G
GGGTTT
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi GGGTTT
herkese merhaba, yaklaşık 5 yıldır midemden rahatsızım. aniden sancı girip ambulansla hastaneye kaldırılıyorum hiç olmadık zamanlarda. gitmediğim hastane doktor, girmediğim operasyon röntgen, tahlil kalmadı. özel hastanelere dünyanın parasını döktüm ama hiçbir iyileşme kat edemedim. benim midemde strese bağlı ağrı ve sancı oluyor. tabi yiyeceklerdende kaynaklanıyor, çok yediğimde , çok aç kaldığımda, ağır ve yağlı yediğimde inanılmaz bir ağrı çekiyorum 3-4 gün boyunca ve hiçbir ilaç fayda etmiyor. acile gidip serumu yiyorum, o günlük ağrımı kesiyor. tabi bu sadece geçici bir çözüm. yaşım 23 ve bu ağrıyla yaşamak istemiyorum. önerebileceğiniz birşeyler varmı? ya da benim gibi bu sorunu yaşayanlar ne yapıyor.
evet 3 yıl önce endoskopiye girdim, hafif bir yara var dedi doktor, strese bağlıymış ve yediklerime dikkat edecekmişim. ve aç kalmayıp ara ara yiyecekmişim. şimdi ramazanda geliyor, midemden korkuyorum alışana kadar 2-3 gün bir ağrı çekeceğim sanırım.
arkadaşlar size bir sorum olcak ,, bende mide ağrısı kabızlık ve gaz sorunuyla doktoa gittim bana kolit dedi ,, teşhiste de peptik ülser yazıyor ,,, ömür boyu çekeceksin dedi ,, kesinlikle buğday ekmeği ve ürünleri yasak ,kepekli ekmek yiyeceksin dedi ,,,bir de mide koruyucu olarak pulcet 40mg verdi ,,bir kutu bitirdim 2. kutuya başladım bu mide koruyucuları sürekli kullanmak gerekiyormu ,, doktor bu ilaçları rahatlaman için veriyorum demişti..
canim ben kucuklukten beri cekiyorum. onceleri reflu vardi ancak cocuk oldugum icin cok onemsenmemis, daha dogrusu ben numara yapiyorum sanilmis. sonra 15 yasima gelince gastirit oldum ardindan da ulser geldi. mide kanamasi gecirdim. en son sacma sapan bi doktor mide kanseri dedi hatta. yikilmistim.. her gun eksiksiz kusuyordum cok hizli kilo verdim. doktor bana uclu tedavi diye birsey uyguladi. gunde 3 sefer yemeklerden once bi ilac sonra ac karnina bi ilac bir de antibiyotik ictim. bu tedaviyi 6 ayda bir tekrarlicaz dedi. ilk tedavi sonuc vermedi aksine daha da kotu oldum. ikincisinde biraz fayda gordum. derken ucunsudunde baya yol katettim. liseyi bitirdigimde baya duzelme olmustu. en son universtede iken yine kotuledi ayni tedaviyi yeniden gordum, cok sukur turp gibiyim nerdeyse.
aclik acili asitli yagli kizartilan ve cig olan hersey yasakti bunca yil boyunca.
meyveleri bile cig yeme salataliklari cig yeme, lifli yiyecekler tuket ve en cok da iyi bi doktora git.
dahiliye uzmanlariina degil gastroentroloji uzmanlarina gorunmende cok buyuk fayda var.
haslanmis seyleri tuket uzun muddet, sut su benim midemi cok agritirdi. buyuk yudumlardan buyuk lokmalardan kacin. kucuk kucuk az ama sik sik yiceksin..
midene cok dikkat et.. cok ama cok hem de.. insanin tum tadini kaciriyor.
canim ben kucuklukten beri cekiyorum. Onceleri reflu vardi ancak cocuk oldugum icin cok onemsenmemis, daha dogrusu ben numara yapiyorum sanilmis. Sonra 15 yasima gelince gastirit oldum ardindan da ulser geldi. Mide kanamasi gecirdim. En son sacma sapan bi doktor mide kanseri dedi hatta. Yikilmistim.. Her gun eksiksiz kusuyordum cok hizli kilo verdim. Doktor bana uclu tedavi diye birsey uyguladi. Gunde 3 sefer yemeklerden once bi ilac sonra ac karnina bi ilac bir de antibiyotik ictim. Bu tedaviyi 6 ayda bir tekrarlicaz dedi. Ilk tedavi sonuc vermedi aksine daha da kotu oldum. Ikincisinde biraz fayda gordum. Derken ucunsudunde baya yol katettim. Liseyi bitirdigimde baya duzelme olmustu. En son universtede iken yine kotuledi ayni tedaviyi yeniden gordum, cok sukur turp gibiyim nerdeyse.
Aclik acili asitli yagli kizartilan ve cig olan hersey yasakti bunca yil boyunca.
Meyveleri bile cig yeme salataliklari cig yeme, lifli yiyecekler tuket ve en cok da iyi bi doktora git.
Dahiliye uzmanlariina degil gastroentroloji uzmanlarina gorunmende cok buyuk fayda var.
Haslanmis seyleri tuket uzun muddet, sut su benim midemi cok agritirdi. Buyuk yudumlardan buyuk lokmalardan kacin. Kucuk kucuk az ama sik sik yiceksin..
Midene cok dikkat et.. Cok ama cok hem de.. Insanin tum tadini kaciriyor.
kızlar benim ağrımı sadece serum geçiriyor oda geçici bir çözüm. dediğin gibi midem ağrımaya başlayınca bütün sırtımda ağırıyor. şimdi oruç tutuyorm umarım ağrı çekmem :çok üzgünüm:offf ne illet birsey değilmi o ağrı bıktım bendede son günlerde sıklastı sana cok gecmiş olsun iğneyle geciyor mu mide ağrısı?