• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miladımız--》2015

Valla canım dedi ki sebze yemeği derken illa sulu yemek tarzında olmak zorunda değil dedi. Mesela bir patlıcan közlersin yoğurtla ve salatayla tüketirsin o da bir öğün olur dedi. Kısıtlamıyorum dedi o konuda her yemek olurmuş. Bana dedi ki yemeklerin de 1 tatlı kaşığı yağ olabilir. Ya kendine ayrı yaparsın o kadar yağ ile ya da ailenle aynı yemeği yiyeceksen suyunu iyice süzerek yiyeceksin dedi
Bir de et - tavuk - kemik suyuyla işim yok. Kadın gayet açık ve net bunlar yemeklerinin içine girmeyecek dedi.
Ama mesela çorbalarda falan kısıtlamadı. Makarna da pilavda kısıtlamadı hepsinden yiyebilirsin sadece porsiyonuna dikkat et dedi.
İşte makarna 3 yk pilav 3 yk kaşığı ama çeşit çok. Yani ben önceki halimi düşünüyordum da tek tişp besleniyoruz cidden.
Benim tabağımda aynı anda hem köfte hem sebze yemeği hem makarna hem yoğurt / salata hem de ekmek olmazdı hiçbir zaman.
Yani sadece makarna yerdim. Ya da pilav sulu yemek yerdim ekmek olmazdı yoğurt falan nadir olurdu.
Yoğurt yemeyi çok severim süt ve süt ürünleri ile aşk yaşıyorum resmen ama böyle hepsinden az ve öz çeşitli bir tabakla yemek yemiyordum. Muhtemelen tek tip beslendiğimiz için kilo alıyoruz zaten.
Bir de dün yazmayı unutmuştum. Doktor her gün günde en az 2 bardak yeşil çay içeceksin dedi. Haftada 4 gün 1 saat spor.
Günde 10-12 bardak su.
Ben zaten su günde 3.5 litre tüketiyorum ortalama o konularda sorunum yok. Yeşil çay da her gün 1 bardak içmeye çalışıyordum 2 içeceğim artık.
Nedense hiç gözümde büyümüyor olacak bu sefer.
Ay başında da spor salonuna yazılacağım. Haftada 3 gün günde 2 saat. Ama o aletten öbürüne geç derken 1.5 saat ancak yapabiliyorsun. 45 dk fitness 45 dk pilates şeklinde oluyor. Bana yeteceğini düşünüyorum. Zaten çok ütopik hayallerim yok.
İlk hedefim 90 kilo olmak öyle belirledik doktorla.

Tüm kilolarımı da 1 sene içerisinde vermek istiyorum.

Ayda 4 kilo versem 1 senede 48 kilo eder zaten.

Gayet güzel tavsiyeler bunlar sevdim diyetisyenini hadi bakalim takipteyim seni kahvaltinda çok güzel olmus afiyet olsun

Uzuun bir aradan sonra yazıyorum ama benim bayram hala bitmedi sksksks hergün biyer batum ayder rafting uzungöl fln derken yazamadım zaten inti çok zor buluyorum :) neyse pazardan itibaren düzene gircek şimdilik hoşçakalın

menümü yazayım yarın daha iyi olcak inşş
amaa yarında etli pilav pilav varmışş :( yemekte

kahvaltı
1.5 kase nesfit sütle
1 dlm tb ekmegi

öglen
2minik etli dolma
yogurt

akşam (biraz önce)
3 tam ceviz
bir dolu kase yogurt

eve gince kahve ve tarçınlı çay vs tüketecegim inşşş gecede yemek yok:)

menümü yazayım yarın daha iyi olcak inşş
amaa yarında etli pilav pilav varmışş :KK43: yemekte

kahvaltı
1.5 kase nesfit sütle
1 dlm tb ekmegi

öglen
2minik etli dolma
yogurt

akşam (biraz önce)
3 tam ceviz
bir dolu kase yogurt

eve gince kahve ve tarçınlı çay vs tüketecegim inşşş gecede yemek yok:)

