• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik bir kopek icin yardimedebilirmisiniz

Esila09

Nirvana
Pro Üye
1 Ekim 2010
21.243
51.852
798
Merhaba
Ben bahce icinde 4 bina olan minik bir sitede yasiyorum. Karantina doneminde bahcemize bir kopek geldi. Once disaridan ayrilmamis cocuklar baktikca onlara alismis iceri girmeye cikmamaya basladi. Ben dahil bir cok kisi korkuyordu istemedi ama yavrum hepimizi kazandi ztn asla gitmedi. Once evde ona verilebilecek yemeklerle basladik sonra marketten sepete yas mama eklemeye basladik veterinere goturduk asilarini yaptirdik pireden kurtulamadi 2. Ye damla aldik aglayinca havlayinca camlarda teselliye kostuk kisaca 20 daireli apartmanda ilgilenen cok aile var.
Ama istemeyenlerde var. Zarar vermeye calisan da var acikcasi zehirlenme ihtimali de hep aklimda.
Aksamdan beri cok keyifsiz gelip gidip su iciyor kuru mama biraz yedi yas mama yemedi ki hemen yutardi
Aksamdna beri ayni yerde yatiyor cok uzuldum ise gitmek icin ciktim kafasini kaldirdi yatti bakmadi bile
Gezerdi havlardi niye bu kdr halsiz
Ölmesin bize emanet versek yer soramaz
Veterinere gidemez esim yer bilmiyor sitede kimse yok arabaya binmiyor eski sahibinden tramvali sanirim cok uzun mesafeyi yuruyerek goturmuslerdi..
Suyuna minoset karistirsak yada midesinde mi bsy var video ceksek veterinere sorsak.
Cok uzgunum cok halsiz mutsuzdu nolur fikir verin ilk defa bir hayvanla bu kdr iciceyim ve sevdim

Kizlar kopek bugun kimligi sunuldugu halde belediye ekipleri tarafindan alinmis.
Sitede kimsenin istemedigini belirtmisler 2 kisi aramis
Belediyeyi aradim
Kimligi sunuldugu halde kopek nasil alinir?
Cok sinirliyim
Tasmasini atmislar ki sahipsiz sanilsin

Guncelleme:

Kizlar bir ay oldu...
Kopek bizim balkona bagli
Pek ses soluk yok.
Esim simdilik evde, o ilgilenip gezdiriyor..
Yuzde 80 cocuklarda gezdiriyor ama denk gelirse mantigi ile. Asil sorumluluk bizde
Bayramdan onceki hafta geceleri havlamaya basladi. Gunduz tik ses yok. Gece 3 4 gibi havliyor once karsi apartmana hirsiz dadanmis ona engel oldu 2 3 gece
Arada sadece 2 gece suskundu hic havlamadi. Bayramda biz yoktuk
Nasil cozebilirim fikri olan varmi.
Cok gurultulu bir mahalle. Ama kimse insana ses cikarmaz o garibi ezer.
Pek keyfim yok.
Havliyor dedigimde 1 2 dk dir. Ama bazen 1 bazen 2 bazen 3 5 sefer belli olmuyor.. gece oldugu icin tedirginim kör karanlikta sessizlikte havliyor
Kalkip sustuyoruz korkuyorsa hemen uyuyor ztn oda uyumak istiyor tedirgin olmus oluyor
Dun gece 4 kez oldu.
Ikisinde disaridaki arabaya, birinde bahceye biri girmis biri ezan sonuncuya kalkmadim 2 kez havladi sustu uyumus

Son düzenleme:
Su anda oda imkansiz arabaya binse taksiye atip goturelim ama yakin cevrede yok esim bu sehri bilmiyor yuruyerek goturemez ztn onunda hali yok
Ben telefon numarasi bulayim gelip baksinlar bunu hic dusunmemistim
Zarar vermek asla istemedigim birsey
Ama cok acemi oldugum bir konu telastan aklima ne geldiyse yazdim bilen birine sormadan asla hic birsey yapmam ztn.
Cocuklar dondurma ve cikolata da veriyor istemeden zehirlemis olabilirler cok soyledik ama dinlemiyorlar oda kapiveriyor ztn

Asilarini yaptirdik yaklasik 1 ay olmustur
Hepsini yapti mi peki veterineriniz çünkü yavrulara belirli asilar 2 doz arayla yapiliyor. Parazit asilari değil de karma asilar diye geciyor (genclik,corona vb. ) 15 gün arayla 2 defa yapiliyor.

Hepsini yapti mi peki veterineriniz çünkü yavrulara belirli asilar 2 doz arayla yapiliyor. Parazit asilari değil de karma asilar diye geciyor (genclik,corona vb. ) 15 gün arayla 2 defa yapiliyor.

