Mide balonu yutuyorum

Kızlar bu arada ben artık lıkır lıkır su içebiliyorum yani en azından 3/4 su bardağını tek seferde içebiliyorum. Bu normal mi onlymelek onlymelek ? Bir de acıktığımı hissediyorum hatta midem gurulduyor

Bu arada bu benim diyet listem . Sizde durum ne?

Eklentiler

• 3BE516F8-0B19-483C-825C-38ED74722CFA.png
    3BE516F8-0B19-483C-825C-38ED74722CFA.png
    126,5 KB · Görüntüleme: 91
Kızlar bu arada ben artık lıkır lıkır su içebiliyorum yani en azından 3/4 su bardağını tek seferde içebiliyorum. Bu normal mi onlymelek onlymelek ? Bir de acıktığımı hissediyorum hatta midem gurulduyor
Geri dönüp baktım 10 gün filan olmuş sanırım sizin balon, bu kadar kısa sürede lıkır lıkır su içebilmeniz pek normal değil bence. Ben normalde de çok su içmem ama balonun ilk zamanlarında yudum yudum içmekte bile zorlanıyordum, günlerce hiç su içmedim desem yeridir yani. (tabi bu doğru bişey değil ama zorlayamadım kendimi su içmeye) Açlık hissi oluyor, acıktığınızı hissetmeniz normal ama çok az birşey yediğinizde hemen doyduğunuzu hissetmeniz, tıkanmanız lazım. Bu şekilde oluyor mu yoksa yemeği de eskisi gibi yeseniz yer misiniz yani, şişkinlik, rahatsızlık filan hissetmiyor musunuz? Biraz daha açarsanız durumu bu şekilde daha net anlayabiliriz.

Kızlar selam hepinize tekrar. Burası tam balon motivasyon sayfası oldu:) Kesinlikle motivasyona ihtiyacım olduğu bir dönemdeyim.

2 haftadır nerdeyse tartıdaki kilom aynı, buna takılmamam gerektiğini bilsem de bu kadar az yerken nasıl bunun tartıya yansımadığını anlayamıyorum. Kıyafetler bol geliyor evet ama kas yapacak kadar da spor yapmadığıma göre verdiğim kilo neden tartıya yansımıyor onu anlayamıyorum.

Bir süre tartılmama kararı aldım. Sadece bana dar gelen bir kıyafetimi deneyerek kendimdeki incelmeyi gözlemleyeceğim. 4 Eylül'de 1 ay olacak balon takılalı. 3 haftada sadece 5 kilo vermiş olmak canımı sıkıyor. Balon hikayelerinde hep ilk ay en az 8-10 kiloyu okuyunca biraz motivasyonum düştü. Kiloya takılmamam gerektiğini de çok iyi biliyorum ama yine de tartıda da bunu görmek istiyor insan.

Diyetisyenin listesinin en fazla yüzde 60'ını yiyebiliyorum. Kaçamak nerdeyse hiç yok. Tek yapamadığım şey yeteri kadar su içmek. Bu hafta suya odaklanacağım. Belki hala su tutuyor olabilirim. Aklıma tek gelen mantıklı açıklama bu.

Sizin nasıl gidiyor? Bugün sabah 2 kaşık yulaf, 1 bardak soya sütü, küçük muz ve 1 kaşık fıstık ezmesiyle yulaf lapası yaptım. Ara öğünde kahve içtim, akşam yemeğim de 90 fram köfte, salata ve sebze yemeği. Siz neler yiyorsunuz?

Sen gerçekten bensin🥺 zaten normal şartlarda da çok zor kilo veriyordum hep gram gram giderdi. Balon hikayelerinde ilk haftalarda dahi o hizli kilo düşüşleri gerçekten beni de etkilemişti.
Kesinlikle ben de listenin yüzde otuzunu falan yiyorum. Su da iciyorum artık. Ama 3 gündür falan tartılmayi biraktim. Çünkü moralim bozuluyor. Tartilmadan devam edicem😑

Bu aralar yoğun bir dönemden geciyorum. Bir iki kere yedigim şeyleri kaçırdım ama oyle olağanüstü bir kacirma degil zaten yiyemiyorum. Geceleri midemle yüzleşme yaşadım resmen böyle bir yanma böyle bir rahatsızlık yok. Gerçekten kaçamak vs yapmaya dahi izin vermiyor zaten inanılmaz rahatsızlık hissettiriyor.

