Popüler Konu Minimal Yaşam

kabaca anlattığım kadarıyla siz olsanız ne yapardınız, böyle zor soru diye geçmekle olmazzz Mia-
Ben giderdim aileye yakın olmak bile bir lüks. Büyük şehir imkanları da ayrı bir artı. Gerçi hangi şehir olduğu da önemli. İstanbul gözümü korkutur ama İzmir’e uçarak giderdim mesela. Maddi açıdan çok sarsıcı olmayacaksa eşin de istiyorsa neden olmasın.

hayırlı olsun güle güle kullan. elektronik gırgır deyince aklıma bişey geldi.bi dönem araştırma yaparken yorumları okuyorum hangi site hatırlayamadım işte normallri 1500 ...özellikleri arttıkça 3000ler 5000 ler falan fiyatlar..okudum okudum okudum sonrasında bi baktım fiyat 500 tl olan altında yorum var ve 5 yıldız verilmi..işte kadın yazmış çok memnunuz.beklentimin üstü vs vs baya övmüş.normalde bizde ldjkjdhjcb model var demiş.basettiği robotun fiyatı 4000 küsürler baya özellikli...ee diyorum kendi kendime bi yandan, hatun o varsa bunu niye almışsın.kadın demişki küçük oğlum var bizimkiyle oynamasın diye oyuncak niyetine aldık.çocukta onla oyalanıyor diye.töbe essttttt dedim

bizimkide kendi kendine yapmıyor.başında bekliyorum.sorumluluğu ona veriyorum ama.

kaydetim eksik olduğum yerleri hemen not alıyorum.yemek listesi hazırlıyordum.kıyafet uzun süredir planlamadan giyinip çıkıyorum.bunlara ek olarak her gün her odaya 5 dk süre verdim kendime.haftada 1 odak noktası seçtim.(oda olarak) günlük çamaşır katlama zinciri kırma olarak belirledim.oyalandığımı fark ettim sen yazınca.erken uyanma problemim var.onuda denicem bu ay en azından şimdikinden 15 dk önce kalkmaya çalışacağım.dün ajandamı doldurdum.günlük,haftalık aylık rutinlerimi yazdım.yüksek tutmamaya çalıştımyüksek yazıp boşa düşmek motivasyonumu düşürüyor.minimum seviyede tuttum.ayrıca ütü içinde rutin oluşturmam lazım iki haftaya bir kurtarır gibi beni bakalım.çok teşekkür ederim

şahsen ben düşündemdim süpriz yumurtaydı.tedaviler ilaçlar vs ilk çocuğum olmuştu.onu kaybettim hamileyken( 4 ayllıkken.)sonra tekrar testler ilaçlar tahliler vs.çok şükür gelmişti artık.ikinciside zaten olmuyor ,ilaçlarla zar zor oldu ihtimal vermediğim bir dönemdi yani.

köşe yazısını nerden okuyorsun telden okuyorsan zaten baya bir zamanın gider okuyup düşünüm tahlil vs derken dolayısıyla telefon süren 3 saatin altında tutman biaz sıkıntılı gibi geldi bana kendi açımdan tabi bu düşüncem

kişisel gelişim için ne planlıyorsun.bence bunlarıda maddeleki hedeflerin keskin ve belirgin olsun.zaman aralığı geniş duruyor.ingilizce için zaman haftalıkmı günlükmü çalışmaların

''kendini hazır hissetmek'' bana göre olay bu...

kızım çok ama çok zor bir bebekti, 4,5 yaşına kadar geceleri asla uyumadı, sağlıklıydı fakat artık doktorlar bu uykunun ona yettiğini, bu konuyu takmamam gerektiğini söylediler, ama o uyku bana yetmiyordu :)

yani demem o ki çok zorladı bizi, ben kızım 6 yaşına yaklaştığında artık 2.bebek istemeye başladım, kendiliğimden, hatta eşim '' sen delirdin mi ??'' demişti :)

beni buna iten ilk neden kendi kardeşlerime duyduğum o korkunç sevgi ve güvendi, e tabi her aile de ne yazık ki aynı olmuyor fakat benim hissettiğim buydu, anne ve baba hayatında dahil değilken koşulsuz sarılacağı birinin olması ( ben çok şükür hala öyleyim kardeşlerimle ) , devamında kızım okula başlayınca kardeeeşşşşş diye tutturdu ama şöyle böyle değil, ben zaten istiyordum, geriye babayı ikna etmek kalmıştı, evet zor, evet yorucu, fakaattt '' çocuklarımı büyütürken aklımı kaybettim ama ruhumu buldum ''
cümlesi tam benim için söylenmiş gibi :)

kendimi hazır hissettim yani, ve çok şükür, bin şükür.....