Onu bir sorayim oyle sacma bi veterinere denk geldikki ztn yikamadan birakmis.
Kimliginde yazarmi hangi asilari yaptirdigi?
Kimlik cocuklarda duruyor bugun ogrenebilirim
1 sene gelmenize gerek yok demis ama mesela pireye ise yaramadi ben damla sordim tanidik veteriner vardi ( baska ilcede)
Ensesine damlattik kurtuldu garibim

Onu bir sorayim oyle sacma bi veterinere denk geldikki ztn yikamadan birakmis.
Kimliginde yazarmi hangi asilari yaptirdigi?
Kimlik cocuklarda duruyor bugun ogrenebilirim
1 sene gelmenize gerek yok demis ama mesela pireye ise yaramadi ben damla sordim tanidik veteriner vardi ( baska ilcede)
Ensesine damlattik kurtuldu garibim
Yazar tabi. Ama direk karma diye yazmaz isimleri yazar corona,gençlik gibi. 1 sene gelmenize gerek yok mu demiş ? parazitler 3 ayda bir tekrarlanir. İlk doz karma asilar yapildiysa ondan sonra senede bire düşer. Yikamamasi normal uyuz vs.. değilse hayvan yıkanmaz. Bilemedim belki sadece şokta da olabilir hayvancagiz

Yazar tabi. Ama direk karma diye yazmaz isimleri yazar corona,gençlik gibi. 1 sene gelmenize gerek yok mu demiş ? parazitler 3 ayda bir tekrarlanir. İlk doz karma asilar yapildiysa ondan sonra senede bire düşer. Yikamamasi normal uyuz vs.. değilse hayvan yıkanmaz. Bilemedim belki sadece şokta da olabilir hayvancagiz

Ya iste herkes cok acemi ama birseyler yapmaya calisiyor yavru degil ama yasli da degil gibi
Cok cirkef ama cokta korkak bir hayvan bir aksam once sanirim kirpiyle yada kurbaga ile kavga etti cok agladi zor sakinlestirdik
Sabaha kadar durmazdi dun geceden beri hic kipirmadan yatiyor..
Hazir yas mama alsam zarari olurmu hic birsey yemiyor
Veteriner sadece kuru mama demis

2. Veteriner yaz sonu damlayi tekrarlayin diyince bir sorun oldugunu tahmin etmistim ztn

Bir de şekerli şeyler ve çikolata köpekler için zehir niteliğinde. Kesinlikle verilmemesi gereken şeyler. Çocuklara bunu mutlaka söyleyin eğer köpekcik iyileşirse

Biliyorum ozellikle bitter direk öldururmus
Ama 10dan fazla cocuk var biri dinlese biri anlamiyor her gordugumde soyluyorum
Kendileride birbirini uyariyor ama veriyorlar iste

2. Veteriner yaz sonu damlayi tekrarlayin diyince bir sorun oldugunu tahmin etmistim ztn
Normali o 3 ayda bir tekrarlanir parazitleri. Yetiskinse tek doz uygulama yeterlidir. Kaplumbaga ve kirpiyle kavga etmesi bana cok sirin ve komik geldi 😍 Direk yaş mama almayinda tavuk bulyonlu suyu mamasina dökün ya da kuru mamanin arasina et parcalari koyun

Normali o 3 ayda bir tekrarlanir parazitleri. Yetiskinse tek doz uygulama yeterlidir. Kaplumbaga ve kirpiyle kavga etmesi bana cok sirin ve komik geldi 😍 Direk yaş mama almayinda tavuk bulyonlu suyu mamasina dökün ya da kuru mamanin arasina et parcalari koyun

Tamam
Ya cok sapsik bisey herkese kendini sevdirdi
Ben yaklasamiyorum ogrendi sabahlari yanima geliyordu sadece oldugu yerden kuyruk salliyor kalkmiyor
Siteye kimseyi sokmuyor kedi kopek dahil herkes onay almali
O neseye alistik boyle yatmasina cok uzuldum

Tamam
Ya cok sapsik bisey herkese kendini sevdirdi
Ben yaklasamiyorum ogrendi sabahlari yanima geliyordu sadece oldugu yerden kuyruk salliyor kalkmiyor
Siteye kimseyi sokmuyor kedi kopek dahil herkes onay almali
O neseye alistik boyle yatmasina cok uzuldum
Cok tatlisinizzz :) sizin gibi insanların çoğalması dileğiyle 💕

Veterinere götürün lütfen ya aklıma küçük köpeklerde olan bir hastalık geldi ismini anmak istemediğim inşallah o değildir . Belirtilerden korktum ben lütfen götürün 🙏

Genclik hastalığı veya kanlı ishal olabilir . Lütfen vakit kaybetmeden veterinere ulaştırin , acı cekmesine izin vermeyin günahtir . Onu orda tedavi edemezsiniz ölümcül hastalıklar bunlar , size sığınmış 😞 yardım edin

Back