- 11 Nisan 2013
- 331
- 1.263
- Konu Sahibi frutadelapasion
Merhabalar, ben de dün itibariyle mide botoksu yaptirdim. 68 kg ile basladim. Internette arastirdigim kadariyla cok az bilgi var. Onun icin yaptıranların deneyimlerini yazmasi cok onemli bence. Bu başlığı görmeden diğer başlığa yazmışım ama sanırım buradan devam etmem daha doğru.
Daha önce de belirtildiği gibi 15-20 kilo fazlası olanlar için yapılıyormuş. ben son 3-4 aydır hem diyet hem de sporla pek bir yol katedemedim. (daha önce 1,5 sene spor ve diyetle 8 kilo vermiştim ama bırakınca geri aldım). Botoks, mide girişindeki iştah salgılayan bezin olduğu bölgeye ve sonuna uygulanıyormuş. Böylece hem iştah azaltarak hem de midedeki besinin doluluğunu daha fazla hissederek diyet yapmaya yardımcı olacakmış. Botoks uygulamasından 2 gün sonra etki etmeye başlayıp ilk 1 ayda etkisini daha fazla gösteriyormuş.
Uygulama endoskopik şekilde yapıldı. Antestezi değil sedasyon yapılarak uyutuldum (evde uyur gibi daha çok :))sonrasında midemde minik burulmalar hissettim ama bugün geçti.
Şimdi de bu yöntemle yine doğru beslenme ve spor ile yürütmeyi deneyeceğim. Bu arada 2011 yılında tiroid ameliyatı oldum. Ayrıca midemde gastrit ve reflü başlangıcı var. Ancak bunlar botoks uygulamasına engel değilmiş.
Gelişmeleri bildiririm.
Esen kalın :)
Ne durumdasınız? Kilo kaybı nasıl? Çok merak ediyorum. 69 kiloyum 59-60 kiloydum hep hamilelikten sonra kaldı kilolar.