Mide bulantısının altın çağını yaşıyorum...

sucurtaliyumuk

Mutluyum içimde birşeylere minnet....
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
295
501
53
Kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere deli dehşet bir mide bulantısı yaşıyorum... Doktor ilac verdi ama işe yaramıyor... 6. Haftanın içindeyim... Sabah hiç birşey yiyemiyorum... Kalkar kalkmaz çubuk kraker yiyorum baska bişey yiyemiyorum... Aksam bile aynı durundayım.. Eğer yiyeceğim şeyi aşermediysem yine yiyemiyorum... Nerdeyse zorlamasam kendini hiçbirşey yemeyeceğim... Tecrübeli arkadaşlar en azından sabah başka neler yapabilirim azaltmak için yada neler yiyebilirim sabah kahvaltısına...?

Merhaba, öncelikle hamileliğin hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Bu haftalarda bulantı şikayetlerinin olması normal ama anladığım kadarıyla sen epey zorlanıyorsun. Çubuk krakerden devam et içini karıştırmaz bir de tost yiyebilirsin kaşarlı iyi gelebilir hem tok tutar seni. Yağlı yemeklerden uzak dur daha çok bulantın olur. Çorba falan içebilirsin özellikle tarhana çok iyi gelebilir. Allah yardımcın olsun inşallah tez zamanda atlatırsın.

Ay çok teşekkür ederimm canımcım... Allah razı olsun.... Bunları deneyeceğim.... İnşallah işe yarar..

Merhaba benimde hamileligimin ilk haftaları o şekilde geçmişti sizi çok iyi anlıyorum. Yağlı ve baharatlı şeylerden uzak durun. Beyaz leblebi, çubuk kraker, tuzlu ayran, iyi geliyor. Ekmek de çoğu zaman midenizi bastiriyor. Öğlen ve akşam da limonlu salata ve çorba iyi geliyor. Geçmiş olsun

Tesekkur ederim... Tek yedigim salata oldu heralde.... Bi tek ona reaksiyon gostermiyorum :) ilginize tesekkur ederim...

Marketlerde satilan kizartilmis paket ekmekler varya onlarda cok iyi geliyor bastiriyor mideyi bayagi

Sizde şu an durumlar nasıl düzeldiniz mi merak ettim? Ben yaklaşık 3 haftadır çekiyorum ve su dahi içemiyorum kanser hastalarının kullandığı bulantı hapını kullanmama rağmen, ilk günler limon yiyebiliyordum ama şimdi o da yok..bişey yediğimde 1 saatte olsa midemde tutabilsem şükrediyorum...ne leblebi ne çubuk ne de başka bişey işe yaramadı..

Merhaba aynı durum bende de vardı yesem dahi hemen geri cikartiyordum, hatta kusmaktan bogazimdan kac kez kan geldi sesim kisildi, serum yemek zorunda kaldim ve sizin kullandığınız ilacı 2, 5 ay kullandım. ilacin bi faydasini goremedim. Şimdi çok şükür mide bulantim kalmadı. 14. Haftada yavaş yavaş azalmaya başladı 16. Haftadan sonra hiçbir şeyim kalmadı. insallah siz de bulantilardan tez zamanda kurtulursunuz. Geçmiş olsun.

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin..
Gercekten zor bir dönem, abd de olduğum için serum cok gerekmedikce vermiyolar burda dolayisiyla halsiz kalıyorum..İnanın yemek yemeyi özledim...

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin..
Gercekten zor bir dönem, abd de olduğum için serum cok gerekmedikce vermiyolar burda dolayisiyla halsiz kalıyorum..İnanın yemek yemeyi özledim...
Çok geçmiş olsun tekrardan, kendinizi kötü hissettikce bulantiniz başladıkça duşa girin biraz uyuyun ben öyle yapıyordum. uyandigimda daha iyi hissediyodum kendimi. Dışarı yürüyüşe çıkın, çok iyi biliyorum o durumu ben de su içmeyi ozlemistim.