Evet canım bunun denemesini ben de yaptım. Ben her sabah kahvaltı etme alışkanlığı olan biriyim. Yaz dönemlerinde de evde olduğumdan her sabah uyanır uyanmaz çayımı hazırlamakla başlarım güne. Sonrada mutlaka bir şeyler yerim. Balondan sonra da bu şekilde devam ettim bir süre, sonra zamanla bunu azalttim kendimi denedim kahvaltı etmesem bir büyük bardak su içsem de doyduğmu anladım zaten tamamen beyinsel açlık. Kahvaltı dediğim de bir dilim peynir yanında küçük bir şey daha yiyebiliyordum.
Gecen gun evden erken çıkmam gerekiyordu kahvaltıyı atladım. Sadece su ve süt içtim aralarda akşam 17-18 gibi tek öğün bir şeyler yedim ve günü kapattım. Normalde benim bu kadar sure açlığa dayanabilmem mümkün değildi. Basım döner, ağrır hemen ağzıma bir şey atmam gerekirdi. Ama artık oyle değildi gayette ac kalabiliyordum ve bunu avantaja çevirmem gerektiğini farkettim. Artık asla tam anlamıyla açlık hissetmeden bir şey atmıyorum agzima. Ve hep aklımda çok yersem gece rahatsız olucam fikriyle yiyorum ne yersem bu sebeple biraz daha kontrollüyüm eski halime gore. Kendime katı kurallar koymuyorum. Yanımda sağlıksız şeyler yenirken elbette canım istiyor nefsime hakim olamıyorum bir çatal bir lokma alıp duruyorum.

Ben mesela gun icinde de kahve içmeden duramayan bir insandim. Artık onu dahi içemiyorum aşırı bir siskinlik yapıyor. En çok ona şaşırıyorum.

Açlık hissetmen normal, aç olmasan dahi eski alışkanlıklar peşimizi bırakmıyor. Beyin sinyal veriyor ye ye ye 😂 sen de kendini dene bir süre düzeni oturtacaksın mutlaka.

Sen gerçekten bensin🥺 zaten normal şartlarda da çok zor kilo veriyordum hep gram gram giderdi. Balon hikayelerinde ilk haftalarda dahi o hizli kilo düşüşleri gerçekten beni de etkilemişti.
Kesinlikle ben de listenin yüzde otuzunu falan yiyorum. Su da iciyorum artık. Ama 3 gündür falan tartılmayi biraktim. Çünkü moralim bozuluyor. Tartilmadan devam edicem😑

Bu aralar yoğun bir dönemden geciyorum. Bir iki kere yedigim şeyleri kaçırdım ama oyle olağanüstü bir kacirma degil zaten yiyemiyorum. Geceleri midemle yüzleşme yaşadım resmen böyle bir yanma böyle bir rahatsızlık yok. Gerçekten kaçamak vs yapmaya dahi izin vermiyor zaten inanılmaz rahatsızlık hissettiriyor.

Aslında şurada yanılıyoruz, balon taktıran kişilerin genelinin kiloları ve muhtemelen yağ oranları bizden yüksek. 80 kilo birinin ilk 1 haftada 5 kg vermesi çok normal zaten büyük bir kısmı su. Birkaç gündür bu takılmanın nedenlerini araştırırken çok faydalı ve motive edici bir videoya denk geldim. Keto beslendiğim dönemde takip ettiğim bir hesap vardı, onlar da bu kilo takılmasını deneyimlemişler. Ve şöyle tespitleri var: "2 ay boyunca tartıda 100 gram bile oynamadı ama o sürede 2 beden inceldim" Vücuttaki değişimin tartıya yansıması bazı insanlarda eş zamanlı olmuyor. Önemli olan gerçekten tartıdan ziyade kıyafetlere bakmak ve bunu fazla düşünmemek (yazıyorum ama becerebiliyor muyum o ayrı:)

Videoyu da paylaşayım ki motivasyonumuz artsın:)

Geri dönüp baktım 10 gün filan olmuş sanırım sizin balon, bu kadar kısa sürede lıkır lıkır su içebilmeniz pek normal değil bence. Ben normalde de çok su içmem ama balonun ilk zamanlarında yudum yudum içmekte bile zorlanıyordum, günlerce hiç su içmedim desem yeridir yani. (tabi bu doğru bişey değil ama zorlayamadım kendimi su içmeye) Açlık hissi oluyor, acıktığınızı hissetmeniz normal ama çok az birşey yediğinizde hemen doyduğunuzu hissetmeniz, tıkanmanız lazım. Bu şekilde oluyor mu yoksa yemeği de eskisi gibi yeseniz yer misiniz yani, şişkinlik, rahatsızlık filan hissetmiyor musunuz? Biraz daha açarsanız durumu bu şekilde daha net anlayabiliriz.
canım eskisi kadar yiyemiyorum 2 kaşık yemekle doyuyorum

