Ay deneyelim mutlakaselam güzeller
kabukları yeterince kuru ve sertse eğer bir kavanoza bir avuç koyup, kapağını kapatıp sallayın soyuluyor :)
geçen sene eşimle bu şekilde yaptık ve bayaaa işe yarıyor, çıkmayan tek tük olanları sadece elimle soydum
Evet mutsuzdu kadın başkasına sardı kadında suç var yani şimdi.Kadın evlikadın buna aşık oluyo zorla kendine aşık ediyo sonra gidiyo kadini başka evli bir kadınla aldatiyo
Türk filmlerinde de olur ya kadın ya da adam aşık olur ince hastalığa tutulur heh kadına da ondan oluyo derdinden yazık
Evet mutsuzdu kadın başkasına sardı kadında suç var yani şimdi.
Sohbet ederken öğreniyoruz böyle pratik faydalı bilgileri de burayı seviyorumben hep sizleri okuyup, sizden ilham alarak yürüyorum, bu yöntemi de eşimin ablası söyledi ( o da baya maharetlidir )
çoğu kolaylık yollarını aklımda tutamasam da bunu unutmadım :) deneyin umarım işe yarar..
Kışlık hazırlık yaparken oturup kilo kilo hazırlık yapmak yorar ama haftalik az az tamamlamak daha kolaykışlık hazırlıkları hiç bir zaman yeterince ve dolu dolu yapamıyorum, kimseden çok destek de göremiyorum :/
okudukça tek tatil günümü o işlere ayırasım geliyor :)
ama o gün çocuklarla vakit geçirmek hep 1 adım önde kalıyor...
şimdilik düzen hala bu şekilde...
ama evet birbirimizden bişeyler öğrenme kısmı paha biçilemez
Bende parça parça yapiyorumKışlık hazırlık yaparken oturup kilo kilo hazırlık yapmak yorar ama haftalik az az tamamlamak daha kolay
Mesela örnek dolma biber 5 kilo alıp ugrasmak yerine dolma biber yemeği yapacagim zaman fazladan temizliyorum bir kısmını yemek yapıp bir kısmını dondurucuya koyuyorum 2 yemeklik kadar
Aynı şekilde mesela 1 kilo taze fasulye temizleyip yarısını yine dondurucuya atıyorum kalanı pisiriyorum.
Hem yorucu olmuyor hemde dondurucu doluyor.
Bazı işler ugrastiriyor tabi ama kışın kolaylık oluyor. Yemek yapma süresi azalıyor.
Bende parça parça yapiyorumCoffeCoffe bugün sarımsakları denerim sosları annemler yapiyo. Menemen yenmiyo ekşi oluyo tadı. Aslında incir felan kurutmak istiyorum cesaret edemedim hazır alırım muhtemelen. Domatesleri bütün bütün buzluga atiyorum ben
Fasülye ve bamyayı biraz haşlayıp atıyorum. Kızartmak için bamyayı çiğden atıyorum. Kabağı çiğden atıyorum.yani kızlar, sebzeleri ( patlıcan hariç ) çiğ koyarsam olur mu bu iş
çünkü bu kolay, arada muhakkak yapabileceğim bişey en azından..
ilk fırsatta deneyeyim madem :)
Çıkarınca suya tutuyorum hemen soyuluyo dogruyorum yemeğe gayet güzel oluyo tadi. Domates sosuda ekşi oluyo onu da yiyemiyoruz. Sadece kahvaltılık sos oluyo ya acılı ondan yapıyoruz bol bolbir de o ekşime tadı var, bunun nedenini hala anlamamakla beraber nerdeyse kışlık domates soslarını bile eşim de ben de sevmiyoruz :/
bütün bütün atınca nasıl durum ?? bi hal çare bulsam iyi olacak :)
Fasulyeyi bamyayi çiğ atıyorum ben hiç bisey olmuyo domatesi dogramiyorum bile dediğim gibiyani kızlar, sebzeleri ( patlıcan hariç ) çiğ koyarsam olur mu bu iş
Evet en güzeli çiğ koymak diğer türlü kavurup koyunca sebze kendini salıyor.yani kızlar, sebzeleri ( patlıcan hariç ) çiğ koyarsam olur mu bu iş
Domatesleri dondurucudan çıkarınca sonra nasıl işlem yapıyorsunFasulyeyi bamyayi çiğ atıyorum ben hiç bisey olmuyo domatesi dogramiyorum bile dediğim gibi