Miladımız--》2015

Bende bugun niyetliyim alti gün oruclarina başladım daha rahatim ben oruçken:))

Benim de öyle oldu ramazan a alışmak bana zor gelmisti tam alıştım derken bayram da Allak bullak oldum. Dunde iyi gidiyordu ki akşam yine battı resmen bugünde niyetliyim bakalım ne olacak.

İnşallah düzeltiriz ya ben de daha hala diyet moodunda değilim .. kilo vermeyi bıraktm aynı kalsam yeter şimdilik diyorum ama bugün yürüyşüe gitsem iyi olacak

Kızlar sabah doktora gittim tekrar. Tahlil sonuçlarıma falan baktı ve dedi ki öyle kendi bilgilerinle olmaz seni diyetisyene göndereceğim dedi. Tamam dedim bende eli mahkum. Diyetisyene geçtim oradan. Ben size dedim kilo almışım diye 3 kilo geri almışım. Doktor regl isen onunda şişkinliği vardır dedi. Yarın bitecek gerçi o kadar şişkinlik olabilir mi bilmiyorum.
İşte doktora dedim ki ben şekeri tamamen keseli aylar oldu şunları şunları yapıyorum yine de kilo alıyorum vb. dedim.
Tahlillerime baktı ve bana bir lsite yazdı. Kalori olarak 1700 kaloriye denk geliyormuş.
İçinde hemen hemen herşey var. Gerçi benim daha az yediğim şeyleri de yazdı. Mesela o kaar ekmek tüketmem ben ama tüketeceksin dedi.
Kadına güvenmesem uygulamaya başlamazdım bile. Yakın bir arkadaşım o diyetisyene giderek 9 ayda 30 kilo verdi. Sarkma vb. hiçbir sorunu olamdan herşey yiyerek.
İyi dedim bende uyarım peki dedim.
Yarın başlayacağım.
Haftada 4 gün 1 saat spor verdi. 6 öğün yiyecekmişim. Buraya yazarım. Umarım kilo verebilirim zira cidden bıktım artık.

İnşallah düzeltiriz ya ben de daha hala diyet moodunda değilim .. kilo vermeyi bıraktm aynı kalsam yeter şimdilik diyorum ama bugün yürüyşüe gitsem iyi olacak

Ben 30 dk yürüyüş yaptim dun aksamki borekler icin aksam da ekstradan yapayim diyorum. Yürüyüş mü olur egzersiz mi bilemem ama illaki.birsey olacak

Listelerini sabursizlikla bekliyorum işe yarayacaktir canım.. hergun düzenli yazarsan bende faydalanmaya calisacagim seninle birlikte :))

Listelerini sabursizlikla bekliyorum işe yarayacaktir canım.. hergun düzenli yazarsan bende faydalanmaya calisacagim seninle birlikte :))

Elimden geleni yapmaya çalışacağım canım. Yarın başlayacağım ama bugünde dikkat etmeye çalıştım. Ben meyve tüketmiyordum neredeyse hiç. İlk kez bugün tükettim ara öğün niyetine. Her halde en son 8 ay önce falan yemiştim. Zaten listede beni en çok zorlayacak kısım muhtemelen meyve olacak. 1 yılda tüketmediğim meyve sayısını 1 günde tüketeceğim :)

Ben buraya da yazayım listeyi genel olanı. Yediğim zaman elbet ufak tefek değişiklikler olur öylesini görmüş oluruz.

Sabah
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 tane zeytin
2 dilim ekmek
Şekersiz çay
Domates salatalık vb.

Sabah kahvaltısında ki 2 kk peynir i istersen 1 haşlanmış yumurta +1 kk peynir olarak tüketebilirsin dedi.

