Popüler Konu Minimal Yaşam

Kizceler günaydın konunuz çok güzel.bende kendimce yapmaya çalışıyorum ama eşimle annem istifci mübarek hiç bişey atrirmiyolar onlar görmeden koyuyorum çöpe :) sonra onlar arıyor nerde diye :KK70:

Hoşgeldin :)
Benim de eşim lazım olurculardan.
kızımın hiç bişeyini verme diyor.
hatıraları varmışta.
o varken gülmekten ev toplayamıyoum :)

Ben buny bayadir yapmaya calisiyorum. Dolabimda sadelesmeye gittim. Zaten calismadigim icin cok fazla kiyafete ihtiyacim olmuyor. Giymediklerimin hepsini satisa cikardim. Ev esyasi olarak da temizlik yaptikca gozume fazlalik gelenleri kaldirip atiyorum. Gercekten insana huzur veriyor. Yeni bir sey almayi cok uzun zaman ince biraktim. Temel ihtiyaclar haricinde ne kozmetik, ne giyim, ne ev esyasi. Hicbir sey almiyorum.
Artik hatirasi var diye saklamiyorum hicbir seyi. Gelin ayakkabilarimi bile satisa koydum.

Hoşgeldin :)
Benim de eşim lazım olurculardan.
kızımın hiç bişeyini verme diyor.
hatıraları varmışta.
o varken gülmekten ev toplayamıyoum :)
Düğünde altın takılan şeritleri hatıra diye arttırmadi şaka sandım ilk sonra o görmeden attım :)

Ben buny bayadir yapmaya calisiyorum. Dolabimda sadelesmeye gittim. Zaten calismadigim icin cok fazla kiyafete ihtiyacim olmuyor. Giymediklerimin hepsini satisa cikardim. Ev esyasi olarak da temizlik yaptikca gozume fazlalik gelenleri kaldirip atiyorum. Gercekten insana huzur veriyor. Yeni bir sey almayi cok uzun zaman ince biraktim. Temel ihtiyaclar haricinde ne kozmetik, ne giyim, ne ev esyasi. Hicbir sey almiyorum.
Artik hatirasi var diye saklamiyorum hicbir seyi. Gelin ayakkabilarimi bile satisa koydum.

Düğünde altın takılan şeritleri hatıra diye arttırmadi şaka sandım ilk sonra o görmeden attım :)

Ben düğünle alakalı pek birşey saklamıyorum.
bi gelin çiçeğim durur.
çeyizden biraz patik biraz başörtüsü ayırdım.
namazlıklarım 2 tane ayırdım.
mutfak yatak odası örtü setlerini verdim hep anneme geri
yani çok az birşeyler kaldı.

ilerde kızıma çeyiz yapmayı düşünmüyorum.
isterse de o anki modaya göre alınır.
gerçekten de boş para kaybı.

canım gelen giden eksilmiyor.
çocuğunda tam atak dönemi.(şuan tam 4,5 aylık)
üstüne bide lohusa depresyonu:KK43:
Zor dönemleri
yürümeye başlayınca rahat ettim ben
istediği yere gidiyor oyununu oynuyor.
bir kaç ay daha sabret.
biraz annene bırak eşinle gez ben öyle yapıyodum bunalınca.

Günaydınlar
Dün nişan vardı biliyosunuz.
Benim eve çıkmadılar.
bahçede oynadılar.
iyi oldu.

bugünde misafirliğe davetliyim.
tabi gitmeden evi toparlarım.
programımı hazırlıyım :)

Kızlar nasılsınız?
Bu aralar sürekli nasıl daha az harcarım, nasıl daha minimal hale dönerim bunlaeı düşünüyorum. Bazen de taba ayakkabı almam lazım, krem mont Almam lazım gibi şeyler aklıma düşüyor. Ve sonra da bundan 10-15 yıl önceki hayatımda zaten doğal olarak minimal olduğumu/olduğumuzu farkettim.
Koca bir kışı tek renk, tek model çizme ile geçirdiğimi, bir tane kaşe kabanım olduğunu, bir iki tane çantam olduğunu vs. Hatırladım. Nasıl oldu da neler oldu da bu hale geldim/geldik..,
Gerçekten taba rengi bir ayakkabıya ihtiyacım var mı? 10 yıl önce taba rengi var mıydı? O kıyafetin altına taba değil de siyah giysem ne olur? Kim bana birşey der?
10 yıl önce aklımınucuma bile gelmeyen şeyler şimdi ihtiyacım olmuş ya da aslında hiç ihtiyacımız olmayan şeyler sanki zaruri bir ihtiyaçmış gibi bize lanse edilmeye başlanmış... ve başarılı da olunmuş...
Eşşek gibi çalışıp kazandığım parayı 10 yıl önce olmayan taba rengi, altın rengi, dore rengi ayakkabıya çantaya vermek neyin nesi oluyor peki...
Yani kısacası kafam da deli sorular...:KK53:

