En sinir olduğum konu kişilerin evlenince evlendikleri kişinin ailesini istememesi. 6 yaşındaki çocuk tabi ki arada altına kaçırabilir. Tabi ki abisinin evinde kalabilir. Buna sizin karışma hakkınız oluğunu düşünmüyorum. 6 yaşındaki çocuğun temizliğini yapmak nefsinize zor geliyor. Eminim çok vicdanlı, iyilik sever, güler yüzlü birisinizdir. Çocukluğumda sizin gibi bir komşumuz vardı. Şimdi yaşı hayli ilerledi. Durumunu görünce ilahi adaletin işlediğine seviniyorum.Kızlar benim 6 yaşında bir görümcem var. Çocuklarla iyi anlaştığım için beni pek sever.Ama kendisi ailenin hem son , hem tek kız çocuğu olması hasebiyle oldukça şımarıktır.Ailede bir dediği iki edilmez.Neyse konumuza dönelim eşim ve kv evlendiğimizden beri yatılı almak istiyor ben pek yanaşmıyorum.Birincisi çocuk bazen altına kaçırabiliyor büyük olduğu için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.Gelipte ortamızda uyuma fikrini hoş bulmuyorum.Hani gelsin uyuyacağı vakte kadar eğlensin abisiyle vakit geçirsin de sonra eve gönderelim fikrindeyim. Eşimi de kırmak istemiyorum en son siz ikiniz salonda uyuyun ben yatak odasında tek uyurum diye espri yaptım.:) neyse var mı sizce bunun bir çözümü , eşimi üzmeden nasıl halledebilirim ?
Demekki çocuklarla pek iyi anlaşamıyo senin yengen gibi mesela ben de öyleyim çocukları pek sevemem özellikle şımarıksa. İstesem bile iletişim kuramam herkes çocuk sevmek zorunda değil ki belki hoşlanmıyo olabilir saygı duymak gerekirSiz nasıl bir tiptiniz 6 yaşındayken?
Bu yaştaki bir çocuğa görümce diyen siz mi bana dramatize etme diyorsunuz
Bir çocuğun iç dünyasını anlamak bu kadar mı zor, o çocuk görümce olduğu için mi bu kadar katı kalbiniz
Abimle yengemle aramda 13 yaş var, evlendiklerinde ilkokula gidiyordum, yengemden öğrendim sevmeyi merhameti nezaketi aile olmayı
Yengem abimi salona yollar bana sarılır koynunda uyuturdu, saçlarımı tarar örerdi, sinemaya tiyatroya pikniğe götürürdü
Abimden kat be kat yakındı bana
Üzerindeki birşeyi beğensem aynısının küçüğünü bulur alır giydirirdi
İki kızı oldu 36 yaşındayım hala benim ilk kızım ilk çiçeğim diye sever beni
Abimle boşandılar, her ikisi de başka insanlarla evlendi, çocuğumun doğumuna başka ilden koşarak geldi, hastanede yattım refakatçım oydu, babam hastalandı benle ağladı….üzerimdeki emeği okadar büyük kalbimdeki sevgisi saygısı minneti o kadar derindir ki, biz gelin görümce değil iki kardeş olduk
Sizin tavrınız okadar tuhaf ki benim için, küçücük bir çocuğa görümce diye bilenmek nedir ya
Şımarıksa eğitilir öğretilir, altına yapıyorsa yazıktır alınır doktora götürülür, abisinin evinde bir gece uyuyamayacak kadar öcü mü bu sübyan, biraz merhamet ya, biraz duyarlı olsanız o fidan elinizde öyle güzel serpilir büyür size kök salar ki şu halinizden utanırsınız ki utanmalısınız da zaten
Şimdi siz yatın salonda onlar abi kardeş sarılıp uyusun dicem de kalbinize iner mazallah
Gece altına kaçırırsa abisi temizler sizin derdiniz o bu değil el kadar çocuk
Şimdiden sağlam bir kilit edinin yarın birgün çocuğunuzu bile odanıza sokmamanız için işinize yarar
Neden çocuk ortanızda yatsın ki diye sormuştum?
Bir de 7-24 birlikte olsalar zaten birlikte uyuyor olmaları gerekirdi
Abartmakta nirvanasınız
Yazınızı okuyunca bir düşündüm ve farkettirm ki yıllar geçiyor en düşmez denenler o istemedikleri çocuğun merhametine muhtaç kalıyor bir günEn sinir olduğum konu kişilerin evlenince evlendikleri kişinin ailesini istememesi. 6 yaşındaki çocuk tabi ki arada altına kaçırabilir. Tabi ki abisinin evinde kalabilir. Buna sizin karışma hakkınız oluğunu düşünmüyorum. 6 yaşındaki çocuğun temizliğini yapmak nefsinize zor geliyor. Eminim çok vicdanlı, iyilik sever, güler yüzlü birisinizdir. Çocukluğumda sizin gibi bir komşumuz vardı. Şimdi yaşı hayli ilerledi. Durumunu görünce ilahi adaletin işlediğine seviniyorum.