Ara
2 porsiyon meyve.
Herhangi bir meyve olabilir dedi. Bana minik bit kitapcık verdi.Meyve çeşitleri falan da yazıyor içinde. 1 porsiyon meyvenin her çeşitteki karşşılığı da yazıyor kağıtta.
Mesela 1 porsiyon meyve = 1 küçük salkım üzüm = 1 küçük boy armut = 5 orta boy kırmızı erik = 4 orta boy kayısı vb.

Öğle
1 su bardağı yoğurt
4 yk sebze yemeği
1 kase çorba
3 yk pilav ya da makarna
2 dilim ekmek

Ben normalde pilavla ekmek tüketmiyorum. Ama doktor tüketeceksin dedi. Zaten pilav porsiyonlarım falan küçük ekmeği kesersen eğer metabolizman yavaşlar kilo veremezsin dedi.
Bir de 1 kase çorba 1 dilim ekmek demek eğer çorba yemezsem ekmek 1 dilimm arttıralacakmış bunu akşam kısmını yazarken söylemişti bana

Ara
1 su bardağı süt ya da yoğurt
1 porsiyon meyve
Yine burada da yulaflı yoğurt falan olabilirmiş ya da sütlü kahve olarakta süt hakkımı kullanabilirmişim.

Akşam
2 köfte büyüklüğü kadar et - tavuk ya da balık. Bunu da şöyle tarif etti. Her bir köfte ya da et tavuk balık avucunun içi kadar olacak dedi.
1 su bardağı yoğurt
4 yk sebze yemeği
1 kase çorba
3 yk pilav ya da makarna
2 dilim ekmek

Akşam yemeği içinde şunu dedi. Ben pek et tüketemiyorum eğer canın bunları istemiyorsa kahvaltı yap. 1 köfte = 1 kk peynirmiş.
Yine 2 köfte için 1 kk peynir ve 1 yumurta yiyebilirsin dedi.

Ara
1 porsiyon meyve
1 galeta

Bu diyetin toplamı 1700 kalori.
Boyum 1.72 kilom yine 112 olmuş.

Aslında ilk başta insana çok geliyor ama toplam kalorisini öğrenince çok çeşit yiyerek böyle doyulabileceğini fark ediyoruz.
Mesela fast foodları düşünelim. Bi çocuk menüsünün kalorisi bile en az 900 kalori. Küçük hamburger küçük kola küçük patates. Eee yanında yediğimiz sosları falanda hesap edelim. Tek bir öğünde bir dünya kalori alıyoruz.
Böyle çeşitli çeşitli yemek garibime gitse de yapacağım.

Herkese merhaba
Kizlaaar 1 eylüle kadar beni izinli gecerseniz sevinecegim ağustos ta 2 dugunumuz var... suan kirsehirdeyim burdan istanbula ordan izmire geçeceğim 1 eylülde görüşmek ümidiyle allaha emanet olun

Mrb canım ne zaman istersen aramızda olursun canım. Şüphen olmasın ama yinede haber verdigin için sagol.. dugunleriniz hayırlı olsun şimdiden.
Sende Allah a emanet ol canim..

Wayy ekmek ve kb miktarlarina çok şaşırdım açıklayıcı cevabin icin çok teşekkürler canım. Seni ilgiyle izleyeceğim umarim hep birlikte iyi sonuçlar alırız..

Wayy ekmek ve kb miktarlarina çok şaşırdım açıklayıcı cevabin icin çok teşekkürler canım. Seni ilgiyle izleyeceğim umarim hep birlikte iyi sonuçlar alırız..
Aynen ben de şaşırdım. Ben 4 dilimden fazla ekmek yemezdim. Bakalım umarım sonuçlar güzel olur arkadaşımın gözümün önünde 30 kilo verdiğini görmsem bu listeye güvenemezdim ama kadın cidden işini biliyor.
Eğer düzene uymayı becerebilirsem güzel kilo vereceğime inanıyorum. Ne demişler inanmak başarmanın yarısıdır :)

