Milk tea :))

Canim bana da dun bir arkadasim tavsiye etti o da yararini gormus ama ben hicbir seyden bir yarar gormedim sut konusunda o yuzden bu da yarar mi bilemedim. Bir kutu siparis ettim az once. Umarim bu bari ise yarar. Yoksa tamamen mamaya donucez.
İlk zamanlar benim de sütüm azdı. El pompamız vardı ben bebeğim emdikten sonra hep sağdım. Çünkü süt arz talep meselesi. Ne kadar çok istersen o kadar geliyor. Bebeğim uyudu mu hemen pompayı alıodum sağabildiğim kadar sağıyodum. Öylelikle sütüm arttı. Bide beslenmene dikkat et derim. Soğan tahin helvası tarzı şeyler yiyip bol su iç bir de bol bol komposto. Geçenlerde biyere gittim kiraz ikram ettiker yedim ve sabahı göğüslerim patlıcaktı artık. Lavaboya sıktım biraz rahatlasın diye. Bence vazgeçme. Emzirmek harika.

BENim iki doğumumda yaz olduğu için bazen 4 litreyi buluyordu. Kızım Mayıs'ta doğdu. Su en önemlisi . Sağıyor Musun hiç ne kadar çıkıyor süt??
Ben de mayista dogum yaptim canim.
Sagiyorum onceleri iki gogusten toplan 40 50 cc cikiyordu. Suan toplam 10 cc ya cikiyor ya cikmiyor. Bebegim 60 cc mama ile doyuyor.

Sagiyorum ama onun da faydasini gormuyorum. Ne yapsam olmuyor sanki. Henuz pes etmedim tabi ama bu gidisle sut tamamen kesilecek gibi geliyor.

Sagiyorum ama onun da faydasini gormuyorum. Ne yapsam olmuyor sanki. Henuz pes etmedim tabi ama bu gidisle sut tamamen kesilecek gibi geliyor.
Kesilmez siz moralinizi yüksek tutun. Ben her gün 5 lt su içiodum artsın die siz de için .güzel dinlenin güzel beslenin artıcak inşallah.

Kesilmez siz moralinizi yüksek tutun. Ben her gün 5 lt su içiodum artsın die siz de için .güzel dinlenin güzel beslenin artıcak inşallah.
Su hic icemezdim suan bol bol iciyorum. Kompostom simdi kaynadi. Meyve sulari da iciyorum sut de. Ona ragmen damla damla.
Yalniz dinlenmek icin firsat bulamiyorum malesef. Uykumu alamiyorum hic.

Ben de mayista dogum yaptim canim.
Sagiyorum onceleri iki gogusten toplan 40 50 cc cikiyordu. Suan toplam 10 cc ya cikiyor ya cikmiyor. Bebegim 60 cc mama ile doyuyor.
Bol su iç duş al göğüslerine masaj yap ve asla kesilecek deme stres yapma akışına bırak. Sağmak seni tedirgin ediyorsa azaldığında üzülüyorsan sağma

Ay Yok suyun yazacakmışım orda süte atarsan gaz olur ve iğrenç bi tat olur heralde. Ben emzirirken gaz yapıyor diye hiç süt içmedim
evet canım süt gaz olarak geçiyor bebeğe, benim dana 2 yaşını geçti hala emiyor ve ben halla dikkat ediyorum içtiğime yediğime

Su hic icemezdim suan bol bol iciyorum. Kompostom simdi kaynadi. Meyve sulari da iciyorum sut de. Ona ragmen damla damla.
Yalniz dinlenmek icin firsat bulamiyorum malesef. Uykumu alamiyorum hic.
kuzum ben sana 25 aylık hala meme aşığı bebesi olan biraz tecrübeli bir ana olarak yaptıklarımı yazayım naçizane
sağmakla bebeğin emmesi bir olmuyor hiçbir zaman.
emzirebiliyorsan emzir hatta zorla ver. emzirdikçe artacak süt çünkü memeler programlı, süt bittikçe beyine sinyal yolluyor ve direkt bebek aç daha çok üretmeliyim diye hareket ediyor.
he ama bebek emmiyorsa bile sağ ki memede süt kalmasın böylece meme sütün bittiği sinyalini alıp direkt üretime geçsin tekrar.