Evet saygı duymak gerekir, o çocuğa ve çocuğun abisi olan kocaya da saygı duymak gerekir dimiDemekki çocuklarla pek iyi anlaşamıyo senin yengen gibi mesela ben de öyleyim çocukları pek sevemem özellikle şımarıksa. İstesem bile iletişim kuramam herkes çocuk sevmek zorunda değil ki belki hoşlanmıyo olabilir saygı duymak gerekir
Ya şu zamana kadar çocuğu hiç bir zaman görümce olarak görmedim. Farkındaysanız konu başlığında gülücük var. Espri mahiyetli yazmıştım.Ama hiç bir şekilde anlaşılmadım :)ne görümcesi yahu çocuk oşehir dışında mı yaşıyor, neden eşiniz ve kv yatılı kalmasını istiyor ki?
:)Siz nasıl bir tiptiniz 6 yaşındayken?
Bu yaştaki bir çocuğa görümce diyen siz mi bana dramatize etme diyorsunuz
Bir çocuğun iç dünyasını anlamak bu kadar mı zor, o çocuk görümce olduğu için mi bu kadar katı kalbiniz
Abimle yengemle aramda 13 yaş var, evlendiklerinde ilkokula gidiyordum, yengemden öğrendim sevmeyi merhameti nezaketi aile olmayı
Yengem abimi salona yollar bana sarılır koynunda uyuturdu, saçlarımı tarar örerdi, sinemaya tiyatroya pikniğe götürürdü
Abimden kat be kat yakındı bana
Üzerindeki birşeyi beğensem aynısının küçüğünü bulur alır giydirirdi
İki kızı oldu 36 yaşındayım hala benim ilk kızım ilk çiçeğim diye sever beni
Abimle boşandılar, her ikisi de başka insanlarla evlendi, çocuğumun doğumuna başka ilden koşarak geldi, hastanede yattım refakatçım oydu, babam hastalandı benle ağladı….üzerimdeki emeği okadar büyük kalbimdeki sevgisi saygısı minneti o kadar derindir ki, biz gelin görümce değil iki kardeş olduk
Sizin tavrınız okadar tuhaf ki benim için, küçücük bir çocuğa görümce diye bilenmek nedir ya
Şımarıksa eğitilir öğretilir, altına yapıyorsa yazıktır alınır doktora götürülür, abisinin evinde bir gece uyuyamayacak kadar öcü mü bu sübyan, biraz merhamet ya, biraz duyarlı olsanız o fidan elinizde öyle güzel serpilir büyür size kök salar ki şu halinizden utanırsınız ki utanmalısınız da zaten
Şimdi siz yatın salonda onlar abi kardeş sarılıp uyusun dicem de kalbinize iner mazallah
Gece altına kaçırırsa abisi temizler sizin derdiniz o bu değil el kadar çocuk
Şimdiden sağlam bir kilit edinin yarın birgün çocuğunuzu bile odanıza sokmamanız için işinize yarar
Neden çocuk ortanızda yatsın ki diye sormuştum?
Bir de 7-24 birlikte olsalar zaten birlikte uyuyor olmaları gerekirdi
Abartmakta nirvanasınız
Saygı duymadığımı istemediğimi yazmamışım konuya baştan okursanız. Gelmesine gitmesine lafım yok. Mantık olarak mantık dışı buluyorum yatma muhabbetlerini.Gerek görmüyorum hayır bunu anlamak neden zor evet kendi aileme de davranışım aynı.Yensin içsin eğlenilsin ve herkes yerini bilerek evine dönsün nedir yani atla deve mi bu arkadaşım anlamıyorum?Demekki çocuklarla pek iyi anlaşamıyo senin yengen gibi mesela ben de öyleyim çocukları pek sevemem özellikle şımarıksa. İstesem bile iletişim kuramam herkes çocuk sevmek zorunda değil ki belki hoşlanmıyo olabilir saygı duymak gerekir
Artık çok uzakta yaşıyoruz ve kaynım büyüdü ancak bugün bile kv dem eline fırsat geçse çocuğu bize gönderir. Şimdi de maddi talepleri arttı. Zaten eşime açık açık söyledim ben o kadar ilgilendim bir kere teşekkür bile eden olmadı ve benim çocuklarım ortada kaldı annen gelmedi bu saatten sonra tekrar yakınlarına taşınma ihtimali olursa kimseyi çekemem dedimMilletdeki rahatlik seviyesine bak. Ben zoraki durumlar haric cocuklarimi nadir baskalarda birakirim. Hala durum sizde devam ediyor mu?