Kahvaltı dışında gayet iyi canim kahvaltıyı da drngelemissim

bugünkü menüm :
kahvaltı : biraz sucuk bi dilim ekmek
ara : 1 tane dondurma
öğlen : 3 adt köfte biraz ekmek bir bardak limonata
akşam : köfteli patates sulu yemek ama köfte 2 adet filan sadece biraz şehriye pilavı bir bardak ayran
ara : 1 bardak nesquingli süt

spor : 25 dakika zumba dansı

Geriye kalan menüm.
Sabah kahvaltısını geç yaptığım için öğle ile arayı birleştirdim gibi oldu biraz.
Öğlen 2 dilim ekmek arasına 1 dilim peynir ve domates ile sandviç yaptım.
Ara olarakta 1 tane salatalık yedim. Tazeydi canım istedi nedense :)
Akşam
2 tane ızgara tavuk pirzola
2 dilim ekmek
Salata
1 kase yoğurt
Ara olarakta yaklaşık 20 dakika önce 10 tane kiraz yedim.
Porsiyon olarak 15 kiraz yemem gerekiyormuş ama pek aram olmadığından bugün 10 tane ile açılış yaptım.

Bence güzel ve verimli bir gün oldu. Hoşnut kaldım kendimden.

Sabah
1.5 dilim kadar ekmekle yumurtali sandviç
5 zeytin

Öğle
1 tabak taze fasulye
2 kepce corba
1 dilim ekmek
Yogurt

Ara
1 dilim kek

Aksam
1 kase çorba
1.5 dilim ekmek

Ara
sütlü kahve

Canım menün az ve öz güzelde ancak naçizane bir tavsiyem olacak. Daha doğrusu öğrendiğimi paylaşmak istiyorum
1 kepçe çorba = 1 dilim ekmek demekmiş.
Yani sen zaten hem çorbadan kb alıyorsun hem de ekmekten.
Mesela akşam yemeğinde 2.5 dilim ekmeğe denk geldi anlatabildim mi ?
Bence çorbayı başka birşeyle değiştirsen hem daha güzel doyarsın hem de o kadar kb almazsın.

günaydın kızlarrr
gece yemedim uyandım su içip yattım
amaa akaşm2-3 kaşık makarna ve biraz menemen yedim

bugünde ark oglunun d.günü var az az yerimherşeyden
hafta onu ilki gün detoks yapıcamm

Uzuun bir aradan sonra yazıyorum ama benim bayram hala bitmedi sksksks hergün biyer batum ayder rafting uzungöl fln derken yazamadım zaten inti çok zor buluyorum :) neyse pazardan itibaren düzene gircek şimdilik hoşçakalın

Sunun surasinda pazara ne kaldi dimi canım ;)

Canım menün az ve öz güzelde ancak naçizane bir tavsiyem olacak. Daha doğrusu öğrendiğimi paylaşmak istiyorum
1 kepçe çorba = 1 dilim ekmek demekmiş.
Yani sen zaten hem çorbadan kb alıyorsun hem de ekmekten.
Mesela akşam yemeğinde 2.5 dilim ekmeğe denk geldi anlatabildim mi ?
Bence çorbayı başka birşeyle değiştirsen hem daha güzel doyarsın hem de o kadar kb almazsın.

Canım aslında biliyordum da senin diyetisyen e uydum ben yaw:)) o makarna nin yanina bile ekmek verince bende kendimi kasmadan corba ekmek idare edeyim dedim:))

Menüm

kahvaltı : 3 minik dilim ekmek 1.5 dilim kepek ekmeğine eş değer büyüklükte 1 bardak limonata
Ara : 2 adet kurabiye
Öğlen : Köfteli patates yemeği ( 2 adet köfte ) biraz ekmek
Akşam : 4 yemek kaşığı taze fasulye 1 yemek kaşığı şehriye pilavı
Ara : 2 mnik petitto

Back