bol bol su zaten yazılmış. sütün %80-90 lık kısmı su olduğu için hiçbir şey yapamıyorsan su iç.

cici bebe bisküviler var ya, onlardan 6-7 tane ye ve direk koca bir bardak su iç.
ben hep böyle yaptım.

incir kompostosu çok etkili. ben azaldıkça hala yaparım. kuru incirden komposto.

bol soğanlı bulgur pilavi mesela. o da çok süt yapar.

dereotu. çiğ çiğ al eline ye evin içinde gezinirken.

bi de bu konudaki süt çayı da çok faydalı bulabilme imkanın varsa onu da öneririm. hem içerik tamamen bitkisel olunca rezene anason gibi otlar bebeğe geçip gaz olayını da en aza indirgiyor.
dinlenme imkanın olsun lütfen canım henüz lohusasın sen hala. bebek uyudukça yat sen de uyu. inan çok faydasını görürsün. bırak iş güç beklesin. kimse senden iş yapmanı bekleyemez sen tam zamanlı bir annesin şuan...

mama da eğer çok zorda değilsen ben vermen taraftarı değilim tabi ki en doğrusunu sen bilirsin ama dediğim gibi emzirdikçe süt geleceği için mamaya gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Cok tesekkur ederim canim. Bebe biskuvisi haric hepsini denedim inan ki. Hep ayni hatta azaliyor.
Bebisim emiyor ama malesef o emerken bile sut bittigi icin doymuyor ve bagirmaya basliyor ister istemez mama veriyorum.
Bu cayi siparis ettim dun. Bugun elimde olacak. Umarim onun bari faydasini gorurum. Denemedigim bir sey kalmadi.

gazdan dolayı ağlıyor olabilir mi?
benim oğlum kolik bebekti, memede ağlıyor deyince sen, aklıma bu geldi direkt.

Yok canim memeyi birakip agliyor. Gaz sorunumuz yok. Sut bittigi icin agliyor. Memeyi sıktığımda sut gelmediginden anliyorum.
hmmm hay Allah yaa.. kilo alımı nasıl peki? oradan anlaşılır aslında doyup doymadığı ama gerçi yetmiyor diyorsan da yetmiyordur yani..

Ilk zamanlar kilosu dustu canim hatta bu yuzden 4 gece kuvezde kaldi.
Sonra mecburen mamaya basladik 1 ayda 900 gr aldi.
hmm anladım kuzum olsun evet öncelik emzirmek ama bebek kilo almıyorsa da aç bırakıcak halimiz yok ya..
sadece mamayla büyüyenler de var. Miraç kuzum anne sütü de alıyormuş bak sen sıkıntı yapma, inşallah bi süre sonra düzeni oturur.

Evet her mamadan once emzirmeye calisiyorum artik ne kadar gelirse kardir diye.
Insallah canim. Bu caydan umutluyum.

evet canım süt gaz olarak geçiyor bebeğe, benim dana 2 yaşını geçti hala emiyor ve ben halla dikkat ediyorum içtiğime yediğime
Ben 18 aylıkken mecbur kesmiştim sütten kızımı nasıl özledim emzirmeyi anlatamam. Emzirmek kadar güzel bişey yokmuş. Bide karpuz çok gaz yapıyor. Ve benim en sevdiğim meyve

Evet her mamadan once emzirmeye calisiyorum artik ne kadar gelirse kardir diye.
Insallah canim. Bu caydan umutluyum.
Canım bide annem bana fırına soğan atmıştı tuzlayıp yemiştim. Akşamına resmen göğüslerimden süt fışkırıyordu . Ben bi taraftan emzirirken öyle tarafa eşim bardak koymuştu ilk kez sütüm öyle akmıştı. Bebeğim daha yeni doğduğu günlerdi. Ve o soğanı arada bi yedim hep. O günden sonra süt kanallarım mı açıldı nedir ne yesem süt oldu. Daha öncesinde bende az mı acaba sütüm falan diyordum

Firinda sogani esim cok sever firina tavuk falan atarken butun butun koyarim soganlari yer. Ama benim midem almiyor onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…