Kızlar nasılsınız?
Bu aralar sürekli nasıl daha az harcarım, nasıl daha minimal hale dönerim bunlaeı düşünüyorum. Bazen de taba ayakkabı almam lazım, krem mont Almam lazım gibi şeyler aklıma düşüyor. Ve sonra da bundan 10-15 yıl önceki hayatımda zaten doğal olarak minimal olduğumu/olduğumuzu farkettim.
Koca bir kışı tek renk, tek model çizme ile geçirdiğimi, bir tane kaşe kabanım olduğunu, bir iki tane çantam olduğunu vs. Hatırladım. Nasıl oldu da neler oldu da bu hale geldim/geldik..,
Gerçekten taba rengi bir ayakkabıya ihtiyacım var mı? 10 yıl önce taba rengi var mıydı? O kıyafetin altına taba değil de siyah giysem ne olur? Kim bana birşey der?
10 yıl önce aklımınucuma bile gelmeyen şeyler şimdi ihtiyacım olmuş ya da aslında hiç ihtiyacımız olmayan şeyler sanki zaruri bir ihtiyaçmış gibi bize lanse edilmeye başlanmış... ve başarılı da olunmuş...
Eşşek gibi çalışıp kazandığım parayı 10 yıl önce olmayan taba rengi, altın rengi, dore rengi ayakkabıya çantaya vermek neyin nesi oluyor peki...
Yani kısacası kafam da deli sorular...:KK53:

İyiyim sen nasılsın :)
Aynen ihtiyaçlar her yıl değişecek.
teşvik edici reklamlar da yardımcı oluyor işte.
mesela benim çocukluk dönemimde o kadar kıyafet seçeneği yoktu.
butiklerin yolu bayramlık için gidilirdi.
sonra diğer bayramda giyerdim eskitmezdim.
hep idare ederek yaşadım yeri geldi 2. el giydim.
çalışmaya başlayınca abarttım.
hep almak istedim.
bu dönemler fazlasıyla kötüydü benim için maddi manevi
şimdi orta yolu bulmaya çalışıyorum.

sezonluk tabiki kıyafet alıcam.
eskiden 10 parça alıyosam şimdi 2 parça mesela.
maaşımdan kısıtlı bir miktar kalıyor zaten.
onunla da idare ediyorum.

gÜNAYDIN KIZLAR
reklamlar, renkler, değişen moda, aynı eşyayı kullanmaktan sıkılma, vs derken tüketim işine bulaşıyoruz
dün yıpranan 1 kot ve çıçıtlı body çöpü boyladı

kot pantolonum kalmamış
yaza girerken de ayıklamıştım
kışlık kot almam lazım
siyah lacivert kesin alacağım renkler
yanına ekstra ne renk alırım bakalım

Zor dönemleri
yürümeye başlayınca rahat ettim ben
istediği yere gidiyor oyununu oynuyor.
bir kaç ay daha sabret.
biraz annene bırak eşinle gez ben öyle yapıyodum bunalınca.
inşallah yürür erkenden..biraz tosbik..

Bugün evi toplamazsam ipin ucunun kaçtığı andır.
dün yogun geçti
mevlit, çarşı,ablam derken saat geç oldu.
sonrasında kızımın hastalığıyla uğraştık.
istifra etti gece 3-4 kez
bugün çarşaf yorgan yıkanıcak hepsi
o kadar uykusuzum ki

plan yapıyım bakalım 1 saatlik maratonum :)

yürür zamanı gelince.
tabi misafirlikte zor oluyo yürümesi
herşeyin zorlugu var yani
kızım grip olmuş geceden beri ugrasıyoruz.
aman sağlıklı olsun da
çok geçmiş olsun eylüle...

Mia- Mia- kızının adı eylül mü :KK200:
Bayılıyorum bu isme.
Bende koyacaktım vazgeçtim.
Ama bidaha kızım falan olursa eylül koymayı çok isterim :KK200:
Ne kadarlık kızın?
Geçmiş olsun bu arada

Ben bu ara bişey atamadığımdan minimallikten kopmuş gibi hissediyorum :KK45:
Yakında evimize geçme ihtimalimiz var.
Belli değil ama araba almamıza bağlı.
Gitmeden temizlik rutini belirlemem lazım.
Herşeyi ayarlayıp kontrol altına almam gerek.
Mutfak tezgahımı daha sadeleştirmem gerekiyo diye düşünüyorum.

İki taraflı tezgahım.
Birinde ocak kettle deterjan ve lif var.
Diğer tarafta 3lü kavonozlar(şeker tuz çay) , şekerlik tuzluk, bıçak seti , 6 tane kupa var , peçetelik , havlu peçetelik , ve mutfak gereçlerimin olduğu şey işte adı neyse :KK45:
Ay bak birsürü saydım.
Mutfak masamın üstünde hiçbişey yok.
Gidince belki ekmek kutusunu peçeteliği koyabilirim.
Yerde ise bi köşede çöp bi köşede 2 adet küçük patates soğan kutusu var.
Kombinin üstünde eşimin hediye yaptırdığı fotoğraflarımız var.
Buzdolabında işte saçma sapan hediyelikler lokanta magnetleri falan var.
Biraz attım ordan ama daha var ayıklanma istiyo yine.

