Popüler Konu Minimal Yaşam

Ah be Mikan ım, kelin tırnağı olsa diyeceğim... Benimkiler de sabah 6 civarı kalkarlar. Akşam 9.30-10 da uyurlar. Benim uyku 12'yi bulur, bazen de 12'yi geçer. 6 gibi kalkmış oluyorum bende ama daha erken uyuyup (10 gibi), daha erken kalkmak (5 gibi) istiyorum. Kendimce bir plan yaptım. İnşaallah 5 gibi uyanabilip bunu sabitletsem o 1 saati kendime ayırmak istiyorum.

Evet açlık vs bir şekilde tolere ediliyor ama uykusuzluk zor gerçekten. Ben o dönemi kendime "geçecek" diye diye geçirdim. Geçecek...geçecek... Çocuklar bilinçli bir şekilde bize zarar vermiyorlar aslında senin de bildiğin gibi. Ama biz dolu olunca en ufak damla bardağı taşırıyor. Arada kendimizi boşaltmamız lazım. Mümkün mertebe babaya postalamalı. Yoksa tüm dünyayı sırtında taşıyan mitolojik karakter Atlas gibi ezilir dururuz.
Sen kendini en iyi bilensin. Dur bazen ... sadece dur... ve bak kendini izle. Nasıl bir duygu durumu içindesin? Bu halin farkında mısın? Bu halden memnun musun? Memnun olmaman sana birşeyler söylüyor olmalı. Değiştirmen gereken birşeyler...

Bu arada ben de komşulara ses gittiğini duysam ister istemez geriliyorum. Sabah "bağırma" diye alçak sesle onları uyarıyorum ama işte... Birde herkesin aile kriteri farklı. Erken demiş komşu. Bazısı o saatte işe gitmek için yola çıkıyor. Kime göre, neye göre erken? Çocuklarla sakin bir zamanlarında kısa bir konuşma yapabilirsin. Ben "insanlar uyuyor" diye diye, sessiz olun dediğimde "insanlar uyuyor" değil mi anne demeye başladılar. ☺ Zamanla oturuyor bazı şeyler demek ki.
Herkes bir zaman çocuktu. Bazıları çabuk unutuyor. Sen de elinden geleni yap ama bu yıllarınız bir daha geri gelmeyecek. (Bunları kendime diyorum bir yandan aslında. Sana yazarken ben de sesli düşünüyorum canım.)

teşekkür ederim cevap için ♥
Normalde bir gün eşim bir gün ben kalkardık ama çocuklar bu aralar beni bırakmıyor özellikle küçük bensiz durmuyor. Sürekli dibimdeler, bazen çok gülüyorum bu hallerine civciv gibiler ama bazen bir darlanma gelmiyor değil. Değiştirmem gereken bir şeyler var: bakış açım Bazen kendimi çok dolduruşa getiriyorum

Komşu benim çocukları çok severler. Onlar da okula işe gidiyor uyanık oldukları için duydular diye düşünmüştüm. Msj attım sonra sabah rahatsız etmiş olabiliriz kusura bakma diye. Hiç ses duymadık dedi rahatsız olmayız onları çok seviyoruz bizim de çocuklarımız var dedi, rahat olun dedi sağ olsun. Biraz ben de takıntılı olabilirim evet gerçekten bu zamanları yorucu olsa da çok tatlı

İllaaaa ana kuzularııı
Kaç yaşında olursa olsunlar illa anneler illa anneler...
Ben mutfaktayken ufaklık gelir arkamda araba sürer vs. Ben başka odaya geçsem bir bakarım oraya da gelmiş. Orada birşeylerle oyalanır. Kaç kere denedim onu. Mesele annenin orada olduğunu bilsin. Gözünün önünde olsun.
Çalışmaya başladığın için de sana iyice sardı bence. Benimkiler de "hadi geri gelmezsen" korkusu vardı. Haliyle sarıyorlardı. Zor çalışan anne evladı olmak...

Bu çok güzel gerçekten sevindim. Anlayışlı komşu candır. Yoksa stres katlanıyor. Ama o takıntı ister istemez bende de var. Niye rahatsız edelim milleti diye çocuklara müdahale ediyorum ne yapayım.

Hosbuldum Nolsun is ayni, calismaya devam. Evde de bir köse duvari ve sömineyi boya yaptim kendim. Eskileri, kücülenleri ayikladim verdim. Daha da var verecek baktikca cikiyor.

Ben zaten erkenden uyuyorum 11i bulmaz çünkü gece de çok uyanıyorum. Yatak odamda yatıp sabah çocuk odasında uyanıyorum git gel yapmaktan pes edince. Ama sabah karanlıkta uyanmak bünyem kaldırmıyor
Ah ayni durumdayiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…