• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miladımız--》2015

Yememde aşırı bir değişiklik yoktu. Yani biraz iştahım artmışı ama böyle yemeklere saldıracak bir biçimde yemedim. Sadece normalde 2 öğün ya da 3 öğün yiyorsam o günki duruma göre 1 artıyordu öğünüm daha sık acıktım ama aşırı bir yeme olmadı.

Tekrar gideceğim zaten doktora. Geçen ay ki tahlillerde birşey çıkmadı gerçi ama artık ürküyorum. Yani ben ortalama 75 kilo falandım. Hiç bir zaman çok zayıf değildim ama böyle acayip kilolu da olmamıştım.
Merhaba fıstık hoş geldin
Miladın da bahsettiği gibi bir dönem bende de pko sorunu oldu ve insülin direnci ile birlikte.Pko insülin tiroid gibi rahatsızlıkların olduğu sürece fazla yemesende kilo artışı oluyor bu kaçınılmaz.
Pko için ben soğan kürü uygulamıştım.İlaç tedavisi sürekli olmuyor çünkü.Çözüm bulmak lazım.Evli misin bilmiyorum ama pko işini çözmeden çocuk sahibi olmak da zor.
Mevcut kilonun %10 unu verdiğinde pko ortadan kalkıyor zaten.Sen şimdi 100 kilonun altına düşsen bak nasıl yoluna giriyor herşey.
Bende pkolu dönemlerimde 103 kilodan 85 e düşmüştüm ve hemen hamile kalmıştım.İlaç tedavisi olmadan soğan kürü+diyetle verdim.Doktorum bile şaşırmıştı nereye gitti bu kistler ben sana ilaç vermedim ki diye :)
Doğumdan sonra da 117 kiloya kadar çıktım.Oğlum 2 yaşında ve ben şuan 80-81 civarıyım.70 lere çok az kaldı inşallah.

Sana tavsiyem canım kararlı ol.Yeterli ve dengeli beslen.Hareketli yaşamaya çalış.Ve topiğimizde aktif ol.Biz her ne kadar yeme düzenimizi değiştirmesek de farkında olmadan kilo alabiliyoruz.Kafaya takılacak bir durum yok.Vereceğine inanıyorum ben.Çok uzatmak istemiyorum yazıyı da.
Biz her zaman her konuda destekçin oluruz bunu unutma yeter ;)

günaydın kızlar
sabah
yarım simit
1 haşlama yumurta
2 kase salata kahvaltıda salaya bayılıyorum yaa ben eşim yaptı bu defa ben yine sıcak su torbasıyla gezerken hem de

bu erkekler bişey yapmaz yaptı mı da övünüyor yaaa delleniyorum :KK53:resmen ben yaptım bak hiç kalmadı salata diyor yaav ben 15 senedir yapıyorum benim yaptığımda kalmıyor ama ben hiç övünmemiştim :KK57::)))

Ramazanda da karbonhidrati kisip birazda dikkat ettik mi.daha kolay olur işimiz bakarsin. Çünkü yemek aralığı az geceler kısa olumlu tarafindan bakalim canim.. burda birbirimize destek olarak kolay atlatırız inşallah..

Adina cok üzüldüm neden boyle oldu ki acaba aslında tomurcukk arkadaşımızın bu rahatsızlıkla ilgili sıkıntısı olmuştu diye biliyorum. O sana fikrini söyleyebilirdi ama bugün pek yoktu yarin cevaplandırır diye düşünüyorum.. cok gecmis olsun canim.
benim en büyük sıkıntım tatlılar aslında tatlı yemezsem inşallah ramazanda gidebilir yürüyüş falan yapmak istiyorum yapabilir miyim bilmiyorum

günaydın kızlar
sabah
yarım simit
1 haşlama yumurta
2 kase salata kahvaltıda salaya bayılıyorum yaa ben eşim yaptı bu defa ben yine sıcak su torbasıyla gezerken hem de

bu erkekler bişey yapmaz yaptı mı da övünüyor yaaa delleniyorum :KK53:resmen ben yaptım bak hiç kalmadı salata diyor yaav ben 15 senedir yapıyorum benim yaptığımda kalmıyor ama ben hiç övünmemiştim :KK57::)))

