Valla canım dedi ki sebze yemeği derken illa sulu yemek tarzında olmak zorunda değil dedi. Mesela bir patlıcan közlersin yoğurtla ve salatayla tüketirsin o da bir öğün olur dedi. Kısıtlamıyorum dedi o konuda her yemek olurmuş. Bana dedi ki yemeklerin de 1 tatlı kaşığı yağ olabilir. Ya kendine ayrı yaparsın o kadar yağ ile ya da ailenle aynı yemeği yiyeceksen suyunu iyice süzerek yiyeceksin dedi
Bir de et - tavuk - kemik suyuyla işim yok. Kadın gayet açık ve net bunlar yemeklerinin içine girmeyecek dedi.
Ama mesela çorbalarda falan kısıtlamadı. Makarna da pilavda kısıtlamadı hepsinden yiyebilirsin sadece porsiyonuna dikkat et dedi.
İşte makarna 3 yk pilav 3 yk kaşığı ama çeşit çok. Yani ben önceki halimi düşünüyordum da tek tişp besleniyoruz cidden.
Benim tabağımda aynı anda hem köfte hem sebze yemeği hem makarna hem yoğurt / salata hem de ekmek olmazdı hiçbir zaman.
Yani sadece makarna yerdim. Ya da pilav sulu yemek yerdim ekmek olmazdı yoğurt falan nadir olurdu.
Yoğurt yemeyi çok severim süt ve süt ürünleri ile aşk yaşıyorum resmen ama böyle hepsinden az ve öz çeşitli bir tabakla yemek yemiyordum. Muhtemelen tek tip beslendiğimiz için kilo alıyoruz zaten.
Bir de dün yazmayı unutmuştum. Doktor her gün günde en az 2 bardak yeşil çay içeceksin dedi. Haftada 4 gün 1 saat spor.
Günde 10-12 bardak su.
Ben zaten su günde 3.5 litre tüketiyorum ortalama o konularda sorunum yok. Yeşil çay da her gün 1 bardak içmeye çalışıyordum 2 içeceğim artık.
Nedense hiç gözümde büyümüyor olacak bu sefer.
Ay başında da spor salonuna yazılacağım. Haftada 3 gün günde 2 saat. Ama o aletten öbürüne geç derken 1.5 saat ancak yapabiliyorsun. 45 dk fitness 45 dk pilates şeklinde oluyor. Bana yeteceğini düşünüyorum. Zaten çok ütopik hayallerim yok.
İlk hedefim 90 kilo olmak öyle belirledik doktorla.
Tüm kilolarımı da 1 sene içerisinde vermek istiyorum.
Ayda 4 kilo versem 1 senede 48 kilo eder zaten.
çok acıktım bugün dolma,erişteli mercimek çorba ve yogurt varmış
iki dolma bir tande yogurt yiycemm
menümü yazayım yarın daha iyi olcak inşş
amaa yarında etli pilav pilav varmışşyemekte
kahvaltı
1.5 kase nesfit sütle
1 dlm tb ekmegi
öglen
2minik etli dolma
yogurt
akşam (biraz önce)
3 tam ceviz
bir dolu kase yogurt
eve gince kahve ve tarçınlı çay vs tüketecegim inşşş gecede yemek yok:)
Sabah
1.5 dilim kadar ekmekle yumurtali sandviç
5 zeytin
Öğle
1 tabak taze fasulye
2 kepce corba
1 dilim ekmek
Yogurt
Ara
1 dilim kek
Aksam
1 kase çorba
1.5 dilim ekmek
Ara
sütlü kahve
Uzuun bir aradan sonra yazıyorum ama benim bayram hala bitmedi sksksks hergün biyer batum ayder rafting uzungöl fln derken yazamadım zaten inti çok zor buluyorum :) neyse pazardan itibaren düzene gircek şimdilik hoşçakalın
Canım menün az ve öz güzelde ancak naçizane bir tavsiyem olacak. Daha doğrusu öğrendiğimi paylaşmak istiyorum
1 kepçe çorba = 1 dilim ekmek demekmiş.
Yani sen zaten hem çorbadan kb alıyorsun hem de ekmekten.
Mesela akşam yemeğinde 2.5 dilim ekmeğe denk geldi anlatabildim mi ?
Bence çorbayı başka birşeyle değiştirsen hem daha güzel doyarsın hem de o kadar kb almazsın.
Selam kizlar nasilsiniz sicaklarla araniz nasil
Hosgeldin canim katilabilirsin tabibeni de aranıza alır mısınııız?
Hic sorma misafirlerimiz vardı kayınvalidenin evinde yeni eve gelebildim. Mahvoldum resmen reglin de yoğun günü başladığı için ayaklarım bacaklarim cok fenaspor spor???
Bende iyim canim bayramla birlikle motivasyonum dusmustu bugun toparladim birazSelam canım biz iyiyiz cok şükür sen nasılsın nasıl
Hosgeldin canim katilabilirsin tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?