• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik bir kopek icin yardimedebilirmisiniz

Sadece merakımdan soruyorum.
Haberlerde filan fazlaca izliyoruz malum kedi köpek yüzünden kavgalar çıkıyor apartman sakinleri arasında.
Madem taśması var sahipsiz değil , götür evinde bak. Ben kapımın önünde istemiyorum. Çocuklarımla temasta bulunmasını istemiyorum,burası ortak alan vs vs diyemiyor mu kişiler esilacigim
Hayır. Hayvan kimlikliyse kimse dokunamaz.

Onu bir sorayim oyle sacma bi veterinere denk geldikki ztn yikamadan birakmis.
Kimliginde yazarmi hangi asilari yaptirdigi?
Kimlik cocuklarda duruyor bugun ogrenebilirim
1 sene gelmenize gerek yok demis ama mesela pireye ise yaramadi ben damla sordim tanidik veteriner vardi ( baska ilcede)
Ensesine damlattik kurtuldu garibim
Kizlar durumu iyiymis ishal fln yada kusma yoktu..
Gezmeye cikmis yeni gelmis tasmasini calmislar.
Gercekten ilgilenmeye calisiyoruz tabiki birakmazdim en kotu isten gelen biriyle giderdi cok sukur iyiymis ama gormeden rahatlamam
Terrier cinsi beyaz bir kopek oyle guzelki
Belediye kopegi barinaga almayi tercih etmis
Kimligi sunuldugu halde
Once buyuksehir belediye veterinerini aradim
Ilce belediyesine yonlendirdi
Sert ciktikca ztn kisirlastirilip birakmak zorundayiz ayni yere gelir o baska birsey yapamayiz dedi
Buyuksehire geri dondum
Barinaga yonlendirdi
Hayvanin hasta oldugunu ilettim.
Biz teslim aliriz birsey yapamazsiniz dedim
Haber bekleyecek asi yapmayacak genel durumuna bakacak
Obur bahsettigim kisi ile gorusemiyorum ulasamadim
Yasadigim yeri ozel msj atayim sizde arayip sorun site ismine kadar yazarim
Hayvanin arkasinda biri oldugunu gorsunler
Sikayetlerden biri hayvan havliyormus
Sanki baska havlayan hayvan yok.

Barınak aşı karneli sahipli hayvanı zorla tutmaz, sahipsiz diye ihbar edilenleri de kısırlaştırma sonrası kulağına küpe takıp bulduğu yere bırakır ama terrier gibi küçük ırk köpeklerin sokakta yaşama şansı zayıf olduğundan, sahipsizse barınakta tutup sahiplendirmeye çalışırlar.

Köpeği yeniden aldığınızda çocukların hepsini sıkı sıkı tembihleyin, dondurma, çikolata vb tatlı bir şey vermesinler, uzun vadede diyabet, katarakt, kalp yetmezliği gibi sağlık sorunları yanısıra ölümlerine neden oluyor.

Tüm aşıları yapıldıysa aşılatın senede 1 defa yenilenmesi yeterli ama iç dış parazit ilaçları 3 ayda bir verilir, iç parazit için kilosuna göre hap veriliyor, dış parazit için ense damlası, ense damlası yanısıra pire tasması da kullanabilirsiniz, ki ense damlasının azami etki süresi 1 ay kadardır, pire tasması en az 3 ay köpeğe pire, kene gibi zararlı parazitlerin gelmesini engeller.

Köpekte ishal ve kusma yoksa korkmayın, zehirli ishal olsa önce beyaz bir kusma sonrasında kanlı ishal yaşanıyor ve sürekli kanlı yapıyor, sizin köpeğinizin bir hastalığı olmayabilir, yediği bir şey dokunmuş olabilir veya hava çok sıcaksa sıcaktan bunalmıştır, sıcak havada köpekler yemeklerini çok iştahlı yemez.
Kuru ve yaş mama dışında haşlayarak et ürünleri de verebilirsiniz ama özellikle bu sıcak havalarda tavuk eti vermeyin alerjiye neden olabiliyor, balık da vermeyin belki konserve balık olabilir ama özellikle et ürünleri verirseniz kılçık, kemik vb gırtlağına batacak şeyler olmasın saplanıyor hayvan çıkaramıyor ve maalesef iç kanamaya sebep oluyor, suyunu da sık sık yenileyin malum havalar sıcak, suyu çok çabuk ısınıyordur.

konu sahibi ile görüştüm arkadaşlar.
köpeğin kimliğini çıkaran kişi bugün barınağa gidecek. inşallah sorun çıkarmazlar da hayvan bugün barınaktan çıkarılır.

bu konu beni çok üzdü. bu ülkede hatta dünyada hayvanlara yapılan bu zulüm beni zaten çocukluğumdan beri hep çok üzmüştür.
bu duygu, hayvanların o çaresizliğini içimde hissetmek, sahipsiz hayvanlara yapılan bu acımasız muamele beni çok sarsıyor. elimden geldiğince kendi yaşadığım çevredeki hayvanlara yetişmeye, bakmaya çalışıyorum.bunu yaparken de bir yandan insanlarla uğraşmak çok zor.
bu ülkede hayvan hakları ile ilgili gerekli yasal düzenleme tam anlamıyla yapılmadıkça bu zulüm devam edecek. kafası birşeye bozulan psikopatlar yolda gördüğü bir kediden köpekten hıncını almaya devam edecek. gücü anca ona yetiyor çünkü.
onlar açsa, susuzsa, acı çekiyorsa, güvende değilse ben evimde içtiğim sudan, yediğim yemekten utanıyorum. akşam yatağımda rahat uyuyamıyorum.
yeterli param olsa, bir arazi alıp her muhtaç hayvanı oraya alıp güvenli bir hayat sunmak istiyorum.
ve son olarak artık insanoğlunun başına gelenlere üzülemiyorum.
Mune Mune üyeliğimi tamamen kapatır mısınız lütfen.