moralim sıfır sıfır sıfır, 76 kiloyken sabah 79u gördüm. gündüz dikkate ttim akşam gidince çiğ köfte yedim azda pirinç pilavı ondanmı 79 çıktım acaba ama eskiden 76,50 76 çıkardım ramazan öncesi, şu an kahvaltı yapmadan sade nescafe içiyorum, sabahta evden çıkmadan sirkeli su içtim geldim, kahvemi içip 12ye doğru kahvaltımı yaparım oda muhtemelen kepek ekmeğe beyaz peynir tost olucak çoook sinirliyim çoook

anahtar kelimeyi bulmussun canim INANMAK bence kendini diyetisyenine teslim edersen çok iyi sonuçlar alacaksın.. listelerde yemek tavsiyesi var mı canim yoksa sebze yemegi 3 köfte kadar et diyemi geciyor öğünler??

Cig kofte odem yapmistir canim.. Özellikle aksam saatlerinde yediklerimiz odem yapıyor erken saatte yesen onları belki cok sorun olmayacakti bile

Günaydın kızlar
Herkes iyi inşallah. Ben bugun dr niyetliyim tabi bi kaza yasamazsam:)) her an regl olabilirim. Bu gunude sag salim atlatırım inşallah.

Valla canım dedi ki sebze yemeği derken illa sulu yemek tarzında olmak zorunda değil dedi. Mesela bir patlıcan közlersin yoğurtla ve salatayla tüketirsin o da bir öğün olur dedi. Kısıtlamıyorum dedi o konuda her yemek olurmuş. Bana dedi ki yemeklerin de 1 tatlı kaşığı yağ olabilir. Ya kendine ayrı yaparsın o kadar yağ ile ya da ailenle aynı yemeği yiyeceksen suyunu iyice süzerek yiyeceksin dedi
Bir de et - tavuk - kemik suyuyla işim yok. Kadın gayet açık ve net bunlar yemeklerinin içine girmeyecek dedi.
Ama mesela çorbalarda falan kısıtlamadı. Makarna da pilavda kısıtlamadı hepsinden yiyebilirsin sadece porsiyonuna dikkat et dedi.
İşte makarna 3 yk pilav 3 yk kaşığı ama çeşit çok. Yani ben önceki halimi düşünüyordum da tek tişp besleniyoruz cidden.
Benim tabağımda aynı anda hem köfte hem sebze yemeği hem makarna hem yoğurt / salata hem de ekmek olmazdı hiçbir zaman.
Yani sadece makarna yerdim. Ya da pilav sulu yemek yerdim ekmek olmazdı yoğurt falan nadir olurdu.
Yoğurt yemeyi çok severim süt ve süt ürünleri ile aşk yaşıyorum resmen ama böyle hepsinden az ve öz çeşitli bir tabakla yemek yemiyordum. Muhtemelen tek tip beslendiğimiz için kilo alıyoruz zaten.
Bir de dün yazmayı unutmuştum. Doktor her gün günde en az 2 bardak yeşil çay içeceksin dedi. Haftada 4 gün 1 saat spor.
Günde 10-12 bardak su.
Ben zaten su günde 3.5 litre tüketiyorum ortalama o konularda sorunum yok. Yeşil çay da her gün 1 bardak içmeye çalışıyordum 2 içeceğim artık.
Nedense hiç gözümde büyümüyor olacak bu sefer.
Ay başında da spor salonuna yazılacağım. Haftada 3 gün günde 2 saat. Ama o aletten öbürüne geç derken 1.5 saat ancak yapabiliyorsun. 45 dk fitness 45 dk pilates şeklinde oluyor. Bana yeteceğini düşünüyorum. Zaten çok ütopik hayallerim yok.
İlk hedefim 90 kilo olmak öyle belirledik doktorla.

Tüm kilolarımı da 1 sene içerisinde vermek istiyorum.

Ayda 4 kilo versem 1 senede 48 kilo eder zaten.

Sabah
1 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
Biraz domates
4 zeytin
2 dilim ekmek

Güne güzel başladım güzel biter inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…