• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mikrodalga Fırında Neler Yapıyorum?

sxuxtlxux gayfe

prenslerim
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
3.207
24
116
Ankara
Yemek ısıtmak, donmuş gıda çözmek dışında Mikrodalga'da bir kaç şey daha yapıyorum ve çokişime yarıyor.

1- Tavuk Pişiriyorum : Bir fırın torbasını iki kaşık unla unluyorum, içine tavuğu koyuyorum, torbanın üst kısmına çatalla bir kaç delik açıyorum. Orta ısıda 15-20 dakikada tavuk pişmiş oluyor.

2- Aynı şekilde kırmızı ette pişiriyorum. Biraz daha uzun sürüyor.

3- Patates pişiriyorum. Patatesi kabuğuyla koyuyorum 8-10 dakikada fırında pişmiş gibi oluyor. Hiç sulanmadığı için, çok güzel, kumpir, püre, patates kroket yapabilirsiniz.

4- Mısır Patlatıyorum. Bir borcama, cin mısırı, yağı, tuzu koyuyorum, Üstünü strecth film ile kaplıyorum. 4-5 dakikada çok güzel ve kocaman patlıyorlar.

5- Bayat ekmek yapıyorum. Köfte için bayat ekmeğim yoksa, iki dilim koyup, 2 dakika sonra çıkarıyorum. Soğuduğunda bayat ekmeğim olmuş oluyor.

6- Galeta unum yoksa, bir kaç dilim ekmeği microdalgada 3-4 dakika bırakıyorum. Sonra soğuduğunda rondodan geçirip galeta unu yerine kullanıyorum.

7- Kavrulmuş kıyma lazımsa, ocak başında durup, kıyma kavurmaktansa, microdalgaya koyup, düşük ısıda 3-4 dakika bırakıyorum. Kıyma kavrulmuş oluyor.

8- Bir tabağa sucuk doğruyorum, üstüne de kaşar dilimleri kesip, microdalgaya veriyorum, 2 dakikada kaşar eriyor ve sucuklarla birlikte güzel kahvaltılık oluyor.

9- Önceden kalmış soğuk köftem varsa, üstlerine ince birer dilim kaşar koyup, mikrodalgaya veriyorum. Köfteler ısınıyor, kaşarlarda üzerine yayılıyor, çok lezzetli oluyor.

. Patatesleri catalla delerseniz patlama olmaz.

Yari surede disari alin patateslerinizi ve sogumaya birakin. Mikrodalga oldugundan icin icin pisme sureci olacak.

Geri koyarken bu sefer de diger yuzlerini cevirin. Patatesleriniz harika ve her tarafi ayni esitlikte pismis olacak.

___

Patlicanlari kozlemek istiyorsaniz kabugunu soyun. Birkac yerinden catalla delin. Yine patates usulu pisirin.

____

Taze misir pisirmeyi denediniz mi? Misirlari soyun, bir tabaga iki uc misir kocani koyup mikrodalgaya yikanmis halde yani islak koyun. Yine patates gibi yani pisme suresini ikiye bolerek ve mikrodalgadan cikartip sogutup tekrar geri koyarak pisirin. Sutlu misiriniz olacak ve duduklude bir daha kaynatmadan afiyetle yiyeceksiniz. Cok kisa surede pisiyor.

___

Bayat ekmeginizi yumusatmak istiyorsaniz bir bardak icinde iki parmak su koyun firininiza. Kaynayan suyun nemini ekmekleriniz alacak, boylece yumusayacaklar ama uzun sure tutmayin.

____

Sebzelerinizi mikrodalgada pisirseniz vitaminleri suda kaybolmaz. Tabagin ortasina yine bir bardak icinde az su koyun yikanmis sebzelerinizi firinlayin.

___

Yumurta pisirmek istiyorsaniz yumurtayi kirmaniz yetmez, mutlaka catalla karistirmaniz lazim yoksa patlar yumurtalar.

___

Gozenekli olmayan her tur sebzeyi delmeniz lazim catalla ki su molekulleri hareket edebilsinler yoksa sIkIsIp patlamalara sebep olurlar ve dunya temizlik isi cikar basiniza.

___

Kurutmak istediginiz nane maydonoz gibi bitkileri kagit havlu uzerinde yayin ve firinlayin, nemi gidip kuruyuncaya kadar birkac kez sokup cikartmaniz gerekebilir ama en iyi kurutma yontemlerinden biri.

____

Donuk gidalari cozmek icin kullanin ama sureclerini butun yapmayin yani yine nobetler halinde sokup cikartarak yapin

____

Corba gibi sivi maddeleri tam ve esit isitmak icin firindan cikartip karistirip tekrar isinmaya koymaniz gerekir. Mikrodalganin en buyuk sirri su molekullerinin hareketine yol acmak.