Ya kalsın ki kalıyorsa ayda 1 hafta evde olmuyorum eşim annesigilde kalır bazen. Ama bakın anlatamadığım şu kimsenin idrak edemediği konu bu çocuk abisini görmüyor değil onla uyumuyor değil eğlenmiyor değil hepsini yapıyorlar daha fazla samimiyet kurmak istemiyorum. Çünkü her şey yavaş yavaş üzerime yıkılmaya başlıyor.Esiniz gidip annesinde kalsa kardesiyle olmazmi? Illa size mi gelmezi lazim
Ya bıraksanıza onların ki çocuk biz yenge vasfındayız ama onlar babaanne vasfında değiller. Gurbet geliniyim ve kv açık açık bana güvenerek çocuk doğurma dedi şimdi kendi çocuğunu bana baktırıyor hani adalet ? Neyin saygısından sevgisinden bahşediyor buradaki insanlar anlamıyorum.Artık çok uzakta yaşıyoruz ve kaynım büyüdü ancak bugün bile kv dem eline fırsat geçse çocuğu bize gönderir. Şimdi de maddi talepleri arttı. Zaten eşime açık açık söyledim ben o kadar ilgilendim bir kere teşekkür bile eden olmadı ve benim çocuklarım ortada kaldı annen gelmedi bu saatten sonra tekrar yakınlarına taşınma ihtimali olursa kimseyi çekemem dedim
O zaman kesin bir sekilde reddedeceksiniz, bir kere olursa devami gelir çünkü.Ya kalsın ki kalıyorsa ayda 1 hafta evde olmuyorum eşim annesigilde kalır bazen. Ama bakın anlatamadığım şu kimsenin idrak edemediği konu bu çocuk abisini görmüyor değil onla uyumuyor değil eğlenmiyor değil hepsini yapıyorlar daha fazla samimiyet kurmak istemiyorum. Çünkü her şey yavaş yavaş üzerime yıkılmaya başlıyor.
Okumadınız mı ? Yemediğim beddua , kınanmadığım durum kalmamış. Birde reddetsem yaprak dökümünde ki ferhunde ilan edecekler beni az kaldı.O zaman kesin bir sekilde reddedeceksiniz, bir kere olursa devami gelir çünkü.
Artık çok uzakta yaşıyoruz ve kaynım büyüdü ancak bugün bile kv dem eline fırsat geçse çocuğu bize gönderir. Şimdi de maddi talepleri arttı. Zaten eşime açık açık söyledim ben o kadar ilgilendim bir kere teşekkür bile eden olmadı ve benim çocuklarım ortada kaldı annen gelmedi bu saatten sonra tekrar yakınlarına taşınma ihtimali olursa kimseyi çekemem dedim
Ohooo daha neler neler.Aileler arasinda farklar var iste. Sorun galiba aslida cocuk degil, yetiskinlerin davranislari ve beklentileri. Hani bazilarina kücük parmagi uzatirsin bi bakmisin kolun gitmis. Benim en takildigim nokta cocugu doktor yerine hocaya götürülmesi
Bir gece evinizde yatırınca bakıyor mu oluyorsunuz?Ya bıraksanıza onların ki çocuk biz yenge vasfındayız ama onlar babaanne vasfında değiller. Gurbet geliniyim ve kv açık açık bana güvenerek çocuk doğurma dedi şimdi kendi çocuğunu bana baktırıyor hani adalet ? Neyin saygısından sevgisinden bahşediyor buradaki insanlar anlamıyorum.
Bu boyle herkesin kabul edecegi bir durum degilki, herkesin tolerans seviyesi farklıdır. Mesela ben çişten diskidan tiksinmiyorum diyelim ama sen tiksiniyor olabilirsin. Ayrica misafirin yatagini yorganini hazirlayip toplayan sen isen hayir deme hakkida senindir.Okumadınız mı ? Yemediğim beddua , kınanmadığım durum kalmamış. Birde reddetsem yaprak dökümünde ki ferhunde ilan edecekler beni az kaldı.
Ohooo daha neler neler.
Kız ben seni savundum bana niye saldırıyon. Benim o cevabı kime yazdığıma bak önce bence.Saygı duymadığımı istemediğimi yazmamışım konuya baştan okursanız. Gelmesine gitmesine lafım yok. Mantık olarak mantık dışı buluyorum yatma muhabbetlerini.Gerek görmüyorum hayır bunu anlamak neden zor evet kendi aileme de davranışım aynı.Yensin içsin eğlenilsin ve herkes yerini bilerek evine dönsün nedir yani atla deve mi bu arkadaşım anlamıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?