Hayır sanki dahada arttı... Mütemadiyen ac geziyorum.... Çubuk kraker yiyorum oda biyere kadar... Peynir zeytin bide salata... Oda el kadar... Salçalı hiçbirşeyi yiyemiyorum... Yediğim ne varsa hep geri çıktı... O kadar dirençsizimki hasta oldum... Ayakta fazla durunca bacaklarım titremeye başladı... Hap kullanıyorum bende.. Az dinince uyuyakaliyorum zaten... Uykumdan bile mide bulantima kalkiyorum.. Walla bize bir çözüm yok heralde... Bende ona inanmaya başladım...

Canım ben 8 haftalık gebeyim bendede mide bulantısının altınçağı durumu varama yemek yemekten vaz geçmiyorum az az ama sık yiyorum yağlı besin tüketmiyorum benim mide bulantımı azda olsa hafifleten elma sabah gözümü açar açmaz bir elmanın yarısını yiyorum bu mide bulantımı azda olsa hafifletiyor

Bende vazgecmiyorum... Emin ol yemek istiyorum... Ama elimde olan birsey degil... Elma benim aksine cok arttiriyor sabahlari... Birsuru sey denedim... Ne mutlu sana gene birseyler tuketiyosun...

Canım sen tüketmekten vaz geçme kuş misali ye kusuyorum midem bulanıyor yiyemem deme midende 1 dk dahi tuta bilirsen besini bebeğine faydalıdır ben kussamda ardından tekrar yiyorum herşey bebeğim ićin

Canım sen tüketmekten vaz geçme kuş misali ye kusuyorum midem bulanıyor yiyemem deme midende 1 dk dahi tuta bilirsen besini bebeğine faydalıdır ben kussamda ardından tekrar yiyorum herşey bebeğim ićin
Aynen öyle herşey bebeğimiz için.. elimden geldiğince yemeye çalışıcam... Yiyebildiğim kadar artık...

canım öncelikle hayırlı olsun hamileliğin : ))
seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde çok felaket geçiyordu şuan 13. haftaya girdim ve çok az hafifledi diebilirim
hergün üst üste serum takılmaktan kolumda yer kalmamıştı artık
haplar hiç fayda etmedi zaten çok zor bir durum ben 8 kilo verdim
hala 1 kilo alabilmiş değilim ve hiçbi çaresini bulamadım Allah yardımcın olsun
sabahları ekmeği tostta kurutup bi lokma onu yiyordum peynirle zaten geri çıkıyordu gün boyu aç kaldığımı çok biliyorum
hala 1 bardak su içemiyorum inşallah geçecek
serum takıldığı gün çok az yiyebiliyordum oda pirinç pilavı fırında yağsız tuzsuz patates
sarı leblebide atıştırabilirsin kabul ederse miden
galeta yiyebiirsin belki canım şuan düşünüyorum ve yiyebildiğim bişey yokmuş benimde :)

ya zaten çok çok zayıf değilseniz bu durumlar bebeği etkilemiyor, zaten minnacık bişey ve vücut her türlü bebeği korumak üzere programlanmıştır.

yürüyüşe çıkmak imkansız çünkü ayakta duracak bile mecalim yok, duş bile zor alıyorum o derece..uykuyu deniyorum zaten halsizlikten uyuyakalıyorum..

maalesef bende onlar bile yok sadece bazen akşam küçük bi sandviç yiyorum o, bi de susuzluğa çare limonata buldum ekşi ve soğuk olduğu için bi nebze duruyo midemde..uykuda bulantı bende de var gece 3 te 4 te kustuğumu biliyorum

Allah razı olsun canım cümlemize hayırlı olsun inş.... Ya tamda durumumu anlatiyon bende serum yiyorum... Anca o zaman bi nebze duruyo oda 3-5 saat sonra geri ayni mide bulantisina donuyorum... Gece uykumdan kalkiyorum... Uykumun hic kalitesi yok... Kac kere uyandigimi hic bilmiyorum... Yemek yemeyi acayip özledim.... Inş. Senin gitgide azalır mide bulantında rahatlarsın... Bana daha var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…