Hepimize kolay gelsin, mikrodalga benim en buyuk yardimcim, kullanmayi gelistirirseniz zaman ve enerjiden cok tasarrufunuz olur.

arkadaşlar netten dolaşırken ilgimi çekti.
ve bir çoğu işime yarayacak bunların.
paylaşmak istedim sizinle.
sizinde var mı böyle değişik migrodalga fikirleriniz.

valla benım mıkrodalgam var yemek ısıtmada kullanamıyomm yemegı kurutuyo ızgara yapıyom mesela bıbr patatess sonukkk sadece kabuk gıbı cıkıyoooo bılmıyom yenı aldım ıyımı ettım kotumu ettım bılmıyom daha dogrusu cokmu becerıksızım neee

ben bueada yazılanların hiç birini yapmadım.

yemek ısıtmak,buz çözmek dışında.

ama denemekte fayda var.

patlican ve patatesi deneyeceğim..

haklısn denemkte fayda var bıkeresınde ekmek buzunu cozdım derken bırazda sıcak olsn ıstedım cıkardımkı tas kesılmıssss ac kaldım :((

hangi marka mikrodalga iyi acaba almak istiyorum karar veremedim pişirici özelliği olandan istiyorum kullanan arkadaşlar ne tavsiye ederler

teşekkürlee canım güzel bilgiler
bende kek yapıyorum
mantar havuç vs pişirme poşetine koyup pişiriyorum çok güzel oluyor

Bende yemek ısıyorum,buz çozuyorum,Birde fazla gelen ekmekti simit poaça gibi şeyleri dondurucuya kaldırıyorum saklama kaplarında,sonra sabahları çıkartıp mikrodalgada 2 dakıkada mis gibi tazecik çıkıyor.
Ben mıkrodalga fırını sadece mısır patlatmak için bile alırım çünkü harika mısır patlatıyor hazır paketlenmıs mısırlar var onları atıyorum fırına 3 dk super.Eskiden annecım tencerede ne ugrasırdı.Annemede hediye ettım aldım mıkrodalga fırın.

Allah razı olsun mikrodalgayı icat edenden:lepi:
tencereyi karıştırmadım dibi tuttu, çok karıştırdım dağıldı derdi yokkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 mis gibi yaaa kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Benim mikrodalganın pişirme özelliği yok gerçi. Sadece buz çözme ve yemek ısıtmada kullanıorum. :dance::dance:
Ama patatesi de denicem. Çok seferim fırın patatesi hihoyyythihoyyyt

Ya mikrodalga bana kurutuyor gibi geliyor herşeyi, ya da garip bi koku siniyor sanki içine.Sağlığa herhang bi olumsuz katkısı var mı acaba, araştırmadım gerçi henüz ama verdiği tadı beğenmediğim için almayı hiç düşümediğim bir ev aleti.

bende şu mikrodalga fırının ne işe yaradığını merak ediyodum iyi oldu .özetle normal fırından daha hızlı ve hamarat diyebilirmiyiz?kaydirigubbakcemile4

Tost ekmeği üzerine kaşar peynir , sucuk , çekirdeksiz zeytin , yuvarlak dilim domates , kekik ve kırmızı biber ekleyin . Mikrodalgada kaşar eriyene kadar yak. 3 dk. orta ısıda tutun. Pazar kahvaltısı ve çay yanı için müthiş pizzanız hazır. Görüntüde süper oluyor.

Acil misafirmi geldi bu pizza ve bir de browni ( yine mikrodalgada ) süper hızlı ve lezzetli.

bende mikrodalgada isitma ,cozmeden haric
mantari yikayip sapini cikarip biraz tuz biraz yag,uzerine kasar peynir koyuyorum hemencik oluyo, cok seviyorum
kek yapiliyomus hic denemedim ,denicem
ve du okudum kkde muzu kabukluyken karniyarik gibi ortadan cizip icine bikac cikolata parcasi koyup ,cikolata eriyince aliyomusun cok guzel tatli oluyomus, bunu denicem
pazar sabahlari icin ekmekleri dilimleyim uzerini yagliyorum ,uzerine kiymali malzeme hazirliyorum ,ekmek uzerine surup veriyorum mikroya
veya kasar peynirli yapiyorum guzel oluyo

sempatik diyince aklıma geldi bende bayat ekmeğin üstüne bi şeyler koyup yapıyorrum hatta dün acil işim vardı hamuru kabartmak için koydum çokta güzel yumuşadı ilk kez denedim bunu

ıslatmadan yapmayın hıc bır seyı
ekmek mı ısıtıcaksınız uzerıne bıraz su dökün
yoksa fırın yanıpp tutusuyor berbat duman yapıyor eve sankı yangın dumanı gıbı
cok dıkka t edıp basında beklemek lazım hep.

Back