Minik görümce sorunu :)

Bence de süreklilik arz ederse rahatsız eder. Es ve ailesinin durusu da önemli ayda bir gidebilirsin kızım gelebilirsin abicim dese o ayda 1 e de problemi çıkartır konu sahibi çünkü ben eski konularına bakmam hic üyelerin aklımda kalır çünkü bi konusu da esi yogun çalışıyor beraber akşam yemeği yiyemiyoruzdu.. eğer çalışmasa geçinemiyoruz konusu olurdu.Minik görümcesi kalmasaydı bile simarikligi problem olurdu da olurdu. Yani ben konunun küçük bir cis olayından daha başka bakılıp açıldığını düşünüyorum

Sizinle aynı fikirde olduğum nokta kim olursa olsun misafirligin bıktırma bıkma sıklığında olmaması gerektiği

Ben kendi cocugumu seviyorum her şeyini yapıyorum içim alıyor midem kalkmıyor ama başkasının çocuğunu sevmiyorum sevmek zorunda da değilim aramda yatırmak zorunda da değilim kimse kimsenin çocuğunu dandinlemek zorunda değil herkes kendinden çıkana sahip çıkmalı ben kimseye kizimi yollamam kimseyi de Kabul etmem ne Saçma duyarlar kasılmış

Böyle okuyunca ilk size hak verir gibi oldum... yani sonucta sizin düsünceniz ve istemeyebilirsiniz. Hakkinizda. Ama bi yandan kendimde abla oldugum icin düsüncem farkli. Ben evlenirken benimde kücük erkek kardesim oldukca yasi kücüktü ve o gelip böyle bi talepte bulunsam esimde olumsuz tepki verse katiyen istemese cok kirilirim. En azindan " siz beraber güzelce rahat rahat abla kardes yatin" dese benimde gönlüm olurdu diye düsünüyorum. Hem tamam, herkesin kendi ailesi düzeni hayati var ... ama 6 yasinda bi cocuktan bahsediyoruz. Kiskaniyor olabilir, abisini özlüyor olabilir ablalar abiler evlenince daha da bi kiymetleniyor da dediklerimizi yapmali degilsiniz sonucta kendi karariniz, ama bence böyle yatmasina arada bi izin verseniz, eglenceli sinema geceleri felan yapsaniz. Güzel olur. Ha yatili her zaman olmaz. Ozamanlari da, güzel bir aksam veya bi gün gecirip evine koyup " bidahaki sefere görüsürüz" diyip hem esinizin hem kardesinin gönlü olmus olur. Ha hic mi hic iciniz almiyosa yapmayin. Cünkü mis gibi yapmak daha kötü bence

Ha birde alta kacirma meselesini gelirsek eger, böyle su gecirmeyen altliklar var. Oturma odasinda yere veya koltuga yatak yapip altina serilir. Illa aranizda yatmali degil tabi abi kardes de salonda yatabilirler güzrlce bi yer ayarlanip.
Ama eger böyle bisey istemiyorsaniz isteklerinizi net bir sekilde ifade edin. Tatli dille endiselerinizi ve taleplerinizi dile getirin.

Oh be.

6 yaşındaki çocuk tabi ki aranızda yatmasın. Tek yatamıyorsa salonda eşlik edip yatabilirsiniz yani ne var bunda. Çocuk yani bu heves ediyor olabilir kalsın. Temizlik konusunda da 6 yaşında bir şeyleri kendi yapıyordur diye düşünüyorum

Bana konu sahibinin abartması gibi geliyor konu ondan çokta haksızlık gibi gelmedi. Neyse yakında ayrılırlar zaten 6 yasındaki çocuğa bu kadar taktıysa. Kaynanası evliliğini bitirtir. Yatakta tek başına yatar

Niye bu kadar başkalarının kötülüğünü istiyorsunuz beddua etmek vb. Yorumunuzu belirtirsiniz geçersiniz. Abartsın yada abartmasın onun tercihi. Sizde anne olan bir bayan olarak bir çocuk üzerinden yapılan bedduaniza çok üzüldüm. Ben kötü sözlerin evrende dolanıp kişiyi geri bulduğunu düşünürüm.

Hiç yorulmayın. Şikâyet etmiştim. Gitmiş.
Güya 6 yaşındaki çocuğun kırılmasını istemeyecek kadar iyi bir kalbi olduğunu zannediyor. Ama aynı anda ağzından beddua düşmüyor.
Neden bu kadar negatif olduğu da son mesajında belli oluyor. Demek kendi evliliği kayınvalidesinin ağzından çıkan kelamla ayakta duruyor ki, kv evini yıkar diyor.
Allah yardımcısı olsun. Zor bir hayati olsa gerek.

