Merhaba arkadaşlar; 18 ekimde yutulabilir balon işlemi oldum, burada da bahsetmiştim olacağımı. İlk andan itibaren anlatayım süreci. Şöyle kolay böyle falan demeyeceğim. Bence yutması da o kadar kolay değil çünkü. Şöyle bişey var ki ben herşeyi göze alarak giriştim bu işe, çünkü kilomdan, diyetlerden, bir türlü verememekten çok çok rahatsızdım ve her yolu denemiştim. Desteksiz yutabildim ama yabancı bir cisim olduğu için plastik hissi insanı çok bulandırıyor. İlk aşamada mideye taş gibi oturuyor. Refakatçi olmadan gitmiştim. Dönüşte de hemen arabaya binip aile hekiminden rapor aldım, eczaneden ilaçları aldım, marketten ilk 3-7 gün için ihtiyaç duyacağım elma suyu, laktozsuz protein sütler falan aldım ve ve dönebildim. Ertesi saat belirtiler kendini göstermeye başladı, bulantı kasılma gibi. Açık söylemek gerekirse 2. yudum duyu 5 dakika bekleyerek bile içtiğimde tekrar ağzımdan çıktı, asla ilaçları bile iki yudum du ile içemiyorsunuz. Her sefer sadece 1 yudum ve en az 10 dakikak bekleniyor. İlk gece uyuyamadım hiçbirşekilde. Ağrı eşiği düşük biri değilim. 2 sezeryan oldum. Gebelik sürecini de düşünün. Gebeliğin son haftaları bilenler bilir, bebek okadar baskı yapar ki hem mideye hem kasıklara oturarark uyursunuz. İşte öyle bir duygu. Ama üstine bir de kasılmalar oluyor. 2. gün hiç beslenemediğiniz için ( ki ben operasyon gününün öncesi gece 12 de yemeyi kestim, daha da uzadı beslenme aralığı) aşırı yorgunluk ve başağrısı oluyor. Hiç ızdırap çekmeden direkt gidip doktorun verdiği serumu yaptırıdım. Serum iyi geldi, bence mutlaka gerekli çünkü başta susuz kalmak haşırı halsiz bırakıyor. Ogün sürekli yattım uyudum. Bugün 3. gün sabah yudum yudum 100 ml elma suyu içtim. Bir de unsuz pirinçsiz yoğurt çorbası (yumurta terbiyeli). Tuz da attım çorbaya, iyi geldi mineral eksiğini giderdi. 87 ile başladım bu arada. Salı günü tartı günüm bakalım. Şimdi akşam iyi hissettim diye 2 tane çekirdeksiz üzüm attım ağzıma üst üste ve maalesef hemen kramplar başladı. Sonuç olarak kolay değil kesinlikle. Ve yukarıda
kub8 'nın bahsetiği gibi devamını sonunu iyi getirmek için diyetisyen eşliğinde gidip asla tekrar eski düzene dönmemek gerekli. En azından kilo korumaya geçene kadar, arzu edilen kiloya kadar yani. Ben bunları göze aldım, niyetim yeni bir sayfa açmak o nedenle canım istese bile bu sıkıntılardan sonra kendine gel artık diyeceğim kısmetse ve 60'lı kiloları görmeden bırakmayacağım. Aşırı tutucu diyetlerden çok porsiyon kontrolü yapmayı ve gece yemeyi kesmeyi düşünüyorum. Sorularınız olursa elimden geldiğince yazarım.