bu benim yaşadıklarım, tek çocuklu çok arkadaşım var, herkes kendi hayatının yönüne, kendi kararıyla devam edecek, nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yürüyün o yolu, sevgiyle...

kızlar şimdi çamaşırı bayadır hafta içine aldım ben.ama üzerimdeki haftasonu yıkanır baskısını atamıyorum.pazartesi yıkıyorum genelde.pazartesi ve salı.haftasonu yığılı çamaşırı görünce sanki işte işim bitmemiş gibi hissediyorum .bu rutine kafa olarak alışamadım.hafta içi rutininde olanlar el sallasın.napsam

Ben sadece çocukların çamaşırını pazar günü yıkıyorum, onun dışında ben de çoğu işimi hf içi halletme taraftarıyım, bi makine koyu renk bi makine havlu-beyaz renklileri yıkıyorum genelde haftada 3 makine çamaşırım olur, belli aralıklarla banyo paspasları, nevresim ve salondaki tv battaniyelerimizi yıkıyorum ama onlar haftalık olmuyo genelde

bilgisayardan okurum diye düşündüm. daha başladığım bir alışkanlık değil ama genel kültür seviyem çok düşük, onu geliştirmek adına okumayı düşünüyorum. tüm yazıları okuyamayacağıma göre belli yazarları da seçmem gerekiyor, bildiğiniz köşe yazarları varsa yazabilirsiniz:)
telefon süre kuralı koydum ama tabii bilgisayar,tabletten de işlerimi görüyorum zaman zaman onlarda süre kısıtlaması nasıl yapılır bilemiyorum.

kişisel gelişim için ne planlıyorsun.bence bunlarıda maddeleki hedeflerin keskin ve belirgin olsun.zaman aralığı geniş duruyor.ingilizce için zaman haftalıkmı günlükmü çalışmaların
ingilizce her gün bakmaya çalışıcam çünkü sınav tarihi yakın o zamana kadar halletmem lazım, youtubeda ders anlatan birini seçip ondan bir tur konu tekrarı yapmayı düşünüyorum. hedefim: minumum haftada 5 gün 1 saat olsun :) biraz da kelime için çalışmam yapmam gerekecek.
kişisel gelişim hedefi çok belirsiz olmuş haklısın, kendi duruşumu beğenmiyorum, daha özgüvenli-dominant bir karakter olmak istiyorum özellikle iş yerinde ve tabii ki genel hayatımda da hayır diyebilen sınırları olan biri olmak istiyorum. buna biraz kafa yormam lazım sanırım, nasıl böyle biri olabilirim diye

Ben de şu şekilde planlıyorum ev işlerini, çantamda taşıdığım kücük bi not defterim var, oraya günlük planlamalarımı yazıyorum, genelde bunu çocukların tahtaya yazdıklarımı deftere geçirdikleri sürede yapıyorum sınıfta, bazen soruyolar ne yazdığımı, planlı yaşamak ve zamanı max verimde kullanabilmek adına yapmam/almam gerekenleri listelediğimi anlatıyorum çok hoşlarına gidiyo, özeniyolar :)
O hafta hangi yemekleri yapacaksam hfsonu liste yapıp malzeme alıyoruz, genelde market ve pazar alışverişini eşim halleder, ben ona liste yollarım
Eve genelde öğle saatlerinde geliyorum en geç 1-2 gibi, eve gelir gelmez tekrar dışarı çıkmayacaksam, bi planım yoksa makyajımı temizler eşofmanlarımı giyerim, genelde evi toplu bırakıp çıkmaya çalışıyorum sabahları ama bazen kahvaltı bulaşıkları kalıyo lavaboda, toplanacak şeyleri toplar kaldırır kahvemi yaparım, kitap okurum bi süre, sonra o gün ne planladıysam yapılacak yapmaya girişirim, çamaşır katlama, toz alma, akşam yemeği gibi

çok güzel anlatmışsınız:))
çocuklarınız arasında kaç yaş var?

benim haftasonunda çamaşır, cuma-cumartesi-pazar yıkıyorum haftasonu olması seni neden rahatsız etti de hafta içine almayı istiyorsun?

telefona üç gün kuralı koydum.genelde oyun oynuyorum.fazla zamanımı alıyor.

okurken bir hafiflik geldi üstüme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…