Ben bunun benzerini yaşadığım için abartı gelmiyor muhtemelen anlatmadıkları da vardır. Ben ilk evlendiğim de sosyal hayatım 0 dı neredeyse. Haftanın bir kaç günü çocuk ağırlıyordum niye abisini özlüyormuş halbuki çocuk abisi ile zaten aynı evin içerisinde toplamda 1 sene bile yaşamamış hem evde başka abisi ablaları da var. Misafirim geliyor çocuk benimle, misafirliğe giderken kv dem çocuğunu bana gönderiyor ama ben misafirliğe çocukla gidiyorum, sinemaya götürüyorum, yemeğe götürüyorum, düğünlerde bile yanımda, doğum yapmışım çocuk emzireceğim, altını değiştireceğim hep yanımda. 1 gece diye gönderir kv dem 3 gün bizde kalır bir kere arayıp sormaz.

Pandemi de tam kapanma olunca çocuklarımın Kreşi kapandı işten izin alma durumumuz da yok rica ettik kv deme 1 hafta çocuklarımıza bakması için bakamam dedi.

Herkes doğurduğuna baksın bi zahmet. 6 yaşında çocuğa abisinin evlendiğini artık ayrı bir evi olduğu da anlatılsın. Abisi evli olmayıp bekar evinde yaşamış olsaydı böyle bir beklentileri olacak mıydı?

Küçük görümcesini gece misafir etmediği için de niye boşansın bazı insanlar eş aileleri ile iletişimini tamamen kesiyor yine de boşanmıyorlar. Çok garip dileklerde bulunuyorsunuz dikkat edin bu sözler sizi bulmasın.

Yuh abartmayın. Kocasının kardeşini istemedi diye evlilik mi bitecek ne alaka..
Ben konu sahibiyle aynı düşünmüyorum ama bu arkadaş öyle şeyler yazmış ki kendimi konu sahibinin tarafında buldum bi an.

Milletdeki rahatlik seviyesine bak. Ben zoraki durumlar haric cocuklarimi nadir baskalarda birakirim. Hala durum sizde devam ediyor mu?

Ahahaha ya çok iyi olmuş . Bu yeni gelin gelince her konuda denemek neden bilmiyorum . Bence ne kadar kullanabiliriz ne kadar ileri gidebiliriz bakış açısından kaynaklı
olabilir, benimkilerde hic is yukleme olmazdi Allah icin ama biz cok yakiniz, cok duskunuz vs diye tripleri cok oluyordu. sonra beni tanidikca azalttilar.

Ya gerçekten çok üzgünüm o kadar anlamsız üstüme geldiler ki cani canavar yenge oldum.Çocuğumdan tutun boşanmama gitti konu. Kimse hiç bir şeye mecbur değil biz bunu sindiremiyoruz. Konumumu bilmediğiniz halde o kadar acımasız konuşuyorsunuz ki.. acaba yerimde olsaydınız bu kadar sakin kalabilir miydiniz merak ediyorum. Ayrıca size çok teşekkür ediyorum. Anlayışınız için..

Siz nasıl bir tiptiniz 6 yaşındayken?
Bu yaştaki bir çocuğa görümce diyen siz mi bana dramatize etme diyorsunuz
Bir çocuğun iç dünyasını anlamak bu kadar mı zor, o çocuk görümce olduğu için mi bu kadar katı kalbiniz
Abimle yengemle aramda 13 yaş var, evlendiklerinde ilkokula gidiyordum, yengemden öğrendim sevmeyi merhameti nezaketi aile olmayı
Yengem abimi salona yollar bana sarılır koynunda uyuturdu, saçlarımı tarar örerdi, sinemaya tiyatroya pikniğe götürürdü
Abimden kat be kat yakındı bana
Üzerindeki birşeyi beğensem aynısının küçüğünü bulur alır giydirirdi
İki kızı oldu 36 yaşındayım hala benim ilk kızım ilk çiçeğim diye sever beni
Abimle boşandılar, her ikisi de başka insanlarla evlendi, çocuğumun doğumuna başka ilden koşarak geldi, hastanede yattım refakatçım oydu, babam hastalandı benle ağladı….üzerimdeki emeği okadar büyük kalbimdeki sevgisi saygısı minneti o kadar derindir ki, biz gelin görümce değil iki kardeş olduk
Sizin tavrınız okadar tuhaf ki benim için, küçücük bir çocuğa görümce diye bilenmek nedir ya
Şımarıksa eğitilir öğretilir, altına yapıyorsa yazıktır alınır doktora götürülür, abisinin evinde bir gece uyuyamayacak kadar öcü mü bu sübyan, biraz merhamet ya, biraz duyarlı olsanız o fidan elinizde öyle güzel serpilir büyür size kök salar ki şu halinizden utanırsınız ki utanmalısınız da zaten
Şimdi siz yatın salonda onlar abi kardeş sarılıp uyusun dicem de kalbinize iner mazallah
Gece altına kaçırırsa abisi temizler sizin derdiniz o bu değil el kadar çocuk
Şimdiden sağlam bir kilit edinin yarın birgün çocuğunuzu bile odanıza sokmamanız için işinize yarar
Neden çocuk ortanızda yatsın ki diye sormuştum?
Bir de 7-24 birlikte olsalar zaten birlikte uyuyor olmaları gerekirdi
Abartmakta nirvanasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…