Konu sahibi banlı, köpekten haber var mı acaba? Söz konusu belediyeyi arıyorum acmiyorlar. Merak ettim inşallah iyidir yavru :(

Konu sahibi banlı, köpekten haber var mı acaba? Söz konusu belediyeyi arıyorum acmiyorlar. Merak ettim inşallah iyidir yavru :KK43:
Merhaba esila ile görüştüm ben köpeği geri almışlar iyi çok şükür

Evinize alma şansınız yada güvendiğiniz biri varsa çıkınca sahiplendirseniz keşke çok üzüldüm kuzuya umarım sağlıkla çıkar yarın
4 blok var hepsi kocaman bir bahce icinde
2 giris var
Bize gorede gerek yoktu ama bugun aldiramayacak diye neler yapmis. Bence fazlasiyla var. Once kopegi kurtaralim sirayla
Insallah bu gece o hayvana bisey olmaz

Kizlar... cok mutluyum.. aldik getirdik birakmadik orda surec cok uzun ama ben 1 ugrastiysam G Gabriel_ da o kdr ugrasti..
Dayandi kuzum dun gece orda bir basina
Site şokta..
Aglayan dua eden beni gorunce tazi gibi kacan.. yoo abicim ya diye cumleye baslayan...
Cok uzgun cok morali bozuk ama toparlicaz..
Yuvada kipirdamadan yatiyordu ben cikardim ilk.. ayagi yarali fisekten dolayi yurumek istemiyor ama biraz gezdirdik[
ATTACH=full]2657310[/ATTACH]
IMG-20200702-WA0007.jpg
IMG-20200702-WA0008.jpg

Eklentiler

• IMG-20200702-WA0011.jpg
    IMG-20200702-WA0011.jpg
    125,5 KB · Görüntüleme: 70
Ne kadar tatlı bir şeymiş bu yavru Allah ona uzun ömürler versinm. Bunu yaşatanlar da umarım aynı acıyla sinanirlar.
Gözünüz aydın çok sevindim 😍

Ne kadar tatlı bir şeymiş bu yavru Allah ona uzun ömürler versinm. Bunu yaşatanlar da umarım aynı acıyla sinanirlar.
Gözünüz aydın çok sevindim 😍

Tesekkur ederim. Valla boyle biri degildim
Ama bu sapsik sevdirdi..
Ilk sahibi ztn atmis disi diye.
Cok korkmustu icim parcalandi o haline

Tesekkur ederim. Valla boyle biri degildim
Ama bu sapsik sevdirdi..
Ilk sahibi ztn atmis disi diye.
Cok korkmustu icim parcalandi o haline
Umarım ilk sahibini de bir gün birileri sokağa atar.
Hayvanlara yapılan kötülüklere dayanamıyorum. Kim o masum dilsiz yavrulara ne yapıyorsa Allah misliyle önüne getirsin diyorum.
Sevgiyle morali düzelecektir inanıyorum. Bravo size👍

Umarım ilk sahibini de bir gün birileri sokağa atar.
Hayvanlara yapılan kötülüklere dayanamıyorum. Kim o masum dilsiz yavrulara ne yapıyorsa Allah misliyle önüne getirsin diyorum.
Sevgiyle morali düzelecektir inanıyorum. Bravo size👍

Ya aksam ne dua ettiler nasil mutlu oldular anlatamam...
Insallah artik sorun yasamayiz..

Kizlar bir ay oldu...
Kopek bizim balkona bagli
Pek ses soluk yok.
Esim simdilik evde, o ilgilenip gezdiriyor..
Yuzde 80 cocuklarda gezdiriyor ama denk gelirse mantigi ile. Asil sorumluluk bizde
Bayramdan onceki hafta geceleri havlamaya basladi. Gunduz tik ses yok. Gece 3 4 gibi havliyor once karsi apartmana hirsiz dadanmis ona engel oldu 2 3 gece
Arada sadece 2 gece suskundu hic havlamadi. Bayramda biz yoktuk
Nasil cozebilirim fikri olan varmi.
Cok gurultulu bir mahalle. Ama kimse insana ses cikarmaz o garibi ezer.
Pek keyfim yok.
Havliyor dedigimde 1 2 dk dir. Ama bazen 1 bazen 2 bazen 3 5 sefer belli olmuyor.. gece oldugu icin tedirginim kör karanlikta sessizlikte havliyor
Kalkip sustuyoruz korkuyorsa hemen uyuyor ztn oda uyumak istiyor tedirgin olmus oluyor
Dun gece 4 kez oldu.
Ikisinde disaridaki arabaya, birinde bahceye biri girmis biri ezan sonuncuya kalkmadim 2 kez havladi sustu uyumus

Son düzenleme: 13 daki

Back