflık kuru meyvelerim ve daha birçok şey kayınvalidemden. Kendi annemler üretici değil o da elinden gelenin fazlasını yapıyor Allah razı olsun. Dondurucumu 2 annem de dolduruyor hakları ödenmez.
Turşuyu da ben yapıyorum.Açık süt alıp yoğurt mayalıyorum. Birazını içmek için, pasta için, süt tozu yerine kahve için ayırıyorum. Süt tozunda süt proteini yakılıp beyazlaştırıldığı için kanserojen.
Genel olarak marketten aldılarımız şöyle:
Yumurta, granül kahve, çay, şeker(çayı şekersiz içiyoruz sadece evde bulunsun diye)yağ, un, makarna, şehriye, sade soda, sade kefir, yağlı peynir, acısız şekersiz şalgamsuyu, kaşar, kağıt havlu, wc kağıdı, bulaşık deterjanı, sıvı sabun, beyaz sirke, karbonat, limon tuzu, arap sabunu, çamaşır suyu, çorap, ıslak mendil, diş macunu, fırçası, ped, bebek bezi, günlük süt(açık sütüm biterse) , kızıma organik süt, zeytin, peçete, şampuan, kalıp sabun, mayonez(maalesef ), deodorant, patlatılacak mısır alıyoruz.
Diğer almadığımız çöp gıdalardan ettiğim tasarrufla aktüel ürünleri takip edip işime yarayanı alıyorum.
Paramızla zehir almayalım. Keşke hiçbir şey almasak ama olmuyor.
Marketle başladım daha yazacak çok şey var da kızlar gözlerim kapanıyor uykusuzluktan. Bebeğim geceleri çok sık uyanıyor uyusam iyi olacak iyi geceler