Bugün çantamı düzenledim.
1 göz kalemi attım
1 tane eski anahtar kalmış attım.
eski fişleri attım.
çubuk kraker dökülmüş onları temizledim.
ben bu düzen işini sevdim.
minimal yaşamın bana etkisi de her eşyayı gruplandırıp bir arada düzenledim.(kalemler tek kutuda, şampuan duşjeli vb. yedekler tek yerde gibi) ortalıkta eşya görünce onu hemen yerine kaldırıyorum. birşeyi kullanıınca işim biterbitmez yerine koyuryrum. bu sayede ev hep toplu. temizlik rahat oluyor. ardaığım eşyayı hemen yerinde buluyorum :)
Aynen katılıyorum kızlar. Bende de bir düzen aşkı var. Habire bişeyler düzenliyorum atıyorum.
Nebileyim çorabım yırtıldığında hiç bekletmeden atıyorum biyer karıştığında hemen düzeltiyorum.
Tabi annemlerde olduğum için bunlar sadece kendi eşyalarım için geçerli. Herkesin işine gücüne yetişmek zor.
Kendi evime geçmeden buraya denk gelmem çok iyi oldu. Evime geçtiğimde herşey daha farklı olacak.
Daha düzenli olacağım. Ki heryeri düzenledimde sayılır yani
Hele kıyafet olayı beni nasıl rahatlattı anlatamam :)
Şu sıra birazda pijamalardan eleyebilirim sanırım.
Şu çocuk odasındaki baza altında "verilecek " olanları bazanın altından çıkaracağım. Gözümün önünde durursa daha kolay gider diye düşünüyorum. En azından kime versem diye düşünür plan yaparım.
Koltuk yastıkları var onu verebilirim birine.
Artmış nikah süslerim var. isim etiketleri söküp başka birine satabilirim verebilirim.
Gelinliğim var. Satabilirim verebilirim yine.
Bebek çantası var. Devlet hediye göndermişti. Onu birine verebilirim.
Komşularım kızım değilde oğlum oldu sanmış erkek kıyafetleri getirmişler. Onları yakında erkek bebeği olanlara hediye götürcem hep.
Eltim kızının bebeklik kıyafetlerini getirmişti kızıma kullanayım diye bende elimi sürmedim onları vereceğim birine.
Yine kına gecemden artan kınalar var onları vereceğim.
Geri kalan full mutfak eşyası diye hatırlıyorum. Çoğunu hediye götürmeyi planlıyorum zaten çoğuda bana hediye gelmişti.
Topladım sanıyorum ama hala karışık bakın:)
Kendi yatağımın altında da çeyizlerim var.
Yemenileri çok kullanmıyorum ara sıra anneme getiriyorum o örtüyo evde. Öyle öyle onları bitiririm gibi.
Patikler var giyerim onları zamanla heralde patik giymeyi seviyorum evdeyken. Habirede yırtılıyo zaten :)
Seccadelerde lazım olur misafir geldiğinde falan.
Havlular bi ömür yeter bidaha almama gerek kalmaz
Birde valizimiz var bitane.
Geriside kızımın küçük gelenlerinin olduğu hurç. Ordanda bi ayıklama yapacağım çok sevdiklerim ve sağlam olanlar kalacak.
Ay ne çok konuştum ya kendimce planladım yine