Evet canım bunun denemesini ben de yaptım. Ben her sabah kahvaltı etme alışkanlığı olan biriyim. Yaz dönemlerinde de evde olduğumdan her sabah uyanır uyanmaz çayımı hazırlamakla başlarım güne. Sonrada mutlaka bir şeyler yerim. Balondan sonra da bu şekilde devam ettim bir süre, sonra zamanla bunu azalttim kendimi denedim kahvaltı etmesem bir büyük bardak su içsem de doyduğmu anladım zaten tamamen beyinsel açlık. Kahvaltı dediğim de bir dilim peynir yanında küçük bir şey daha yiyebiliyordum.
Gecen gun evden erken çıkmam gerekiyordu kahvaltıyı atladım. Sadece su ve süt içtim aralarda akşam 17-18 gibi tek öğün bir şeyler yedim ve günü kapattım. Normalde benim bu kadar sure açlığa dayanabilmem mümkün değildi. Basım döner, ağrır hemen ağzıma bir şey atmam gerekirdi. Ama artık oyle değildi gayette ac kalabiliyordum ve bunu avantaja çevirmem gerektiğini farkettim. Artık asla tam anlamıyla açlık hissetmeden bir şey atmıyorum agzima. Ve hep aklımda çok yersem gece rahatsız olucam fikriyle yiyorum ne yersem bu sebeple biraz daha kontrollüyüm eski halime gore. Kendime katı kurallar koymuyorum. Yanımda sağlıksız şeyler yenirken elbette canım istiyor nefsime hakim olamıyorum bir çatal bir lokma alıp duruyorum.

Ben mesela gun icinde de kahve içmeden duramayan bir insandim. Artık onu dahi içemiyorum aşırı bir siskinlik yapıyor. En çok ona şaşırıyorum.

Açlık hissetmen normal, aç olmasan dahi eski alışkanlıklar peşimizi bırakmıyor. Beyin sinyal veriyor ye ye ye 😂 sen de kendini dene bir süre düzeni oturtacaksın mutlaka.
kahveye ben de bayılırım ama henüz izin vermedi doktor kahveye

esmasultan esmasultan kub8 kub8 kızlar sizin yavaş kilo kaybetmenizin nedeni başlangıç kilolarınızın daha düşük olması. O yüzden hiç moral bozmak yok, zaten yüzdeye vurduğumuzda benim ilk zamanlarda 5 KG kaybetmem sizin 2-3 KG kaybetmenizle aynı şey demek. Siz de aynı şekilde verdiniz kiloyu yani, sonuca odaklanın. 4 ayın sonunda olması gereken kilonuza kavuşmuş olacaksınız. :KK66:

canım eskisi kadar yiyemiyorum 2 kaşık yemekle doyuyorum
O zaman sorun yoktur, suyu lıkır lıkır içiyorum, karnım gurulduyor filan deyince bi an için acaba balon mu boşaldı filan diye düşündüm. Düşük de olsa öyle bi ihtimal var biliyorsun

Aslında şurada yanılıyoruz, balon taktıran kişilerin genelinin kiloları ve muhtemelen yağ oranları bizden yüksek. 80 kilo birinin ilk 1 haftada 5 kg vermesi çok normal zaten büyük bir kısmı su. Birkaç gündür bu takılmanın nedenlerini araştırırken çok faydalı ve motive edici bir videoya denk geldim. Keto beslendiğim dönemde takip ettiğim bir hesap vardı, onlar da bu kilo takılmasını deneyimlemişler. Ve şöyle tespitleri var: "2 ay boyunca tartıda 100 gram bile oynamadı ama o sürede 2 beden inceldim" Vücuttaki değişimin tartıya yansıması bazı insanlarda eş zamanlı olmuyor. Önemli olan gerçekten tartıdan ziyade kıyafetlere bakmak ve bunu fazla düşünmemek (yazıyorum ama becerebiliyor muyum o ayrı:)

Videoyu da paylaşayım ki motivasyonumuz artsın:)

Evet mantıken oyle de dediğin gibi bazen umutsuzluk daha ağır basabiliyor maalesef 😑

Kendimizi kıyafetlerle ölçmek daha mantıklı olacak kesinlikle buna alışalım bir an önce 😁

esmasultan esmasultan kub8 kub8 kızlar sizin yavaş kilo kaybetmenizin nedeni başlangıç kilolarınızın daha düşük olması. O yüzden hiç moral bozmak yok, zaten yüzdeye vurduğumuzda benim ilk zamanlarda 5 KG kaybetmem sizin 2-3 KG kaybetmenizle aynı şey demek. Siz de aynı şekilde verdiniz kiloyu yani, sonuca odaklanın. 4 ayın sonunda olması gereken kilonuza kavuşmuş olacaksınız. :KK66:

İnşallah canım 🫶🏻 Makarnadan tatlıdan da bir iki kaşık almak bizi geri ceker mi peki sence? Keto gecmisim olduğu icin böyle ihanetler yaptığımda da kendimi kötü hissedebiliyorum zaman zaman😥