Şimdik o tezgahı ne yapsam ?
Kupaları kaldırsam nereye kaldırcam dolap içlerine yerleştirebilirim aslında.
Havlu peçeteliğe gerek yok o kalkcak.
Tuzluk şekerlik durur.
Öteki 3 kavonoz lazım oluyı onlarda durur.
O mutfak gereçlerini dolap içinde koycak yer yok ya da bi çekmece boşaltıp koyabilirim aslında ne yapayım ki ?
Bıçak setini nereye sokcam onuda bilmiyorum öyle düzenli durmasıda iyi aslında.

Ordaki kalabalıktan kurtulmalıyım.

Salona gelince sadece misafire açıldığı için orayla çok işim var toz bile olmuyo. Ordan atacak bişeyde yok mecbur öyle durcak. Allahtan gümüşlük tarzı bişeyim yok salonda gerekdiz iş :63: konsol masa orta sehpa ve sehpa takımım var sadece.
Çok süs eşyasıda yok.
Temizlik yaptığımda siler geçerim orayı diye düşündüm.
Oturma odamdaki tv ünitesini sadeleştirdim ama dahada sadeleştirebilirim ora yaşam alanımız orayı ferah tutmam lazım. Bana kalsa tv ünitesini atarım tvyide duvara takarım ama eşim istemez :63: toz almayı kolaylaştırmak için daha da ayıklamam lazım.
Yatak odamda bişey yok ora tamam.

Banyodaki fazla leğen ve kovaları napcam bilmiyorum.

Çocuk odasında duran süs eşyalarınıda kaldırcam hepsini hemde.
Siler siler geçerim.

Bide temizlik rutini lazım.

Bdv de biri ev işiyle ilgili konu açmıştı yorumların birini çok beğenmiştim bende o kadını örnek alacağım sanırım.

Bikere çamaşır işi hafta sonuna kalmayacak çarşamba perşembe yıkanacak ne varsa. Cuma akşamıda ütü(kız uyurken)

Hergün ev sabahları süpürülecek çocuk var hergün heryer batıyo zaten.(kız uyanıkken yaparım bayılıyo makineye zaten)

Her sabah tuvaletler temizlenecek. (Kız uyurken)

Haftada 2 kez ev silinecek(kız uyurken)

Haftada 1 toz alınacak. (Uyanıkken olabilir)

Haftada 2 gün (o ev silindiği günler olabilir ) lavobalar temizlenecek ve mutfak tezgahı ocak aspratör çamaşır suyuyla temizlenecek. (Kız uyurken)

Hergün 2 kez
1. Kız uykuya yattıktan sonra.
2. Gece yatmadan.
Ev toplamaca.

Mutfağıda her dk toplayamam bi kahvaltıdan sonra bide akşam kızı yatırdıktan sonra toplarım.

Ayda bir cam kapı silerim banyoyu temizlerim.

3 ayda bir perde yıkarım.

Haftalık yemek programı yaparım bende oda hoşuma gitti.

Ben böyle planladım kızlar.
Her dk biyerler silip duramam ben öyle temizlik hastalığım yok.
Her dk mutfakta toplayamam.
Herşeyi zamana döküp halletcem.
Tamamen salmayacağım.

Ay ne uzun bi mesaj oldu o_O

Hazır gaza gelmişken neyi hangi gün yapacağımıda şuraya yazayımda eve gidersek dönüp okurum :KK70:

Şimdi benim kişisel bakım günlerim cuma ve çarşamda.
Cumayı ütü günü yaptım akşamını. Böylece cuma akşamından tüm kıyafetler hazır olacak hafta sonu uğraşma yok.
Çarşamba günü de çamaşırları yıkarsam 4 makine (siyahlar renkliler beyazlar kızımınkiler) cuma akşamına kadar kurumuş olur. Kışın çamaşır kurutmak mesele malum..

Ev silmeyi salı ve perşembe günleri yaparın.
Toz alma p.tesi olsun.
Lavoba mutfak tezgahı temizliği de ptesi ve perşembe olsun.

Yani :
P.tesi : toz alma , lavoba mutfak temizliği
Salı : ev silme
Çarşamba : kişisel bakım , çamaşır yıkama
Perşembe : ev silme , lavoba mutfak temizliği
Cuma : kişisel bakım , ütü , çamaşır dürmece

Başka bişi kalıyo mu ?

Günlük rutin :

Kahvaltı sonrası mutfak topla evi süpür.( o ara eşim evse oluyı gece çalıştığından kızımla ilgilenir ben mutfağı toplarken)

Kızın öğle uykusunda tuvaletleri yıka ( hergün yapacağım için çok vakit almaz şipşak)

Kızın öğle uykusunda şöyle bi evi topla( muhtemelen sadece oyuncak toplarım)

Kız gece uykusuna yatınca mutfagı toplarım.
Yatmadan önce de evi toplar yatarım.

Nasıl olmuş :spor:

Hafta sonu tatil günleri malum süpürme işini pazar yapmayabilirim belki hergün süpürülceği için sıkıntı olmaz.

X