Beni esim de ayni:KK200::KK60:

oturduğumuz yer çok iyi değil de karanlıkta yürüyemem sanırım ondan iftara 1 sata kala demiştim ama yine de bir ramazan gelsin de o zaman bakalım :)
Ramazanda canlı olur canım herkes dışarlarda olur bence.Olmadı bikaç komşu birleşir gezersiniz.Kalabalıkta bişeycik olmaz korkma ;)

Galiba artik tatil dolayısıyla oyle olacak dimi canim. Bizimde oyle olacak çünkü :)) kac oglun var benim 2 oglum var Rabbim bagislarsa
Benimde iki oğlum var canım allah hepimizinkini bağışlasın.. Ramazanda geç kalkarım ama diğer zamanlar 6,30 da ayaktayım yoksa kilo verilmiyor.

Merhaba fıstık hoş geldin
Miladın da bahsettiği gibi bir dönem bende de pko sorunu oldu ve insülin direnci ile birlikte.Pko insülin tiroid gibi rahatsızlıkların olduğu sürece fazla yemesende kilo artışı oluyor bu kaçınılmaz.
Pko için ben soğan kürü uygulamıştım.İlaç tedavisi sürekli olmuyor çünkü.Çözüm bulmak lazım.Evli misin bilmiyorum ama pko işini çözmeden çocuk sahibi olmak da zor.
Mevcut kilonun %10 unu verdiğinde pko ortadan kalkıyor zaten.Sen şimdi 100 kilonun altına düşsen bak nasıl yoluna giriyor herşey.
Bende pkolu dönemlerimde 103 kilodan 85 e düşmüştüm ve hemen hamile kalmıştım.İlaç tedavisi olmadan soğan kürü+diyetle verdim.Doktorum bile şaşırmıştı nereye gitti bu kistler ben sana ilaç vermedim ki diye :)
Doğumdan sonra da 117 kiloya kadar çıktım.Oğlum 2 yaşında ve ben şuan 80-81 civarıyım.70 lere çok az kaldı inşallah.

Sana tavsiyem canım kararlı ol.Yeterli ve dengeli beslen.Hareketli yaşamaya çalış.Ve topiğimizde aktif ol.Biz her ne kadar yeme düzenimizi değiştirmesek de farkında olmadan kilo alabiliyoruz.Kafaya takılacak bir durum yok.Vereceğine inanıyorum ben.Çok uzatmak istemiyorum yazıyı da.
Biz her zaman her konuda destekçin oluruz bunu unutma yeter :KK66:

Merhaba :) pko vardı evet ama bir süre ilaç kullandım ben sonra geçtiği için yani o dönem ilaçları bıraktım. Doktor kilo vermelisin demişti gerçi bi 10 kilo ver demişti ama ben vermek yerine katlanarak aldım. Evli değilim ama evet ileride problem olabilir.
İnsan durduk yere alınca cidden sinir oluyor. Yani ben doğru düzgün yemek bile yemiyorum canımın istediği tek şey sütlü tatlılar. Şerbetli tatlı zaten yiyemiyorum. Şekeri tamamen bırakalı da bi 4 ay kadar oldu. Normal de 1 kupa çay a 2 tane küp şeker atardım normal boyutta olanlardan. Sonra o 2 küp şekerin 1 dilim ekmeğe eş değer olduğunu öğrenince. Çaya attığım şekerden kilo alacağıma ekmek yer daha çok doyarım gibi bir mantıkla şekeri tamamen kestim. Kahve çay vb. hiçbir şeyde şeker kullanmıyorum. Şekeri fazla olan hiçbir tatlıyı falanda tüketmiyorum.
En az 6 aydır pirinç falanda tüketmiyorum. Yani kilo veremesem bile haftada 2-3 kere fast food tarzı beslendiğim için bir öğünde kilo almamam gerekirdi bunları bıraktığım için. Ama dedim ya verdiğimi 2 katı fazla alıyorum. Bu da insanın moralini bozuyor haklı olarak. Şimdi öğlen yemeğimi yedim ama dikkat etmeye başlıyorum yarın tam anlamıyla düzene sokarım. Yani en azından bi 90 falan olmak istiyorum o bile benim için çok büyük bir başarı olacak. 112 yi gördüğüme hala inanamıyorum ben.

Topikte de elimden geldiği kadarıyla aktif olmaya çalışacağım. Teşekkürler :D

Back