- 21 Nisan 2019
- 140
- 113
Teşekkür ederim canım desteklerin için dün doktor görüşmem vardı. Ne kilo almisimCanım seni çok iyi anlıyorum çünkü hayatım boyunca ben de çokça diyet yaptım. Ama bırakma , umutsuzluğa düşme. Mide ameliyatı da olsan dikkat etmezsen kilo alıyorsun. Yapacak bişey yok dikkat edeceğiz. Bir de benim gibi yaşın ilerlediyse daha zor gidiyor kilolar. Diyetisyen kastan kazanmışsın diyor peki sen tartı verilerinde ne görüyorsun? Gerçekten yağ azalmış kas ağırlığın artmış mı? İnan frenlemezsek bunca emek boşa gidecek. Çektiklerini düşün ve dikkat et kendine. Bir de psikolojik destek de al istersen.
Ne vermişim. Ama bu hissedemediğim tokluk üzerine konuştuk ve doktor zor bir ihtimalde olsa da bir kaç kişi de başlarına gelmiş balonun hacminin küçülmüş olabileceğini söyledi. Endoskopi ile bakmayı önerdi eğer böyle bir durum varsa balon firması ücretsiz karşılıyor 3 ay içinde yenisi takılıyor. Bunun üzerine doktor bana bir kaç soru sordu;
- durmadan aralıksız su içebiliyor musun? Rahatsız ediyor mu?
- çok yemek yediğinde rahatsızlık hissediyor musun? Vb. Gibi. hepsine cevabım maalesef hayır oldu.
Artık mide yanması dahi hissetmiyorum. Kendimi kaybetsem bir hamburger bir patates üzerine de kola içsek bile balonla alakalı sorun yaşamam gayet yerim. Rahatlıkla su da içebiliyorum bir koca bardak suyu kafanıza dikebiliyor musunuz dedi. Evet hiç düşünmeden dedim hatta.
Doktor endoskopi için karar verip ona dönüş yapmamı bekliyor. Bu süreçte ben de kendimi ölçüp tartacağım.
15 ağustosta takıldı balon bu kadar kısa bir süreçte bu şekilde olmamın normal olmadığını söylediler. Böyle bir şey başıma gelmiş olabilir mi acaba? Benimle yakın tarihlerde taktıran arkadaşlar neler yaşıyorsunuz sizde de benzer şeyler var mı?