İnşallah canım 🫶🏻 Makarnadan tatlıdan da bir iki kaşık almak bizi geri ceker mi peki sence? Keto gecmisim olduğu icin böyle ihanetler yaptığımda da kendimi kötü hissedebiliyorum zaman zaman😥
Hedeflediğin kilonun en az yarısını verene kadar kaçamak yapmamaya çalış bence. Sonrasında elbette porsiyon kontrolüne alıştıktan sonra bu tarz kaçamaklar verdiğin kiloyu geri almana sebep olmuyor. Ama kiloyu verene kadar biraz daha dikkatli olmakta fayda var tabi. Ama unutma normalde yediğinden çok daha az yiyorsun şu an ve mutlaka kilo vereceksin, yaptığın kaçamaklardan çok daha fazla sana zarar verecek şey umutsuzluğa kapılmak şu anda. Motivasyonunu düşürme sakınnn!

Selamlar , süreçlerinizi okumak çok keyifliydi. Bazı anlar çekilen ağrılara üzüldüm. Fakat cesaretiniz için hepinizi kutlarım. Belki bir gün aranızda balonlu olarak bende var olabilirim. ☺️ Kim bilirr 🤗

Selam kızlar, yarın mide balonu yutacağım. Yıllardır hayalini kurduğum kiloya inmek için denemediğim yöntem kalmadı bir türlü başarılı olamıyorum. Olmak istediğim kilodan hızla yukarı doğru yükselmeye başladıkça psikolojim bozuldu kendimi çok mutsuz hissetmeye başladım. Giyindiğim hiçbir kıyafeti kendime yakıştırmaz oldum. Oldum olası toplu balık etliydim ama hic bu kadar kilo almamıştım. Genelde 58-60 arasında gider gelirdim 52-54 olmak isterdim. Evlendim iyice saldım arada bir toparlama denemelerim olmadı degil ama sonuç yine hüsran kilo veremedim bir türlü. Suanda 74 kiloyum boyum ise 1.63. Balonla alakalı baya araştırma yaptım burada da onlymelek onlymelek adlı arkadaşın yazısı bana ilham verdi diyebilirim ve sonunda ben de bu yola girdim. Yutulabilir elipse balon benimki kendi kendine eriyecekmis bu süreçte de diyetisyen takibim olacak. Umarım ilk günlerimi de sorunsuz bir şekilde atlatır hayal ettiğim bedene sahip olurum🙏🏻 Düşünen veya benim gibi yeni deneyimleyecek olan arkadaşlar varsa burada destek olalım birbirimize🥳
Bende oldum 18 Agustos da. Ve hala yanmalar bulantılar günlük cıkartıyorum ne yesem ne ıcsem cok pis bir mide bogaz yanması var. Doktr gecer demıstı ama hala aynıyım evet kılo verdım devam da ıns. Ama bısey yıyemıyorm. Su ıcsem cıkartıyorum

Bende oldum 18 Agustos da. Ve hala yanmalar bulantılar günlük cıkartıyorum ne yesem ne ıcsem cok pis bir mide bogaz yanması var. Doktr gecer demıstı ama hala aynıyım evet kılo verdım devam da ıns. Ama bısey yıyemıyorm. Su ıcsem cıkartıyorum
Öncelikle hayırlı olsun balonunuz. ilk 10-12 gün biraz sıkıntılı olabiliyor. Özellikle çok yavaş yemeye, 2-3 çataldan sonra tabağı bi kenara bırakmaya, çok soğuk, sıcak içmemeye dikkat edin. Benim neredeyse 1 ay olacak ama biraz hızlı yesem resmen kusacak gibi oluyorum. Suyu da çok azar azar içmeye özen gösterin. Her yudum arası 5-10 dakika gibi. Benim en çok midemi bulandıran şeylerin başında hızlı sıvı alımı geliyor.

Gece mide yanmam olduğunda (genelde 18.00'den sonra bişey yersem mide yeterli hazmedemediği için mide yanmam oluyor) Renee gibi mide yanması ilaçları kullandım.

Az, yavaş ve iyi çiğneyerek yemek sizi rahatlatır. Bir de hızlı sıvı alımı yapmayın. Yavaş su içmek hele bu sıcak günlerde çok zor ama zamanla geçecek.

Hayırlı olsun hepimize bol eksili günler inşallah 🙏🏻

Benim kusma bulantı vs ilk haftadan sonra kalmamıştı. Yutulabilir mide balonu mu sizinki de yoksa endoskopik olan mi? Doktorunuzla durumu paylaşın mutlaka. Çünkü gunluk hayatinizi olumsuz etkileyebilir😕

Sadece geceleri bende de çok fazla yanma oluyor rennie kullanıyorum rahatlatıyor.

X