Kızlar uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. 71 kg ile 4 Ağustos'ta taktırmıştım balonu. 4 Ekim'de kilom 60 idi ve neredeyse tamamı yağdan gitmişti. Gelinlik sürecinde olduğum için terzim de sonuca inanamadı. 10 kgnun bendeki etkisi yaklaşık 2-2,5 beden şeklinde oldu. Göbekten 13 cm, basenden 11 cm, belden 8 cm vermişim. Eğer gelinlik ölçüm olmasa asla bu farkı anlayamazdım. 42-42,5 beden ile başladığım bu yolda çok şükür 38 beden olarak gelinliğimi giydim. Balon bu süreçte verdiğim en doğru kararmış. Yoksa bu kısa sürede bu incelmeyi sağlamam mümkün değildi.
Sonrasında tabi uzun bir balayı sürecim oldu ve açıkcası hiç kendimi kısıtlamadım. Balonun ilk dönemine göre tabiki daha fazla yemek yiyorum ama şunu farkettim öğünler beni daha uzun götürüyor. Mesela öğle yemeği yediğimde akşam acıkmıyorum, ya da kahvaltı yaptığımda ancak akşama acıkmış oluyorum gibi.
Şimdi rutin çalışma hayatıma geri döndüm. Şeker ve undan max düzeyde uzak durarak (Yüzde 80 sağlıklı, yüzde 20 serbest), proteini ve sebzesi bol 2 öğün şeklinde sürecime devam edeceğim. Çünkü hedef kilom 52-53. Orada sabitleyip +2, -2 şeklinde bir düzen oturtmak istiyorum.
Akşam açlığı ve spor bu konuda çok fark yaratıyor. Göbeğimin bu kadar gitmesini ben kesinlikle akşam açlığına bağlıyorum. Spor olarak da kendinizi bunaltmadan sadece 45 dk yürüyüş bile yapabilirsiniz.
kub8 Bişeye çok odaklanınca dirençle karşılaşıyoruz. Bu aslında hayatın her alanında geçerli, çocuk sahibi olmak isteyenler de aynı şeyi yaşıyorlar. Kilo vermeyi de buna benzetiyorum. Biraz o moddan çıkmak iyi gelebilir. Vücut direnç gösteriyor, sen bişeyi ısrarla istedikçe vermemekte direniyor:) Balon işi bir itici güç, başlangıçta bizi motive ediyor ama devamında da motivasyonumuz gitse bile sürdürmeye gayret edelim. Kendine karşı çok kısıtlayıcı ya da katı davranıyorsan bu da kilo vermeye engel. Mesela ben hayatımdan şekeri tamamen çıkarıcam desemi bunu uygulamam mümkün değil ama minimumda tutmak daha uygulanabilir ve mantıklı.
Kısacası kızlar önümde 7-8 kilo daha var. Enerjimizi kaybetmeden yola devam:)